Segarra

Notícia

ERC presenta al ple una moció per a disposar d'un espai municipal adequat per a la realització de cerimònies laiques i de confessions religioses diverses a Guissona

Esquerra Republicana de Catalunya a l’Ajuntament de Guissona va presentar aquest dijous dia 1 al ple del mes d’octubre, una moció que proposa buscar un espai municipal que reuneixi les condicions adequades per a la realització de cerimònies fúnebres civils, catòliques, sense missa i de qualsevol altra confessió religiosa. 

Des d’Esquerra Republicana de Catalunya creiem que hem de donar resposta a totes les demandes espirituals de les famílies i cobrir, d’aquesta manera, les necessitats expressades davant la creixent diversitat religiosa, així com també davant la possibilitat de celebrar cerimònies laiques per a totes les persones no-creients de cap religió o per a les persones agnòstiques.

Ester Marsol i Petit, va manifestar que ‘en el moment del comiat la cerimònia ha de permetre palesar la manera de pensar, de viure i de creure del difunt’. ‘Cal oferir un ritus adaptat a les creences religioses  o a les necessitats de cada família, no només per ser fidels a la trajectòria de vida del seu ésser estimat, sinó́ per a facilitar el procés de dol del seu entorn més pròxim’.
La regidora republicana, va manifestar també que ‘hem de donar resposta a totes les demandes espirituals de les famílies i cobrir, d’aquesta manera, les necessitats expressades davant la creixent diversitat religiosa, motivada per una major mobilitat geogràfica i l’impacte dels diferents orígens dels nouvinguts al nostre país’. ‘També hem de donar resposta realitzant una cerimònia laica, també anomenada  civil, per a totes les persones no-creients de cap religió, i més específicament per a les persones agnòstiques’.

La moció insta a l’Ajuntament a disposar d’un espai municipal adequat, que reuneixi les condicions per fer la vetlla i la cerimònia que hagi escollit el difunt o els seus familiars, a informar a les dues funeràries que exerceixen els  serveis funeraris a Guissona sobre la voluntat de crear aquest nou servei i a fer-ne difusió entre la ciutadania.

La proposta va ser aprovada per unanimitat de tots els membres del ple del consistori.

Guissona, 1 d’octubre de 2020

  • Vídeo del ple de Guissona del passat dia 1 d'octubre