Segarra

Notícia

El ple de la Paeria de Cervera aprova una moció de suport a Pablo Hasél

El ple de l'Ajuntament de Cervera, celebrat dimarts 23 de març, va aprovar la moció presentada pels grups d'ERC-MES-AM, JUNTS i CUP amb els vots favorables dels grups ERC-MES-AM, JUNTS, CUP i SIF i els vots en contra del grup del PSC. 

La moció, promoguda per l'Associació de Municipis per la Independència, denuncia un cop més les sentències polítiques dels tribunals espanyols que posen en entredit les garanties de tot el sistema judicial i la separació de poders que ha de ser un dels pilars de tota democràcia.

Així mateix, reitera el compromís del món local català amb la llibertat d’opinió i d’expressió i en la defensa dels drets fonamentals de tota la ciutadania i condemna la pena imposada al cantant Pablo Hasél per l’expressió del seu pensament a través de les seves cançons i les seves piulades i fer-li arribar tot el nostre suport.

Davant d'aquestes reivindicacions, es pretén promoure una modificació del Codi Penal on es despenalitzin aquest tipus de delictes i on es protegeixi la llibertat d’expressió en lloc de sancionar-la. 

  • Ple ordinari 23 de març de 2021