Segarra

Notícia

El president de la Diputació, Joan Talarn, visita Cervera

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha visitat Cervera aquest dissabte a la tarda on, acompanyat de l’alcalde Joan Santacana, la portaveu del grup d’ERC a la Diputació i regidora a la Paeria, Mercè Carulla, el president del Consell Comarcal de la Segarra i alcalde de Sant Guim de Freixenet, Francesc Lluch, la regidora Meritxell Ramon i la presidenta de la Federació Comarcal d’ERC, Rosa Mas, s’ha reunit amb la militància de la comarca de la Segarra. 

El president de la Diputació, Joan Talarn, i davant la preocupació arreu del territori de l’allau de projectes d’energies renovables que s’estan plantejant arreu del territori, ha manifestat que la Diputació de Lleida treballa l’elaboració d’un Pacte Territorial per a donar un impuls ordenat a les energies renovables des de l’àrea de promoció econòmica, ‘és necessari d’establir un marc de regulació que tingui en compte el territori, cal una planificació que permeti l’equilibri i la preservació del territori alhora que garanteixi la transició energètica i la creació d’oportunitats al món local’. Talarn també ha manifestat la necessitat de donar impuls de les comunitats energètiques des del sector públic.

D’altra banda, el paer en cap Joan Santacana i les regidores Mercè Carulla i Meritxell Ramon, han explicat el projecte de recuperació de la Farinera, en primer lloc per a l’obertura a l’ús públic de la planta baixa amb equipaments d’atenció ciutadana, i a la vegada iniciar la reubicació del museu del blat i la pagesia i engegar un centre d’interpretació i promoció de l’empresa de proximitat i producció agroalimentària. Aquest projecte es preveu finançar amb una subvenció LEADER i el pla de cooperació municipal de la Diputació de Lleida.

Davant la proposta de la regidora Meritxell Ramon sobre la necessitat de millorar el servei ferroviari, Joan Talarn ha informat que properament es preveu que es reuneixi de nou la taula de treball sobre rodalies.

El president de la Diputació, en acabar la visita, ha assistit al concert inaugural de l’11è Festival de Pasqua amb l’actuació de l’Orquestra Julià Carbonell.

Cervera, 27 de març  de 2021