Segarra

Notícia

Santacana i Fornells reivindiquen sinergies entre administracions i municipis com a eina per a garantir uns millors serveis a la ciutadania

El candidat d’Esquerra Republicana de Catalunya a l’alcaldia de Cervera i director dels serveis territorials de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, Joan Santacana, i la diputada al Parlament i alcaldessa de Vilanova de l’Aguda, Montserrat Fornells, van participar aquest dissabte en una xerrada al municipi de Granyanella.

L’acte, que va tenir lloc a la sala d’actes de l’ajuntament a la localitat de La Curullada, portava el títol d’Esquerra escolta, i tenia com a objectiu fer una trobada participativa amb els veïns del municipi de Granyanella, per a intercanviar inquietuds i escoltar les seves necessitats i propostes de primera mà. Per a Joan Santacana, ‘és imprescindible escoltar les necessitats de la ciutadania per a que des de les administracions es puguin donar les respostes necessàries, i treballar-ho des de la perspectiva comarcal per a crear sinergies’. Per al republicà, cal ‘apropar els temes d’interès comarcal, com són els serveis socials, el transport escolar o la gestió de l’aigua, informar a tots els nuclis de la comarca’.

Durant la trobada, també es va debatre sobre el model de governança republicana, que segons Montserrat Fornells, ‘ha de prioritzar els valors republicans, com la transparència o la tolerància zero amb la corrupció, així com també, ha de garantir que les administracions donin un tracte igualitari i just a tota la ciutadania’.

Respecte la situació política a nivell nacional, la diputada al Parlament de Catalunya va remarcar que ‘estem davant de l'inici d'un judici a la democràcia, sense garanties i basat en la repressió i l’anul·lació dels drets civils i polítics’. Fornells va afirmar que ‘evidentment no estem només davant d’una causa contra els presos i preses polítics, sinó que és una causa que atempta també contra totes aquelles persones que es posen al costat de la democràcia’. La diputada va refermar el compromís en continuar treballant per aconseguir ‘aquell anhel que comparteixen tants catalans i catalanes, la república catalana’.