Segarra

Notícia

El Consell Comarcal de la Segarra aprova els pressupostos per a l'exercici 2020

El Consell Comarcal de la Segarra va aprovar els pressupostos per a l’exercici 2020 aquest passat dimecres dia 12 gràcies a l’abstenció de la consellera comarcal de la CUP i de dos membres de l’equip de Junts x Catalunya.  

Segons el president del Consell Comarcal de la Segarra, Francesc Lluch, la tramitació d’aquesta proposta econòmica ha estat possible gràcies a l’acord a què ha arribat l’equip de govern amb Junts x Catalunya, un acord que ‘permetrà reduir el dèficit de la institució comarcal en 15.000 € i per tant, reduir l’aportació que han de fer els ajuntaments de la comarca per a eixugar-lo’. En aquest sentit, s’ha reduït el salari de la gerència comarcal de 42.000 € a 38.500 €, la retribució del vicepresident 1er de 21.000 € a 18.000 €, i les assignacions per assistències als plens del Consell Comarcal, que passaran de 165 € a 140 € i a les juntes de Govern, que es redueixen de 165 € a 90 €. Les quantitats que es percep per assistència al Consell d’Alcaldes, òrgan consultiu del Consell Comarcal, es mantenen en 165 €.

Per a Joan Santacana, conseller comarcal responsable de l’àrea de serveis de règim intern, ‘queda clara, doncs, la ferma voluntat, el compromís i la implicació de l’equip de govern del Consell Comarcal de la Segarra per tirar endavant la comarca, sacrificant les seves retribucions i afrontant els reptes de governar amb minoria, situació que es contraposa a les retribucions en àmbits sense responsabilitat de govern, com és el consell d’alcaldes, que no es veuen afectades’.  Joan Santacana ha manifestat que ‘es podria haver optat per altres fórmules més solidaries, amb més implicació per part de tots, però aquesta ha estat la posició de l’equip de Junts x Cat, que en definitiva i sense tenir cap responsabilitat de govern manté amb poques variacions les seves retribucions, en detriment de les que rebrà l’equip de govern’.

A proposta del grup de Junts x Cat, també es va proposar la reducció de les assistències a la junta d’administració de l’empresa de Gestió d’Aigües de la Segarra, proposta, que paradoxalment, només va rebre el suport dels consellers i conselleres d’ERC i la CUP, atès que tot el grup de Junts x Cat es va abstenir.

En el mateixa sessió plenària, es va aprovar la nova gerència comarcal, que representarà l’ex-alcaldessa de Torrefeta i Florejacs Núria Magrans, que va ser també consellera comarcal de l’àrea de serveis socials la passada legislatura.