ERC al Segrià

Totes les notícies

ERC Alpicat denuncia que Junts per Catalunya hagi fet un "pacte de la vergonya amb els del 155"

Alpicat es Mou fa possible amb el PSC un acord de govern a Alpicat liderat per JxCat després que Ciutadans se'n desmarqués El grup municipal Alpicat es Mou ha fet possible finalment un pacte de govern a l'Ajuntament d'Alpicat (Segrià) liderat per Joan Gilart, de Junts per Catalunya, amb el suport del PSC. Entre JxCat (5), Alpicat es Mou (2) i el PSC (1) sumen 8 dels 13 regidors. Aquest pacte a tres bandes s'ha fet efectiu al ple de Cartipàs celebrat aquest dimarts al migdia, entre pancartes i crits de veïns que hi estaven en contra. L'acord arriba només quatre dies després de l'estira i arronsa amb Ciutadans (1). Mentre que el 19 de juliol, JxCat anunciava un acord de cartipàs amb el PSC i Cs a Alpicat (Segrià), només unes hores després, la direcció de Ciutadans a Barcelona enviava un comunicat per desmentir l'acord. ERC (3) i la CUP (1) han qualificat l'acord a l'Ajuntament d'Alpicat de ''pacte de la vergonya amb els del 155".   Els republicans denuncien que amb el suport d'Alpicat es Mou, Junts per Alpicat no necessitaven la regidora del PSC per aconseguir la majoria i critiquen que, tot i així, JxCat l'hagi mantingut al cartipàs. "Estan asseient a la taula qui representa el carceller i el repressor", han dit els republicans, i han preguntat a JxCat "com seran capaços amb aquesta decisió de mirar a la cara membres del seu partit que estan a la presó i a les seves famílies".    El regidor d'ERC a Alpicat, José Pocino, ha assegurat que JxCat no els va oferir res i ha dit que ells mai no formaran part d'un govern "autoritari" ja que, segons ell, "fa vint anys que governa el mateix partit i hem d'obrir finestres i calaixos per acabar amb la mala gestió que des de fa molts anys hi ha a Alpicat".   Tampoc s'ha lliurat de les crítiques el grup municipal d'Alpicat es Mou que, després de negociar amb ERC i la CUP per intentar un canvi a l'Ajuntament, ha acabat pactant amb JxCat, que governava fins ara, i el PSC.   La sala de Plens estava a besar de veïns i veïnes d’Alpicat que han mostrat mitjançant xiulades i queixes el seu malestar amb l’equip de govern i que han assistit amb pancartes de suport als presos, contra el 155 i qualificant de traïdor l'alcalde Joan Gilart.

ERC Alpicat exigeix a l’alcalde ‘la veritat’ sobre la gestió de les diferents àrees de govern  

Els republicans reclamen honestedat i responsabilitat en la gestió municipal i acabar amb el ‘circ mediàtic’ sobre suposats pactes falsos, que l’únic que demostren és la poca transparència de l’equip de govern i posen en perill l’estabilitat de dues àrees tant importants pel bon funcionament del municipi com són Economia i Benestar Esquerra Alpicat reclama a l’equip de Govern honestedat i responsabilitat en la gestió municipal. Els republicans exigeixen a l’alcalde que especifiqui realment qui gestionarà les diferents àrees de l’ajuntament, i que ‘deixi de marejar’ a la ciutadania amb suposats pactes falsos que l’únic que fan és desestabilitzar el municipi i fer perdre la  confiança en la institució municipal.   Montse Molina, portaveu republicana, considera ‘vergonyoses’ les contradiccions entre Junts per Alpicat i Ciudadanos publicades a través dels mitjans de comunicació que l’únic que provoquen és ‘ridiculitzar’ la casa de tots els veïns i veïnes, i exigeix ‘la veritat’ pel que fa la governabilitat de les diferents àrees. “Estem parlant de les àrees més importants pel bon funcionament del nostre poble, especialment la d’economia, que segons l’alcalde estava en mans de Ciudadanos i ara resulta que no és veritat, o això diu la seva regidora Cristina Latorre. Li recordem a Gilart que el consistori d’Alpicat té un deute molt important a gestionar, i per tant, necessitem persones responsables  i molt transparents al capdavant i que siguin capaces de sanejar la nostra economia municipal. Malauradament veient amb el peu que comença aquest nou mandat, ens temem que les coses per Alpicat no variaran massa, o aniran a pitjor”   En aquest sentit, Molina recorda que en el Ple de Cartipàs que se celebrarà dimarts sortirà tota la veritat, “Aquest pacte, si al final es dur a terme, serà el pacte de la vergonya. Molt s’ha parlat dels diferents pactes entre les forces independentistes amb PSC les darreres setmanes, però un pacte de Junts amb Ciudadanos i PSC els supera tots, i malauradament l’únic que aconseguirà és desestabilitzar l’independentisme del nostre municipi, decebre a totes les persones independentistes que han votat a l’alcalde, i deixar en paper mullat qualsevol iniciativa que es vulgui emprendre des del l’ajuntament cap a la República catalana”    La regidora republicana lamenta ‘l’espectacle mediàtic’ en què s’ha vist implicat el seu poble i espera que es resolgui la setmana que ve.

ERC encapçala al Segrià les àrees de Benestar i Família; Joventut; Cultura i Esports i Promoció Econòmica i Turisme  

Les principals prioritats dels republicans al Consell Comarcal seran les de vetllar per uns serveis socials de qualitat, orientar i formar als més joves a fi de què disposin visibilitat i estabilitat dins la societat i potenciar el sector econòmic del territori donant especial èmfasi al sector agroalimentari i el turisme rural Esquerra liderarà les àrees de de Benestar i Família; Joventut; Cultura i Esports i Promoció Econòmica i Turisme al Consell Comarcal del Segrià. Així s’ha aprovat aquest matí al Ple de Cartipàs de la institució, per 23 vots a favor (ERC i Junts), 8 abstencions (Ciudadanos i PSC) i un vot en contra (Comúns). D’aquesta manera, Junts per Catalunya encapçalarà les àrees d’Ensenyament;  Medi Ambient, Territori i Sostenibilitat; Règim Interior, Hisenda i Economia.  Toni Bosch, regidor republicà de Rosselló i Vicepresident 1r, considera que s’inaugura una nova etapa a l’ens supramunicipal, en la qual Esquerra té una molt bona oportunitat per introduir noves i fortes polítiques d’esquerres, especialment en les seves àrees de gestió. “Ha arribat el moment de fer polítiques valentes, especialment en l’àrea que jo lidero, la de Benestar i Família. Hem de vetllar per oferir als nostres ajuntaments i tota la ciutadania uns serveis socials de qualitat, que totes les famílies disposin dels recursos necessaris per poder tirar endavant i tenir una vida digna, l’accés a l’habitatge i als subministres és un dret que tothom ha de tenir garantit, i vetllarem per a que així sigui”, diu Bosch.  Pel que fa a promoció econòmica i turisme, el republicà ha afirmat que hi ha molta feina a fer, tot i que cada cop més el territori va prenent consciència de les seves característiques úniques, les quals han de generar noves polítiques capaces de potenciar-lo econòmica i turísticament. “Tenim un territori únic, que genera uns productes de primeríssima qualitat, acompanyat d’un paisatge excel·lent, però el primer pas que hem de dur a terme si el volem potenciar, és creure’ns-ho.

Equip de Govern

Soses preveu contractar una mestra per l’escola bressol amb els diners estalviats en sous d’alcaldes i regidors

L’ajuntament contempla una rebaixa en les despeses de personal del 28% en comparació les despeses de l’anterior equip de govern, essent un estalvi de més de 20.000 euros. L’ajuntament de Soses preveu contractar una mestra més per l’escola bressol del municipi el curs vinent. Aquesta contractació serà possible gràcies a l'estalvi en les despeses de personal i sous prevista en el nou cartipàs, el qual s’aprovarà aquest mateix vespre. Sandra Marco, alcaldessa de Soses, explica que en total el nou equip de govern reduirà en un 28% les despeses del nou cartipàs si les comparem amb les despeses de l’anterior equip de govern. “La passada legislatura, el cartipàs municipal pujava 71.345 euros anuals. Aquí hi estaven sumats els sous de l’alcalde, d’alguns regidors que també cobraven una assignació fixa, seguretat social, assistència a Plens i juntes, etc. Nosaltres l’hem reduït a 51.326 euros anuals, és a dir, un estalvi de més de 20.000 euros”, descriu l’alcaldessa. Marco a subratllat que aquests diners es destinaran a contractar una nova mestra per l’escola bressol. “Temps enrere ja hi era, però l’anterior equip de govern va decidir prescindir dels seus serveis. Nosaltres creiem molt necessari tornar a incorporar una mestra més a l’escola bressol, tant els pares com l’equip directiu de l’escola així ho han manifestat i per tant, durant el mes d’agost obrirem el concurs per poder dur a terme aquesta nova incorporació”, apunta Marco. L’alcaldessa preveu cobrir aquesta vacant pel nou curs escolar que comença a partir del mes de setembre.  

Constitució del Consell Comarcal del Segrià amb David Massot de President  

Toni Bosch, regidor republicà de Rosselló obtindria la primera vicepresidència i Junts per Catalunya la segona. A més s’incorporen dues àrees més, Promoció econòmica i Cultura i Joventut. Esquerra i Junts del Segrià han arribat a un acord de governabilitat al Consell del Segrià, amb la fi de formar un govern estable a la comarca pels propers quatre anys. Aquest acord atorga la presidència a Junts, que té 13 consellers comarcals a més a més d’una vicepresidència. ERC obtindrà una altra vicepresidència atès que compta amb 10 consellers comarcals. A part, s’ha pactat dos assessors, un per a cada formació i 6 caps d’àrea per desenvolupar totes les polítiques del Consell Comarcal.   En el mateix pacte de govern s’ha acordat suprimir una vicepresidència, ja que fins ara n’hi havia tres, i s’ha incorporat dues àrees més, Promoció econòmica per un costat i Cultura i Joventut per l’altre, atesos a que les formacions consideren que són departaments prou importants com perquè tinguin representació per ells mateixos.   L’ens estarà presidit per David Massot, alcalde de Maials, que ha explicat que l’objectiu principal és donar resposta a les necessitats de tot el territori. Toni Bosch ha afegit que des el Consell treballaran per potenciar la comarca i els seus valors patrimonials, culturals i mediambientals.   Així doncs, Junts per Catalunya encapçalarà les àrees d’Ensenyament, la de Medi Ambient, Territori i Sostenibilitat i la de Règim Interior, Hisenda i Economia. I per l’altra, ERC encapçalarà les àrees de Benestar i Família, la de Joventut, Cultura i Esports i la de Promoció Econòmica i Turisme.  

Potenciar la comarca fent territori és el principal objectiu del pacte entre ERC i Junts al Segrià

Les formacions han arribat a un acord de governabilitat pels propers quatre anys amb la intenció de formar un govern estable i donar resposta a les necessitats més urgents de la comarca. Esquerra i Junts del Segrià han arribat a un acord de governabilitat al Consell Comarcal, amb la fi de formar un govern estable a la comarca pels propers quatre anys. Aquest acord atorga la presidència a Junts, que té 13 consellers comarcals a més a més d'una vicepresidència. ERC obtindrà una vicepresidència més, atès que compta amb 10 consellers comarcals. A part, s’ha pactat dos assessors, un per a cada formació i 6 caps d’àrea per desenvolupar totes les polítiques del Consell Comarcal.   En el mateix pacte de govern s’ha acordat suprimir una vicepresidència, ja que fins ara n’hi havia cinc, i s’ha incorporat dues àrees més, Promoció econòmica per un costat i Cultura i Joventut per l’altre, atesos a que les formacions consideren que són departaments prou importants com perquè tinguin representació per ells mateixos.   L’ens estarà presidit per David Massot, alcalde de Maials, que juntament amb Neus Ramonet, presidenta comarcal d’ERC, han explicat que l’objectiu principal és donar resposta a les necessitats de tot el territori. “Hem d’apropar l’ens comarcal als municipis i a les persones, així ho ha demanant el 80 per cent de la ciutadania que va votar les nostres formacions les passades eleccions municipals, i això només ho aconseguirem fent territori, visitant els nostres pobles, apropant-nos més a les persones i als nostres als ajuntaments, les polítiques han de sortir del territori i no tant des dels despatxos”, diu Massot   En aquest sentit, Neus Ramonet ha apuntat que des del Consell treballaran per tots i cada un dels 38 municipis de la comarca. “Això no va de partits ni de colors polítics, va de necessitats, algunes urgents, dels nostres pobles i de la nostra ciutadania. Som a Maials per donar suport a l’alcalde i la seva gent pel gran incendi que es va patir en aquesta zona la setmana passada, i així ho volem continuar fent, visitant la comarca, aproximant l’ens comarcal als pobles i oferint els serveis que siguin necessaris per la seva gent”,apunta Ramonet.

Toni Bosch i Carles Vega

ERC de Rosselló acorda amb Vega ampliar l'escola

El director dels serveis territorials d’Ensenyament de Lleida ha declarat  que, a curt termini, arranjaran i adequaran els espais del col·legi que ara mateix es troben en estat precari. Toni Bosch, candidat d’Esquerra per Rosselló i membres del seu equip, s’han reunit avui amb Carles Vega, director dels serveis territorials d’Ensenyament, per parlar del futur de l’escola de Rosselló. Bosch li ha transmès al director d’Ensenyament la necessitat urgent d’ampliar l’escola del municipi, la qual s’està quedant sense espai per la quantitat d’alumnes que s’hi volen escolaritzar.  El republicà també li ha comunicat a Vega la necessitat urgent d’arranjar molts dels espais del mateix col·legi, que ara mateix estan en estat precari i poder treure els barracons.   Carles Vega, s’ha compromès amb els republicans a que en un curt termini de temps el Departament redactarà el projecte i dictarà l’inici de l’obra a fi de que aquesta ampliació sigui una realitat en un parell d’anys. “Del Departament d’Ensenyament ens comprometem a fer realitat l’ampliació de l’escola de Rosselló i l’adequació dels espais que ara mateix estan en mal estat. Aquesta reforma, ampliació i millora és molt necessària si volem fer una escola que respongui a les necessitats d’escolarització dels nens i nenes de Rosselló en un futur immediat”, afirma Vega. En aquest sentit el director d’Ensenyament ha assegurat a Toni Bosch que preveu iniciar en breu la redacció del projecte amb temps suficient per a que l’obra estigui acabada a mitja legislatura.

Presentació

Ara Sudanell presenta el seu projecte pel municipi

Eduard Oró va presentar ahir, en una sala plena de gom a gom, les propostes de la seva formació i després de més de 40 anys sense que hi hagués una altra alternativa política en aquest municipi del baix segrià. Eduard Oró, cap de llista d’Ara Sudanell-Acord Municipal, va presentar ahir les propostes que d’aquesta formació a l’ajuntament del municipi. Feia més de 40 anys que aquest poble del baix Segrià no tenia altra alternativa política que escollir en unes eleccions municipals, ja que fins ara només hi havia hagut sempre una llista única. En una sala plena de gom a gom, Oró va explicar als seus veïns i veïnes les propostes pel municipi si guanya l’alcaldia   Oró va destacar que aquesta candidatura té molta il·lusió i moltes ganes de treballar per tots els veïns i veïnes de Sudanell. “Ha arribat l’hora de renovar l’ajuntament i de donar un nou impuls al nostre poble. El nostre equip, format per gent transversal, de totes les edats i diferents especialitzacions, està  preparat per assumir tots reptes del poble, sense discriminacions de cap tipus i pensant sempre en el benestar de tota la ciutadania.”   En aquest sentit, el candidat ha explicat que si la seva formació governa oferirà un ajuntament obert a tota la ciutadania de Sudanell, amb total transparència i mantenint uns serveis públics de qualitat. “Hem de defensar la igualtat, la millora de la convivència i promoure els valors comunitaris. Volem que els veïns i veïnes de Sudanell s’impliquin en la gestió de l’ajuntament i fer-los partícips en la presa de decisions que més els afecten”   El jove candidat considera que ha arribat l’hora de trencar amb l’hegemonia de tants anys del mateix govern a l’ajuntament i afirma que ‘Ara Sudanell és l’única opció política capaç de dur a terme aquest canvi. “Som gent valenta, exigent, honesta i justa, que es preocupa per tots els veïns i coneix de primera mà quines són les necessitats més importants del poble.

Llista Vilanova de Segrià

ERC Vilanova de Segrià presenta una candidatura renovada i feminista

Els republicans han presentat aquest migdia la seva llista davant d’una sala plena de gom a gom i acompanyats de Carles Mundó, ex-conseller de Justícia i Adrià Comella, director del CatSalut. ERC Vilanova de Segrià ha presentat aquest migdia als homes i dones que formen la llista republicana amb la qual concorreran les properes eleccions municipals del 26 de maig. Jordi Figuerol, actual regidor i ara cap de llista, ha estat l’encarregat de presentar als seus companys d’equip en un acte que ha omplert la sala social del municipi de gom a gom i en el qual hi han assistit més de 150 persones.   Per Figuerol la seva principal prioritat serà la de recuperar l’esperit d’unió i de treball en equip que es va viure a Vilanova pel referèndum de l’1 d’octubre de 2017. “Aquell dia tots vam fer pinya, preníem les decisions en equip, teníem un objectiu comú que era dur a terme el referèndum, i ho vam fer, junts. Ara també tenim un objectiu comú, millorar el nostre poble, tenir uns serveis de qualitat i una millor qualitat de vida, i hem demostrat que quan el poble està unit funciona bé, per tant hem de buscar la manera de recuperar aquell esperit i tornar a treballar plegats en benefici del nostre poble i de la seva ciutadania”, diu Figuerol.   El republicà ha estat acompanyat per Adrià Comella, també vilanoví i Director del CatSalut i per Carles Mundó, ex-conseller de Justícia i un dels encausats en el judici del procés. Sobre el judici Mundó ha assenyalat  que tot i que la situació de presó que estan vivint els seus companys és totalment injusta, ells estan ferms i disposats a defensar el dret a l’autodeterminació, encara que els hi costi molts anys de presó. “El què va passar a Catalunya l’1 d’octubre va ser grandiós i encara que alguns pensin que no ha servit de res, no és veritat. Es cert que potser va haver coses s’haurien d’haver fet d’una altra manera, però també és cert que mai havíem arribat tant lluny.