ERC al Segrià

Totes les notícies

Sergi Capdevila

ERC renova candidat a Alguaire i estrena llista a Albatàrrec

Gemma Massana, actual regidora d’ERC a Alguaire serà l’encarregada d’encapçalar la llista republicana i Sergi Capdevila, serà el representant republicà a Albatàrrec, municipi en el qual ERC no tenia representació de feia anys ERC renova cap de llista a Alguaire i estrena llista a Albatàrrec després d’anys sense representació al municipi. Gemma Massana de 46 anys, diplomada en Ciències Empresarials, amb un Post grau en Especialització Tributària i actual regidora per ERC a l’ajuntament, serà l’encarregada d’encapçalar la llista republicana al municipi. En canvi, Sergi Capdevila, de 43 anys, pagès i actual regidor del PDeCAT a l’ajuntament serà qui donarà veu a ERC a Albatàrrec, després d’anys que ERC no presentava llista per les eleccions municipals.   Massana considera que a Alguaire es podrien fer moltíssimes coses més per millorar les necessitats del dia a dia dels seus veïns i veïnes. “Voldria un Alguaire ordenat i viu. Modern, acollidor i pròsper. Amb gent pels carrers i places, participant de l’entorn, convivint i sentint-se orgullós de ser d’Alguaire. Amb uns serveis i equipaments de qualitat, i on es respecti l’espai públic comú, el patrimoni històric, cultural i natural. En definitiva, un municipi republicà” afirma Massana.   Per la seva part, Sergi Capdevila afronta  aquesta candidatura amb molta il·lusió, compromís amb el canvi i amb moltes ganes de treballar per Albatàrrec. “Hem de defensar la igualtat, la millora de la convivència i promoure els valors comunitaris. Volem que els veïns i veïnes d’Albatàrrec s’impliquin en la gestió del ajuntament, per això desenvoluparem processos de participació ciutadana. Recuperarem tradicions i espais d’interès del poble. Oferirem serveis públics  de qualitat adaptats a totes les edats. Vetllarem per la nostra pagesia i els nostres camps de cultiu, que la gent del poble pugui quedar-se a viure al poble”, aposta Capdevila.   En breu, les dues candidatures faran oficial la resta de noms de la seva llista.

Sandra Marco candidata d’Esquerra per Soses

La republicana és presenta com a cap de llista, després que les passades eleccions municipals ERC no fes llista en aquest municipi del Baix Segrià Sandra Marco, tècnica administrativa de 45 anys es presenta com a cap de llista d’Esquerra a Soses les properes eleccions municipals del 26 de maig. Aquesta tarda la formació ha anunciat la seva candidatura en un acte a la Sala de Ball del municipi, en el qual hi ha intervingut l’alcalde d’Alcarràs, Miquel Serra.   Marco considera que és el moment de donar un nou impuls al poble, el qual està estancat de fa temps i no avança pel que fa a polítiques municipals. “La nostra llista estarà preparada per assumir tots reptes del municipi, sense discriminacions de cap tipus i pensant sempre en el benestar de tots els veïns i veïnes de Soses”   En aquest sentit, la republicana ha explicat que si ella governa oferirà un l’ajuntament obert a tota la ciutadania de Soses, amb total transparència i compromès amb la lluita contra la corrupció, frau o favoritisme, i mantenint uns serveis públics de qualitat. “Hem de defensar la igualtat, la millora de la convivència i promoure els valors comunitaris. Volem que els veïns i veïnes de Soses s’impliquin en la gestió del ajuntament, per tant desenvoluparem processos de participació ciutadana”, afirma Marco.   Miquel Serra, ha qualificat a Marco com la millor alcaldessa que pot tenir Soses, “perquè coneix de primera ma quines són les necessitats més importants pel poble, perquè es preocupa per tots els veïns i veïnes i perquè és hora que la primera dona alcaldessa de Soses sigui una persona com Sandra Marco, una dona valenta, exigent, honesta i justa”.   Sandra Marco està casada, té un fill i una filla i treballa de funcionaria a la Generalitat de Catalunya. Per les eleccions del 26 de maig aspira a obtenir grans resultats, especialment després que Esquerra no es presentés les passades eleccions del 2015.

Toni Bosch, Montse Molina i Jordi Figuerol

ERC renova candidats a Alpicat, Rosselló i Vilanova de Segrià

Són Montse Molina per Alpicat, Toni Bosch per Rosselló i Jordi Figuerol per Vilanova del Segrià. Els republicans aspiren a millorar resultats i obtenir les alcaldies en aquestes tres poblacions. ERC posa cares noves al capdavant de les llistes d’Alpicat, Rosselló i Vilanova de Segrià. Es tracta de Montse Molina, de 51 anys infermera per Alpicat; Toni Bosch, informàtic de 44 anys per Rosselló i Jordi Figuerol, pagès de 43 anys per Vilanova de Segrià. Els republicans aspiren a millorar notablement els resultats en aquests municipis i a poder obtenir l’alcaldia les properes eleccions municipals del 26 de maig.   Montse Molina, casada i amb quatre fills fa més de 23 anys que viu a Alpicat. Actualment treballa a l’Hospital Arnau de Vilanova. Optimista i metòdica, voldria fer canvis en les polítiques socials d’Alpicat. “Fer polítiques socials, encaminades a la gent gran i amb problemes de mobilitat per exemple. A Alpicat hi ha hagut un canvi demogràfic molt important les darreres dues dècades i hem de ser capaços d’encaixar i cohesionar les necessitats d’aquesta població al municipi”, apunta Molina.   Toni Bosch, regidor d’ERC i Conseller Comarcal, considera que a Rosselló el consistori no presta suficient atenció a les necessitats del dia a dia dels seus veïns i veïnes. “hem de donar resposta a tots reptes del municipi, sense discriminacions de cap tipus i pensant sempre en el benestar de tots els veïns i veïnes de Rosselló. Hem de situar a la ciutadania al centre de totes les polítiques que es formulen al consistori, amb total transparència i mantenint uns serveis públics de qualitat”, diu Bosch.   Jordi Figuerol, també és regidor a l’Ajuntament de Vilanova del Segrià i president de la Cooperativa Fruitera (Cofruse) afronta aquesta candidatura amb molta il·lusió, compromís amb el canvi i amb moltes ganes de treballar per Vilanova de Segrià. “Hem de defensar la igualtat, la millora de la convivència i promoure els valors comunitaris.

Agricultura revisarà la problemàtica del reg a Plans del Sas

En un dinar amb pagesos de Rosselló, Teresa Jordà ha reconegut que el sector agrícola necessita de moltes millores i adaptacions i que les pensa defensar allà on el departament pugui incidir, ja que només així serem capaços d’assegurar el proveïment alimentari i la continuïtat del sector a Catalunya.   Teresa Jordà, Consellera d’Agricultura, s’ha reunit amb pagesos de Rosselló per conèixer de la seva pròpia veu quines són les seves principals preocupacions, pocs mesos abans de començar la campanya de la fruita dolça. La impossibilitat d’establir un reg amb condicions als Plans del Sas, la PAC (Política Agrària Comunitària)  i la sobre població de conills han estat algunes de les preocupacions que els pagesos han posat damunt de la taula.   Jordà ha explicat que el primer que necessita el sector per garantir la seva continuïtat és un pressupost suficient, tant per part de la Comissió Europea com de l’Estat espanyol i de la Generalitat de Catalunya, "perquè creiem fermament que és necessari assegurar la continuïtat del sector primari en les seves vessants més importants: la de producció d’aliments sans, bons i segurs per a tota la societat i la de gestió del territori, element vertebrador clau per tenir un país modern i equilibrat.”   En aquest sentit Jordà s’ha compromès a parlar amb el Departament de Territori i Sostenibilitat per trobar una solució als problemes de reg a Plans del Sas, “i procurarem donar-vos resposta i en la mesura que estigui a les nostres mans, una solució, abans de l’estiu. És important que el sector i el Departament mantinguem reunions constants. La nostra línia de treball és aquesta, treballar conjuntament amb el sector i implicar-lo en la presa de decisions”, ha afirmat la consellera.   La titular d’Agricultura finalment també ha explicat que des del Departament treballen per la reforma de la PAC “la PAC és una eina fonamental per al sector i el seu futur i així ho defensarem en tots els escenaris on hi tinguem veu, ja que només així assegurarem el nostre proveïment alimentari, la totalitat de la gestió del territori i l’orientació del nostre país cap al futur”.

Equip ERC ajuntament d'Alcarràs

Santi Pelegrí nou candidat Republicà a l’ajuntament d’Alcarràs

L’actual número dos del consistori i ma dreta de l’alcalde Miquel Serra, passa a ser el cap de llista d’ERC per les municipals del mes de maig, després que l’alcalde renuncies a  presentar-se per tercera vegada Santi Pelegrí de 37 anys i enginyer tècnic forestal de professió, passa a encapçalar la llista republicana per l’ajuntament d’Alcarràs les properes eleccions municipals del l’any vinent. Pelegrí prendrà el relleu a Miquel Serra, actual alcalde, que va decidir no tornar-se a presentar després d’assumir l’alcaldia durant vuit anys.   En el seu primer acte públic com a alcaldable, Pelegrí ha avançat que els republicans han signat un acord amb Moviments d’Esquerres, els Comuns i altres grups independentistes d’esquerres per formar un programa conjunt integrat sota les sigles republicanes. “Tinc el  compromís ferm i clar de liderar i participar en un projecte d’inspiració republicana per Alcarràs, obert al consens i a la convivència, formant una llista oberta, transversal i acollidora, integrada per persones també d’altres formacions d’esquerres, íntegres i competents”, descriu Pelegrí.   Pel que fa al seu projecte per a les eleccions municipals del 2019, pelegrí ha destacat que “treballarà per un Alcarràs compromès amb els drets civils i la defensa de les llibertats, de de totes les persones i del bé comú, feminista i actiu contra qualsevol tipus de discriminació”.   Pelegrí ha destacat la bona governança de l’actual alcalde i ha afirmat que “continuarà treballant per mantenir l’administració  oberta i transparent, compromesa amb la lluita contra la corrupció, frau o favoritisme, i mantenint uns serveis públics de qualitat”.   Miquel Serra, ha qualificat a Pelegrí com el millor alcalde que pot tenir l’ajuntament, perquè porta sis anys als consistori, coneixent de primera ma quines són les necessitats més importants pel poble i aprenent a gestionar-les dia a dia, “la seva joventut, la seva força i els anys que porta al meu costat fan que sigui avui per avui la persona més ben preparada per assumir la responsabilitat d’encapçalar l’alcaldia d’Alcarràs”,finalitza Serra.

Sant Joan

ERC Benavent lamenta que la moció per obrir diàleg amb el Bisbat no hagi prosperat  

Els republicans acusen al PDeCAT i PP de fer pinya per votar-hi en contra, possiblement per no afectar la relació dels seus partits amb l’entintat religiosa i deixant de banda la voluntat del poble de Benavent ERC Benavent del Segrià lamenta que no hagi prosperat la moció que van presentar i que exigia al consistori que fes d’intermediari amb el Bisbat de Lleida per aconseguir l’acceptació de la imatge de Sant Joan Baptista com a part de l’església del municipi. Els republicans consideren que CiU i PP han fet pinya per no haver de refer el pont de diàleg entre el Bisbat propietari de l’església i el municipi el qual reclama de fa dies el reconeixement de l’estàtua, possiblement per a que no es vegin afectades les relacions entre els dos partits i l’entitat religiosa.   Ferran Accensi, regidor d’ERC a Benavent, lamenta la manca de diàleg i la poca voluntat del govern del municipi per aconseguir consensos amb el Bisbat de Lleida. “Quan el poble va demanar al veí i escultor la realització de l’estàtua, semblava que l’alcalde i la resta del govern municipal també hi estaven d’acord, inclús no es van oposar a que l’estàtua fos emplaçada al seu lloc actual, i ara sembla que no recordin res de tot això”, diu Accensi.   El republicà exigeix més democràcia i transparència i avisa que farà els possibles per obrir igualment diàleg amb el Bisbe. “Al seu moment, el Bisbat de Lleida ja es va mostrar partidari de secundar la voluntat del poble, per tant no entenem ara que el govern de Benavent hagi tombat la nostra moció quan  semblava que tot estava a favor per a poder consolidar l’estàtua com a part del conjunt escultòric de l’església de Benavent”, manifesta Accensi.

Sant Joan

ERC Benavent exigeix al Bisbat el reconeixement i l’acceptació oficial de l’estàtua de Sant Joan Baptista

Mitjançant una moció que serà debatuda en el Ple de demà dilluns, els republicans també demanen el reconeixement de l’artista per part de l’Ajuntament i una festa de benvinguda a la nova imatge ERC Benavent del Segrià ha registrat una Moció en la que exigeix el reconeixement i acceptació per part del Bisbat de Lleida de la imatge de Sant Joan Baptista, creada per un escultor aficionat del poble i restituïda a la façana principal del pòrtic de l’església ara fa un any.   Els republicans creuen que després d’un any d’incertesa per part del Bisbat, ha arribat el moment que aquest es postuli i accepti oficialment l’estàtua de Sant Joan, tan volguda pel poble i donada a la comunitat cristiana pel seu escultor Ramon Inglés, veí també de Benavent. Ferran Accensi regidor republicà, recorda que primer el Bisbat de Lleida rebutjava la imatge perquè deia que no s’adia a l’estil de l’església i poc després es va mostrar més obert a reconèixer-la al veure l’acceptació que tenia l’estàtua per part dels feligresos. “Ha arribat doncs el moment de tenir l’acceptació formal i oficial per part de l’organisme cristià, per tant, demanem a l’Ajuntament que li exigeixi al Bisbat el reconeixement i acceptació d’aquesta imatge i del que representa pel municipi de Benavent”, reivindica Accensi.   Els republicans també  consideren necessari manifestar el suport, el reconeixement i l’agraïment de l’Ajuntament de Benavent de Segrià a totes les persones del poble que, amb les seves les accions, van fer possible la creació i posterior col·locació d’aquesta imatge a la façana de l’església. “Durant tot l’estiu de l’any passat es va parlar molt de que si l’estàtua era o no adient per la portalada de la nostra església, però en cap moment es va parlar de l’esforç de l’escultor Ramón Inglés en crear-la, per tant, demanen també que se li faci un reconeixement públic per agrair-li la feina ben feta”, demana Accensi.

La punta del dit

De ben segur coneixeu la dita que afirma que hi ha dos tipus de persones, les que quan algú assenyala amb el dit cap a un punt miren cap a la direcció assenyalada i les que es fixen en la punta del dit sense mirar més enllà. No cal dir que les que tenen una actitud més constructiva, més oberta i, en definitiva, més de futur acostumen a ser les primeres. La política del govern de la Paeria de Lleida sembla que és la de mirar permanentment la punta del dit i , fins i tot, es pot arribar a pensar que el que es vol és que tots els ciutadans estiguem entretinguts mirant el mateix, quan tots ja sabem que a la punta del dit només hi ha l’ungla. En la meva opinió, la política de supervivència de l’equip de govern els ha portat a perpetrar tot un seguit de despropòsits que allunya la seva gestió dels interessos municipals dels objectius que haurien de ser la seva prioritat. Aconseguir una ciutat més amable, ordenada i justa pels seus habitants, exercir el lideratge i la capitalitat d’aquesta part del territori nacional, analitzar i programar les accions de futur que enforteixin el nostre teixit social i econòmic i participar de manera mancomunada i solidària en els grans reptes que el país te plantejats en podrien ser alguns. Difícilment es pot fer això quan es menysté la llengua pròpia, a la que tant ha costat de mantenir viva i de guanyar espais, en benefici de la viabilitat del pacte amb Ciudadanos de l’inici d’aquest mandat, un autèntic pacte de la fam per evitar que les coses canviïn i que Lleida se sumi, com és la voluntat majoritària dels seus habitants, al procés d’independència que viu el país. Dir que et sembla be la participació del 9N com expressió de la voluntat ciutadana i alhora mostrar comprensió cap a que es pugui jutjar al Francesc Homs per aquesta mateixa votació també forma part d’aquest voler acontentar tothom per acabar  situant-se  en l’eix mateix de les polítiques més reaccionàries. Com es també un despropòsit assegurar que estàs per la xarxa comercial de proximitat i, al mateix temps, ser els principals abanderats de la implantació de grans superfícies que, si s’executa segons manifesten, pot significar a mig termini la mort per esllanguiment  del comerç tradicional que dona vida a la ciutat.