ERC al Segrià

Totes les notícies

Gemma Massana és la nova presidenta comarcal d’ERC al Segrià i Toni Bosch, el secretari general

ERC del Segrià ha celebrat aquest diumenge el seu congrés comarcal on la militància ha escollit a l’equip gestor que dirigirà la comarca els propers quatre anys Gemma Massana, regidora i cap de l’oposició a l’ajuntament d’Alguaire ha estat escollida aquest diumenge nova presidenta comarcal d’ERC al Segrià. Toni Bosch, regidor de Rosselló, serà el secretari general. ERC ha celebrat aquest matí el congrés comarcal on la militància del segrià ha escollit a l’equip directiu que organitzarà la comarca els propers quatre anys. Enguany excepcionalment només una candidatura optava a la direcció de la comarca, ratificada amb el 90 per cent dels vots de la militància. Gemma Massana té 47 anys i és diplomada en Ciències Empresarials. Treballa en una empresa agroalimentària i és defineix a ella mateixa com una apassionada de la cultura popular, que balla sardanes, toca la gralla, és d’una batuka i fa teatre. “Afronto el repte de la presidència d’ERC al Segrià, amb la il·lusió que genera un nou projecte. Amb la responsabilitat de liderar el gran equip humà que m’hi acompanya. Amb el ferm compromís de treballar pel Segrià i la seva gent. Amb la força que dona el fet de ser dona. Amb la voluntat i determinació de lluitar des del territori, per la construcció de la República Catalana”.   Toni Bosch és també vicepresident del Consell Comarcal del Segrià; té 46 anys i és enginyer tècnic informàtic de professió, amb un postgrau en gestió pública i govern local. Es defineix com un apassionat de la gastronomia i de les noves tecnologies. “Des de la secretaria general coordinarem i impulsarem les diferents accions de les diferents secretaries de la executiva comarcal, amb una mirada cap els militants amb l’objectiu ferm i compromès de treballar pel Segrià i pels seus municipis. Això ho farem de la única manera que sabem fer i com no podria ser d'altra manera: amb esforç, dedicació i constància, i sempre encaminats cap a la construcció de la República Catalana.

Almenar ultima els darrers detalls per inaugurar el primer ‘Parc Màgic’ del territori

Amb una extensió de 2200m2, és tracta del primer parc temàtic, pensat per un públic familiar, el qual reproduirà diferents zones temàtiques com la zona de les bruixes, la zona de les fades i follets i la casa del Ratolinet Pérez entre d’altres. L’ajuntament d’Almenar ultima els darrers arranjaments del primer ‘Parc Màgic’ del nostre territori. Es tracta d’un parc temàtic que compta amb una extensió de 2200m2, pensat per un públic de totes les edats, on petits i grans podran jugar, gaudir de la natura i deixar córrer la imaginació tot descobrint un món de fantasia ple de nans, fades, follets i altres éssers fantàstics, com el Ratolinet Pérez, el Patufet o la Rateta Presumida.   És un parc compromès amb el medi ambient, que utilitza recursos naturals, recupera plantes autòctones i permet gaudir de la natura en tota la seva plenitud: ocells, flors, color, olor, tranquil·litat. Dins el parc es podran dur a terme activitats en els diferents espais en els quals està dividit el parc: El llac dels bandolers, el camí del Bosc, El camí de la Felicitat i El camí de la Vida, entre d’altres.   Teresa Malla, alcaldessa d’Almenar, explica que és un parc diferent dels que tenim; pensat per un públic familiar, que vulgui passar una bona estona i descobrir la natura, la història local i les plantes autòctones. “un lloc per deixar-se seduir per la natura,  però també de descobriment i aprenentatge, de trobada i d’oci; tot promovent l’ús respectuós i sostenible del Parc i preservant els seus valors naturals. Però a la vegada també es un lloc de diversió on els més petits podran jugar en els diferents espais temàtics com la zona de les bruixes, de les fades i follets,  de l’arbre dels xumets i desitjos, de l’arbre del xop Llangosto, de la casa del Ratolinet Pérez, de la Rateta Presumida i de la casa d’en Patufet”.   La inauguració del parc serà el proper 5 de setembre, l’entrada és gratuïta i estarà obert tots els dies de l'any de les 8 a les 22h.

El nou contracte de menjador escolar del Segrià inclou les millores proposades per Esquerra, com el sistema de línia calenta i més productes de Lleida

El grup d'Esquerra Republicana al Consell Comarcal del Segrià -on compartim equip de Govern amb el grup de Junts- celebrem que el nou contracte del servei de menjador escolar per almenys els dos propers cursos (i prorrogable dos més) sigui substancialment millor que l'anterior i que inclogui les nostres propostes per millorar l'alimentació dels infants, com la utilització del sistema de línia calenta en el servei de càtering. La principal millora del nou contracte és que, per primera vegada, totes les escoles tindran aquest sistema de línia calenta, és a dir, que els dinars s'elaboraran el mateix dia que han de ser consumits, cosa que no passava fins ara en una desena de les escoles que estan gestionades mitjançant el Consell. També hem introduït altres millores: que els menús estiguin fets amb més productes de proximitat de les comarques de Lleida i que es disminueixi el consum de sucre, que hi hagi més monitors i que es millori la comunicació amb les famílies i la confirmació o no d'assistència, entre altres. A més, també celebrem que s'hagi aconseguit el consens de totes parts implicades en la redacció de les condicions tècniques i administratives del concurs, en la qual hem participat mitjançant la comissió de seguiment del servei de menjador. Aquest divendres el ple del Consell del Segrià ha aprovat per unanimitat adjudicar el servei a les empreses que han tingut major puntuació: Comertel Aramark. Estarem amatents al compliment del contracte per garantir la qualitat d'un servei que és essencial per als infants de la comarca.  

La Generalitat contractarà 25 professionals d'intervenció comunitària de Creu Roja per donar suport als ajuntaments en la campanya de la fruita

El departament de Treball, Afers Socials i Famílies contractació 21 professionals de suport als ajuntaments del Segrià i 4 més a la ciutat de Lleida mitjançant un conveni amb la Creu Roja que faran feines d'intervenció comunitària: explicació de mesures preventives en diferents idiomes, vetllar pel seu seguiment, repartiment de material higiènic i sanitari, mediació en possibles conflictes, informar sobre accés a drets i serveis, etc. Ho ha anunciat aquest dissabte el conseller Chakir el Homrani durant una visita als espais adaptats per acollir treballadors i treballadores de la campanya de la fruita a Soses i Torres de Segre, acompanyat pel president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, el vicepresident i cap de l'àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal del Segrià, Toni Bosch, el president de l'ens comarcal i altres càrrecs. A Soses, la comitiva ha visitat, amb l'alcaldessa republicana, Sandra Marco, l'allotjament municipal que s'ha obert aquest cap de setmana amb 58 llits per a temporers que necessiten un espai per passar el confinament. Chakir el Homrani ha explicat que “el Govern hem volgut traslladar als ajuntaments que ens farem càrrec de les necessitats que hi hagi d’obertura d’espais i de personal per fer acompanyament per abordar la salut i la seguretat de tothom” i ha destacat que “Per a aquest Govern, per sobre de tot està la salut de les persones”. També ha valorat “el treball que estem fent des de les diverses administracions de forma conjunta" Sobre les inspeccions de Treball, ha assegurat: “Som conscients que la gran majoria del sector agroalimentari al Segrià i a les comarques de Lleida ho fa molt bé, però volem acompanyar a tot el sector, assegurant que si en algun espai, en algun centre de treball no es prenen les mesures de prevenció adequades, fer acompanyament perquè es prenguin”.

Aragonès anuncia un pla de xoc per al Segrià per fer front a les pèrdues econòmiques derivades del confinament perimetral

El vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, ha anunciat que el Govern posarà en marxa un pla de xoc extraordinari al Segrià per mitigar els efectes econòmics que ha comportat el confinament perimetral de la comarca com a mesura per controlar els brots de COVID-19. Aragonès ho ha anunciat després d’una reunió telemàtica amb l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, la consellera d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Teresa Jordà, el Consell Comarcal del Segrià i alguns dels agents econòmics i socials de la comarca. “Estem al costat de Lleida i del Segrià, una part fonamental i indestriable del nostre país, i tot Catalunya s’hi ha d’abocar per fer-los costat", ha explicat Aragonès. El pla es detallarà en les properes setmanes i preveurà des d’ajuts directes a inversions i altres actuacions prioritàries en el marc del pressupostos. S'hi destinaran “els recursos que calgui per aixecar el territori”, ha dit el vicepresident del Govern.

Lluís Pérez, amb el president del Consell, David Masot, i el vicepresident, Toni Bosch

Lluís Pérez pren possessió del càrrec de conseller al Consell del Segrià

Lluís Miquel Pérez, regidor d'Esquerra Republicana a l'Ajuntament de Maials, ha pres possessió aquest divendres 3 de juliol del càrrec com a conseller al Consell Comarcal del Segrià, en substitució de Sandra Castro, en un ple extraordinari. Amb l'objectiu de complir les mesures de prevenció per la Covid-19, el ple s'ha fet de forma telemàtica. Malgrat això, Pérez ha pogut prometre el càrrec i rebre el pin de conseller de mans del president i el vicepresident del Consell de forma presencial a la sala de plens.

28 de juny: orgull en la diversitat

Un any més celebrem la setmana de l’alliberament o l’orgull LGTBI+ commemorant l’inici de la lluita per la igualtat de drets a partir dels fets d’Stonewall que van tenir lloc el 28 de juny de 1969 a la ciutat de Nova York. Però també recordant que enguany fa 50 anys de l'inici del moviment LGTBI+ a l'estat espanyol, amb la creació del Movimiento Español de Liberación Homosexual (MELH) que impulsà l’Armand de Fluvià amb d’altres activistes, i 43 anys que Barcelona va acollir la primera manifestació de lesbianes, gais, bisexuals, trans* i intersexuals dels Països Catalans, que va ser durament reprimida per la policia. Degut a la situació derivada de la COVID19, aquest serà un Orgull diferent. Les darreres setmanes, amb el decret de l'estat d'alarma i les mesures de confinament amb motiu de la pandèmia, la situació de moltes persones LGTBI+ s'ha vist agreujada, especialment els col·lectius més vulnerables, com menors, persones trans* o també migrades. La desprotecció, la marginalitat, o el doble confinament d'haver de conviure en entorns familiars hostils, demostren que les discriminacions i la fragilitat dels drets de les persones LGTBI+ són una realitat ben present a la nostra societat Però malgrat no ens podrem trobar en actes i manifestacions com d’altres anys, des d’Esquerra Republicana animem a tothom a seguir les diferents iniciatives i activitats online que aquests dies les associacions estan organitzant arreu dels Països Catalans i a fer visible l’orgull en la diversitat. Una diversitat sexual i de gènere que malauradament és perseguida i castigada a molts estats, fins i tot amb la pena de mort, mentre que molts d’altres no disposen de cap mena de legislació que garanteixi els drets de les persones LGTBI+. Després de molts anys d'activisme polític hem aconseguit avançar en l'equiparació legal de les persones homosexuals a partir del dret al matrimoni entre persones del mateix sexe (del que enguany es compleixen 15 anys), el dret dels infants a ser adoptats per famílies homoparentals i l'impuls de polítiques adreçades específicament a les persones lesbianes, gais, bisexuals, trans* i intersexuals.

La Generalitat destina 428.000 euros a l'allotjament de temporers i persones sense llar a Lleida i el Segrià

En una visita a Lleida aquest dijous, el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha anunciat l’ampliació del Contracte Programa amb l’Ajuntament de Lleida i el Consell Comarcal del Segrià per a la implementació de mesures extraordinàries en relació amb l’impacte social de la pandèmia de la covid-19. L'ampliació del pressupost és de 539.927 euros a la ciutat de Lleida i de 190.131 euros a la comarca del Segrià. La part més important d’aquests ajuts, 428.000 euros, serviran per finançar l’allotjament de fins a 300 temporers i persones en situació de sensellarisme. Concretament, el Departament destinarà amb aquesta finalitat 350.064 euros a la Paeria (229 places) i 77.760 euros al Consell Comarcal del Segrià (72 places). A banda de l’atenció a les persones sense llar i temporers, el Departament també ha incrementat els recursos per al Servei d’Atenció Domiciliària, projectes de voluntariat i serveis d’atenció urgent a dones en situació de violència masclista i els seus fills i filles. Durant la visita, el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies ha explicat: “Hem d’aconseguir donar resposta a una situació que fa massa anys que passa, que són persones que vénen a buscar-se la vida, en alguns casos amb una doble dificultat per la seva situació administrativa, i estan dormint al carrer. Per això fem els màxims esforços”. A més, ha recordat que aquest any s’ha sumat el repte d’una pandèmia global i de prevenir la seva expansió. El conseller ha visitat els pavellons 3 i 4 de Fira de Lleida, on hi ha el dispositiu d’atenció a temporers a la capital del Segrià, acompanyat per l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, i el vicepresident del Consell Comarcal del Segrià, Toni Bosch.

ERC demana que la futura biblioteca municipal de Torrefarrera porti el nom de “Ramona Siurana I Tomàs”

Nascuda a Torrefarrera, Siurana es tot un emblema al municipi de la repressió franquista i representa el paper actiu de les dones represaliades i combatents durant i després de la guerra i la seva lluita contra el franquisme i a favor de la llibertat i la democràcia. ERC Torrefarrera ha presentat una moció en la qual demana que la futura biblioteca municipal porti el nom de “Ramona Siurana i Tomàs”. Els republicans consideren que aquest equipament hauria de portar nom de dona i demanen al Ple de l’ajuntament que sigui el de  torrefarrerina Ramona Siurana. Helena Martínez, portaveu del grup republicà a l’ajuntament afirma que Siurana és tot un emblema de la repressió franquista al municipi i creu que seria una bonica manera de retre homenatge a les dones represaliades i combatents durant i després de la guerra civil.   En la mateixa moció els republicans també han demanat que en l’esmentat equipament s’habiliti un espai de record i homenatge a les víctimes represaliades i exiliades pel feixisme i que quan les obres de la biblioteca hagin finalitzat es realitzi un acte públic commemoratiu d’aquest nomenament que serveixi per homenatjar a totes les víctimes de la guerra.   Martínez explica que malauradament moltes persones arreu van haver de patir les represàlies del feixisme, algunes amb la cruesa de les execucions i d’altres amb l’exili, especialment les dones, que han estat històricament relegades i silenciades per la història “Amb aquesta proposta de nomenament es pretén donar aquesta visibilitat al seu paper actiu com a combatents durant i després de la guerra i la seva lluita contra el franquisme i a favor de la llibertat i la democràcia. Recuperar la seva memòria, dignificar les seves històries i sobretot, donar-les a conèixer a les generacions futures”, diu la regidora republicana.   La moció serà debatuda el proper Ple de l’ajuntament.   Ramona Siurana i Tomàs Ramona Siurana i Tomàs va nèixer a Torrefarrera el 29 d’agost de 1910.