La selva

Totes les notícies

COMUNICAT D'ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA DE LA SELVA

A propòsit de les acusacions del PSC a la Comarca de la Selva al Conseller Comarcal i Regidor de l'Ajuntament de Santa Coloma de Farners per ERC, Joan Martí, i a l'Executiva comarcal del partit, volem deixar meridianament clars aquests aspectes. 1r. El company Joan Martí no ha estat en cap moment membre de l'equip negociador per establir pactes de govern al Consell Comarcal, amb la qual cosa, el PSC, acusant-lo de ser ell el responsable dels contactes amb el seu equip de negociació no només menteix, sinó que demostra la feblesa i la poca credibilitat del que diu, o, pitjor encara, la seva voluntat de crear confusió i de manipular la realitat tergiversant-la, ja sigui per desprestigiar-nos o per afavorir a tercers. 2n El PSC acusa el company Joan Martí de sectari després del que ha dit al seu discurs. Afirmem que aquesta acusació no té cap mena de fonament. Només cal escoltar el que ha manifestat en Joan Martí avui per entendre que l'única crítica, la principal, ha estat al President del Consell i representant de Junts per Catalunya que s'ha negat a acceptar un pacte ofert per ERC que el mantenia en la presidència els propers 4 anys amb 20 consellers de govern. Afirmar, com ha fet, que al govern actual s'ha incorporat el 155, per a decepció de molts és, només, dir la veritat. 3r L'equip negociador de la Comarcal d'ERC ha mantingut contactes amb tothom que podia conformar un govern, ja sigui per vies directes o indirectes. Com tothom quan negocia. Com tothom que té una estratègia de negociació en què els contactes es fan sempre amb tothom i en què alguns contactes només són això: estratègia de negociació. Si el PSC s'ha sentit més protagonista del que nosaltres el consideràvem és només cosa seva. 4t. Tot el que es pugui dir són paraules. Els fets són els que són: Junts per Catalunya i el Senyor Balliu ja ha format un govern amb el PSC i amb Independents de la Selva quan podria haver optat per una lògica d'un pacte amb nosaltres i, per tant, per la consolidació dels valors independentistes i republicans en una institució supramuncipal i per defensar drets civils i democràtics, en la tràgica situació política i social a què estem sotmesos.

ERC augmenta en nombre de vots i regidors i esdevé primera força al Consell Comarcal de la Selva

Moltes gràcies a les 17.785 persones que el passat 26 de maig varen dipositar la seva confiança a totes les candidatures d'ERC i llistes associades a la comarca de la Selva. Des de la comarcal volem agrair especialment a totes les persones que dia a dia treballen per aconseguir un municipi millor i amb més qualitat de vida per a tots els ciutadans i ciutadanes. Les persones són i seran sempre la nostra principal prioritat.    Per part de la secció comarcal del partit justifiquem aquests magnífics resultats i l’augment de votants a tota la feina que hem estat fent en tot moment durant aquests quatre anys, i que de ben segur continuarem fent. Feina feta amb discreció, de forma constant, amb voluntat i sempre, sempre, amb convicció, perquè creiem fermament amb el nostre projecte.     Des de la comarcal volem felicitar a tots i cada un dels nostres 26 grups. 26 municipis selvatans que han aconseguit els millors resultats històrics de la comarca en nombre de vots, regidors, consellers i alcaldies directes.   Respecte a les últimes eleccions del 2015 Esquerra Republicana de Catalunya a la Selva ha patit un augment de gairebé 5.500 vots a tota la comarca el que representa un augment de més del 43%. Però aquestes no són les úniques dades; pel que fa al nombre de regidors el partit republicà passa de 77 regidors de les eleccions del 2005 a 103 regidors el 2019, convertint-se així en primera força pel que fa a representació a la comarca de la Selva.   Aquests bons resultats municipals es tradueixen en el fet que Esquerra Republicana de Catalunya a la Selva esdevé primera força al consell comarcal de la Selva amb un total de 10 consellers i conselleres, empatant amb la segona força política: Junts per Catalunya.   Finalment, animar també a tots aquells grups que encara estan pendents de poder concloure les negociacions amb altres formacions municipals i arribar a la millor opció que ens permeti seguir lluitant i defensant el benestar dels nostres ciutadans.

ERC presenta llista, per primera vegada, en els 26 municipis de la comarca de la Selva

Els 26 municipis que integren la comarca gironina de la Selva presentaran llista d’Esquerra Republicana de Catalunya, o llistes independents sota el paraigues d'acord municipal, per a les pròximes eleccions municipals previstes per aquest 26 de maig.  Per primera vegada, tots els municipis, presenten una llista republicana.  És precís recordar que aquest 28 d’abril, en les eleccions generals, ERC va aconseguir una victòria incontestable a la comarca, guanyant en 15 dels 26 municipis i essent segona força a la resta, amb un total de 22.105 sufragis.  Des de la secció selvatana dels republicans valoren aquest fet com un pas molt important en la consolidació del projecte republicà a la comarca de la Selva i una molt bona línia de sortida per tornar a tenyir de groc el terrritori.  

Una victòria incontestable que ens ha portat a tenyir de groc La Selva

Benvolguts selvatanes i selvatans, Aquest 28 d'abril hem viscut una jornada històrica aconseguint que ERC guanyi unes eleccions estatals a la nostra comarca. Una victòria incontestable que ens ha portat a tenyir de groc La Selva, guanyant en 15 dels 26 municipis i essent segona força a la resta. Una victòria inoblidable que hem aconseguit gràcies al vostre suport. 22.104 sufragis d'ERC enfront dels 16.411 del PSC i dels 16.165 de junts x Catalunya que es tradueixen en una victòria il·lusionant que, entre tots i totes, repetirem el pròxim 26 de maig a les eleccions municipals. Unes eleccions municipals on ERC, per primera vegada, presentarà llista en els 26 municipis de la comarca i on hem d'aconseguir els millors resultats de la nostra història, tant per ERC i les nostres preses i presos, exiliades i exiliats, com per tots vosaltres que esteu duent a terme una tasca ingent i us ho mereixeu! Però avui encara és un dia per gaudir de la victòria tot i que, com diu l'Oriol, a guanyar, guanyar i guanyar! Josep Maria Bagot i Belfort President de la comarcal d'ERC a La Selva

Carme Ruano, alcaldable d'ERC Amer, assenyala que "la meva candidatura és treballar per la gent d'Amer, liderant i dirigint tot un equip humà per realitzar una bona feina"

Expliqui'ns una mica els motius que la van portar a prendre la decisió de presentar-se com alcaldable d'ERC Amer per a les municipals 2019. En les Municipals del 2015, em van venir a buscar per formar part de la llista que es va fer en aquell moment. Feia temps que tenia certa inquietud per conèixer des de més a prop la política municipalista, i sense dubtar-ho, vaig dir que sí. Aleshores ocupava el 3r lloc. El gener del 2018 vaig tenir l'oportunitat d'entrar a l'Ajuntament d'Amer com a Regidora de Turisme, Promoció Econòmica i Xarxes Socials i fins ara. Durant aquests mesos m'he adonat que m'agrada estar a primera línia, treballar per millorar el meu poble, i m'ha donat prou confiança per fer un pas endavant i liderar un bon equip, on plegats podem fer un projecte il·lusionant per Amer. Que significa fer política per a vostè? El meu objectiu no és fer política. Encara que sigui estrany, la meva candidatura no "és fer política" sinó treballar per la gent d'Amer, liderant i dirigint tot un equip humà per realitzar una bona feina, on les decisions siguin consensuades. No vull ser alcaldessa, vull fer d'alcaldessa de tots.  Objectius per aquest mandat? Principalment ens basarem en 3 grans àrees, sense menysprear la resta: Seguretat ciutadana i accessibilitat Tenim un problema de barreres arquitectòniques que hem de mirar d'eliminar, voreres estretes, escales, pas de vianants sense massa visibilitat.... Així com, venda i consum de drogues, que s'hauria de vigilar amb major presència policial i la connexió d'alguna càmera de vigilància en llocs concrets. Facilitar la gestió de residus Un tema que em preocupa moltíssim. Tenim un poble que no està massa conscienciat en el tema del reciclatge, estem molt per sota de la mitjana de la província. S'ha de treballar en l'aprenentatge sobre aquest tema per assolir el que demana la UE per d'aquí a pocs anys. Participació ciutadana Volem que una part de les decisions i projectes que es facin, vinguin d'un consens amb el poble.

"Treballar amb organització i criteri, tenir en compte les urbanitzacions i la importància de l'educació i la cultura" elements imprescindibles de la candidatura d'ERC Maçanet

Ens podria explicar breument quina ha estat la tasca d'ERC a Maçanet de la Selva en els darrers anys?   La nostra principal aportació ha estat posar el focus en qüestions que el govern municipal ni veia com a problemes a l’inici de la legislatura: treballar amb organització i criteri, tenir en compte les urbanitzacions i la importància de l’educació i la cultura. També hem fet propostes en diferents àmbits, des d’un reglament clar i objectiu sobre el finançament de les associacions amb diners municipals fins a la millora de la seguretat en els passos de vianants de l’Avinguda Sant Jordi, que no han prosperat. I hem fet control de govern des de l’oposició centrant-nos en la gestió i essent constructius.   Quines diria que són les mancances més rellevants del municipi actualment?    La desorganització del consistori i la manca d’un projecte global i a llarg termini. Aquestés el principal problema. I el govern, que portarà vuit anys manant, n’és el principal responsable. A l’Ajuntament hi falta estructura i sense això es fa difícil funcionar de manera competent. Els serveis bàsics a les urbanitzacions són un drama. I a nivell sectorial tenim molta feina en educació i joventut.   I les principals línies d'acció que s'haurien de seguir per revertir-les? Són aplicables?   Moltes es poden iniciar. I tenim projectes que concretarem en campanya. Malauradament la qüestió de l’aigua de Residencial Park podria estar més encaminada i no ho està. A veure si ens en sortim i encarrilem el tema. La dificultat més gran de la pròxima legislatura serà créixer en estructura després d’anys d’haver-la congelada. El futur govern es trobarà que haurà d’augmentar molt el pressupost en el capítol 1, el de personal, però hi ha topalls legals per poder fer-ho, a més de la dificultat de fer-ho sense descompensar la totalitat del pressupost. Si a això hi afegim que el govern va votar crear la policia local sense pensar com es pagaria, queda clara la dificultat.

"L'Ajuntament és un espai que sempre està a disposició dels veïns i les veïnes" indica Francesc Johé, alcaldable de Brunyola i Sant Martí Sapresa

 Ens podria explicar breument com es gestiona un municipi que està format per dos pobles -Brunyola i Sant Martí-? La gestió és similar a un municipi d’un sol poble, però s’ha de tenir molt present les necessitats que poden ser lleugerament diferents i que ningú  sigui tractat diferent, per ser d’un nucli o un altre i que ningú no se senti discriminat. Per això s’han de compartir activitats en els nuclis i compensar necessitats i inversions. Nosaltres a més a més, hem complert la promesa electoral de fer una consulta per canviar al nom del municipi, si així ho aprovaven els veïns i passar a denominar el municipi amb el nom dels dos nuclis, Brunyola i Sant Martí Sapresa en lloc de només Brunyola. Això, es va fer i va sortir que sí. És un element que ens ajuda a agermanar-nos més. Quin és i com es recolza des del consistori el vertader motor de Brunyola i Sant Martí? Els motors que poden ajudar al progrés del municipi son varis. Entre aquests podem destacar: - Estimular l’economia. En aquest cas treballem colze a colze amb els productors d’avellanes. Alguns ja comercialitzen directament una part de la collita, petita però anirà ames. És un treball que s'ha anat fent en els últims 3 anys - Donar a conèixer el municipi per augmentar l’activitat  de la restauració i turisme rural - Posar més serveis als veïns per tal de fer la vida més còmoda en un municipi rural com el nostre -Ordenar el municipi per fer-lo més atractiu per viure Les deficiències més rellevants actualment, quines serien? Heu planificat línies d'acció per revertir-les? Tot i que hem fet moltes actuacions per resoldre deficiències, sempre en queden per resoldre. En aquest últims 4 anys, que hem estat al govern municipal, hem abordat diferents prioritats. -Reparació i millora de camins rurals -Millora dels accessos als nuclis -Senyalització de masies i camins -Local polivalent nou -Neteja i enjardinament dels nuclis -Adequació de l’accés a l’Ajuntament -Xarxa de fibra òptica rural -Reestructuració de la recollida d'escombraries I, entre les deficiències a planificar pel pròxim exercici, hauríem de destacar la millora en el subministrament d'aigua, pou i dipòsit i, també, la millora del tractament d'aigua residual (depuradora).

"El camí a seguir és la cooperació entre Ajuntament i entitats com a fórmula de participació ciutadana per aconseguir projectes d'èxit" afirma Joan Martí, alcaldable de Santa Coloma de Farners

1. Ens podria explicar breument que és fer política per a vostè i com ho trasllada al municipi? Fer política per mi no és res més que posar-me a disposició de la ciutadania, aportant propostes i solucions a problemes que afecten el conjunt de la ciutadania. Dit d'una altra manera, és posar per davant el bé públic en contraposició als interessos privats.   2. Actualment, quines considera que són les mancances més importants a Santa Coloma de Farners? Heu planificat línies d'acció per revertir-les?  Santa Coloma de Farners ha patit una manca de previsió en termes de sòl industrial, que ha afectat la recuperació i consolidació de l'ocupació, i per tant de la qualitat de vida dels nostres conciutadans. Això s'ha de revertir amb l'aprovació del POUM, i amb la propera recepció del polígon industrial del Mas Llorenç, que serà possible gràcies a l'exempció energètica atorgada per la Generalitat després de les accions realitzades per l'Ajuntament. La conseqüència positiva serà la instal·lació de noves empreses i per tant, la creació de nous llocs de treball.  Un altre tema que ens afecta a tots, i que cal no ignorar, és la manca de civisme d'uns quants que condiciona la vida de tots. Ho veiem tot sovint en l'estat dels punts d'aportació d'escombraries o en la brutícia dels carrers. Hem realitzat campanyes de civisme, que es continuaran fent, però creiem fonamental implicar encara més la ciutadania mitjançant la recollida d'escombraries amb el model "porta a porta". Aquest model ha demostrat allà on ja està en funcionament que acaba premiant els bons ciutadans i posant encara més en evidència els incívics, a banda d'altres avantatges evidents: es guanya espai a la via pública, la gent gran ho té molt més fàcil per llençar les escombraries (les passen a recollir per casa!), i contribuïm a fer la nostra societat més sostenible, tot generant menys residus. I finalment, un dels temes més preocupants és la manca d'habitatge en condicions a preus assequibles en el mercat de lloguer.

"Posar fi a les operacions urbanístiques especulatives" un dels reptes principals d'ERC Tossa, tal com exposa l'alcaldable, Gregori Martínez

Quins motius el varen portar a fer el pas per presentar-se com alcaldable d'ERC a Tossa? Sobre els motius per presentar-me, he de confessar que sempre m'ha atret la política municipal, i que moltes vegades, fins i tot des que estudiava, ja fa més de 20 anys, altres grups em van proposar de formar part de les seves llistes a les eleccions municipals a Tossa, però sempre havia cregut que encara no era el moment, que encara m'havia de formar, que havia de consolidar una carrera professional, llavors vaig ser pare, i mentre el fill era petit, també era complicat. En fi, que mai no es donaven les circumstàncies, fins que en aquesta darrera legislatura van coincidir les meves circumstàncies personals amb l'actualitat política tossenca, que considerava que es mereix un canvi en profunditat, i vaig decidir acceptar la proposta d'ERC Tossa d'encapçalar la llista. Podríem dir que amb la candidatura de Gregori Martínez comença una nova etapa política per ERC Tossa? Doncs sí que crec que amb mi s'obre una nova etapa política per ERC Tossa, però no només amb mi, també perquè presentarem un equip molt nou, renovat, que poc tindrà a veure amb el de fa 4 anys, el qual espero també que tingui uns resultats molt millors. Quines fites us marqueu com a més importants perquè el municipi pugui seguir progressant? Quin és el projecte de poble que voldríeu dissenyar? Nosaltres ens presentarem amb 3 idees bàsiques, sobre les quals pivotarà tot el nostre programa electoral, i espero que la nostra futura acció de govern, que són;   A.- Un bon govern, entès com aquell govern que situa les persones al centre de l'activitat pública de l'Ajuntament, que defensa els més dèbils enfront als poderosos, que defensa l'interès comú per sobre els interessos d'uns pocs, com aquell govern que actua amb completa transparència, i amb la participació de la ciutadania, que potencia les polítiques socials, habitatge, d'educació i de sanitat.   B.- Tossa tot l'any. Darrerament veiem com el nostre poble funciona a ple rendiment tan sols els mesos de juliol i agost, en canvi és la nineta dels ulls de tothom, ja que la seva imatge apareix a tots els catàlegs de turisme de la Costa Brava,  doncs bé, el que volem és que tots junts, hotelers, comerciants, restauradors, botiguers, i també l'Ajuntament, creem unes polítiques per tal que Tossa funcioni tot l'any, fem créixer la marca Tossa, per tal que els tossencs i tossenques s'hi puguin guanyar la vida tot l'any, per tal que els joves hi trobin les seves oportunitats per desenvolupar-se sense haver de marxar fora.