La selva

Totes les notícies

Valoració del Referèndum d'Autodeterminació

Com a President de la Comarcal d'ERC a La Selva i en nom dels membres que en formem part, vull traslladar un missatge d'agraïment de manera efusiva i sincera a tota la ciutadania de la comarca pel seu compromís de civisme i de responsabilitat durant la jornada electoral del Referèndum d'Autodeterminació de Catalunya celebrada el passat diumenge 1 d'octubre. També vull fer arribar un felicitació molt especial a totes les persones que van participar en l'organització de la votació i a tots aquells ciutadans i ciutadanes que van demostrar les seves profundes conviccions democràtiques i de defensa de les llibertats individuals, col·laborant i participant activament durant moltes hores per tal que tots els seus veïns i veïnes poguessin exercir el seu dret a vot. Milions de gràcies als quals a primera hora estàveu al carrer o que fins i tot hi vareu passat la nit, a la gent de les meses, als qui vàreu custodiar a casa o allà on fos les urnes, paperetes i sobres, als apoderats, als qui vàreu salvar les paperetes i als qui vàreu protegir amb els vostres cossos les 770.000 que varen estar requisades de potencials votants procedents de quatre-centes escoles diferents.. Tot gràcies a una ciutadania organitzada i decidida. Personalment em sento orgullós dels meus companys de la Comarcal amb una menció especial a l'Andreu, el nostre assessor per la Selva, que ha organitzat i treballat amb una dedicació cega per poder arribar a tot arreu i a tothom i possibilitar, d'aquesta manera, que totes les selvatanes i selvatans poguessin exercir aquest dret inalienable com és el dret d'expressió. A la resta de comarcal, en especial a l'Ester, l'Eduard i en Josep; als consellers comarcals que han estat presents en la majoria dels actes que s'han dut a terme a la nostra comarca, i per descomptat un més que sincer reconeixement a la determinació de tots aquells alcaldes i alcaldesses per fer-ho possible tot i saber al que s'exposen. El meu més absolut reconeixament a la feina feta per Òmnium i l'ANC que han col·laborat en tot aquest procés.

Tenim motius per estar contents, il·lusionats

P { margin-bottom: 0.21cm;  Tenim molts motius per estar contents, il·lusionats i fins i tot convençuts del que ens pot deparar el nostre futur. El poble català, o si més no aquell que vol que existim com a tal, pot estar prou satisfet de que, una vegada més i aquesta mitjançant els nostres polítics, una generositat intrínseca al ADN català hagi estat el desllorigador d’una de les situacions més enrevessades, complexes i displicents de la nostra història contemporània. El saber estar del President Mas, la implicació –encara que sigui en l’últim “matx ball”- de la CUP i la tossuderia d’ERC han estat elements cabdals per haver salvat un escull que podia haver fet saltar pels aires el mandat democràtic que es va rebre de les urnes els passat mes de setembre. Amb aquest pas es protegeix el patrimoni que l’independentisme català ha guanyat i ha assumit, i amb ell endeguem, amb il·lusió i fermesa, el camí d’una Catalunya subjecte de drets. Tot plegat no fa més que confirmar que el procés és irreversible i que continua sent l’únic projecte, sense alternativa. Des de la Comarcal de la selva no podem més que agrair l’esforç de tots els voluntaris que d’una manera o una altre s’han arremangat, que han demostrat que existeix una base sòlida, que amb la seva pressió fan que cada nova passa, per més costosa que sigui, deixi una petjada inesborrable. Per acabar, voldria remarcar que amb l’elecció de l’alcalde de Girona com a President de la Generalitat el món municipalista es fa present, sense oblidar que es tracta d’un element polític representatiu de “comarques”, concretament de la nostra. Carles Puigdemont és fill d’Amer. Amb vosaltres, amb ells, amb tots, farem de la nostra terra una República sobirana, democràtica i socialment justa. Visca Catalunya lliure!!   Josep Maria Bagot i Belfort President d’ERC a la comarcal de La Selva

Esquerra rep els documents de treball del Ple de Consell Comarcal de la Selva amb importants errades

El passat 21 de juliol de 2015 a la sessió plenària del Consell Comarcal de La Selva en aproximadament 40 minuts es va aprovar l’anomenat cartipàs comarcal. Tot plegat, la primera mostra de l’acord de govern entre CiU, (encara era CiU), i Independents de La Selva. Nomes ERC i la CUP van fer us del seu dret de paraula per a mostrar la seva oposició a certs aspectes que formaven part de l’ordre del dia. Aquest va ser el primer punt en que ERC va haver d’expressar el seu posicionament. Feia dies que els consellers, com a mínim els del grup d’ERC van rebre via mail l’ordre i l’acte de treball pel ple del dia d’ahir. No va ser fins arribar a la sala de plens que es va tenir accés a una nova acte de treball, col·locada al damunt de la taula, que vam poder descobrir que allò que el mateix dimarts havia publicat la premsa era el real contingut de la sessió plenària. Es a dir, la premsa tenia millor informació que els consellers. Va ser el portaveu d’ERC el que va haver de posar de manifest aquest fet. Cal dir que no parlem del fet d’una errata, omissió d’algun nom o alguna redacció poc encertada, que de tot hi havia tal com es va evidenciar. Era quelcom més important, A la documentació que es va fer arribar als consellers, i a més del president com a dedicació exclusiva, hi apareixien dos dedicacions parcials, (del 75%). Tots, tres, proporcionalment, cobrarien 55000 euros anyals. Es a dir, tant president com vicepresident com la coordinadora (nou càrrec inventat per l’actual govern) pasaban a cobrar el mateix, proporcionalment parlant. La sorpresa ha estat que la dedicació del vicepresident, que recau a un conseller d’independents de la Selva, HA DESAPARESCUT. Pot ser per que ja tenía l’exclusivitat al seu ajuntament, o van assistir a la primera desavinença de l’equip de govern. La realitat és que els consellers no van tenir cap noticia d’aquest fet fins el moment del ple, i per que ERC ho va posar de manifest. Ara, les preguntes en són moltes.

ERC Blanes respecte a l'acord que han subscrit la 1a i 3a forces polítiques després de les eleccions Municipals

L'assemblea d'ERC de Blanes, reunida en sessió extraordinària, el dia 11 de juny a les es posiciona respecte a la governabilitat que es pugui produir a partir del 13 de juny.   Respecte a l'acord que han subscrit la 1a i 3a forces polítiques després de les eleccions Municipals del 24 de maig.   1r .ERC ha mantingut converses amb el PSC de Blanes i CiU de Blanes i va rebre el document que servia de base per assolir aquest acord entre les dues forces. Aquest document no acomplia els mínims indicadors que l'assemblea del nostre partit posava com a imprescindibles per obrir negociacions de govern. Per això vam proposar aquest document perquè fos subscrit tant per PSC com per CiU, tal i com se'ns havia manifestat de forma verbal –S’ADJUNTA AL FINAL-   2n. En data a 11 de juny, no hem rebut cap resposta afirmativa o negativa de forma escrita i signant el compromís sobre aquest document.   3r.Constatem que tant PSC com CiU donen com a bo un acord de mínims, de despropòsits genèrics i de posicionaments imprecisos.   4t.ERC de Blanes, interpretant el resultat de les eleccions obligava a ser al màxim de generós possible, en un paisatge electoral tan obert, el que cal és amplitud de mires i seure a parlar i a escoltar a les forces amb una inqüestionable trajectòria democràtica. Des d’aquest punt de vista, no hem tingut cap postura que pogués semblar intransigent, tot i que hem seleccionat la prioritat en les nostres converses en funció de propòsits de programa ideològics.   5è. Atès que la situació és que demà dissabte el PSC i CiU votaran a favor d’investir com a alcalde el cap de llista del PSC, informem que la nostra voluntat, com a assemblea de militants i simpatitzants d’ERC, és que els nostres regidors votin a favor de la investidura al nostre candidat, el senyor Àngel Canosa.   Per tot això manifestem que hem estat a totes les converses amb els partís amb qui podíem tenir afinitats suficients per provar pactes de governabilitat i que creiem que cal un compromís per fer que la governança Blanes estigui en mans de molts per servir a molts.

ERC de Vilobí d’Onyar ha presentat la candidatura per a les eleccions municipals

La secció local d’ERC de Vilobí d’Onyar ha presentat la candidatura per a les eleccions municipals. L’acte va comptar amb l’assistència de David Mascort, alcalde de Vilablareix i Diputat provincial. Mascort va ressaltar la situació actual de Catalunya i va parlar del municipalisme, que és clau per potenciar el procés nacional. Tot seguit, Carles Fité, número 2 de la llista i que ha destacat al municipi per la seva actuació al capdavant de l'AMPA durant sis anys, com a impulsor de la secció local de l'ANC i, a nivell esportiu, com a fundador i president del club d'esgrima Sala d'Armes de l'Onyar, va presentar el candidat a alcaldable per ERC, Josep Argelés, del qual en va destacar la seva imatge, el seu perfil polític, els seus 12 anys d'experiència en política municipal (vuit a l'equip de govern de Vilablareix, i quatre a l'oposició a Vilobí), i l'avantatge que suposa tenir el recolzament d'un partit com Esquerra Republicana de Catalunya, net de corrupció, sense endeutament i amb un sòlid equip d'assessors tècnics, jurídics i polítics al darrera. Argelés va parlar de la necessitat d'un canvi a la política municipal de Vilobí, així com del compromís dels republicans amb Catalunya, i que cal reforçar des dels municipis.  Això ho deixen clar en el lema que han escollit per a la campanya: "Més poble, més país". En acabat, es va oferir un refrigeri amb cava i refrescos per donar la possibilitat al públic assistent de conversar de forma distesa amb els candidats i intercanviar opinions i fer propostes.

ERC del Ter-Brugent acorden punts en comú per a reforçar l’espai social

Les candidatures vinculades a ERC del Ter-Brugent que inclouen a La Cellera de Ter, Bonmatí, Sant Feliu de Pallerols, Anglès, Osor i Amer, s’han trobat a Can Boles d’Amer per posar-se d’acord en l’elaboració d’una agenda comuna d’activitats per a facilitar la informació i l’intercanvi entre els seus pobles i reforçar l’espai social que conformen . Els alcaldables d’ERC aposten per donar un impuls al Consorci Ter-Brugent que engloba els pobles de la comarca de la Selva, i compartir més amb Les Planes d’Hostoles i Sant Feliu de Pallerols amb qui mantenen un vincle social i de serveis públics tot i estar a La Garrotxa. Els candidats han parlat de l’experiència del Moianès per a crear una estructura d’eficiència i una comunitat social cohesionada, i han acordat sumar els esforços de cada poble per a ampliar el serveis a la ciutadania i impulsar l’intercanvi econòmic i comercial entre tots ells. Salvador Clarà, alcaldable a Amer, ha constatat que cap poble pot tenir per ell mateix un Centre Cívic que cobreixi demandes ciutadanes. Josep Casadellà, alcaldable d’Anglès, ha posat al servei de tota la comunitat la piscina i infraestructures d’Anglès. L’alcaldable de La Cellera, David Sarsanedas, ha demanat l’eficiència i en aprofitar el Consorci per a no fer duplicitats. L’actual candidat a la reelecció a l’alcaldia de Bonmatí, Marc Garcia, ha insistit en la generositat dels pobles per a inversions pel bé comú. Per la seva part, l’alcaldable de Sant Feliu de Pallerols, Artur Colomer, ha afirmat que la limitació comarcal no ha d’afectar l’espai social compartit que també pot ampliar-se a serveis, i l’alcaldable d’Osor Josep Pla, ha remarcat la necessitat d’aprofitar el potencial de cada poble per a promoció conjunta.

ERC Arbúcies presenta la seva candidatura a les eleccions municipals

Esquerra Republicana va presentar dissabte a la tarda les 22 persones que formen la candidatura d’Arbúcies per les properes eleccions municipals. Ester Soms encapçala una llista jove i renovada. Més del 80% són cares noves. La diputada d’ERC al Congrés, Teresa Jordà, va presidir l’acte. Soms el va tancar amb un discurs on va destacar l’“honestedat, la dignitat i el sentit comú de la candidatura”. Va criticar la falta de “transparència, igualtat d’oportunitats i visió de futur” de l’actual equip de govern i va recalcar que ERC Arbúcies “treballarà pel poble, amb la sort de poder comptar amb la infraestructura i l’assessorament d’un partit com ERC al darrere”. L’acte es va fer al pati de l’inacabat Centre d’Arts Escèniques Naus Ayats. Es tracta d’un dels grans projectes de l’últim govern d’ERC a Arbúcies, i que la nova candidatura vol recuperar, després de 4 anys d’obres aturades.

ERC aprova la candidatura per ser alternativa de govern a Caldes de Malavella

L'assemblea local d'ERC va aprovar ahir dijous a la nit la llista de candidats de Caldes de Malavella. La llista és encapçalada per primera vegada per una dona, l'actual regidora Isabel Lozano. Un total de 20 persones formen la candidatura que es presenta com “l'alternativa a governar Caldes davant la postura del no d'alguns, com les polítiques d'aparador d'uns altres”. L’alcaldable d’ERC Caldes, Isabel Lozano, destaca que ‘els candidats fan una llista transversal i compensada. Així, hi ha un equilibri de gent de totes les edats, amb una representant de les JERC. A més a més, igualment, la heterogeneïtat territorial de Caldes també n'és ben visible gràcies a candidats residents tan al nucli, com als veïnats i a les urbanitzacions’.   Lozano ha afegit que ‘el projecte d’ERC és un projecte per fer que el poble de Caldes de Malavella faci un gir en les maneres de fer política. Volem fer una política per i pels habitants del poble, apostant per les persones, pels valors republicans i per la política transparent i al servei dels caldencs’. ERC de Caldes de Malavella ha renovat profundament la llista, gràcies al compromís tant dels militants com dels independents que en formen part.   La candidatura completa es presentarà properament, però els 6 primers són:   1-Isabel Lozano 2-Esther Domínguez 3-Oriol Carreras 4-Dídac López 5-Clàudia Solés 6-Pere Gil

ERC defensa per Caldes de Malavella un ajuntament “motor dels canvis” que necessita el municipi selvatà

La candidatura d’ERC a Caldes de Malavella defensa un ajuntament que sigui  “el motor dels canvis” que el municipi selvatà necessita per encara els reptes dels propers anys.  L’alcaldable Isabel Lozano té ben clar que “un municipalisme fort implica que el futur govern sàpiga reactivar la societat caldenca”. En la legislatura que ara s’esgota, Caldes de Malavella s’hi ha trobat “entre el  no constant i permanent d’uns, i la política d’aparador dels altres”.  Això en parer d’ERC “ens ha fet perdre un munt d’oportunitats per millorar Caldes”. Per a la propera legislatura, ERC proposa un Ajuntament “transparent i cohesionador” que impulsi un Caldes “que sàpiga beneficiar-se de la diversitat que representen el nucli , els veïnats i les urbanitzacions”.  La transparència també serà fonamental pels republicans: “el govern local és de tothom, i això significa obrir-lo i que sigui accessible”, explica Isabel Lozano. També, dins la línia d’un govern local motor de canvis, els republicans defensen un ajuntament “emprenedor pel que fa a la microeconomia local” per promoure una reactivació econòmica.   Per governar els propers quatre anys, ERC també aposta pel  concepte de “municipi sostenible” que significa una doble via de progrés:  pel que fa a la qualitat de vida, tot millorant els grans espais verds de Caldes, com en el que significa d’esdevenir un dels senyals d’identitat pròpies de la identitat caldenca.