La selva

Totes les notícies

ERC presentarà candidatura a les eleccions municipals a Riudellots de la Selva

Esquerra Republicana de Catalunya estarà present a les properes eleccions municipals del mes de maig a Riudellots de la Selva amb una llista encapçalada per Paula Tubert. Tubert té 22 anys, està graduada en Filosofia per la UdG, i és la candidata més jove d'ERC de les comarques gironines. Durant les darreres setmanes s’ha treballat intensament per aconseguir fer una llista molt transversal que incorpori homes i dones de procedències ben diverses, la majoria independents, i que s'han compromès, des d’aquesta candidatura d’esquerres i independentista, a treballar per ser una alternativa real a l’actual govern municipal. Paula Tubert ha explicat “hem fet una llista per poder governar des d’ara mateix en un ajuntament que ha estat en mans d’un mateix partit polític des dels inicis de la democràcia, i ho volem fer construint un ajuntament proper i accessible a la gent de Riudellots, participatiu i transparent. De fet, ja estem construint una candidatura inclusiva i un programa elaborat participativament, d’acord amb aquests principis” Recollint aquesta idea, el lema amb el qual es presentaran a les municipals serà “1979-2015. Canviem?”

Vidreres Som Tots- ERC-AM denuncia la deixadesa de l’equip de govern en relació als horts urbans

Vidreres Som Tots – ERC-AM, ha presentat una moció al ple de l’ajuntament per tal que s’aprovi el reglament d’ús dels horts urbans preparat pel nostre grup ja que ha passat més de mig any des que s’han enllestit els primers horts urbans de Vidreres i ‘per deixadesa de l’equip de govern encara no s’ha portat a ple’.   VST-ERC-AM denuncia que ‘en aquest temps l’equip de govern no ha estat capaç de proposar al ple un reglament, consensuat que pugui ser aprovat per la majoria dels regidors’. Després de les inversions fetes, el més assenyat és donar-los l’ús pel que han estat fetes, no només per omplir pàgines als mitjans de comunicació.     Per Vidreres Som Tots, els horts urbans eren un objectiu prioritari del nostre programa electoral, i confiem que siguin els primers horts de molts més que s’han de posar a disposició dels ciutadans de Vidreres.

ERC Caldes vol impulsar mesures per ajudar a les famílies econòmicament vulnerables

El grup municipal d’ERC a Caldes de Malavella presentarà al proper ple un seguit de propostes per ajudar a aquelles famílies que es trobin en situació de vulnerabilitat econòmica i en relació al subministrament d’aigua potable municipal. La portaveu d’ERC, Isabel Lozano, ha explicat que ‘volem impulsar l’aplicació de la tarifa social de l’aigua, de manera que les famílies amb les rendes més baixes puguin disposar d’un preu bonificat’. La tarifa social de l’aigua bonifica el preu de l’aigua en funció d’uns llindars de renda dels usuaris. Lozano ha afegit que ‘en el moment actual de dificultats econòmiques de les famílies les administracions públiques han d’actuar amb eficàcia i decididament per reduir aquestes dificultats i mantenir la qualitat de vida dels nostres ciutadans’.   ERC Caldes també proposa aplicar criteris anàlegs a les mesures contingudes en el Decret contra la pobresa energètica que h impulsat la Generalitat, de manera que les famílies amb més dificultats econòmiques puguin allargar el pagament de la taxa de subministrament d’aigua potable i evitar així el tall d’aquest subministrament bàsic.

Ester Soms, escollida cap de llista d’ERC a Arbúcies

Soms és alhora president de la Secció local. ERC Arbúcies vol construir un projecte renovat i una nova manera de fer política al municipi. Cal ‘una renovació de les maneres de fer i la necessitat de construir un projecte renovat pel poble’.  ‘El nostre és un projecte transversal i integrador, on hi té cabuda i és obert a tothom’. ‘Volem construir una alternativa capaç de plantejar bé els problemes i plantejar solucions i volem regenerar la política municipal d’Arbúcies’. ‘La transparència és un valor clau i molt necessari.’ El pla de treball de cara a les municipals és ‘explicar el nostre projecte als habitants d’Arbúcies, sumar totes aquelles persones que vulguin participar en la construcció de l’Arbúcies del futur, donar suport i recollir les necessitats, inquietuds i propostes de les persones, associacions i empreses, així com treballar i fer propostes realistes en cada àmbit i sector’.   Soms ha afegit que ‘la nostra ha de ser una candidatura representativa de tota la societat local, cohesionada, forta i oberta a tots els que creguin en aquests valors republicans de solidaritat, compromís, llibertat, igualtat i justícia social’. L'alcaldable pels republicans ha destacat també la importància de treballar des del món municipal pel procés cap a la independència del nostre país. ‘Aquest és un moment històric pel nostre país, i volem viure’l i construir-lo des del municipi’.   Currículum Ester Soms -Nascuda a Arbúcies el 1980. -Tècnica administrativa de grau superior. -Vinculada a diverses entitats del poble. -Treballa en el negoci comercial familiar. -Presidenta de la secció local d'ERC Arbúcies des de setembre del 2012.

ERC i els regidors de la comarca de la Selva critiquen la ‘parafernàlia’ de la inauguració del desdoblament de la NII entre Caldes de Malavella i Sils

Esquerra Republicana de Catalunya i els regidors de la comarca de la Selva consideren que la inauguració d’avui del desdoblament de la Nacional II entre Caldes de Malavella i Sils ha estat una parafernàlia, amb més promeses i anuncis de la ministra Ana Pastor, que com sempre, no s’acaben complint. Aquest tram, de poc més de sis quilòmetres que arriba amb 7 anys de retard, i que és una mostra clara del menysteniment de l’Estat cap a les comarques gironines i cap a Catalunya. Les obres d’aquest tram van començar el 2007 durant el segon mandat del PSOE, però la constructora va fer fallida i les va deixar empantenegades  el juliol de 2009. Per ERC, aquesta carretera només és utilitzada electoralment. Quan els governs del PP i del PSOE s’hi interessen és perquè hi ha eleccions i després tot són promeses que se les emporta el vent. El desdoblament de la Nacional II és una de les reivindicacions històriques del territori, ja que aquesta via és una de les més perilloses de tot l’Estat amb una mitjana de víctimes de 19 morts l’any. Amb els quilòmetres desdoblats fins avui, només se n’han desdoblat  14 aproximadament, dels 106 totals. El que s’havia d’haver fet, enlloc d’una inauguració ‘a bombo i plateret’ és per ERC, un homenatge a les víctimes mortals que ha causat aquesta perillosa carretera i el risc permanent dels milers de conductors que hi circulen diàriament.

ERC d'Amer exigeix que es compleixi amb la legalitat en la composició dels plens municipals

El grup municipal d’ERC a Amer requerirà el compliment de la legalitat vigent en els plens municipals a partir de l’informe del Departament de Governació que els dona la raó sobre la presència en els plens municipals de personal aliè a la composició legal d’aquest. En els darrers plens municipals del municipi assisteixen i intervenen en el decurs de les sessions el gerent i un assessor jurídic contractats per l’equip de govern, sense que això estigui previst i permès per la normativa de règim local. ERC va demanar fa mesos a l’equip de govern que corregís aquesta situació irregular , atès que aquest en va fer cas omís es va optar per informar el Departament de Governació qui ha emès un informe donant-los la raó. Coincidint amb els arguments invocats pel grup municipal d’ERC la Generalitat conclou que “mentre l’Ajuntament d’Amer no es doti d’un reglament orgànic que tingui previst la intervenció en el Ple de tècnics o assessors, la intervenció al Ple s’ha de limitar als regidors i al president de la Corporació, amb la presència del Secretari de al Corporació o de qui legalment el substitueixi”. En base a aquest informe ERC demanarà que es corregeixi la situació i que la composició del Ple s’ajusti a la normativa, atès que fer-ho “és una garantia de compliment de la legalitat i evita dubtes sobre la validesa dels acords que es puguin prendre en el sí d’un òrgan municipal que pot cometre una infracció de l’ordenament jurídic en mantenir una composició irregular”. El portaveu d'ERC a l'ajuntament d'Amer ha explicat que 'hem de ser el màxim de curosos amb la legalitat, especialment a l’Ajuntament d’Amer, per a evitar problemes futurs i demanem per això a l’equip de govern que sigui diligent en la correcció d’aquesta situació'.

Caldes té el pressupost social més important dels darrers anys gràcies a les propostes d'ERC

Caldes de Malavella va celebrar dilluns el ple ordinari on es van debatre els pressupostos de l'any 2015. Amb les aportacions d'Esquerra s'ha incrementat un 150% el pressupost de Benestar. Per tant, ERC els valora positivament ja que 'ens trobem en el pressupost més social dels darrers anys'. ERC ha aconseguit que en aquests pressupostos s'han acordat partides relacionades amb Habitatge Social, Servei d'Atenció Domiciliària i també augment del SIAD.  La regidora d'ERC, Isabel Lozano, ha remarcat que 'hem pogut incidir per reforçar la transparència de les actuacions, dels pressupostos i de la informació de l’Ajuntament'. ERC Caldes també s'ha compromès a fer un seguiment de totes aquestes propostes per tal que es duguin a terme. 'Hem donat suport per destinar recursos per a fer polítiques de joves, educant des del carrer  i fent accions conjuntes des de l’àrea de Joventut i el jovent de Caldes. Es tirarà endavant una pista de skate, una proposta sorgida d'un procés de participació entre els joves'. ERC destaca com a altres partides importants: la partida per arreglar el polivalent amb grades i vestuaris per tal de dignificar tota la zona esportiva; l'inici d'una primera fase per arreglar la Riera de Santa Maria i el projecte per arranjar la Plaça de Sant Esteve, que ERC ha insistit que s'ha de fer amb la participació dels veïns. Pensant en les persones, treballant des del diàleg, la participació i la transparència, el grup d’Esquerra hem estès la mà per treballar pensant en allò què és millor per Caldes de Malavella. Perquè el nostre és un compromís de poble.

El Parlament aprova per unanimitat una Proposta de Resolució sobre els projectes de millora de la carretera N-141 entre Anglès i Salt presentada per ERC, ICV-EUiA i la CUP

La Comissió de Territori i Sostenibilitat ha aprovat per unanimitat una proposta de resolució sobre els projectes de millora de la carretera N-141 entre Anglès i Salt i la protecció de les valls del Ter i del Brugent. Amb aquesta proposta de resolució s’insta al Govern a analitzar el marc de les al·legacions presentades al projecte diversos traçats alternatius a les propostes presentades a l’actual projecte de tramitació, com podria ser fer la variant entre el riu Ter i el nucli urbà, diverses opcions pel sud de Bescanó i una alternativa zero i incloure-les a un projecte de millora de la N-141e. També s’insta al govern a executar les millores ja previstes i aprovades en el traçat Anglès-Vilanna i estudiar altres accions d’urgència al llarg del traçat i a elaborar una diagnosi de mobilitat de les valls del Ter i el Brugent, orientada a la recerca d’alternatives de transport col·lectiu que permetin rebaixar el nombre de vehicles que hi circulen.   El diputat d’ERC, Roger Torrent, explica que el projecte de millora ‘és essencial en una carretera que, no en va, es diu de la “vergonya”’. En aquest sentit, ERC insisteix en que ‘cal resoldre els problemes de seguretat que presenta la via. No volem més víctimes en aquesta carretera’. ‘Cal, en conseqüència, respondre al clam ciutadà per resoldre la perillositat, però cal fer-ho bé. Això significa assegurar que el que hi fem sigui la millor solució”. I ara, amb la proposta inicial plantejada ‘es posa en risc l’entorn del riu Ter en aquesta zona i té un cost de diner públic molt elevat. Les millores necessàries a l’anomenada carretera de la Vergonya es poden dur a terme de manera molt més econòmica i menys impactant’. ‘La variant de Bescanó es tracta d’un projecte inadequat i no ajustat a dret’. Per ERC, afegeix Torrent ‘el projecte presenta una manca d’estudi d’alternatives, ja que només se’n presenten dues, pràcticament idèntiques i sense plantejar cap alternativa real de traçat’.

Esquerra Republicana de Catalunya Amer denuncia irregularitats als plens del municipi

Esquerra Republicana de Catalunya a l’Ajuntament d’Amer denuncia les irregularitats que es produeixen als plens municipals. Des de fa més d’un any, explica el regidor i portaveu d’ERC a l’ajuntament, Xavier Targa, ‘el gerent de la corporació, el senyor Sergi Baulida, s’asseu i pren la paraula als plens com un regidor més, sense que això estigui contemplat legalment en aquest ajuntament’. Davant d’aquest fet, ERC va demanar a l’alcalde que ho corregís. Ell s’hi va comprometre però no ho ha complert mai, sinó al contrari. A les sessions plenàries s’hi va incorporar posteriorment el senyor Èric Sureda, contractat com a tècnic assessor jurídic, intervenint de la mateixa forma que el gerent en les deliberacions i debats. ‘Hem requerit repetidament a l’alcalde que s’atingui a allò que marca la llei, però ha desatès les nostres demandes’.   Davant del que ens sembla una repetició de fets irregulars, el grup municipal d’ERC va adreçar un escrit a la directora de Serveis Territorials de Governació de la Generalitat a Girona per a què faci complir a l’equip de govern amb el que marca la llei en aquest cas. Actualment encara ERC està esperant la resposta d’aquest organisme.