La selva

Totes les notícies

L'exalcalde republicà d'Amer, Xavier Targa, un exemple d'honestedat política

Els diputats Pere Vigo i Pere Bosch, diputats i membres de la Comissió del Cas Palau, han posat d’exemple la gestió d’Esquerra a l’Ajuntament d’Amer com a exemple de gent honesta en la política. Tan Bosch com Vigo han destacat la figura de l’exalcalde d’Amer, Xavier Targa, el qual ell i el grup d’Esquerra han treballat i treballen en la denúncia de les irregularitats urbanístiques del municipi. Pere Vigo ha destacat que Esquerra és un dels pocs partits polítics que pot presentar-se amb les mans ben lliures en aquestes eleccions i que CiU i PSC han de donar explicacions de totes les trames on estan ficats. “Ningú ens pot donar lliçons sobre regeneració democràtica”. Rés de nou està inventat, doncs Esquerra hem demostrat que és ben possible fer una política honesta i transparent”, han assegurat. Bosch ha explicat que els darrers casos de corrupció que han afectat institucions i representants polítics han fet pagar justos per pecadors i han contribuït al descrèdit de la classe política.

Sis militants de la comarca de La Selva, candidats al Parlament

La candidata d'Esquerra a les properes eleccions al Parlament per les comarques de Girona, Carme Capdevila, va presentar dimecres a Blanes els candidats independentistes de la comarca de La Selva. En total són sis, incloent-hi la pròpia consellera d'Acció Social i Ciutadania, que és pròpia de Sant Hilari Sacalm. A banda de Capdevila, a la llista hi figuren: - Roger Zamorano, alcalde d'Arbúcies, en la novena posició - Eduard Adrobau, de Vidreres, en la desena posició - Aina Puig, de Blanes, en la tretzena posició - Conxita Boldú, regidora a l'Ajuntament de Blanes - Xavier Targa, regidor a l'Ajuntament d'Amer D'aquesta manera, la comarca de La Selva queda ben posicionada a la llista d'Esquerra a les comarques de Girona, amb 6 llocs d'un total de 27.  

Inauguració del local d'Esquerra de Lloret de Mar

La secció local de Lloret de Mar estrena nou local

El president d'Esquerra i candidat a la presidència de la Generalitat, Joan Puigcercós, va inaugurar el nou local de la secció local d'Esquerra de Lloret de Mar. L'acte es va celebrar el dijous 16 de setembre i va comptar amb una nombrosa assistència de gent.  Puigcercós va destacar en el seu discurs la importància que tenen les seccions locals per Esquerra Republicana de Catalunya, i que sense la seva feina, l'engranatge del partit no tiraria endavant. Puigcercós també va explicar que les eleccions al Parlament de Catalunya del 28 de novembre són molt importants per a Catalunya, i que Esquerra posa com a condició necessària que hi hagi un referèndum perquè els catalans i les catalanes puguin decidir sobre la independència de Catalunya.

11 setembre, breda

Breda celebra l'11 de setembre amb un dinar popular

Les seccions locals d'ERC i JERC de Breda han organitzat per tercer any consecutiu un dinar popular per commemorar l'11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya. Els actes, però, començaran amb una ofrena floral a l'estàtua a Mossèn Pere Ribot que hi ha situada a la plaça de l'Església. El candidat a l'alcaldia de Breda, Dídac Manresa, i el diputat d'Esquerra al Congrés espanyol, Francesc Canet, s'encarregaran de fer els parlaments pertinents. A les dues del migdia començarà el dinar popular, que comptarà també amb la presència de la Consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila. El menú constarà d'aperitiu, amanida, arrossada, postres i begudes. Els tiquets valen 6 euros i es poden reservar trucant al telèfon 679392456 (Bernat) o enviant un correu electrònic a breda@esquerra.org L'any passat, el dinar popular va aplegar una setantena de comensals, fet que ha consolidat l'acte com un més dels que organitza al llarg de l'any la secció republicana i independentista de Breda.

marxa, torxes

Hostalric celebra la Diada amb la segona marxa de torxes per la independència

Les seccions locals d'Esquerra i JERC d'Hostalric han convocat la segona marxa de torxes per la independència, que es durà a terme el proper divendres 10 de setembre a la nit. L'acte, que servirà per commemorar la Diada Nacional de Catalunya, començarà quan faltin 30 minuts per la mitjanit a la Torre dels Frares. A les 12 en punt, s'iniciarà la marxa que conduïrà els assistents fins al fossar del castell d'Hostalric, lloc on hi haurà la lectura del manifest, el Cant dels Segadors i una actuació musical. La vetllada finalitzarà amb carquinyolis, fruits secs, moscatell i ratafia per tothom. La marxa de torxes arriba a Hostalric a la seva segona edició, després que l'any passat s'estrenés amb un èxit de públic. Més de 150 persones van secundar la crida d'ERC i JERC d'Hostalric, i van consolidar d'aquesta manera un acte que es farà a diverses poblacions de la comarca de La Selva. A Blanes, Acció Cultural Es Viver ha convocat la ciutadania a dos quarts de dotze de la nit davant l'Ajuntament, on s'iniciarà una marxa fins la roca de Sa Palomera. També se'n faran a La Cellera de Ter i Amer.

CARME CAPDEVILA A CALDES DE MALAVELLA

Aquest divendres dia 9 de juliol, a les 8 de la tarda, en la sala de plens de l'Ajuntament de Caldes de Malavella, la comarcal d'Esquerra a la Selva ha organitzat una xerrada amb Carme Capdevila i Palau, Consellera d'Acció Social i Família de la Generalitat de Catalunya. El títol de la conferència és "Esquerra, motor de canvis en la Política Social a Catalunya" i desgranarà les principals actuacions realitzades des del Govern del país en matèria de polítiques de benestar.

Esquerra de la Selva organitza autocars per anar a la manifestació del 10 de juliol

La Federació Comarcal d'Esquerra de la Selva organitza autocars gratuïts per anar a la manifestació del dia 10 de juliol a Barcelona, que porta per lema "Som una nació. Nosaltres decidim". Depenent de les confirmacions es farà una ruta o una altra. Si voleu informació podeu posar-vos en contacte a través del correu electrònic fedgirona@esquerra.org o trucant al telèfon 972 20 22 22.

DECLARACIÓ D'ESQUERRA SOBRE LA SENTÈNCIA DE L'ESTATUT

El 30 de setembre de 2005, el Parlament de Catalunya va aprovar, per amplíssima majoria, el projecte de nou Estatut d’Autonomia. Aquell text, expressió unitària dels anhels d’autogovern del nostre poble, va patir severes retallades en el seu tràmit al Congrés dels Diputats de Madrid, cosa que va provocar que Esquerra en demanés el vot contrari en el referèndum posterior. Malgrat les retallades, una majoria de ciutadans va votar que sí perquè va entendre que era millor aquell petit avenç que no quedar-nos sense res. Esquerra va acatar el resultat del referèndum i es va comprometre a defensar el desplegament del nou Estatut amb fermesa i ambició, és el que hem fet fins ara. La sentència que ara el TC acaba de fer pública significa la segona retallada greu de l’estatut i representa un xoc de legitimitats. A un costat, la legitimitat del poble de Catalunya ja expressada a les urnes per referèndum. A l’altre costat, 10 magistrats d’un alt tribunal fortament desprestigiat i convertit en camp de batalla dels interessos inconfessables dels grans partits espanyols. El TC no només ha alterat l’Estatut sinó que n'ha modificat els termes d’un pacte polític i ha modificat unilateralment els límits del pacte autonòmic al marge de la voluntat popular i de les instàncies polítiques representatives del poble de Catalunya de manera que ha quedat clar que allò que vol una part significativa de la ciutadania no cap a la Constitució espanyola. Sempre hem defensat que Catalunya ha d’esdevenir un Estat independent en el marc de la Unió Europea, i entenem que estem davant d’una nova demostració que aquest és l’únic camí realista i viable per assolir la nostra plenitud nacional. Esquerra continuarà treballant, ara amb més força que mai, per convèncer una majoria de ciutadans de la necessitat i l’oportunitat d’assolir un estat propi per a Catalunya. Que ningú no ho dubti que, avui, després de l’estocada mortal a l’Estatut de Catalunya, hi ha més catalans i catalanes convençuts que aquest és l’únic camí.