La selva

Totes les notícies

ERC Arbúcies es solidaritza amb els treballadors acomiadats de l’Ajuntament i denuncia la mala gestió i la manca de diàleg de l’equip de govern en tot el procés

ERC d’Arbúcies es solidaritza amb els 12 treballadors acomiadats de l’Ajuntament d’Arbúcies i denuncia la mala gestió i la manca de diàleg de l’equip de govern (Entesa-PSC), en tot el procés, un procés que s’ha eternitzat, ja que va iniciar-se al mes de març. El regidor d’ERC, Joaquim Santos, ha explicat que ‘durant tot el procés de l’ERO, la informació que se’ns ha donat als grups de l’oposició ha sigut totalment nul·la. No han volgut escoltar les alternatives que teníem per evitar aquesta situació’. Els republicans van fer arribar una sèrie de propostes per reduir despeses, com ara la reducció de les delegacions d’alcaldia, la reducció dels sous dels regidors, la reducció de treballs contractats a altres empreses o la reducció del 3% dels sous dels treballadors municipals mantenint els llocs de treball –una mesura que el Comitè d’Empresa estava disposat a acceptar-. ‘No ens han ni respòs ni ens han demanat la nostra opinió. Teníem alternatives com demostren els números que vam fer i que vam presentar a l’equip de govern i també públicament’. Per ERC, hi ha hagut una total manca de voluntat d’acord per part de l’equip de Govern amb el Comitè d’Empresa, ‘el qual volem agrair la tasca que ha fet així com destacar la unitat i la dignitat de tots els treballadors de l’ajuntament. Molt especialment volem agrair la tasca que han fet pel poble els treballadors acomiadats’. Els independentistes han volgut denunciar també que aquesta no és una manera de sortir de la crisi, que destruint llocs de treball, el poble d’Arbúcies s’empobreix. ‘A més a més, es toquen llocs de treball no només majoritàriament en Comunicació i Cultura tal com diu l’equip de govern, sinó que s’acomiaden treballadors relacionats amb promoció econòmica, amb esports, amb joventut, amb educació... Àrees que són imprescindibles pel bon funcionament del poble’. Tot i els arguments exposats per l’equip de govern, continuen havent-hi preguntes sense resposta, com perquè tots aquests treballadors acomiadats han estat contractats durant l’època en què ERC tenia la responsabilitat de liderar l’equip de govern.

L'ESCÀNDOL DE LA N-II (1)

Durant anys s’han construit faraòniques autovies gratuities I sovint semidesertes que han alimentat desajustaments territorials; un exemple gràfic: L’autovia Gijón-Sevilla, hi passen menys de 5000 vehicles al dia, però està quasi acabada de desdoblar i amb partida pressupostària per acabar-la. La N-II en canvi, una carretera de vital importància, un eix viari de primer ordre, una carretera que comunica Madrid amb el Pertús, passant per Guadalajara, Saragossa, Lleida, Barcelona i Girona, una infrastructura productiva i que ens obra les portes cap a Europa, aquesta, en els trams gironins, està sense desdoblar i amb una minsa i insuficient partida en aquests pressupostos generals de l’Estat. Una vergonya més que ens obliga als gironins i als passants a utilizar les autopistes de pagament per tenir una mobilitat decent i sobretot segura. En definitiva, pagar, pagar i pagar, malgrat que l’Estatut de Catalunya, que és llei, preveu una inversió en infrastructures proporcional al pes català en el PIB español, estimat en un 18%, la realitat és que aquestes inversions encara no arriben a l’11%. Amb els diners que ens roba Espanya en una setmana es podrien tirar endavant les obres pendents més emblemàtiques de les comarques gironines, com ara el desdoblament de la N-II entre Sils i Caldes de Malavella o la construcció del nou Hospital Josep Trueta de Girona’. Per exemple, el desdoblament de la Nacional-II entre Caldes de Malavella i Sils necessita una inversió de 66 milions d’euros, que equival a 1 dia i mig d’espoli fiscal; la construcció del nou Trueta costa aproximadament 250 milions d’euros, el que significa 5 dies i mig d’espoli fiscal; el manteniment de les subvencions a les llars d’infants gironines costa 8,6 milions d’euros, equivalent a 5 hores d’espoli fiscal, o la variant d’Olot, que necessita una inversió de 4,1 milions d’euros, equivalent a 2 hores i 20 minuts d’espoli fiscal.

Nou equip a la Federació Comarcal de la Selva

El passat 24 de Març de 2012, a Hostalric, es va escollir la nova Comarcal de la Selva. La gent que formem part de l’equip i que ens posem a la vostra disposició som: Eduard Coloma PRESIDENT eduerc@hotmail.com Carme Còrdova FINANCES_ORGANITZACIÓ carmecg71@gmail.com Josep Camps POLÍTICA MUNICIPAL canbesoli@gmail.com Josep Graupera IMATGE I COMUNICACIÓ jep17430@gmail.com Marc Puig POLÍTICA PARLAMENTARIA mpuig13@gmail.com Núria Querol DONA I IGUALTAT querolnuria@hotmail.com Lluís Ball-llosera POL.SOCIALS I ASSOCIACIONISME lluis@canvinyes.cat Volem que les seccions locals sigueu partíceps i us sentiu dins el projecte que hem pensat portar a terme els propers 4 anys. Per això us demanem que ens feu arribar consultes, projectes, propostes, dubtes.... tot el que, com a secció local o com a militants ens vulgueu traslladar. Durant aquests primers mesos volem visitar totes les seccions i coneixe’ns entre nosaltres. També us farem arribar periòdicament informació de la feina que fan els nostres consellers comarcals i del que anem fent des de la Comarcal. Pensem en un treball en equip, amb bona comunicació i cohesionat. Per això us necessitem. El nostre correu electrònic és: sumemselva@gmail.com Links comarcals: https://www.facebook.com/EsquerraComarcaDeLaSelva http://twitter.com/ERC_LaSelva https://www.facebook.com/groups/191616057618465/ https://plus.google.com/u/0/b/104737137597605574447/104737137597605574447/posts Salutacions, Eduard Coloma i Boada President Comarcal

Actes a la comarca de La Selva per la Diada de l'11 de setembre

10 de setembre BLANES 23:00h: Casa del Poble – Sa Palomera. Marxa de torxes i ofrena floral. Organitza: Blanes per la independència. Col•labora: Esquerra Blanes, JERC Blanes i altres entitats. HOSTALRIC 21:00h. Botifarrada popular (Can Llensa) 22:30h. Marxa de Torxes  LA CELLERA DE TER 22:00h. Marxa de torxes (organitza Casal Independentista Cellerenc) 11 de setembre AMER 9:00h. Pujada a l’ermita de Santa Brígida. Esmorzar, parlaments amb Miquel Bofill, desplegament de la senyera i Cant dels Segadors. Sortida de la Plaça del Monestir. BLANES 10:00h – 15:00h: Parada de material independentista al Passeig del Mar. BREDA 12:30h. Plaça de l’Església. Ofrena floral i parlament d’Alfred Bosch. 14:00h. Dinar popular al pati de l’Abadia. CALDES DE MALAVELLA 11:30h. Plaça 11 de setembre. Ofrena floral al monument pels qui lluitaren per les llibertats i per la democràcia LA CELLERA DE TER. 18:00h. Concert amb Els Trànquils. Organitza l’Ajuntament LLORET DE MAR 9:00h – 13:00h. Passeig Mossèn Cinto Verdaguer. Parada informativa d’ERC. 21:00h. Sopar i lliurament del 5è guardó d'ERC- Lloret de Mar. ACTES JERC COMARQUES GIRONINES BLANES 10 setembre. 23:00h. Marxa de torxes i Ofrena floral. 11 setembre. matí. Passeig del Mar. Parada de material independentista. BREDA 11 de setembre. 12:30h. Plaça de l'Església. Ofrena floral i parlaments amb Alfred Bosch.                                14:00h. Dinar popular al Pati de l'Abadia.  

Hostalric renova la seva executiva local

La secció local d’Esquerra va renovar la seva executiva local en una assemblea que es va celebrar el passat 7 de juliol. L’assemblea va servir per escollir a Josep Camps i Vinyoles com a nou president de la Secció Local, en substitució de Lluís Tubau, que ha ocupat el càrrec els darrers 8 anys. D’aquesta manera, Tubau es concentrarà només en la seva tasca de portaveu del Grup Municipal d’Esquerra a l’Ajuntament. La resta de membres de l’executiva són: Nil Papiol, com a secretari d’organització; Josep Plademunt, com a secretari de política social i educativa; Joan Maria Serras, com a secretari de relacions institucionals; Carme Torredemer com a secretària de finances; Sebastià Tena com a secretari de campanyes i Sergi Regàs com a vocal de les JERC.  

Joan Martí, escollit cap de llista d’Esquerra a Santa Coloma de Farners

Joan Martí i Bonmatí ha estat escollit cap de llista d’Esquerra per a les properes eleccions municipals a Santa Coloma de Farners. Martí ha estat durant aquest mandat regidor responsable de Participació, Informació i Atenció Ciutadana, i ha estat el responsable del veritable impuls de la participació ciutadana a l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners, amb el reglament de participació en els plens, el procés de participació ciutadana en la revisió del POUM, l’Agenda 21, el Pla Municipal d’Intervenció Educativa per a la Ciutadania i l’elaboració i execució del primer Pla Director de Participació Ciutadana de la ciutat. Currículum Joan Martí i Bonmantí Neix a Santa Coloma l’any 1963. Llicenciat en Ciències Físiques per la Universitat Autònoma de Barcelona. Doctor en Informàtica per la Universitat Politècnica de Catalunya. Actualment és professor del Departament d’Electrònica, Informàtica i Automàtica de la Universitat de Girona, on desenvolupa la seva tasca docent a l’Escola Politècnica Superior. Participa i lidera projectes de recerca vinculats a Visió per Computador i anàlisi d’imatges mèdiques. Durant el període 2002-2006 va ocupar el càrrec de Vicerector de Personal de a UdG. Va ser membre del Consell de redacció de la revista Ressò i corresponsal del Punt Diari. Els anys 1994 i 1995 va ser president de l’Escola Bressol Tabalet de la nostra ciutat, i dels anys 1999 a 2001 membre de la Junta Directiva del Club Hoquei Farners. Fins el mes de novembre passat era membre electe pel sector Pares d’Alumnes del Consell Escolar del CEIP Sant Salvador d’Horta. En les eleccions municipals de 2007 va integrar-se com a número dos de la candidatura d’ERC. Durant aquest mandat ha estat regidor responsable de participació, informació i atenció ciutadana.

Xavier Tresserras, escollit cap de llista d’Esquerra Caldes de Malavella

Xavier Tresserras i Ribas serà el proper cap de llista d’Esquerra Republicana de Catalunya a Caldes de Malavella. Tresserras, ha estat escollit per unanimitat en l’assemblea local que s’ha celebrat al municipi. Nascut a Caldes de Malavella el 1959. Vinculat a Esquerra Republicana de Catalunya des de 2005. Va ser el número 2 a la llista per a les eleccions municipals de 2007, sortint escollit regidor a l’Ajuntament. El juliol de 2010 va ser nomenat conseller comarcal de la Selva per Esquerra Republicana de Catalunya. Vinculat a associacions i entitats. Actualment és president de l’Agrupació Sardanista de Caldes de Malavella i president de l’Agrupació d’Aplecs Sardanistes de les Comarques Gironines.

Esmorzar-col·loqui amb Oriol Junqueras el dissabte 13 a Breda

La Secció Local d'ERC-Breda ha organitzat pel proper dissabte 13 de novembre un esmorzar-col·loqui amb l'eurodiputat republicà Oriol Junqueras. L'acte, que es farà al Centre Cultural Els Forns a les 11:30 hores, està emmarcat en la campanya de les properes eleccions al Parlament de Catalunya. Junqueras debatrà amb els assistents alguns dels temes que han marcat aquesta campanya electoral. Posteriorment, es servirà un pica-pica a tots els assistents. Aquesta és la segona vegada que l'eurodiputat visita Breda en poc temps. En la campanya de les eleccions europees de l'any passat, Junqueras ja va pronunciar una xerrada titulada "Idees clares per Europa" on hi van assistir més de 50 assistents. Més informació al web www.esquerra.cat/breda  

Tret de sortida de la campanya electoral a les comarques gironines

La campanya per a les eleccions al Parlament de Catalunya comença dijous a les 12 de la nit, i Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) farà el seu tret de sortida a les comarques gironines de la mà de Carme Capdevila (cap de llista d'Esquerra per Girona) i Pere Garriga (alcalde de Sant Hilari Sacalm). Serà a Sant Hilari el proper dijous a les 8 del vespre, on els dos dirigents d'Esquerra faran un acte a la plaça Grabulosa. Posteriorment, es servirà un sopar fred a tots aquells que ho vulguin (confirmar assistència a fedgirona-administracio@esquerra.org o al 972 20 22 22). D'aquesta manera, començaran 15 dies intensos amb actes diaris arreu de les comarques gironines. El punt i final serà el proper divendres 26 de novembre, amb l'acte nacional de final de campanya que es farà al pavelló de Vilablareix (Girona). Esquerra vol evidenciar el seu compromís amb tot el territori català, i serà l'únic partit que no tancarà la campanya a Barcelona. Joan Puigcercós i Carme Capdevila en seran els protagonistes.