La selva

Notícia

ERC la Selva demana una pròrroga en el termini de resposta a les AMPAs i AFAs sobre la gestió dels menjadors escolars.

El grup comarcal d'ERC al Consell Comarcal de La Selva demanem que el Consell Comarcal reconsideri el termini del 31 de maig de 2020 donat a les AMPAs i AFAs per respondre si es volen fer càrrec de la gestió directa del seu menjador escolar. Amb l'objectiu de cercar fórmules alternatives a les proposades fins ara i que permetin aquesta millor participació i qualitat en la gestió del menjador escolar.

D'altra banda els republicans també demanen que es prorrogui la situació actual durant un any per tal de dotar de responsabilitat jurídica a tots els convenis que avui en dia segueixen vigents.

Des del grup comarcal es considera que l'escola és un espai integral de formació per als alumnes que comprèn tots els espais i temps. Cal entendre la funció del menjador escolar no només des de l'aspecte essencial de proporcionar una alimentació sana i equilibrada, sinó també de complementar la formació dels infants en les estones de lleure i en el mateix acte de compartir taula i menjar amb la resta d'alumnes.

Aquesta és una visió que han entès i assumit des de fa molts anys les escoles, les AMPAs i AFAs, que reclamen una gestió dels menjadors escolars allunyada dels criteris purament econòmics i empresarials.

El Consell Comarcal de la Selva no ha de ser aliè a aquesta sensibilitat, i donada la seva responsabilitat i competències en la gestió dels menjadors escolars, ha de buscar la complicitat necessària amb tots els agents implicats per aconseguir aquest objectiu d'excel·lència i qualitat.

El Departament d'Educació gràcies a l'aprovació dels Pressupostos de la Generalitat, va incorporar la participació de les famílies en la gestió dels centres educatius públics per mitjà de la gestió dels menjadors escolars.

Des d'ERC la Selva sembla un retrocés impedir la gestió indirecta a través de les AMPAs i AFAS dels menjadors escolars a la comarca de la Selva, tal com se'ls ha comunicat per escrit en la carta remesa des del Consell Comarcal.

És per tot això que es considera primordial que el Consell Comarcal reconsideri el termini donat a les AMPAs i AFAs per respondre si es volen fer càrrec de la gestió directa del seu menjador escolar, i també que es prorrogui la situació actual durant un any, amb l'objectiu de cercar fórmules alternatives a les proposades fins ara i dotar de responsabilitat jurídica tots els convenis vigents avui en dia.