La selva

Notícia

L'assemblea d'ERC de Blanes, reunida en sessió extraordinària, el dia 11 de juny a les es posiciona respecte a la governabilitat que es pugui produir a partir del 13 de juny.

L'assemblea d'ERC de Blanes, reunida en sessió extraordinària, el dia 11 de juny a les es posiciona respecte a la governabilitat que es pugui produir a partir del 13 de juny.
 
Respecte a l'acord que han subscrit la 1a i 3a forces polítiques després de les eleccions Municipals del 24 de maig.
 
1r .ERC ha mantingut converses amb el PSC de Blanes i CiU de Blanes i va rebre el document que servia de base per assolir aquest acord entre les dues forces. Aquest document no acomplia els mínims indicadors que l'assemblea del nostre partit posava com a imprescindibles per obrir negociacions de govern. Per això vam proposar aquest document perquè fos subscrit tant per PSC com per CiU, tal i com se'ns havia manifestat de forma verbal –S’ADJUNTA AL FINAL-
 
2n. En data a 11 de juny, no hem rebut cap resposta afirmativa o negativa de forma escrita i signant el compromís sobre aquest document.
 
3r.Constatem que tant PSC com CiU donen com a bo un acord de mínims, de despropòsits genèrics i de posicionaments imprecisos.
 
4t.ERC de Blanes, interpretant el resultat de les eleccions obligava a ser al màxim de generós possible, en un paisatge electoral tan obert, el que cal és amplitud de mires i seure a parlar i a escoltar a les forces amb una inqüestionable trajectòria democràtica. Des d’aquest punt de vista, no hem tingut cap postura que pogués semblar intransigent, tot i que hem seleccionat la prioritat en les nostres converses en funció de propòsits de programa ideològics.
 
5è. Atès que la situació és que demà dissabte el PSC i CiU votaran a favor d’investir com a alcalde el cap de llista del PSC, informem que la nostra voluntat, com a assemblea de militants i simpatitzants d’ERC, és que els nostres regidors votin a favor de la investidura al nostre candidat, el senyor Àngel Canosa.
 
Per tot això manifestem que hem estat a totes les converses amb els partís amb qui podíem tenir afinitats suficients per provar pactes de governabilitat i que creiem que cal un compromís per fer que la governança Blanes estigui en mans de molts per servir a molts. Hi hem estat i ho intentarem sempre que puguem perquè som conscients que la governabilitat de Blanes i els reptes de la llibertat com a nació ens exigeixen la màxima de les predisposicions a escoltar propostes i a compartir les nostres a d’altres responsables.
 
–––––––––––––––––––––––––––––-
PSC-CiU-ERC: PREACORD DE GOVERNABILITAT  LOCAL PER A BLANES [presentat per ERC als partits]
MANDAT 2015-2019
Els  resultats obtinguts a les eleccions municipals del 24 de maig justifiquen la necessitat d’impulsar un acord ampli de mires que aporti estabilitat suficient per a la governabilitat del nostre municipi els propers quatre anys. En aquest sentit, el PSC, CiU i ERC es mostren en disposició de treballar per Blanes i acorden conformar un equip de govern que ofereixi als blanencs i blanenques l’estabilitat necessària per tirar endavant acords i actuacions municipals que ajudin els nostres conciutadans, de forma especial aquells que més ho necessiten per poder sortir de la difícil situació familiar o personal en la qual els ha situat la crisi econòmica que patim; per donar un nou impuls de desenvolupament econòmic i social a la nostra vila i per oferir una nova forma de fer política basada en la pluralitat, el diàleg, la justícia social,  la transparència i la participació ciutadana.

En aquest sentit,
Apostarem de manera decidida per aquelles polítiques municipals que permetin consolidar la recuperació econòmica, l’atenció a les persones amb situacions socioeconòmiques          més desfavorides i vulnerables, per afavorir la convivència i millorar les polítiques d’igualtat i cohesió social. Una mesura, que pactem i que durem a terme abans de desembre de 2015, és DECLARAR BLANES CIUTAT LLIURE DE DESNONAMENTS i treballar perquè s'apliquin polítiques que garanteixin els serveis de subministraments energètics, que garanteixin els àpats necessaris a les famílies que necessitin aquest suport i que propiciïn polítiques d'habitatge que apostin per invertir en habitatge social, lloguers socials, etc.
 
Farem de la cultura i l’educació els elements fonamentals pel desenvolupament econòmic i de cohesió social de Blanes, i potenciarem el respecte pel paisatge i el territori com a elements identitaris que cal preservar i potenciar. És per això que creiem que qüestions com l'AMPLIACIÓ DE LA C-32 A LLORET han de ser decidides mitjançant un procés de PARTICIPACIÓ CIUTADANA, per a la qual cosa ens comprometem a APROVAR una CONSULTA CIUTADANA conjunta amb Lloret de Mar, que entendrem com a VINCULANT, abans del novembre del 2015.
 
Mantindrem una aposta clara per l’activitat econòmica sostenible, amb suport al sector comercial, turístic i industrial.
Treballarem per la millora permanent dels serveis públics: neteja, enllumenat, jardineria, carrers, voreres, edificis municipals...
Treballarem amb una gestió responsable del que és públic, amb total transparència i apostant per la participació ciutadana, el diàleg i el consens polític. Aquesta predisposició a la transparència la farem començant amb dos compromisos:

1r Realitzarem una AUDITORIA de l'ajuntament per poder començar a elaborar les polítiques amb coneixement exacte de l'estat en què es troba la hisenda municipal. El compromís és que els resultats de l'auditoria seran explicats als partits polítics del consistori i a la ciutadania en sessió plenària específica.

2n Propiciar la realització d'un PRESSUPOST MUNICIPAL PARTICIPATIU I OBERT A ENTITATS I ASSOCIACIONS, molt especialment tenint en compte les AV de Blanes ja que han de ser els interlocutors vàlids entre l'ajuntament i els ciutadans.

Respectarem la identitat de cada partit sotasignants d’aquest acord des dels principis democràtics i de legalitat que han de garantir el respecte a la pluralitat i l’acceptació de les majories, sense cap cost econòmic per a aquesta administració local. El primer posicionament en aquest sentit serà portar l'ADHESIÓ A L'ASSOCIACIÓ DE MUNICIPIS PER LA INDEPENDÈNCIA (AMI) a la primera sessió plenària del nou període de govern municipal i GARANTIR que SERÀ APROVADA per una majoria de les forces amb representació al consistori, per a la qual cosa, les forces polítiques d'aquest pacte es comprometen, si més no, a NO VOTAR EN CONTRA DE L'ADHESIÓ. Obrirem aquesta moció a la participació de les entitats ciutadanes i partits polítics que vulguin defensar aquesta adhesió.

Mantindrem en tot moment la mà estesa perquè les formacions polítiques que, a  hores d’ara, no han volgut participar d’aquest pacte plural per entrar al govern, amb responsabilitats concretes, s’hi puguin afegir quan vulguin. Per part nostra els facilitarem sense reserves tota la informació de la gestió municipal i els convidarem a participar des de les seves aportacions constructives.