La selva

Notícia

"Em presento per liderar una proposta de canvi, d'alternativa solvent" explica Dídac López, alcaldable d'ERC per Caldes de Malavella

Quins són els principals factors que porten a Dídac López a fer el pas per presentar-se com alcaldable d'ERC a Caldes de Malavella?
 
Una necessitat col·lectiva d’oferir una alternativa a un govern del PDECAT, que ha gestionat el poble amb una lògica de negoci, amb problemes per  convertir els recursos financers amb valor per les persones, a vegades barrejant interessos públics amb els interessos privats de l’alcalde.

És en aquest moment que si desitges un canvi, has d’estar disposat a formar part del canvi, i en aquest sentit que vaig valorar que estic en el millor moment, tant en l’àmbit personal i d’acord amb les meves experiències professionals i de participació en la societat civil, acompanyat per un equip de persones honestes i competents.  Em presento  per  liderar una proposta de canvi, d’alternativa solvent per Caldes.
 
 Les principals mancances del municipi actualment, quines serien? Creu que es podrien canviar?
 
Portem anys en què no es consideren les problemàtiques reals dels nostres veïns,  la gestió del poble està sotmesa a unes directrius econòmiques que s’obliden de les persones, on la bona gestió és un sinònim de superàvits pressupostaris mentre patim mancances en els serveis públics. Patim de problemes de cohesió entre els diferents veïnats, urbanitzacions i el mateix nucli urbà, deixadesa en els equipaments esportius, deixadesa en serveis de neteja, infraestructures escolars, etc... 

De fet, els darrers pressupostos, aprovats gràcies a la majoria absoluta de l’equip de govern, denoten un esgotament que apunta a un final d’etapa.
 
Si hagués d'escollir 4 adjectius per definir ERC Caldes de Malavella....

Honestedat, competència, transparència i rigor. L’activitat i les intervencions dels nostres regidors són una clara mostra dels nostres valors i manera de ser col·lectiva i individual. També m’agradaria afegir que tenim un sentit de grup i treball en equip que reforça el nostre tarannà.
 
 Ja per finalitzar, heu planificat quines serien les vostres principals línies d'acció?

Tenim molt clar que ens volem presentar com un equip honest i competent, que volem prioritzar la nostra acció política centrada en els problemes diaris de les persones, les que volen tenir accés a un habitatge digne, les que tenen problemes de mobilitat i  demanen que desapareguin les barreres arquitectòniques, els nostres veïns que resideixen als veïnats i urbanitzacions i se senten oblidats de l’activitat municipal, la deixadesa en les inversions.

Pensem també en  polítiques específiques per la gent jove, per arrelar-los a Caldes, oferint les expectatives de futur que ara no albiren.

Volem que la participació no es limiti a influir en una partida pressupostària un cop cada dos anys i disposar de mecanismes de participació reals. També volem modificar els mecanismes de gestió per tal que aquest no sols sigui participatiu, sinó transparent, complint amb els objectius de la llei i en els principis que la inspiren.