La selva

Notícia

"Posar fi a les operacions urbanístiques especulatives" un dels reptes principals d'ERC Tossa, tal com exposa l'alcaldable, Gregori Martínez

Quins motius el varen portar a fer el pas per presentar-se com alcaldable d'ERC a Tossa?

Sobre els motius per presentar-me, he de confessar que sempre m'ha atret la política municipal, i que moltes vegades, fins i tot des que estudiava, ja fa més de 20 anys, altres grups em van proposar de formar part de les seves llistes a les eleccions municipals a Tossa, però sempre havia cregut que encara no era el moment, que encara m'havia de formar, que havia de consolidar una carrera professional, llavors vaig ser pare, i mentre el fill era petit, també era complicat.

En fi, que mai no es donaven les circumstàncies, fins que en aquesta darrera legislatura van coincidir les meves circumstàncies personals amb l'actualitat política tossenca, que considerava que es mereix un canvi en profunditat, i vaig decidir acceptar la proposta d'ERC Tossa d'encapçalar la llista.

Podríem dir que amb la candidatura de Gregori Martínez comença una nova etapa política per ERC Tossa?

Doncs sí que crec que amb mi s'obre una nova etapa política per ERC Tossa, però no només amb mi, també perquè presentarem un equip molt nou, renovat, que poc tindrà a veure amb el de fa 4 anys, el qual espero també que tingui uns resultats molt millors.

Quines fites us marqueu com a més importants perquè el municipi pugui seguir progressant? Quin és el projecte de poble que voldríeu dissenyar?

Nosaltres ens presentarem amb 3 idees bàsiques, sobre les quals pivotarà tot el nostre programa electoral, i espero que la nostra futura acció de govern, que són;
 
A.- Un bon govern, entès com aquell govern que situa les persones al centre de l'activitat pública de l'Ajuntament, que defensa els més dèbils enfront als poderosos, que defensa l'interès comú per sobre els interessos d'uns pocs, com aquell govern que actua amb completa transparència, i amb la participació de la ciutadania, que potencia les polítiques socials, habitatge, d'educació i de sanitat.
 
B.- Tossa tot l'any. Darrerament veiem com el nostre poble funciona a ple rendiment tan sols els mesos de juliol i agost, en canvi és la nineta dels ulls de tothom, ja que la seva imatge apareix a tots els catàlegs de turisme de la Costa Brava,  doncs bé, el que volem és que tots junts, hotelers, comerciants, restauradors, botiguers, i també l'Ajuntament, creem unes polítiques per tal que Tossa funcioni tot l'any, fem créixer la marca Tossa, per tal que els tossencs i tossenques s'hi puguin guanyar la vida tot l'any, per tal que els joves hi trobin les seves oportunitats per desenvolupar-se sense haver de marxar fora.
 
C.- Prou especulació. Les polítiques urbanístiques, mediambientals i de mobilitat que hem viscut en les 2 darreres legislatures han de patir un canvi radical. Hem de posar fi a les operacions urbanístiques especulatives que hem vist des que l'estiu del 2015 es va aprovar el POUM, que tan sols beneficien uns pocs, però que en res beneficien l'interès comú del poble i serveixen tan sols per destruir el nostre medi natural, el nostre entorn i el nostre paisatge.

 Finalment, si hagués de definir utilitzant 3 adjectius la seva candidatura, quins serien?

Serem una candidatura renovada, paritària, transversal, valenta i molt, molt treballadora.