Simat de la Valldigna

Notícia

Per Simat, per les persones

Aquest cap de setmana, els simaters i les simateres ens han convocat a participar en una Consulta Ciutadana sobre “Bous al carrer”. La pregunta que es proposa és ben clara i no deixa cap dubte:  “Aprova vosté que l’Ajuntament organitze i done suport amb diners públics a la realització de bous al carrer?”

Quan en el ple es va debatre la proposta per votar-la, ja vam afirmar que les consultes o els referèndums haurien de ser habituals. Si estem d’acord en què els pobles i les persones expressen lliurement si volen ser independents de l’Estat espanyol, també ho estem si la pregunta és aquesta o com volem que es gasten els diners públics.  

Ahir i hui s’està realitzant la consulta. Em permetreu que no us diga públicament quin serà el resultat que crec que eixirà. I no és perquè crega que puc influenciar ningú. Crec sincerament que les persones tenen el seu posicionament molt clar quan acudeixen a votar. Tampoc sé a hores d’ara quina és la participació.

El que sí que tinc molt clar és que l’Ajuntament ho ha plantejat malament. No hi ha hagut cap debat al respecte. Cap grup polític municipal, inclòs el meu, ni cap organització a favor o en contra, ha emès cap opinió. I per què ha passat açò? A Simat la participació ciutadana és molt pobra, semblant a la resta de pobles i ciutats. A més a més, pense que estar a favor o en contra dels bous al carrer no t’identifica en ser de dretes o d’esquerres; tan sols cal escodrinyar uns quants murs del facebook per adonar-se de persones que públicament, de dretes i d’esquerres, coincideixen en un sentit o en un altre. L’Ajuntament, insistisc, ho ha plantejat malament. Són tantes les alternatives a l’abast per substituir els bous al carrer, que no ha sabut o no ha volgut proposar-les. Els euros que ens gastem en els bous al carrer, ben bé els podríem invertir, per exemple, en joventut, en incrementar l’horari de la consulta de pediatria, en potenciar llocs de treball, en atendre els nostres majors i en la qualitat de vida de tots els simaters i simateres, per dir-ne algunes de les alternatives. Imagineu-se si ens posem, segur que les multipliquem!

Com que pense que un Ajuntament ha de funcionar prioritzant les necessitats, igual que fem a casa nostra, entenc que la joventut és una prioritat. A totes les cases tenim joves que durant els caps de setmana, festes i vacances, deambulen pels carrers sense cap lloc públic on reunir-se, xarrar, connectar-se gratuïtament a Internet, jugar a jocs de taula, potenciar l’associacionisme o planificar activitats culturals i lúdiques entre d’altres.

Per tant, acabaré  apostant per la joventut, pel seu futur, pels serveis que tenim dret i no arriben, per millorar l’atenció de les persones, de totes les  edats, les menudes i les més grans, perquè per a mi, la prioritat són les persones.

Imma Cunyat,
Regidora del grup municipal PER SIMAT ESQUERRA
Ajuntament de Simat de la Valldigna