ERC Sitges

Totes les notícies


L'assemblea d'ERC Sitges

L’Assemblea d’Esquerra Republicana Sitges aprova l’acord de govern amb Sitges Grup Independent i Guanyem Sitges.

Desprès de l’anàlisi dels resultats de les eleccions del passat 26 de maig, se’n desprèn que Sitges és majoritàriament d’esquerres, progressista i amb una forta carrega municipalista. Que, per tant, és el moment per iniciar una nova etapa política on es posi Sitges al centre des d’una perspectiva social, ecologista i feminista.  Per aquest motiu, la comissió de pactes d’Esquerra Republicana a Sitges, va plantejar ahir un acord de govern amb Sitges GI i Guanyem Sitges que va ser aprovat per unanimitat dels militants.   L’assembla va exposar ja la setmana passada en l’anterior assemblea que cal generar un govern fort i cohesionat, amb màxima confiança entre els membres i amb màxima transparència entre els membres i amb la ciutadania. L’assemblea va concloure també que és el moment per iniciar un govern transformador, que superi les dinàmiques històriques d’alternances de poder entre dues úniques formacions, i que es caracteritzi per fer una política propera als ciutadans. A més, l’assemblea va valorar molt positivament que Sitges tingui per primera vegada una alcaldessa, Aurora Carbonell, i que aquesta sigui d’Esquerra Republicana representa la constant feina d’ERC per la igualtat. Aquesta tarda les forces polítiques signants presentaran l’acord en públic a les 19 hores al racó de la calma en un acte on es signarà l’acord. Per últim, Esquerra Republicana vol agrair les dues forces signants de l’acord el seu agraïment per la tasca realitzada durant tots aquests dies i la seva coherència, responsabilitat i generositat alhora d’assolir un acord.

Esquerra Republicana de Sitges i el Sitges Grup Independent tanquen un preacord per formar govern a sitges.

ERC i Sitges GI han iniciat els mecanismes per formar un pacte de govern per aquest proper mandat a l'Ajuntament de Sitges. És la línia de treball de les dues formacions després d'una sèrie de trobades en les que s'ha posat de manifest la voluntat de buscar la millor opció per al Sitges d’avui i de futur. El passat 26 de maig ERC va aconseguir 2172 vots, essent la llista més votada i Sitges Grup Independent amb 1287 vots ha estat el partit municipalista amb més recolzament; són els dos partits que han augmentat de forma notable en número de vots respecte a les eleccions del 2015.  De la lectura de l’escrutini del vot de les eleccions del passat dia 26 a Sitges, es desprèn que les sitgetanes i els sitgetans demanen un mandat on l’agenda social i les polítiques properes al ciutadà, en la que tots dos partits coincideixen, hi tinguin un paper destacat. La preferència de la majoria de sitgetans i sitgetanes reflectida en urnes ha estat un dels factors claus a l'hora de voler unir esforços. Tot i això, tots dos grups segueixen treballant per obrir aquest acord a més formacions locals per tal d’assolir un govern progressista, fort i que representi una nova etapa política per a la vila. Les dues formacions municipals han mostrat la satisfacció per la bona predisposició que hi ha per continuar treballant en equip, assolint la formació de comissions entre els dos grups per treballar conjuntament altres temes com quadrar el programa, el pla de mandat 2019 -2023,  les regidories o el funcionament intern de l’Ajuntament de Sitges, entre d’altres. Les dues formacions valoren molt positivament les enriquidores converses mantingudes amb les altres formacions polítiques de la vila.  

Esquerra Republicana remarca els seus tres eixos programàtics en el seu acte central

Diumenge vam fer l'acte central al Casino Prado davant de més de 100 sitgetans i sitgetanes. En l'acte, La Consellera de Justícia, Ester Capella, ha destacat la importància de tenyir el mapa de Sitges i de Catalunya de groc el pròxim 26 de maig. De groc de llibertat, de groc de dret a tenir drets. La Consellera també ha assegurat que el govern està al costat de la gent en les seves necessitats principals. En aquest sentit, Capella 'ha compromès que el govern aprovarà en poc temps la llei per regular el preu de lloguer. Perquè tenim la capacitat, perquè tenim el compromís i perquè estem al costat dels drets de la gent i l'habitatge també és un dret fonamental! En el seu torn, Aurora Carbonell ha defensat els 4 anys de feina feta pels regidors republicans a l'Ajuntament. Cal fer valdre la feina feta, ens vam trobar un ajuntament aturat i l'hem posat en marxa! Ara està a punt per treballar per tots els sitgetans i sitgetanes. La republicana també ha remarcat la importància que donen els republicans als seus tres eixos principals: les persones, la sostenibilitat i l'habitatge. A més, ha demanat als assistents que els ajudin a aconseguir uns millors resultats que el 2015. Cal que siguem més, per poder fer més i fer-ho millor, volem fer avançar Sitges! Jaume Monasterio, número 2 de la candidatura, ha destacat la importància de posar les persones al centre de totes les polítiques. En l'esport, la cultura, l'educació, en qualsevol àmbit les persones han d'estar al centre!. L’acte l’han iniciat Esther Daunas (5) i Júlia Pardo (7), les republicanes han subratllat la importància de la igualtat en la llista. Els republicans presenten una llista cremallera, i pel que fa al jovent fins a 9 candidats tenen menys de 30 anys.

ERC vianalitzarà la zona de la plaça de la Fragata fins a la platja Sant Sebastià

Els Republicans han presentat avui en roda de premsa les propostes en habitatge i urbanisme.  Aurora Carbonell, candidata d'Esquerra Republicana a l'Alcaldia de Sitges, ha presentat avui a la plaça de la Fragata les propostes republicanes en matèria d'habitatge i urbanisme.  Carbonell ha recordat la mesura ja presentada d'oferir els pisos turístics il·legals a convertir-se en lloguer social com a alternativa a la sanció econòmica. A més, ha explicat que els republicans promouran els ajuts per a la recuperació d'habitatges antics a fons perdut a canvi de la conversió dels pisos surtin a lloguer a preu social. "Cal incentivar que els pisos que ja tenim surtin al mercat a un preu regulat, la construcció d'habitatges és una solució a llarg termini, nosaltres volem solucions a curt termini".  Per acabar, la candidata republicana ha explicat que volen que la zona de la plaça de la Fragata, l'Ajuntament i la Torreta i Sant Sebastià siguin zones amb prioritat pels vianants. Els republicans proposen fer un procés participatiu per decidir quin ús se li ha de donar a la plaça de la Fragata. A la Torreta els republicans proposen crear un espai per artistes plàstics locals.  

Esquerra Republicana impulsarà que els pisos turístics es converteixin en habitatge social

Els republicans proposem condonar les multes als pisos turístics il·legals que amb la nova normativa poden arribar als 300.000€ si el pis es destina a habitatge social. Esquerra republicana ha celebrat el divendres 3 de maig l'última sessió del cicle Sitges a Debat al rusc davant de 60 persones. Els experts han arribat a la conclusió que les principals amenaces són la falta d'extensió de la vila i la precarietat laboral com a principals motius del problema de l'habitatge. Durant l'acte Aurora Carbonell ha explicat la principal proposta dels republicans per aquestes eleccions municipals en matèria d'habitatge. Carbonell ha explicat que amb la nova normativa els pisos d'us turístic irregulars seran sancionats amb multes de fins a 300.000€. Els republicans proposem que aquesta multa es pugui condonar a canvi de donar al pis un ús social (joves, persones en risc d'exclusió social i aquells amb menys recursos).  

Campanya 28A

Ja estem de campanya. Preparats per donar-ho tot. Ahir al vespre des de la Secció Local ERC Sitges ja vam començar a encartellar. Ens va acompanyar Tomàs Àlvaro (ERC Vng) candidat a Diputat al Congrès Espanyol i Jesús Teran (militant ERC Sitges) candidat a Senador així com Aurora Carbonell candidata a les eleccions municipals del 26 de maig. Som gent compromesa i amb ganes de treballar pel país i pel municipi des de tants llocs com ens sigui possible. Votem i decidim. Va de Llibertat.   

Debat Habitatge Mun2019

“Sitges a debat: Espai obert per fer un Sitges per a Tothom”

El passat divendres 29 de març, en el marc del nostre cercle de debats “Sitges a debat: Espai obert per fer un Sitges per a Tothom”, vam celebrar un debat sobre la compatibilitat entre el turisme i les tradicions a Sitges, al Retiro. En un poble com Sitges, on la ciutadania viu les seves tradicions amb molta intensitat i passió i el turisme és una de les principals fonts d’ingressos, és important poder trobar l’equilibri. Per poder debatre’n, vam comptar amb la presència de l’Aurora Carbonell, candidata a l’alcaldia i actual regidora de Turisme a l’Ajuntament, Pepi Martínez, exsecretària de l’Agrupació de Balls Populars de Sitges, Alberto “Beach” González, empresari de l’oci, i Josep Daranas, del Gremi d’Hosteleria de Sitges. Pepi Martínez destacava la importància de respectar la tradició i de fer ús del sentit comú a l’hora d’intentar adaptar aquesta tradició a la realitat turística de la vila, sense haver d’arribar a ofegar les tradicions amb normatives excessivament estrictes. Per altra banda, Josep Daranas, parlava també de la importància de preservar les tradicions, per a la gent del poble, i apostar per a que el turisme sàpiga el que es trobarà quan arribi a Sitges i així turisme i tradició puguin conviure a la vila. Alberto “Beach” González, per la seva banda, parlava de protegir els actes tradicionals de la vila, però respectant i deixant espai també per aquelles noves activitats que, tot i no ser majoritàries a la vila, també proporcionen una bona imatge i donen noves opcions a la gent de Sitges. Durant la participació també del públic en el debat van sorgir diferents idees, com la de recuperar l’assignatura Sitges a les escoles del municipi, que no només tractava la Festa Major de Sant Bartomeu i Santa Tecla, sinó diferents aspectes de la vila i la comarca que tenen interès per a les persones que resideixen a Sitges. Finalment, i per tancar, Aurora va recordar que aquesta xerrada anava dins d’un cercle de debats que es realitzarà durant les pròximes setmanes, sent la pròxima data el 12 d’abril a les 19h, on es debatrà sobre la sostenibilitat de l’actual model de les platges de Sitges, al Restaurant Pic-Nic.

Presentació del llibre d'en Sergi Sol " Oriol Junqueras, fins que siguem lliures"

Sergi Sol presenta el llibre "Oriol Junqueras, fins que siguem lliures" a una Biblioteca Roig i Reventós plena. Aquest dijous 21 de març del 2019 una seixantena de persones s'han aplegat a la Biblioteca Roig i Reventós per compartir amb Sergi Sol, Maxi Calero, Jordi Milà i Pep Picas la presentació del llibre "Oriol Junqueras, fins que siguem lliures" del sitgetà Sergi Sol. L'acte l'ha obert Pep Picas a la guitarra acompanyat de Giuseppe a l’acordió. A continuació, Jordi Milà ha recordat els anys de joventut que compartia classe i lluites amb Sergi Sol, l'autor del llibre. "Des de jove ja era un compromès amb la causa, és paradoxal que ara alguns el titllin de moderat". Seguidament, Maxi Calero, amic íntim de Junqueras ha explicat les anècdotes més personals de l'Oriol en les campanyes a les eleccions municipals de Sant Vicents dels Horts o la tasca que li va encomanar el dia abans d'ingressar a presó "Cuida dels meus i cuideu de vosaltres, i això hem fet des d'aquell dia, perquè el que diu l'Oriol va a missa". Per últim, Sergi Sol ha presentat el Junqueras més polític i, alhora, més humà. L'ha definit com un home coherent i conscienciat, Amb mirada llarga i fermes conviccions. Assegura que 500 nits de presó no l'han fet retrocedir ni un moment. Per acabar s'ha dirigit a Aurora Carbonell: "Avui he vist l'Oriol al tribunal suprem i li he dit que avui presentava el llibre a casa a Sitges, ell m'ha dit, ara quan vagis a Sitges li dius a l'Aurora que fa 500 dies que sóc a la presó i que no vull ni plors ni laments. L'11 d'abril faig 50 anys i només vull un regal, que guanyi les eleccions a Sitges perquè el que necessitem és el màxim de municipis republicans". Per tancar, Pep Picas ha interpretat un seguit de poemes i cançons que han culminat en l'estaca cantada per tots els presents.

L'1 d'abril comencen les obres de l'escola Agnès de Sitges

Segons ha comunicat el regidor d'ensenyament Eduard Terrado, el proper dia 1 d'abril començaran les obres de construcció de l'Escola Agnès de Sitges. Felicitem la comunitat educativa i la feina ben feta pel regidor d'ERC, que amb la seva perseverança i bona feina a aconseguit que per fi l'escola deixi els barracots i ben aviat pugui gaudir d'unes noves instal·lacions.