ERC Sitges

Totes les notícies


aurora

Sobre el pla d'usos...

Ara que tenim un Pla que regula les activitats del centre de Sitges (Modificació del Pla d'Usos del Casc Antic), comencen a sortir dubtes i interrogants sobre el mateix. L'altre dia repartien un paper pel centre de Sitges on un grup de veïns i/o propietaris de locals, mostràven la seva preocupació i convocàven a una reunió per parlar del tema. Possiblement aquesta iniciativa, ve d'alguna immobiliària que advertia que amb aquest Pla d Usos els preus dels locals més cèntrics haurien de baixar. Tot i tenir els meus dubtes sobre aquesta afirmació cal que prenguem consciència d'on ens trobem actualment. Llogar un local al centre de Sitges està al voltant dels 2000,3000 o 4000 eur. Per un empresari que vulgui obrir un negoci dins la legalitat, pagant sous justos, seguretat social, impostos, subministraments i demés, és molt difícil pagar aquests lloguers desorbitats que tants problemes han portat al nucli comercial del nostre municipi. Botigues que obren i tanquen constantment, negocis on no es respecten les condicions laborals dels treballadors per tenir costos més baixos o franquícies que es poden permetre aquests preus per només tenir un aparador. L'objectiu del nou Pla d'Usos no és controlar el mercat de lloguer, aquesta no és la feina de l'administració. El que busca aquest Pla podríem resumir-ho en tres conceptes bàsics: - Crear una àrea comercial a cel obert on sigui agradable, passejar i comprar i on poguem trobar diversitat de negocis. - Equilibrar un casc antic on rebem molts visitants però també vivim molts sitgetans. Un espai on s'ha de respectar els veïns alhora que cal preservar la nostra identitat de comerç diferenciat. - Organitzar, reordenar i endreçar el casc antic que en els últims anys ha sofert molts canvis. Dins de tot el Casc Antic aquesta normativa només afecta a uns carrers concrets, manté tots els comerços ja existents i es pot tornar a regular tantes vegades com creiem convenient. Tot i així si aquest Pla d'Usos serveix per lluitar contra l'especulació immboliària, benvingut sia.

Estat d'execució del pla d´inversions sostenibles

Condicionats per el compliment de la Llei d'Estabilitat i Sostenibilitat Financera i per l'aprovació tardana dels Pressupostos Generals de l'Estat, el 27 de juny del 2017, el Ple Municipal del passat mes juliol, va acordar la previsió anual d'inversions sostenibles del 2017 amb càrrec als romanents de tresoreria d'exercicis anteriors, la qual va ser actualitzada amb data 4 d'octubre, comportant una previsió total de 9.335.000 €. En el moment de l'aprovació i en plens posteriors, algun dels grups del consistori va posar en dubte que la maquinària administrativa municipal fos capaç de tirar endavant els expedients per aprovar aquestes inversions, és més, fins i tot es va assegurar que no se'n tramitaria amb èxit cap. Avui, un cop finit el termini per aprovar els expedients, els portem per donar a compte el llistat d'expedients tramitats. El volum total d'inversions plantejades ha estat de 38 inversions que sumaven 9.335.000 €, de les quals 36 han estat aprovades, i una es durà a terme amb finançament privat. Total: 37 de 38. De 9.335.000 € es poden executar 9.285.000 €, o sigui, el 99,5% dels recursos econòmics que es posaven a disposició. Crec que cal felicitar a tots els treballadors d'aquesta casa que han fet possible que es pogués tirar endavant amb aquest repte, dut a terme amb tant poc temps. L'èxit d'aquestes tramitacions que comportaven tants esforços en tant poc temps, ens permeten executar unes inversions bàsiques per retornar als sitgetans el seu esforç contributiu en forma d'inversions de millora de diferents serveis i equipaments públics. Però no ens hem d'adormir, no n'hi ha prou amb aprovar expedients. Cal seguir treballant per fer-los realitat. I treballant estem. De tots aquests expedients, d'un ja ha començat la seva execució, la millora de la zona verda adjacent al Carrer Samuel Barrachina, i 17 són contractes que ja han estat adjudicats. O sigui, que la meitat de les inversions previstes ja s'han iniciat o estan a punt d'iniciar-se en poques setmanes.

Mitja Marató

La festa del col·laborador de la Mitja Marató reuneix més d’un centenar de voluntaris

L’Ajuntament de Sitges posa el colofó a la Mitja i Quart de Marató amb la tradicional Festa del Col·laborador. Després de la bona acollida de les curses infantils estrenades aquest any en el marc d’aquesta prova esportiva, la regidoria d’Esports estudia potenciar i ampliar activitats lúdiques paral·leles adreçades als més petits. Un any més, l’Ajuntament de Sitges ha homenatjat els voluntaris a través de “La Festa del Col·laborador”, celebrada aquest dijous a l’Sports Bar Sitges. L’alcalde Miquel Forns i el regidor d’Esports Eduard Terrado els han fet entregat d’uns obsequis en reconeixement a les diferents tasques que van dur a terme durant la Mitja i el Quart de Marató, celebrada diumenge 14 de gener. El regidor d’esports, Eduard Terrado, també ha comentat que “La Mitja Marató ha estat un gran èxit, i una part molt important és gràcies a la feina i a l’esforç individual de cada col·laborador. Sense vosaltres, els voluntaris, no es podria fer aquest esdeveniment esportiu”. Terrado també ha posat de manifest l’increment del nombre de participants en la Mitja Marató i ha assegurat que un dels objectius del govern és aconseguir que a través de diferents reclams esportius Sitges sigui una destinació turística esportiva. Segons Eduard Terrado, “Sitges atrau gent i una bona prova és l’èxit de la Mitja perquè ofereixes la possibilitat de venir a córrer i després quedar-te a fer turisme i gaudir d’un dia agradable”. Segons Terrado, “hem de valorar com poder potenciar-les. I d’entrada creiem que s’ha de fer més difusió perquè hi participin molts més nens i nenes, i també hem d’estudiar la possibilitat d’organitzar alguna activitat lúdica de manera combinada per fomentar l’atletisme. Que els nens vegin que córrer és divertit i saludable”.

stg

Acte d´ERC-CatalunyaSí a l'Hort de Can Falç

El passat diumenge 16 de desembre al parc de l'Hort de Can Falç, es va celebrar un acte d'ERC-CatalunyaSí amb Ernest Maragall, membre del Moviment d'Esquerres (MES), Rut Ribas, candidata de les JERC a les llistes d'ERC-CatalunyaSí, Laura Mata, candidata de les JERC Penedès-Anoia a les llistes d'ERC-CatalunyaSí i Aurora Carbonell, regidora d'ERC a Sitges i candidata de la comarca a les llistes d'ERC-CatalunyaSí

Parcs Infantils

Nous parcs infantis a Sitges

Ja finalitzades les obres del parc infantil de la plaça de Santa Marta, a l’Oasis, els més petits de Sitges podran començar a gaudir del nou parc, així com la resta de parcs del municipi. Després d’analitzar cadascuna de les zones de lleure i superar les dificultats econòmiques dels darrers anys, s’ha donat llum verda a la fase d’actuació amb la que “fem un pas endavant important per al nostre municipi i per fi podrem donar un servei com cal perquè en gaudeixin els nens i nenes de la vila”, destaca la regidora de Serveis Urbans, Carme Almirall.   Una altra de les zones infantils que també se està renovant és la de la plaça de Catalunya, al barri del Poble Sec, on es canviaran tots els elements.  

Sopar Inici Campanya 21D

Sopar d´inici de Campanya 21D

El passat dilluns 5 de desembre es va organitzar el sopar d´inici de Campanya per les eleccions del 21 de desembre. Més de 70 convidats es van reunir al restaurant Pic Nic on la presidenta d´ERC Sitges, Ester Bayot va ençetar el sopar agraïnt als companys i companyes de les diferentes seccions locals la seva presència. Seguidament, Aurora Carbonell, Jordi Medina i Montserrat Martínez van dirigir unes paraules d'encoratjament als assistents per encarar la campanya del 21D.  Finalment es va penjar el primer cartell de la campanya amb els tres regidors d´Erc Sitges, Aurora Carbonell, Carme Almirall i Eduard Terrado. 

Acte de vandalisme al Casal ERC Sitges

Avui hem patit un nou atac a la nostre seu. Doncs sí, Viva Espanya però l’Espanya democràtica, la que entoma reptes democràtics i els hi posa solucions pactades i consultades. No la que imposa i suspen, que colpeja i empresona.  Un nou atac que ens fa veure cada cop més com volem que sigui de diferent la República, d’aquesta Espanya vella, ràcia i postfranquista.  Visca l’Espanya Democratica. Visca els pobles lliures d’Espanya i visca la República Catalana!