ERC Sitges

Totes les notícies


Acte bargalló

Dinar amb el Conseller Josep Bargalló

El passat divendres 27 de Juliol el Conseller Josep Bargalló va visitar les escoles de Sitges i es va signar el Conveni de l'Escola Agnès. Eb acabar la visita vam anar a dinar plegats al Prado on vam poder intercanviar inquietuds i dubtes amb el Conseller. Va ser molt enriquidor ja que ens va explicar la situació de l'escola inclusiva, els concerts, així com la nova escola XXI.   

Acte bargalló

Signatura Conveni Agnès

Des que l’any 2005 es va crear l’Escola Agnès de Sitges com a Centre d’Educació Primària de titularitat pública, els seus alumnes han estat rebent la seva formació en instal·lacions modulars (barracons). En aules amb unes molt deficients condicions d’aïllament tèrmic i acústic, mancades d’espai, amb uns pràcticament inexistents equipaments auxiliars, essent els equipaments que hi ha totalment tercermundistes (per exemple, les instal·lacions esportives són dues porteries instal·lades en un vessant de muntanya que fa de pati i on les pilotes corren soles vessant avall i un tauler de bàsquet penjat d’una paret amb 7 o 8  m2 de paviment). Per no parlar de la inexistència de sala d’actes o gimnàs. Quan vaig entrar a fer de regidor d’Ensenyament en aquesta casa, el primer que vaig fer va ser fer una visita als diferents centres educatius públics de la nostra vila. Fins aleshores, el meu espai professional no m’havia portat a conèixer amb detall aquests centres educatius i creia necessari realitzar aquesta presa de contacte en primer terme. En tots els centres visitats, durant la conversa amb l’equip directiu, com és lògic, sempre sortia algun assumpte a millorar o corregir. Per un atzar en l’encaix de l’agenda, la visita a l’Agnès va quedar en darrer terme, així que, abans de la visita, havia tingut prou temps com per veure els diferents tipus d’instal·lacions educatives existents al poble.  La visita a l’Agnès de Sitges no va necessitar de gaires explicacions sobre les mancances. Literalment se’m va caure l’ànima als peus. No m’entrava per el cap que durant 12 anys l’escola hagués estat utilitzant unes instal·lacions que mes pròpies d’un país desenvolupat són pròpies d’un país gairebé tercermundista. En una reunió del consell escolar, i quan les converses amb Ensenyament encara no havien donat cap mena de fruit, els vaig informar de la posició del Departament respecte a la nostra demanda de construcció de l’edifici.

La Festa Major dels Països Catalans

“A la Cultura no hi ha extrangers, és un idioma universal” Amb aquest frase del Bienve Moya resumim el gran acte que la Secció Local d’Esquerra Republicana a Sitges ha organitzat. Una jornada distesa on hem après d’en Bienve Moya, en Jordi Cubillos i la Loreto Baquès, que han debatut amb la nostra candidata Aurora Carbonell sobre Sant Joan. També ens ha visitat en Jordi Pessarodona, a qui hem mostrat el nostre afecte davant la repressió que pateix del Estat. Després els assistents han gaudit un tast de Caves Llopart. Una gran jornada on hem debatut sobre com és la cultura del #SitgesPerATothom!  

Aurora Carbonell, candidata d'ERC a les pròximes eleccions municipals a Sitges

La regidora de turisme, repetirà com a cap de llista, amb voluntat de fer #SitgesPerATothom L'assemblea local d'Esquerra Republicana a Sitges ha escollit per aclamació Aurora Carbonell com a cap de cartell per a les pròximes eleccions municipals.  Ha estat escollida candidata en una assemblea en que la gent d'Esquerra s'ha mostrat disposada a continuar treballant per aquest govern republicà que Sitges necessita.Una comissió, encapçalada per la mateixa candidata. serà l'encarregada a partir d'avui de treballar per elaborar una llista i un programa electoral que representi i reculli els reptes i il.lusions dels sitgetans i sitgetanes. Amb una voluntat clarament integradora, i amb l'experiència de govern, la candidata ha volgut agraïr a la militància i als regidors que l'han acompanyat aquesta legislatura, Carme Almirall i Eduard Terrado, la feina feta. Una feina que els ha acostat a una ciutadania amb problemes reals, als qui Carbonell vol seguir responent. Fer República, de manera il.lusionant, inclusiva i transversal. Amb propostes honestes, ambicioses i que responguin als problemes reals de tots els sitgetans i sitgetanes.  La gent d'Esquerra a Sitges s'ha mostrat disposada a acompanyar la candidata a seguir treballant pel poble, a bastir una llista que representi el màxim de sensibilitats locals, que abraci tot el qui tingui una proposta il.lusionant i ambiciosa per Sitges, amb allò que ERC ve fent de sempre, construïr República al costat de les persones. Una proposta, ha reblat Aurora Carbonell, el màxim d'inclusiva, amb l'ambició de treballar per fer més i millors polítiques socials, econòmiques, educatives, d'oci i lleure de qualitat i a l'abast de tothom i realistes. Una feina que els regidors d'ERC venen fent amb solvència l'actual legislatura, una experiència que volen continuar posant al servei de les sitgetanes i els sitgetans. Per compartir i treballar un projecte il.lusionant, per fer #SitgesPerATothom.

Dies que duren anys

Dies que duraran anys - Jordi Borràs

El passat divendres, a la tarda, Esquerra Republicana de Sitges dins del marc del cicle Sitges per a Tothom, conjuntament amb l'Ateneu de Sitges, vam convidar a Jordi Borràs perquè ens presentés el seu nou llibre DIES QUE DURARAN ANYS. Són moltes les imatges icòniques que va deixar la tardor del 2017. 'Dies que duraran anys' ofereix una selecció de fotografies que Jordi Borràs ha deixat per a la posteritat. L'autor ens presentà el seu llibre i ens dibuixà qui hi ha al darrere dels diversos moviments d'extrema dreta al nostre país i quin és el paper que estan jugant en els darrers mesos en l'actual moment polític i històric. Va ser una xerrada molt amena on van conèixer de primera mà el que el fotoperiodista copsa a través de la seva càmera. Hi va assistir un gran nombre de persones, ja que el llibre va quedar en segona posició en vendes a Sant Jordi i és un personatge molt conegut.

Suport al periodista Aleix Ramirez

Des de la secció local d'Esquerra Republicana de Catalunya de Sitges, volem donar el nostre total suport al periodista de Nació Digital, Aleix Ramírez, que ha estat multat injustament pel Departament d'Interior de la Generalitat, a causa d'un incident amb la policia local de Sitges, en el decurs de la seva activitat informativa. Ens posem a la total disposició del periodista, per tot allò que faci falta a l'hora d'aclarir els fets ocorreguts el dia 16 de setembre de 2017, en un acte coorganitzat per diferents formacions polítiques de la vila. En cap moment el periodista va cometre resistència a l'autoritat ni va mostrar una actitud desafiant i agressiva, com exposa la notificació rebuda per l'Aleix Ramírez. Per tot això, demanem a l'Ajuntament de Sitges que faci públic l'informe enviat a la Direcció General de la Policia sobre aquest fet i si cal, que es demanin responsabilitats si algú no ha reflectit la realitat del que va passar a la Torreta. Més informació: Nació Digital  

DK

La llar d’infants La Moixiganga compleix 10 anys

La Moixiganga ha acollit en aquesta primera dècada prop d’un miler d’alumnes. El divendres 20 d’abril, el departament d’Ensenyament de l’Ajuntament de Sitges organitza la celebració del 10è aniversari de la llar d’infants municipal La Moixiganga amb un acte festiu al Parc de Can Robert a dos quarts de sis de la tarda. El 10 de setembre de 2007 va obrir portes la llar d'infants municipal La Moixiganga, situada al sector dels Plans d'Aiguadolç, amb 96 nens i nenes. Des d'aleshores han estat escolaritzats en aquesta llar d’infants prop d’un miler d’alumnes. La posada en marxa d’aquest equipament va suposar per a Sitges passar d'una a dues escoles bressol municipals. L’educació infantil de primer cicle, dirigida a infants de 0 a 3 anys, és un etapa no obligatòria sinó de caràcter voluntari. Des de l’Ajuntament de Sitges s’aposta per oferir aquest servei per tal de donar resposta a les famílies treballadores perquè puguin conciliar la vida laboral i familiar i, alhora, per donar una atenció educativa amb totes les garanties. El proper 20 d’abril, la regidoria d’Ensenyament de l’Ajuntament de Sitges organitza la celebració del desè aniversari amb un acte festiu que tindrà lloc al Parc de Can Robert a partir de dos quarts de sis de la tarda. El regidor d’Ensenyament, Eduard Terrado, presidirà la celebració que està oberta a tota la ciutadania. Durant l’acte els més petits rebran un obsequi especial, una pilota amb el logotip de la mascota “Muixi”. El principal objectiu de la llar d’infants és afavorir el desenvolupament emocional i afectiu, físic i motor, social i cognitiu dels més menuts amb col·laboració de les seves famílies en un entorn de confiança. http://www.sitgesactiu.com/llar-infants-moixiganga/?___store=sitgesactiu_ca#.WtjWFm7RDcd

“Vam fer un referèndum”

Presentació del cicle "Sitges per a tothom" amb el llibre “Vam fer un referèndum”

Aquest Divendres passat es va iniciar el cicle "Sitges per a tothom", un seguiment d'activitats que han organitzat els companys de la secció local d'ERC-Sitges començant per la presentació del llibre “Vam fer un referèndum” d’Andreu Pujol Mas. Es va parlar de com va ser aquell 1-O, de com hi vam arribar, etc... Finalment es va realitzar un torn de preguntes pels assistens. - El proper acten es realitzarà l´11 de maig a les 19h amb el lema "Quina és la realitat ultra a Catalunya?" amb Jordi Borràs. Us hi esperem!

ParcS

«Parcs infantils, fem realitat la il·lusió dels infants» per Carme Almirall

M’agrada tant poder explicar-vos el que hem fet i farem en el món dels Parcs Infantils. La realitat des de fa anys era demolidora. Les penúries econòmiques que va viure l’Ajuntament durant molts anys, van dificultar la renovació dels parcs infantils i el seu manteniment estava sota mínims. Aquest darrer any hi hem pogut posar remei. La contractació d’un equip voluntariós i professional de la Taula del Tercer Sector ens ha permès deixar els 26 parcs infantils del municipi en condicions perquè la mainada en pogués fer ús. M’agradaria traslladar-vos l’enorme il·lusió de l’equip que ha fet aquesta tasca. L’orgull de la feina que han fet. I com no el desig de què continuem en aquesta línia de preservar i tenir cura del fet de gaudir dels més petits. Treballant amb els tècnics per decidir com enfocar la millora de les instal·lacions m’he adonat dels avenços que s’han produït en el món dels jocs infantils. Innovació, creativitat, sostenibilitat, prevenció, seguretat. Tots aquests conceptes es posen en valor en l’imaginari dels Parcs Infantils. Treballarem amb dedicació i energia per la renovació de tots els parcs infantils. Ara iniciarem una primera fase, amb la intervenció en 13 parcs, però no ens aturarem Aquest darrer any hem instal·lat dos Parcs Infantil nous. A Santa Marta i Plaça Catalunya. Vull agrair l’esforç i la dedicació dels tècnics responsables del projecte i de tot el Departament de Serveis Urbans. A més a més de la seva professionalitat hi ha posat dosi  d’alegria i molt de coratge per superar les innombrables dificultats del dia a dia i de la maquinària administrativa d’un Ajuntament. Dos apunts sobre els parcs nous. Santa Marta compta amb un multi joc innovador que em consta que ha agradat molt a la quitxalla. Bona mostra és el gran nombre de nens i nenes que hi van a jugar. Confio en el civisme de tots perquè aquests parcs continuï sent un lloc agradable on gaudir del temps de lleure. L’apunt sobre el parc de Plaça Catalunya és més personal.