ERC Sitges

Totes les notícies


Torxes

Marxa de Torxes 2018

Ahir vàrem celebrar la marxa de torxes. Deixeu-me que ho expliqui de forma personal. Va ser la nostra primera marxa de torxes, i des del primer moment vàrem compartir un sentiment de pertinença amb una emoció indescriptible. L'inici pel carrer Parellades amb els 3 metros d'amplada, amplificaven la nostra marxa. Pels llocs on passaven ens aplaudien I cantaven les nostres reivindicacions. La baixada per les escales des de l'església cap a la Fragata va ser el zenit de la nostra emoció. Seguidament el parlament va encendre, encara més la nostra anima i vàrem acabar, per descomptat, cantant els Segadors Ho repetirem cada any fins a aconseguir les nostres aspiracions. Salut I República

XIV Marxa de torxes de Sitges

XIV MARXA DE TORXES DE SITGES

Aquest dilluns, dia 10 de setembre a les 21 hores celebrem la nostra XIV Marxa de torxes a la nostra ciutat. Tots estem cridats a recolzar als nostres Presos polítics i als nostres exiliats, i com no, per la nostra Independència. Animis¡¡¡¡¡¡¡¡  

Homenatge a Pere Ros

El passat divendres  24 d'Agost ens vam reunir en un dinar de germanor aprofitant la Festa Major. En aquest dinar hem comptat amb l'assistència de companys de Ribes i Canyelles així com del nostre Vicepresident en Pere Aragonès, la nostra Diputada al Parlament Lluïsa Llop i el diputat  Carles Ribé.  Vam retre un merescut homenatge al nostre company en Pere Ros Deola per la seva trajectòria de lluita per la democràcia, la república i els drets LGTBI. Per part d'en Pere Ros ens ha fet emocionar quan ha esmentat a una republicana de pro, com és la seva estimada Mare a la qual li hem dedicat un fort aplaudiment, que ha fet que en Pere ens emocionés. Hi ha hagut parlaments del Pere Aragonés, el qual ens ha encoratjat a continuar amb la nostra lluita perquè les nostres aspiracions les coneguin molta gent i que siguin les més transversals possibles. Ens ha dit que la nostra perseverança porti a la nostra candidata N'Aurora Carbonell a què sigui la propera Alcaldessa de Sitges. En Pere Aragonés ha rebut un obsequi pel nostre President Oriol Junqueras consistent en una samarreta de la Colla Jove de Sitges. Ens ha dit que sortint del dinar anava cap  als LLadoners a veure'l i li hem dedicat un fort aplaudiment.  

Acte bargalló

Dinar amb el Conseller Josep Bargalló

El passat divendres 27 de Juliol el Conseller Josep Bargalló va visitar les escoles de Sitges i es va signar el Conveni de l'Escola Agnès. Eb acabar la visita vam anar a dinar plegats al Prado on vam poder intercanviar inquietuds i dubtes amb el Conseller. Va ser molt enriquidor ja que ens va explicar la situació de l'escola inclusiva, els concerts, així com la nova escola XXI.   

Acte bargalló

Signatura Conveni Agnès

Des que l’any 2005 es va crear l’Escola Agnès de Sitges com a Centre d’Educació Primària de titularitat pública, els seus alumnes han estat rebent la seva formació en instal·lacions modulars (barracons). En aules amb unes molt deficients condicions d’aïllament tèrmic i acústic, mancades d’espai, amb uns pràcticament inexistents equipaments auxiliars, essent els equipaments que hi ha totalment tercermundistes (per exemple, les instal·lacions esportives són dues porteries instal·lades en un vessant de muntanya que fa de pati i on les pilotes corren soles vessant avall i un tauler de bàsquet penjat d’una paret amb 7 o 8  m2 de paviment). Per no parlar de la inexistència de sala d’actes o gimnàs. Quan vaig entrar a fer de regidor d’Ensenyament en aquesta casa, el primer que vaig fer va ser fer una visita als diferents centres educatius públics de la nostra vila. Fins aleshores, el meu espai professional no m’havia portat a conèixer amb detall aquests centres educatius i creia necessari realitzar aquesta presa de contacte en primer terme. En tots els centres visitats, durant la conversa amb l’equip directiu, com és lògic, sempre sortia algun assumpte a millorar o corregir. Per un atzar en l’encaix de l’agenda, la visita a l’Agnès va quedar en darrer terme, així que, abans de la visita, havia tingut prou temps com per veure els diferents tipus d’instal·lacions educatives existents al poble.  La visita a l’Agnès de Sitges no va necessitar de gaires explicacions sobre les mancances. Literalment se’m va caure l’ànima als peus. No m’entrava per el cap que durant 12 anys l’escola hagués estat utilitzant unes instal·lacions que mes pròpies d’un país desenvolupat són pròpies d’un país gairebé tercermundista. En una reunió del consell escolar, i quan les converses amb Ensenyament encara no havien donat cap mena de fruit, els vaig informar de la posició del Departament respecte a la nostra demanda de construcció de l’edifici.

La Festa Major dels Països Catalans

“A la Cultura no hi ha extrangers, és un idioma universal” Amb aquest frase del Bienve Moya resumim el gran acte que la Secció Local d’Esquerra Republicana a Sitges ha organitzat. Una jornada distesa on hem après d’en Bienve Moya, en Jordi Cubillos i la Loreto Baquès, que han debatut amb la nostra candidata Aurora Carbonell sobre Sant Joan. També ens ha visitat en Jordi Pessarodona, a qui hem mostrat el nostre afecte davant la repressió que pateix del Estat. Després els assistents han gaudit un tast de Caves Llopart. Una gran jornada on hem debatut sobre com és la cultura del #SitgesPerATothom!  

Aurora Carbonell, candidata d'ERC a les pròximes eleccions municipals a Sitges

La regidora de turisme, repetirà com a cap de llista, amb voluntat de fer #SitgesPerATothom L'assemblea local d'Esquerra Republicana a Sitges ha escollit per aclamació Aurora Carbonell com a cap de cartell per a les pròximes eleccions municipals.  Ha estat escollida candidata en una assemblea en que la gent d'Esquerra s'ha mostrat disposada a continuar treballant per aquest govern republicà que Sitges necessita.Una comissió, encapçalada per la mateixa candidata. serà l'encarregada a partir d'avui de treballar per elaborar una llista i un programa electoral que representi i reculli els reptes i il.lusions dels sitgetans i sitgetanes. Amb una voluntat clarament integradora, i amb l'experiència de govern, la candidata ha volgut agraïr a la militància i als regidors que l'han acompanyat aquesta legislatura, Carme Almirall i Eduard Terrado, la feina feta. Una feina que els ha acostat a una ciutadania amb problemes reals, als qui Carbonell vol seguir responent. Fer República, de manera il.lusionant, inclusiva i transversal. Amb propostes honestes, ambicioses i que responguin als problemes reals de tots els sitgetans i sitgetanes.  La gent d'Esquerra a Sitges s'ha mostrat disposada a acompanyar la candidata a seguir treballant pel poble, a bastir una llista que representi el màxim de sensibilitats locals, que abraci tot el qui tingui una proposta il.lusionant i ambiciosa per Sitges, amb allò que ERC ve fent de sempre, construïr República al costat de les persones. Una proposta, ha reblat Aurora Carbonell, el màxim d'inclusiva, amb l'ambició de treballar per fer més i millors polítiques socials, econòmiques, educatives, d'oci i lleure de qualitat i a l'abast de tothom i realistes. Una feina que els regidors d'ERC venen fent amb solvència l'actual legislatura, una experiència que volen continuar posant al servei de les sitgetanes i els sitgetans. Per compartir i treballar un projecte il.lusionant, per fer #SitgesPerATothom.

Dies que duren anys

Dies que duraran anys - Jordi Borràs

El passat divendres, a la tarda, Esquerra Republicana de Sitges dins del marc del cicle Sitges per a Tothom, conjuntament amb l'Ateneu de Sitges, vam convidar a Jordi Borràs perquè ens presentés el seu nou llibre DIES QUE DURARAN ANYS. Són moltes les imatges icòniques que va deixar la tardor del 2017. 'Dies que duraran anys' ofereix una selecció de fotografies que Jordi Borràs ha deixat per a la posteritat. L'autor ens presentà el seu llibre i ens dibuixà qui hi ha al darrere dels diversos moviments d'extrema dreta al nostre país i quin és el paper que estan jugant en els darrers mesos en l'actual moment polític i històric. Va ser una xerrada molt amena on van conèixer de primera mà el que el fotoperiodista copsa a través de la seva càmera. Hi va assistir un gran nombre de persones, ja que el llibre va quedar en segona posició en vendes a Sant Jordi i és un personatge molt conegut.

Suport al periodista Aleix Ramirez

Des de la secció local d'Esquerra Republicana de Catalunya de Sitges, volem donar el nostre total suport al periodista de Nació Digital, Aleix Ramírez, que ha estat multat injustament pel Departament d'Interior de la Generalitat, a causa d'un incident amb la policia local de Sitges, en el decurs de la seva activitat informativa. Ens posem a la total disposició del periodista, per tot allò que faci falta a l'hora d'aclarir els fets ocorreguts el dia 16 de setembre de 2017, en un acte coorganitzat per diferents formacions polítiques de la vila. En cap moment el periodista va cometre resistència a l'autoritat ni va mostrar una actitud desafiant i agressiva, com exposa la notificació rebuda per l'Aleix Ramírez. Per tot això, demanem a l'Ajuntament de Sitges que faci públic l'informe enviat a la Direcció General de la Policia sobre aquest fet i si cal, que es demanin responsabilitats si algú no ha reflectit la realitat del que va passar a la Torreta. Més informació: Nació Digital