ERC Sitges

Totes les notícies


Presentació d'Aurora Carbonell com a cap de llista d'ERC Sitges

Esquerra Republicana de Catalunya a Sitges,  va presentar ahir la seva llista per les properes eleccions municipals del mes de maig. Acompanyats pel President del Parlament, MH. Roger Torrent, la candidata a l'alcaldia Aurora Carbonell i diferents components de la llista, van explicar la feina feta durant la lesgislatrua que ara s'acaba i algunes de les principals propostes que des de ERC volem tirar endavant durant els propers quatre anys.

Dia internacional de les dones

Un any més estem honorant la valentia d'aquelles 129 Treballadores, dones valentes i lluitadores pels drets de les dones obreres, aleshores tractades injustament com, lamentablement segueix passant. 129 dones obreres que van deixar la seva vida cremades vives per fer una vaga. ERC des de la seva fundació fa més de 86 anys, ha comptat amb dones implicades en la lluita pels drets de les dones i els drets humans en general. La llista és molt extensa, totes elles perseguides, represaliades, acusades, empresonades o exiliades sols pel fet de ser dones i lluitar pels  seus drets. Totes elles acusades de Rojas Propagandistas o Rojas separatistas. Deixeu-me nomenar-ne algunes: Catalina Casas, Angelina Sanz, Natividad Yarza, Magdalena Moya, M. Dolors Bargallò, Enriqueta Galligant, Francesca soler, Antonia Freixas i Jovè.........   I moltes més que anomenarem en pròximes ocasions. Dones que van seguir lluitant fins al final de les dictadures, en la clandestinitat, patint humiliacions i menyspreus. En la República, les dones van poder gaudir de més llibertat i reconeixement, encara que insuficient, però això va durar poc degut a la dictadura Franquista. A la mort del dictador, s'inicia un període de reconeixement de drets en general que afavorirà també a les dones , però d'una manera tímida i insuficient, són molts anys de dura lluita, amb resultats molt insuficients. Últimament sonen veus esfereïdores, jutges, fiscals, dirigents polítics d'extrema dreta, amb possibilitat de governar.  Si fos així, perdríem en poc temps de tot el que ha costat tant d’aconseguir. NO HO PODEM PERMETRE. Les dones d'ERC seguirem lluitant per totes les dones del món, siguin d'on siguin, parlin com parlin pel que fa a la Llibertat Igualtat i Fraternitat. Estarem al seu costat, per aconseguir els drets que ens corresponen i mereixem. Necessitem estar unides en la causa. Sortim doncs totes als carrers aquest 8 de Març i cada dia que faci falta, amb dignitat, sense por i fem sentir els nostres clams de llibertat.

Ja funcionen les noves escales de l'Hort Gran

Avui s'han posat en funcionament les noves escales a l'Hort Gran, una llarga reivindicació dels vïns de la zona. Aquestes escales s'han renovat totalment, degut a que les es van instal·lar fa uns anys, eren per interior el que causava junt amb el vandalisme les constants averies. Demanem el màxim de col·laboració ciutadana en la conservació d'aquest i de tot el mobiliari urbà de la nostra Vila.

La nostra avia republicana ens ha deixat

Ens ha deixat l'Antònia Deola, la nostra avia republicana que durant tants anys ens ha acompanyat a la gent d'Esquerra Republicana de Sitges, Dona lluitadora i alhora humil sempre disposada a ajudar i sempre amb un somriure als llavis. Va patir una guerra, una dura postguerra i una transició on havia d'anar a veure el seu fill a la pressó, en Pere Ros, activista polític i defensor dels drets i llibertats dels catalans. L'Antònia va impregnar al seu fill aquesta ànima lluitadora sempre des de el pacifisme però sense baixar mai la guardia. Antonia,has estat per tots nosaltres un referent com a dona, republicana i d'esquerres. Que la terra et sigui lleu, mai t'oblidarem.

Mitja Marató de Sitges 2019

El regidor d'esports Eduard Terrado, acompanyat de la primera tinent d'alcalde del nostre Ajuntament, Aurora Carbonell van presentar l'edició 2019 de la Mitja Marató de Sitges, que enguany arriba a la seva 36ª edició. Dissabte dia 12 serà el moment en que els mes petits faran les seves primeres curses oficials i diumenge dia 13 més de 3000  corredors  disfrutaran del bon temps i recorreran els carrers de la Vila. .