ERC Sitges

Totes les notícies


ERC Sitges, visita el Parlament de Catalunya

Avui un grup de militants,amics i simpatitzants  d'ERC Sitges hem visitat el Parlament de Catalunya. En la visita guiada hem estat acompanyats per la diputada penedesenca Lluïsa Llop, qui ha adreçat unes paraules al sitgetans encoratjant-nos a seguir en el camí cap a la República. Moltes gràcies a tots.

Agnès de Sitges

Aquests dies s'han acabat d'asfaltar els nous vials a Quin-mar, que han de donar cabuda a la nova escola Agnès de Sitges. Segons paraules del regidor Eduar Terrado, les empreses constructores ja han presentat els seus pressupostos a la Generalitat de Catalunya, qui a finals de gener del 2019 ja podrà adjudicar les obres, que podrien començar durant el proper mes d'abril. L'any 2019 serà el de la nova escola Agnès de Sitges

Dia mundial contra la Sida

Avui hem celebrat a Sitges el dia Mundial contra la Sida, amb el tradicional acte de penjar el tapís al balcó de l'Ajuntament. Amb unes sentides i emocionades paraules els activistes sitgetans, Isabel Pruna i Pere Ros, han traspassat la torxa de la lluita contra la malaltia a les noves generacions, després de mes de dues dècades de dedicació. Isabel Pruna en el seu breu parlament, ha explicat que enguany no duia noms, per tal que tothom si senti representat amb els símbols del zodíac. El nostre regidor Eduard Terrados els ha dit, Gràcies Isabel Pruna i Pere Ros, per tots aquests anys de conscienciar la nostra societat en la lluita contra la Sida. Si us plau continueu lluitant,

l'Aparcament de Pins Vens

El regidor Eduard Terrado, ahir va ser entrevistat a Ràdio Maricel per parlar de l'aparcament de Pins Vens, que va suscitar diferents intervencions en el darrer Ple Municipal. Terrado ha contestat a les tres preguntes directes del locutor Vicenç Morando 1.- Els residus provinents de les obres del Passeig, eren contaminants? 2.- Es pot fer un aparcament en zona verda ? 3.- S'han destruït garrofers a l'executar aquesta obra? A la primera pregunta, Terrado diu no, allà el que es va fer va ser triturar materials inerts que sortien del Passeig, per reutilitzar-los un cop esmicolats com a sauló de les obres que hem fet després. però cap dels materials era contaminant i estic segur que els tècnics del nostre Ajuntament mai permetrien una activitat semblant, el que vam fer va ser valoritzar els residus, tal com obliga la llei, fet que va comportar a més a més un estalvi de diners per l'Ajuntament. A la segona pregunta, el regidor explica que aquest indret, és una pastilla de terreny conformada per zona verda i zona d'equipaments. Des de fa molts anys, una part d'aquesta zona ja és utilitzada com a aparcament i es va convertir en una esplanada degradada on a més a més s'hi deixaven vehicles abandonats i també s'utilitzava com a aparcament de caravanes i vehicles pesants. La proposta d'atuació era condicionar la zona i millorar-la per als ciutadans. Un cop coneixedors de les denuncies es va consultar a la Comissió de Territori de la Generalitat, informant del que es volia fer, comunicant aquesta que en zona verda poden haver-hi aparcaments sempre i quan no s'hi asfalti. Així, es va procedir a fer una modificació no substancial del projecte substituint l'asfalt per sauló. La proposta final, així aconsegueix una millora urbanística de la zona ampliant la zona enjardinada, creant noves illes verdes i suprimint part de les places d'aparcamentl conectant-la amb la part baixa de l'espai tot millorant la zona verda inferior existent, a més a més de dignificar la zona utilitzada com a aparcament, per a menys vehicles i fet amb sauló i sense asfaltar.

Nova fira a Sitges

El dijous dia 6 de desembre s'inaugurarà a l'envelat transparent que s'instal·larà a la Platja de la Fragata la Primera Fira, Sitges Xmas Drone Fair, dedicada a aproximar el mon del dron a tots els públics i edats, així com conscienciar de les possibilitats, normativa y possibles perills. A la fira i podreu tobar;  Estands de informació, exhibicions, tallers infantils, simuladors de vol i entre las 19 i les 22 es disputarà una carrera de mini drons. Segons informa la regidora Aurora Carbonell, aquesta serà la primera de les fires que ocuparan aquest ja tradicional envelat transparent que fa uns anys ocupa la Platja de la Fragata, durant el Nadal i que ajuden a diversificar l'ocupació turística.

Acabades les obres d'asfaltat

La regidoria de Serveis Urbans de l'Ajuntament de SItges, ha donat per acabades les obres d'asfaltat que es van programar per l'any 2018 a diferents Barris de la Vila. Amb les actuacions acabades aquesta setmana als carrers Carreta i Tacó, s'ha donat per finalitzat l'asfaltat de més de 55.000m2 a la majoria dels Barris de Sitges, Terramar, Centre, Vinyet. Aiguadolç, Sant Sebastià, Poble de Garraf, Poble Sec, Ca l'Antoniet etc. Segons informa la regidora Carme Almirall, el pressupost d'aquestes actuacions ha estat de 600.000€, estant previstes noves actuacions per l'any 2019.  

Toni Ponce, a l'escola Miquel Utrillo

Sitgesportchallenge

La regidoria d'Esport de l'Ajuntament de Sitges, ha engegat avui la campanya Sitgesportchallenge per a la promoció de l'esport en edat escolar. El regidor Eduard Terrado ha donat la benvinguda al nedador del CN Sitges,Toni Ponce, que ha estat el primer dels col·laboradors d'aquesta campanya i que ha compartit experiències amb els alumnes de l'escola Miquel Utrillo. Aquesta campanya forma part d'una de les 10 accions del pla de mandat en matria esportiva de l'actual legisltarua Conscients de la importància que te l'activitat física per al desenvolupament integral dels mes joves, des de la regidoria d'esports s'ha procedit a crear una campanya que incentivi la practica de l'esport entre infants i joves de 6 a 16 anys basant-nos en l'oferta esportiva tant regulada com no regulada existent al nostre municipi. La campanya neix amb el nom #sitgesportchallenge i compta amb l'ajuda dels padrins, que són destacats i significatius esportistes sitgetans com  en Toni Ponce, en Jean Heunick, l'Oriol Monzó, la Marta Llopis i en Marc Gonzalez. Les accions previstes per la campanya son les següents: - Creació d'una pàgina web que posa a l'abast de tothom  la informació exhaustiva de les activitats esportives presents al municipi adreçades als mes joves - Promoció als mitjans de comunicació del hashtag #Sitgesporchallenge. - Realització d'un vídeo per TV, anuncis a la ràdio i premsa escrita, cartells, etc. - Anomenar 5 ambaixadors que siguin esportistes de referencia de Sitges i que serveixin d'exemple de com portar un estil de vida saludable i de valors d'esforç, sacrifici i treball. - Xerrades dels ambaixadors per les Escoles i Instituts en que explicaran als nens i joves la seva experiència esportiva.  

foto Nacio Digital

Noves escales a l'Hort Gran

Bones notícies, la regidora Carme Almirall, ha anunciat que el proper dia 22 de novembre, començaran les feines per desmuntar les escales mecàniques del carrer de l'Hort Gran i poder instal·lar-ne unes de noves, ja preparades per l'exterior.

Ens ha deixat Lluís Curtiada

Ha mort Lluís Curtiada i Rosés, home d'esquerres i defensor dels drets nacionals, Persona molt activa en la vida cultural de la Vila, en especial de la Societat Recreativa El Retiro de la que va ser president i que en la actualitat presidia la Consultiva de la centenària societat. Des de la Secció Local d'Esquerra de Catalunya a Sitges, volem fer arribar el nostre més sentit condol a la familia del qui va ser Regidor a l'Ajuntament de Sitges per ERC, en el primer Ajuntament democràtic de la Vila.