ERC Sitges

Totes les notícies


Nova fira a Sitges

El dijous dia 6 de desembre s'inaugurarà a l'envelat transparent que s'instal·larà a la Platja de la Fragata la Primera Fira, Sitges Xmas Drone Fair, dedicada a aproximar el mon del dron a tots els públics i edats, així com conscienciar de les possibilitats, normativa y possibles perills. A la fira i podreu tobar;  Estands de informació, exhibicions, tallers infantils, simuladors de vol i entre las 19 i les 22 es disputarà una carrera de mini drons. Segons informa la regidora Aurora Carbonell, aquesta serà la primera de les fires que ocuparan aquest ja tradicional envelat transparent que fa uns anys ocupa la Platja de la Fragata, durant el Nadal i que ajuden a diversificar l'ocupació turística.

Acabades les obres d'asfaltat

La regidoria de Serveis Urbans de l'Ajuntament de SItges, ha donat per acabades les obres d'asfaltat que es van programar per l'any 2018 a diferents Barris de la Vila. Amb les actuacions acabades aquesta setmana als carrers Carreta i Tacó, s'ha donat per finalitzat l'asfaltat de més de 55.000m2 a la majoria dels Barris de Sitges, Terramar, Centre, Vinyet. Aiguadolç, Sant Sebastià, Poble de Garraf, Poble Sec, Ca l'Antoniet etc. Segons informa la regidora Carme Almirall, el pressupost d'aquestes actuacions ha estat de 600.000€, estant previstes noves actuacions per l'any 2019.  

Toni Ponce, a l'escola Miquel Utrillo

Sitgesportchallenge

La regidoria d'Esport de l'Ajuntament de Sitges, ha engegat avui la campanya Sitgesportchallenge per a la promoció de l'esport en edat escolar. El regidor Eduard Terrado ha donat la benvinguda al nedador del CN Sitges,Toni Ponce, que ha estat el primer dels col·laboradors d'aquesta campanya i que ha compartit experiències amb els alumnes de l'escola Miquel Utrillo. Aquesta campanya forma part d'una de les 10 accions del pla de mandat en matria esportiva de l'actual legisltarua Conscients de la importància que te l'activitat física per al desenvolupament integral dels mes joves, des de la regidoria d'esports s'ha procedit a crear una campanya que incentivi la practica de l'esport entre infants i joves de 6 a 16 anys basant-nos en l'oferta esportiva tant regulada com no regulada existent al nostre municipi. La campanya neix amb el nom #sitgesportchallenge i compta amb l'ajuda dels padrins, que són destacats i significatius esportistes sitgetans com  en Toni Ponce, en Jean Heunick, l'Oriol Monzó, la Marta Llopis i en Marc Gonzalez. Les accions previstes per la campanya son les següents: - Creació d'una pàgina web que posa a l'abast de tothom  la informació exhaustiva de les activitats esportives presents al municipi adreçades als mes joves - Promoció als mitjans de comunicació del hashtag #Sitgesporchallenge. - Realització d'un vídeo per TV, anuncis a la ràdio i premsa escrita, cartells, etc. - Anomenar 5 ambaixadors que siguin esportistes de referencia de Sitges i que serveixin d'exemple de com portar un estil de vida saludable i de valors d'esforç, sacrifici i treball. - Xerrades dels ambaixadors per les Escoles i Instituts en que explicaran als nens i joves la seva experiència esportiva.  

foto Nacio Digital

Noves escales a l'Hort Gran

Bones notícies, la regidora Carme Almirall, ha anunciat que el proper dia 22 de novembre, començaran les feines per desmuntar les escales mecàniques del carrer de l'Hort Gran i poder instal·lar-ne unes de noves, ja preparades per l'exterior.

Ens ha deixat Lluís Curtiada

Ha mort Lluís Curtiada i Rosés, home d'esquerres i defensor dels drets nacionals, Persona molt activa en la vida cultural de la Vila, en especial de la Societat Recreativa El Retiro de la que va ser president i que en la actualitat presidia la Consultiva de la centenària societat. Des de la Secció Local d'Esquerra de Catalunya a Sitges, volem fer arribar el nostre més sentit condol a la familia del qui va ser Regidor a l'Ajuntament de Sitges per ERC, en el primer Ajuntament democràtic de la Vila.

Injustícia

Un any d'injustícia. Avui fa un any d'una gran injustícia, fa un any que el nostre president Oriol Junqueras i en Quim Forn, van entrar a la presó i per tal de denunciar aquesta injustícia ahir ens vam trobar a Lladoners, més de quinze mil persones. Una bona colla de sitgetans, també, vam donar escalf i suport als presos polític i vam reclamar la seva llibertat. Tal com dèiem ahir MAI ESTAREU SOLS ¡¡¡  

Les obres de l'Agnès de Sitges, surten a licitació

El regidor Eduard Terrado, ha fet públic que el passat dia 25 van sortir a licitació les obres de construcció del nou edifici de l'escola Agnès de Sitges. L'Ajuntament ja ha fet la primera aportació de 1M€ del total acordat de 1,9M€. Felicitats a tothom, ha costat però ho hem fet.

El regidor Eduard Terrado, reactiva el Consell Municipal de l'Esport

Dimarts dia 30 es va reunir el Consell Municipal de l'Esport, per tal de presentar la diagnosi del sistema esportiu local, el pla estratègic i la campanya de promoció de l'esport en edad escolar. Segons paraules del regidor d'esports Eduard Terrado, el Consell el composen una quarentena d'entitats esportives, centres escolars i empreses del sector, i  com a mínim s'haurà de reunir dues vegades a l'any. El pla, neix amb tres objectius; fomentar la transeversalitat de l'esport amb altres àrees municipals i agents esportius; detectar les necessitats en equipaments i espais esportius del municipi.

Aurora Carbonell, presenta al ple municipal, la limitació de l’ús d’habitatge turístic.

Ha quedat aprovat provisionalment, pel ple municipal, la modificació del Pla General, on es limita l'ús dels l'habitatges turístics al 9% del total dels habitatges del municipi. Aurora Carbonell ha dit que, amb aquesta eina urbanística podem regular i evitar les massificacions dàquesta activitat, en segons quins barris del poble. Hem de crear un regim sancionador per perseguir els il·legals.