ERC Sitges

Notícia

Dia Internacional contra la LGTBIfòbia

Ofrena Triangle 2017
Ofrena Triangle 2017
Compromesos amb els nostres principis, ahir ens vam trobar com cada 17 de maig davant del triangle contra la LGTBIfòbia. En Llorenç Martínez (Coordinador LGTBI JERC) ens adreçà unes paraules.

"Aquests últims mesos han estat complicats pel col·lectiu LGTBI+, ja que, en molt poc temps, hem patit diverses agressions, tant a Catalunya com a la resta del món, pel simple fer de mostrar en públic qui som i a qui estimem.

Encara, la nostra societat té implantat un estil de vida heteropatriarcal que ens impedeix tirar endavant i mostrar-nos tal com som i que, en molts casos, no ajuda a fer un pas endavant i sortir de l'armari. Per no anar gaire lluny, a Sitges, un poble en teoria referent pel col·lectiu, no podem expressar-nos tranquil·lament i amb llibertat qui som, per por que ens puguin increpar, amenaçar o arribar a matar. Això s'ha d'acabar ja!

Hem de fer entendre que l'heterosexualitat no és sinònim de ser normal, sinó que ser normal és respectar a tota persona, sigui quina sigui la seva orientació sexual i identitat de gènere. Per això, tots junts, institucions i ciutadania, hem de continuar al peu del canó lluitant, reivindicant i denunciant qualsevol tipus de violència contra el col·lectiu fins a aconseguir una societat lliure de LGTBIfòbia".