ERC Sitges

Notícia

Sobre el pla d'usos...

  • pla d'usos Youtube
Ara que tenim un Pla que regula les activitats del centre de Sitges (Modificació del Pla d'Usos del Casc Antic), comencen a sortir dubtes i interrogants sobre el mateix. L'altre dia repartien un paper pel centre de Sitges on un grup de veïns i/o propietaris de locals, mostràven la seva preocupació i convocàven a una reunió per parlar del tema. Possiblement aquesta iniciativa, ve d'alguna immobiliària que advertia que amb aquest Pla d Usos els preus dels locals més cèntrics haurien de baixar.

Tot i tenir els meus dubtes sobre aquesta afirmació cal que prenguem consciència d'on ens trobem actualment. Llogar un local al centre de Sitges està al voltant dels 2000,3000 o 4000 eur. Per un empresari que vulgui obrir un negoci dins la legalitat, pagant sous justos, seguretat social, impostos, subministraments i demés, és molt difícil pagar aquests lloguers desorbitats que tants problemes han portat al nucli comercial del nostre municipi. Botigues que obren i tanquen constantment, negocis on no es respecten les condicions laborals dels treballadors per tenir
costos més baixos o franquícies que es poden permetre aquests preus per només tenir un aparador. L'objectiu del nou Pla d'Usos no és controlar el mercat de lloguer, aquesta no és la feina de l'administració.

El que busca aquest Pla podríem resumir-ho en tres conceptes bàsics:
- Crear una àrea comercial a cel obert on sigui agradable, passejar i comprar i on poguem trobar diversitat de negocis.
- Equilibrar un casc antic on rebem molts visitants però també vivim molts sitgetans. Un espai on s'ha de respectar els veïns alhora que cal preservar la nostra identitat de comerç diferenciat.
- Organitzar, reordenar i endreçar el casc antic que en els últims anys ha sofert molts canvis. Dins de tot el Casc Antic aquesta normativa només afecta a uns carrers concrets, manté tots els comerços ja existents i es pot tornar a regular tantes vegades com creiem convenient. Tot i així si aquest Pla d'Usos serveix per lluitar contra l'especulació immboliària, benvingut sia. Tan de bó tinguèssim una eina similar per lluitar contra els preus abusius del lloguer d'habitatge que tanta gent està expulsant del nostre municipi.