ERC Sitges

Notícia

«Parcs infantils, fem realitat la il·lusió dels infants» per Carme Almirall

  • ParcS Nacio Sitges
M’agrada tant poder explicar-vos el que hem fet i farem en el món dels Parcs Infantils. La realitat des de fa anys era demolidora. Les penúries econòmiques que va viure l’Ajuntament durant molts anys, van dificultar la renovació dels parcs infantils i el seu manteniment estava sota mínims.

Aquest darrer any hi hem pogut posar remei. La contractació d’un equip voluntariós i professional de la Taula del Tercer Sector ens ha permès deixar els 26 parcs infantils del municipi en condicions perquè la mainada en pogués fer ús.

M’agradaria traslladar-vos l’enorme il·lusió de l’equip que ha fet aquesta tasca. L’orgull de la feina que han fet. I com no el desig de què continuem en aquesta línia de preservar i tenir cura del fet de gaudir dels més petits.

Treballant amb els tècnics per decidir com enfocar la millora de les instal·lacions m’he adonat dels avenços que s’han produït en el món dels jocs infantils. Innovació, creativitat, sostenibilitat, prevenció, seguretat. Tots aquests conceptes es posen en valor en l’imaginari dels Parcs Infantils.

Treballarem amb dedicació i energia per la renovació de tots els parcs infantils. Ara iniciarem una primera fase, amb la intervenció en 13 parcs, però no ens aturarem Aquest darrer any hem instal·lat dos Parcs Infantil nous. A Santa Marta i Plaça Catalunya.

Vull agrair l’esforç i la dedicació dels tècnics responsables del projecte i de tot el Departament de Serveis Urbans. A més a més de la seva professionalitat hi ha posat dosi  d’alegria i molt de coratge per superar les innombrables dificultats del dia a dia i de la maquinària administrativa d’un Ajuntament.

Dos apunts sobre els parcs nous. Santa Marta compta amb un multi joc innovador que em consta que ha agradat molt a la quitxalla. Bona mostra és el gran nombre de nens i nenes que hi van a jugar. Confio en el civisme de tots perquè aquests parcs continuï sent un lloc agradable on gaudir del temps de lleure.

L’apunt sobre el parc de Plaça Catalunya és més personal. El dia de la inauguració vaig poder copsar la felicitat en les carones de les nenes i nens perquè podien gaudir d’un lloc creat especialment per a ells, però la meva mirada es va dirigir a dues persones, Sergi i Consol, còmplices i col·laboradors del tot necessaris per aconseguir el que estàvem gaudint.

La seva expressió la satisfacció, d’una banda per la feina feta i de l’altra per veure els infants gaudir d’allò més.

Tenim però un assumpte pendent, la instal·lació d’elements de mobiliari inclusiu. Els parcs infantils han de formar part d’un Sitges per a tothom. Ja sabeu que hem fet, doncs ara toca explicar-vos que farem.

Dins d’una inversió considerable de més de 250.000 euros es faran actuacions o renovacions en 13 parcs infantils: 

- La Llevantina. Renovació del cautxú i de tots els elements de joc
- Garraf. Renovació dels elements de joc. Reforç del mur
- Les Botigues. Renovació dels elements de joc i adequació de l’entorn
- Cases del Sord. Renovació del cautxú, mur de contenció i renovació dels elements de joc
- Passeig de la Ribera: Tres molles noves
- Ca l’Antoniet. Instal·lació Multi joc. Renovació sauló i Tancament del parc
- Piscina Municipal. Instal·lació Parc Infantil nou
- Jardins de Terramar, Plaça de les Meravelles, Pompeu Fabra, Plaça Joan Duran i Els Molins, substitució de les lloses de cautxú. 
- Can Robert Instal·lació d’un sistema d’ombreig.

En una segona fases abordarem noves millores en els altres 13 parcs restants. Fins aquí el relat sobre els parcs infantils. M’agradaria fer avinent que és una tasca que no finalitza aquí sinó que tindrà un futur de millores constants.