ERC Sitges

Notícia

“Sitges a debat: Espai obert per fer un Sitges per a Tothom”

Debat Habitatge Mun2019
Debat Habitatge Mun2019
El passat divendres 29 de març, en el marc del nostre cercle de debats “Sitges a debat: Espai obert per fer un Sitges per a Tothom”, vam celebrar un debat sobre la compatibilitat entre el turisme i les tradicions a Sitges, al Retiro. En un poble com Sitges, on la ciutadania viu les seves tradicions amb molta intensitat i passió i el turisme és una de les principals fonts d’ingressos, és important poder trobar l’equilibri. Per poder debatre’n, vam comptar amb la presència de l’Aurora Carbonell, candidata a l’alcaldia i actual regidora de Turisme a l’Ajuntament, Pepi Martínez, exsecretària de l’Agrupació de Balls Populars de Sitges, Alberto “Beach” González, empresari de l’oci, i Josep Daranas, del Gremi d’Hosteleria de Sitges.

Pepi Martínez destacava la importància de respectar la tradició i de fer ús del sentit comú a l’hora d’intentar adaptar aquesta tradició a la realitat turística de la vila, sense haver d’arribar a ofegar les tradicions amb normatives excessivament estrictes.
Per altra banda, Josep Daranas, parlava també de la importància de preservar les tradicions, per a la gent del poble, i apostar per a que el turisme sàpiga el que es trobarà quan arribi a Sitges i així turisme i tradició puguin conviure a la vila.

Alberto “Beach” González, per la seva banda, parlava de protegir els actes tradicionals de la vila, però respectant i deixant espai també per aquelles noves activitats que, tot i no ser majoritàries a la vila, també proporcionen una bona imatge i donen noves opcions a la gent de Sitges.

Durant la participació també del públic en el debat van sorgir diferents idees, com la de recuperar l’assignatura Sitges a les escoles del municipi, que no només tractava la Festa Major de Sant Bartomeu i Santa Tecla, sinó diferents aspectes de la vila i la comarca que tenen interès per a les persones que resideixen a Sitges.

Finalment, i per tancar, Aurora va recordar que aquesta xerrada anava dins d’un cercle de debats que es realitzarà durant les pròximes setmanes, sent la pròxima data el 12 d’abril a les 19h, on es debatrà sobre la sostenibilitat de l’actual model de les platges de Sitges, al Restaurant Pic-Nic.