Solsona

Totes les notícies

Alguns membres de la candidatura durant la presentació del programa electoral davant dels mitjans de comunicació

ERC SOLSONA PRESENTA ELS PUNTS PRINCIPALS DEL SEU PROGRAMA ELECTORAL

Habitatge, educació, inclusió social, nous serveis i equipaments municipals, entre les principals propostes dels republicans La candidatura encapçalada per l’actual alcalde, David Rodríguez, ha presentat els punts programàtics més destacats per al proper mandat davant dels mitjans de comunicació. Tal com ha definit Rodríguez, “es tracta d’una proposta ambiciosa que manté una línia de continuïtat amb la feina feta els darrers anys, però també de noves propostes per adaptar l’acció de govern a realitats properes”. “Mantenim el mateix esperit de continuar treballant des de la proximitat per l’atenció als barris, la promoció econòmica, la millora i embelliment de carrers i eliminació de barreres, entre altres coses”, ha reblat Rosó Barrera, vigent regidora d’Urbanisme i número dos dels republicans. Segons el candidat a la reelecció, la situació a la ciutat ha canviat: “Gràcies, entre altres, l’esforç fet durant els darrers anys, passem d’una situació de crisi a la ciutat a una d’expansió econòmica que es veu reflectida en l’arribada de l’empresa ALVIC a les antigues instal·lacions de Tradema o l’ampliació d’empreses locals”. Al mateix temps, els republicans consideren que cal tenir present el compromís de la Generalitat de tornar a finançar inversions municipals després de molts anys de no fer-ho. Per aquest motiu, també caldrà fer front a noves necessitats i possibilitats. “Treballarem per tal que la millora de la situació econòmica a la ciutat es reflecteixi en una millora de la qualitat de vida de tots els solsonins i solsonines”, ha afegit Ramon Montaner, tercer a la llista de Rodríguez i nova incorporació a la candidatura. Seguint la línia del present mandat, ERC ha mantingut els quatre eixos estratègics que l’han caracteritzat: en primer lloc, la qualitat de vida; en segon terme, la millora urbana de la ciutat; en tercer lloc, el desenvolupament del territori i, finalment, la gestió del govern.

Visita d'ERC Solsona a l'empresa Trepovi

ERC SOLSONA INICIA UNA RONDA DE VISITES A EMPRESES, BARRIS I ENTITATS LOCALS

El suport al teixit empresarial i associatiu solsoní forma part de les principals línies estratègiques que la formació es disposa a seguir L’equip liderat per David Rodríguez és conscient que les empreses de la ciutat són claus per incrementar la ocupació al territori i reforçar la qualitat de vida dels ciutadans i ciutadanes. D’aquesta manera, els republicans posen la mirada en el desenvolupament local, que passa per garantir, consolidar i acompanyar les empreses existents, la bona salut de les quals es tradueix en una major qualitat de vida dels solsonins. Segons paraules del líder republicà, “les companyies locals són les que no marxaran del municipi i, per tant, necessiten un suport institucional inqüestionable”. Així doncs, ERC Solsona té clar que cal seguir la tasca iniciada en passats mandats que vetlla pels espais econòmics i socials locals. En aquesta línia, el candidat a la reelecció posa com a exemple la bona entesa entre l’Ajuntament de Solsona i l’empresa Trepovi, la qual cosa ha permès la compra de terrenys per part de la companyia al polígon de Santa Llúcia per tal d’ampliar la seva planta, que compta amb una plantilla de 40 persones a dia d’avui.   Les entitats locals: la riquesa de la ciutat Per altra banda, la candidatura republicana també ha encetat diverses visites a diferents entitats socials, esportives i educatives de la ciutat. Rodríguez considera que el teixit associatiu ha de tenir una especial atenció. En el cas de les entitats socials, el grup municipal és conscient de la funció que fan, “la qual no podem suplir les institucions”, reflexiona Rodríguez. Quant als conjunts esportius, el suport ha d’atorgar-se en la línia de les instal·lacions, que han pogut gaudir de millores malgrat encara resti molta feina per fer. Per aquest motiu, ERC Solsona vol seguir amb la tasca de continuar donant-hi suport. Pel que fa a l’àmbit educatiu i cultural, la formació municipal vol fer de Solsona una ciutat educadora i bona part d’aquest objectiu exigeix l’acompanyament als col·lectius i espais que fan possible l’educació de qualitat a casa nostra.

Taules de treball durant la jornada amb Pesarrodona

LA FEINA FETA I LES PROPOSTES DE LA CIUTADANIA ES CONVERTEIXEN EN ELS PUNTS DE PARTIDA D'ERC SOLSONA

La formació municipal ha presentat la seva candidatura en el marc de l’exposició de l’obra duta a terme en el pla de mandat vigent Esquerra Republicana de Solsona posa en marxa el darrer tram per als futurs comicis municipals. El passat diumenge, 07 d’abril el balanç de la feina feta i un conjunt de propostes de futur es van proposar a l’elecció de la ciutadania com a components essencials per a la candidatura republicana. D’aquesta manera, David Rodríguez, alcalde i candidat a la reelecció, constata que “no hem de patir si som capaços de presentar una saca ben plena de coses fetes” tot recordant l’amic i company Xavier Jounou. Per aquest motiu, i interpel·lant l’ànima de govern com a clau funcional per a tota estratègia, l’equip de Rodríguez continua amb l’exposició de la feina feta en el terreny de les xarxes socials per tal de presentar les eleccions a la ciutadania com un examen pel govern.   Bons professionals i bones persones El conjunt humà que ERC Solsona presenta per dur a terme una nova proposta de futur a la ciutat dur incorporat la paritat com a tret indispensable, així com una mescla d’experiència i joventut. Rosó Barrera davantejarà la segona posició de la formació republicana, després de Rodríguez, el qual encapçala la llista. Barrera, enginyera tècnica en obres públiques, ha ocupat la regidoria “més feixuga” aquest darrer quadrienni, segons l’alcalde i afegeix que “és la culpable de la molta feina executada en obres i serveis durant el mandat present”. El tercer i quart lloc seran ocupats per Ramon Montaner i Judit Gisbert, dos membres nous a la candidatura, considerats “persones d’entitats, actives i valentes” segons paraules del líder republicà. Ramon Xandri, Sara Alarcón, Joan Parcerisa, Isabel Roca, Toni Carralero i Mariem Mghaiti es disposen a les posicions successives, respectivament. Josep Torramorell, Cristina Bernardo i Lluís-Xavier Villaró clouran la llista. En el cas de Villaró, el cap de llista vol posar en relleu la seva tasca en el govern, en tant que preuada i enriquidora sobretot en l’àrea econòmica durant els darrers vuit anys.

D'esquerra a dreta: Alarcón, Rodríguez, Mghaiti i Villaró

MARIEM MGHAITI I OUAHABI, LA INCLUSIÓ AMB NOM DE DONA

La candidatura d’ERC Solsona incorpora la presència més jove amb la voluntat d’enfortir i fer més comunitat Esquerra Republicana de Solsona vol impulsar el treball per la inclusió social i així crear comunitat. Es tracta d’una aposta estratègica que no només pretén configurar la comunitat des de la convivència, sinó més especialment des de la interrelació. Amb aquesta idea, l’equip de David Rodríguez fa un pas més i agrega la component més jove de la candidatura, després de Joan Parcerisa. Amb la incorporació de Mariem Mghaiti Ouahabi, el grup republicà s’encamina cap una actuació política basada en la inclusió com a qüestió estratègica.   Una referent activa de la comunitat musulmana de la ciutat Mariem Mghaiti i Ouahabi, de 20 anys, destaca pel seu paper actiu en la comunitat musulmana de Solsona. Mghaiti, actual estudiant del cicle formatiu de grau superior d’higiene bucodental que complementa amb les pràctiques a la Clínica Dental Solsona, guarda una voluntat vocacional en el camp cientificotecnològic. A banda, la jove estudiant en pràctiques segueix cultivant la cultura musulmana mitjançant la vinculació amb la comunitat islàmica del Solsonès. La participació de Mghaiti a la mesquita de la ciutat és d’allò més rellevant, atès que hi col·labora activament per tal de facilitar la interacció i convivència entre comunitats a partir de principis com el respecte i l’harmonia. La voluntat de Mghaiti dins la mesquita també rau en la construcció del futur dels i les joves musulmans/es. De fet, Mghaiti explica que aquest procés comença amb la ruptura dels estereotips que part de la població encara els atribueix. Rodríguez posa l’accent en la incorporació de Mariem Mghaiti com una noia intel·ligent capaç d’enriquir el grup amb aportacions renovadores en determinats àmbits que poden acomplir l’objectiu estratègic de la inclusió. No obstant això, l’alcalde considera que la figura de la nova integrant s’ha d’entendre com a dona, jove i amb uns orígens definitoris.

Col·loqui obert a càrrec de Najat Driourech, diputada per ERC al Parlament de Catalunya

ERC SOLSONA TREBALLA EL SEU PROGRAMA ELECTORAL AMB LA INCLUSIÓ I LA COMUNITAT COM A LÍNIES DE TREBALL

La candidatura republicana pren una mirada estratègica i situa les persones a l’epicentre de les polítiques municipals ERC Solsona es troba en plena fase d’elaboració del programa electoral en el marc dels pròxims comicis municipals. Per fer-ho posa en valor la feina realitzada fins ara. El projecte polític renovat ha de ser una continuïtat de la gestió feta, però adaptant-lo a les noves circumstàncies de la ciutat, atesa la millora de la situació econòmica i social que s’ha produït i, alhora, planteja nous reptes. “Una situació que, amb l’arribada d’Alvic a les antigues instal·lacions de Tradema, acabarà de fer el tomb i cal estar preparats per a una nova conjuntura”, ha afirmat, David Rodríguez, cap de la candidatura republicana i actual alcalde.   Una mirada llarga que vol acompanyar-se del treball pel dia dia El pla dels republicans s’assenta sobre un doble eix. Es tracta d’un model estratègic amb projectes de curt i llarg abast que comprèn punts que atenen les persones i el model de ciutat que es vol aconseguir. En primer lloc, cal parlar d’un eix estratègic, que posa de relleu les necessitats de Solsona. En aquest sentit, la finalitat d’aquest eix mantindria la línia del vigent mandat de projectar actuacions de llarg abast que, sovint, superen força el termini d’un mandat municipal amb actuacions com el projecte de nou tanatori, la creació i seguiment de l’Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona, la compra del Camp del Serra o l’edifici de Cal Manel per al seu ús com a espai del Carnaval, entre altres. A banda, el grup treballa en una línia de curt termini a partir de la qual vol atendre la quotidianitat i el dia a dia dels solsonins i solsonines que ha d’estar en consonància amb la línia estratègica. Aquesta actuació exigeix la definició d’uns objectius que es configuren mitjançant quatre eixos: les persones, les activitats que realitzen aquestes persones, el territori on es desenvolupen aquestes activitats i, finalment, la consciència de comunitat.

A l'esquerra de tot, Rosó Barrera, actual regidora d'Urbanisme seguida de Rodríguez, Parcerisa i Isabel Roca, responsable de les regidories de Governació i Educació

JOAN PARCERISA I ALBACETE, NOU MEMBRE A LA CANDIDATURA D'ERC A SOLSONA

La candidatura republicana clou el cicle de presentacions amb una aposta per la joventut i el futur de l’equip i la ciutat Esquerra Republicana de Solsona posa punt i final a la presentació de les noves incorporacions de la candidatura present. La llista de David Rodríguez agrega el component més jove del moment, i alhora cap de campanya amb el suport del líder del grup. D’aquesta manera, ERC posa en valor els ingredients que defineixen l’equip: il·lusió al mateix temps que experiència.   Una figura jove involucrada en els terrenys polític, esportiu i cultural Joan Parcerisa i Albacete, solsoní de 22 anys, destaca per la seva formació i implicació política. Parcerisa, recent graduat en Ciències Polítiques i de l’Administració per la Universitat Pompeu Fabra i conseller nacional del Jovent Republicà, és afí al món polític local des de ben petit. La carrera política del novell del grup es troba en constant aprenentatge, ja que actualment cursa un màster en Gestió Pública. La participació local de Parcerisa també acapara els àmbits esportiu i cultural, dels quals n’ha estat activament partícip en entitats com Joventut Solsonina, al capdavant com a president durant un bienni, i jugador i entrenador al Club Futbol Solsona i al Futbol Base Solsona-Arrels. Rodríguez ha volgut parar esment en què el futur de l’equip, dugui el nom, entre d’altres, de Joan Parcerisa: “Es tracta d’una figura jove amb empenta i uns coneixements acadèmics que l’escauen dins el nostre grup”. Així doncs, el candidat a la reelecció ha assegurat que Parcerisa “tindrà un paper rellevant a la ciutat”, atès el seu perfil proper  i polivalent. Un perfil que el converteix, segons s’atreveix Rodríguez, en idoni a l’hora d’ocupar diverses regidories - que podran variar segons el resultat electoral - com joventut, esports, comunicació i noves tecnologies així com participació ciutadana, cultura i/o polítiques d’igualtat.   Una mirada neta a un partit net Parcerisa manifesta una posició republicana evident, atès que se suma al projecte d’ERC “per treballar pel canvi de política municipal i comarcal iniciat a les últimes legislatures”.

Presentació de Judit Gisbert i Ester al local d'ERC Solsona

JUDIT GISBERT I ESTER, NOVA MEMBRE DE LA CANDIDATURA D’ERC A SOLSONA

La candidatura republicana incorpora la primera renovació femenina dotada d’experiència en els àmbits sanitari i educatiu. Esquerra Republicana de Solsona segueix amb el cicle de presentacions corresponents a les noves adhesions. La llista de David Rodríguez presenta avui la primera figura amb nom de dona. D’aquesta manera, ERC fa favor a un dels seus trets més fonamentals: una candidatura que equilibra gènere i, per tant, paritària. Una dona implicada en l’associacionisme educatiu i cultural Judit Gisbert i Ester, de 43 anys, solsonina, casada i mare, destaca per una carrera professional abocada a la salut en branques com la farmàcia i l’alimentació. Gisbert, diplomada en Dietètica i Alimentació, també ha sembrat experiència en el terreny educatiu des del camp de la docència fins la participació activa en AMPES. La seva implicació social també acapara l’àmbit cultural i associatiu local del qual se’n declara ferma defensora i n’ha estat partícip en entitats com la UBIC, el Jove Ballet Solsoní, l’Agrupació de Geganters de Solsona, l’Associació Juvenil Comparsa del Mocós i l’AMPA de l’escola El Vinyet. El líder republicà ha volgut remarcar que la renovació femenina dins el partit dugui el nom de Judit Gisbert: “És una persona amb empenta, criteri i formació universitària, capaç de fer aportacions importants de cara a la conformació d’un nou govern municipal”, remarca Rodríguez que ha assegurat que Gisbert es podria convertir en un perfil idoni per les àrees d’educació i salut, gràcies a la seva experiència en aquests àmbits, però també l’àrea de cultura pot esdevenir un espai apte per Gisbert, atès que no és previst que Sara Alarcón continuï al capdavant d’aquesta àrea, segons avança Rodríguez: “La Sara ha demostrat ser una excel·lent gestora en unes circumstàncies molt difícils. La seva col·laboració a la ciutat l’ha de fer, principalment, des de l’àmbit comarcal”. Valors republicans i d’esquerres Gisbert assegura identificar-se en uns valors republicans i d’esquerres, “principis que m’apropen i em vinculen al partit”.

A l'esquerra, l'alcade David Rodríguez i a la dreta, Ramon Montaner i Viladrich, nou membre de la candidatura dels republicans

RAMON MONTANER I VILADRICH, NOU MEMBRE DE LA CANDIDATURA D'ERC A SOLSONA

La llista de David Rodríguez incorpora la figura d’un emprenedor amb notòria experiència en gestió i treball empresarial. Esquerra Republicana de Solsona enceta avui la primera exposició de la campanya electoral a mà de David Rodríguez, present alcalde de la ciutat i candidat a la reelecció del partit republicà, acompanyat d’una de les cares noves més preponderants de la candidatura. Així, ERC comença a fer públiques les incorporacions a la llista a partir de la qual es postula als pròxims comicis municipals, que tindran lloc el maig de l’any vinent. Es tracta d’una candidatura absolutament paritària, que vol anar més enllà de la normativa legal. Al mateix temps, es troba vestida de maduresa però també de perfils nous que garanteixen un equilibri d’edat.  Ramon Montaner i Viladrich, de 44 anys, solsoní de naixement, casat i pare d’un fill, ha dut a terme la seva carrera professional en l’empresa familiar. L’evident línia empresarial de Montaner evidencia l’aposta per Solsona. A banda, Montaner es troba estretament vinculat amb el teixit associatiu d’abast comarcal des de ben jove en entitats com el Club Bàsquet Solsona i l’Agrupament Escolta i Guia Pare Claret.  Rodríguez s’ha manifestat satisfet d’incorporar una figura d’aquestes característiques dins la candidatura, capaç de cobrir diverses àrees municipals gràcies a la seva versatilitat i polivalència: “Parlem d’un perfil que suma atributs com validesa i responsabilitat dins un futur equip de govern”, destaca l’alcalde solsoní. Al mateix temps, Rodríguez ha assenyalat que “avui dia és difícil trobar empresaris que s’impliquin políticament, cal posar en valor aquest gest, ja que implica traspassar la frontera de l’esfera privada a la dimensió pública”. Tanmateix, el candidat a la reelecció assegura que Montaner compta amb una vàlua moral i professional indiscutibles, la qual il·lustren l’empresari solsoní com una persona rigorosa i atenta, amb molta sensibilitat mediambiental.

MALGRAT TOT SEGUIM TOSSUDAMENT ALÇATS i LA DEMOCRÀCIA SEMPRE GUANYA

Esquerra Republicana & Catalunya Sí realitzarà aquest cap de setmana i a principis de la setmana que ve els seus actes finals de campanya electoral al Solsonès en motiu de les eleccions del 21 de desembre al Parlament de Catalunya.   L’acte principal de campanya serà aquest diumenge 17 de desembre a les 12h a la Plaça del Camp de Solsona. Amb el lema “MALGRAT TOT SEGUIM TOSSUDAMENT ALÇATS” hi intervindran Bernat Solé, alcalde d’Agramunt i candidat núm. 2 per Lleida a diputat al Parlament de Catalunya; David Rodríguez, alcalde de Solsona i candidat núm. 6 per Lleida a diputat al Parlament de Catalunya; Xavier Castellana, senador al Senat per la Circumscripció de Lleida; i Kevin Domínguez, candidat de les JERC per Lleida a diputat al Parlament de Catalunya. En acabar, hi haurà vermut per tothom.   D’altra banda, sota el títol “LA DEMOCRÀCIA SEMPRE GUANYA” els altres actes de la setmana vinent seran al Solsonès el dilluns 18 de desembre a les 20h al Local Social de la Molsosa, i el dimarts 19 de desembre a les 20h a la Casa Gran del Miracle de Riner.   L’acte a la MOLSOSA, el qual serà tipus Taula Rodona – Col·loqui, serà protagonitzat per Ramon Lletjós, director dels Serveis Territorials del DARP a la Catalunya Central, i el David Rodríguez, alcalde de Solsona i candidat núm. 6 per Lleida a diputat al Parlament de Catalunya.   En canvi, l’acte a RINER, també tipus Taula Rodona – Col·loqui, serà protagonitzat pel Lluís Oliveras, president de la federació territorial d’ERC a la Catalunya Central, i pel Xavier Castellana, senador al Senat per la Circumscripció de Lleida.