Solsona

Totes les notícies

ERC Solsonès anima a participar en la manifestació del 21-O per reclamar la llibertat de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez

ERC Solsonès vol animar a tots els ciutadans i ciutadanes del Solsonès a participar en la manifestació que tindrà lloc aquest dissabte a Barcelona a les 17:00 hores. La concentració té com a objectiu demanar la llibertat de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. La manifestació és convocada per la TAULA PER LA DEMOCRÀCIA, que agrupa diversitat d'entitats, sota el lema “En defensa dels drets i les llibertats. Llibertat Jordi Cuixart i Jordi Sánchez”. L’objectiu d’aquesta concentració, amb capçalera a la cruïlla de Passeig de Gràcia amb Aragó, és demanar la llibertat dels presidents d’ANC i Òmnium Cultural acusats de sedició i empresonats el passat dilluns per l’Audiència Nacional. A Solsona l'ANC ha organitzat autobús gratuït que sortirà a les 14:00 hores des de l'estació d'autobusos de Solsona. Per anar-hi inscriure's trucant al telèfon 669 18 76 05.

Què puc fer per ajudar els meus veïns i veïnes a saber on han de votar l’1 d’octubre? Al Solsonès #comsempre

Comprova quin és el teu local / col·legi electoral on votar. Per fer-ho, per exemple, pots baixar-te la següent aplicació de mòbil (per Android) i actualitza-la cada dia per rebre novetats: http://bit.ly/App1Oct A la nostra comarca votarem on sempre ho hem fet, és a dir, a tots els locals i col.legis electorals de sempre dels 15 municipis del Solsonès. Totes les persones empadronades al cens a data 31/03, i que inclou els que fan els 18 anys fins el mateix 1-O, del mateix edifici que tu votaran al mateix local / col·legi que tu. Penja un cartell a l’escala informant de quin col·legi us toca. Pots utilitzar la plantilla que trobareu aquí:

Actes finals de campanya pel SÍ al Referèndum a Solsona

Els 2 últims actes unitaris pel SÍ al Referèndum, promoguts per la plataforma solsonenca El Solsonès pel SÍ, amb el títol “LES PENSIONS en la República Catalana” tindran lloc aquest dijous 28 de setembre, el primer, a les 16:30 hores a la Fundació Hospital Pere Màrtir Colomés de Solsona i, el segon, a les 18:00 hores al Casal Cívic Xavier Jounou de Solsona, i seran protagonitzats pel Jordi Piqué i el Jordi Millà, membres de l’executiva del Cercle Català de Negocis. També la mateixa plataforma d’entitats El Solsonès pel SÍ promou pel divendres 29 de setembre, a només 2 dies de la celebració del Referèndum per decidir el futur polític de Catalunya, el multiconcert musical “CONCERT PEL SÍ” a la Sala Polivalent de Solsona amb les actuacions de STRESBAND (a les 19:00 hores) i, a partir de les 23:00 hores, de THE MENTRES, de NI CINC, de QUICU LLOMS, de LES ABSENTES i de TRINXARANGA. A més a més el mateix divendres a les 22:15 hores a la Plaça Major de Solsona s’iniciarà una rua musical amb TAKUMBA després de la lectura d’un manifest.

Aquest diumenge a Solsona acte unitari pel SÍ al Referèndum i de SUPORT ALS ALCALDES

El president del PDeCAT al Solsonès, Marc Barbens; la presidenta del Consell Comarcal del Solsonès d'ERC, Sara Alarcon; i el conseller de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, Jordi Turull; protagonitzaran l'acte unitari pel SÍ al Referèndum i de suport als alcaldes davant l'atac de l'Estat espanyol que tindrà lloc aquest diumenge 24 de setembre, a les 18:00 hores, a la Plaça Ramon Llumà de Solsona. Aquest acte és promogut per l'agrupació d'entitats solsonenques El Solsonès pel SÍ. L'acte, sota el títol "POSAREM LES URNES!", tindrà lloc a només 7 dies de la celebració del Referèndum per decidir el futur polític de Catalunya i quan més s'ha incrementat la repressió de l'Estat contra les forces polítiques que defensen la participació en la jornada electoral de l'1 d'octubre.

La consellera d'Agricultura a Solsona aquest divendres a l'acte unitari pel SÍ al Referèndum

La consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Serret, protagonitzarà l'acte unitari pel SÍ que tindrà lloc aquest divendres 22 de setembre, a les 11:00 hores, al Saló de les Homilies d'Organyà, de la Biblioteca de Solsona. Conduirà l'acte l'alcalde de Solsona d'ERC i diputat de Junts pel Sí al Parlament de Catalunya, David Rodríguez. Aquest acte és promogut per la plataforma d'entitats solsonenques El Solsonès pel SÍ. L'acte, sota el títol "L'agricultura i la ramederia EN LA REPÚBLICA CATALANA", tindrà lloc a només 9 dies de la celebració del Referèndum per decidir el futur polític de Catalunya i quan més s'ha incrementat la repressió de l'Estat contra les forces polítiques que defensen la participació en la jornada electoral de l'1 d'octubre.

Esquerra engega la campanya pel SÍ a la República catalana al Solsonès

Militants, amics i simpatitzants d’Esquerra Republicana al Solsonès han sortit aquesta passada nit a les 00:00h del 15 de setembre als carrers de Solsona per iniciar la campanya pel SÍ a la República catalana, amb motiu del Referèndum per la independència de Catalunya. S'ha realitzat una penjada de cartells i pancartes. La formació republicana té el compromís de tirar endavant la campanya fins arribar a l’1 d'octubre perquè la ciutadania del Solsonès pugui rebre tota la informació que encara pugui necessitar per acabar de decidir el seu vot i, per tant, ha previst alguns actes que els solsonencs podran anar sabent a mesura que avanci la campanya. Ha reblat, fent-se seves les paraules de l'alcalde de Solsona, David Rodríguez, que "si volen fer-nos por des del govern espanyol, que sàpiguen que no en tenim".

Presentació feta a diversos municipis solsonencs (font: Cristina Bernardo)

El Solsonès coneix "in situ" la Llei del Referèndum

Sota l’organització de l’agrupació d’entitats solsonenques El Solsonès pel Sí, durant els mesos d’agost i setembre, l’alcalde de Solsona, David Rodríguez d’ERC, ha visitat i visitarà diferents municipis de la comarca del Solsonès en tant que és diputat al Parlament de Catalunya pel grup parlamentari Junts Pel Sí. El motiu és presentar, amb els suport dels corresponents alcaldes, la Llei del Referèndum d’Autodeterminació, aprovada recentment pel Parlament de Catalunya, que serà la base de totes les garanties jurídiques per fer el Referèndum i resoldre tots els dubtes del públic assistent sobre la contesa del Referèndum del dia 1 d'octubre. Fins al moment els municipis que ha visitat són:   * Olius el 30 d’agost   * La Coma i la Pedra, Guixers i Sant Llorenç de Morunys el 31 d’agost   * Pinós l'1 de setembre   * Lladurs el 4 de setembre   * Llobera el 5 de setembre   * Odèn el 12 de setembre   * Pinell de Solsonès el 13 de setembre   * Navès el 15 de setembre   * Clariana de Cardener el 19 de setembre   * Riner el 21 de setembre a les 20:30h a la Casa Gran del Miracle La ronda de visites als diferents municipis solsonencs seguirà durant el mes de setembre. Les properes seran:   * Castellar de la Ribera el 24 de setembre a les 20:30h al local social   * La Molsosa el 26 de setembre a les 20:00h al local social

Els alcaldes d'ERC al Solsonès signant el document de compromís

Els alcaldes d'ERC al Solsonès signen el compromís amb el referèndum

Totes les alcaldies d'ERC al Solsonès (Llobera, Pinell de Solsonès, Sant Llorenç de Morunys i Solsona) han signat el document de compromís amb el referèndum, deixant pal·lès el seu suport i col·laboració amb la celebració del referèndum de l'1 d'octubre de 2017. Els alcaldes es comprometen a col·laborar en totes les actuacions que el Govern els demani, posant "a disposició de l'organització del referèndum els locals habituals on se celebren totes les conteses electorals" dels municipis.  

Actes de campanya al Solsonès

El proper dimecres dia 9, a les 8 del vespre i al Centre Cultural de Sant Llorenç de Morunys, es realitzarà un acte de campanya electoral de cara a les eleccions del proper dia 20. Hi participaran la presidenta del Consell Comarcal, Sara Alarcón, i l'Alcalde de Solsona i Diputat al Parlament de Catalunya, David Rodríguez, a més dels representants del Solsonès en les candidatures d'ERC al Senat i al Congrés, Xavier Castellana i Josep Maria Parcerisa, respectivament. Els mateixos intervinents participaran en l'acte de Solsona programat per al proper divendres dia 11 a les 9 del vespre a la Sala Polivalent. En aquest cas, l'acte comptarà també amb la intervenció del cap de llista d'ERC per la circumscripció de Lleida, Xavier Eritja.