Solsona

Totes les notícies

L’equip de govern solsoní ja té repartides les regidories d’aquest mandat

L’equip de govern solsoní ja té repartides les regidories d’aquest mandat amb una distribució que es ratificarà en Ple el pròxim 9 de juliol. En total hi haurà vint-i-dues àrees, entre les quals n’hi ha de recuperades, com Joventut i Polítiques d’Igualtat, i d’altres de noves, com Entitats Socials, Habitatge i Nucli Antic.   Dilluns vinent l’alcalde solsoní, David Rodríguez, signarà el decret d’alcaldia de delegació de competències per al mandat que tot just s’enceta. Entre els vuit regidors de l’executiu (ERC i PSC) es gestionaran una vintena d’àrees. La majoria de regidors del govern municipal que repeteixen mandat mantenen les mateixes. El batlle assumirà directament Acció Social, una regidoria que ja havia comandat el 2007 sota l’alcaldia de Xavier Jounou.   Rodríguez té la voluntat de recuperar aquella àrea en què va poder treballar fins al 2010, moment en què va haver de convertir-se en alcalde per la mort de Jounou. En aquest cas, però, l’alcalde gestionarà únicament i, amb exclusivitat, els afers directament vinculats a aquest àmbit, i es recuperen, com a àrees diferenciades, Joventut i Polítiques d’Igualtat, que delega a les regidores Sara Alarcón i Yasmina Valderrama, respectivament.   També en separarà la relació amb les entitats socials amb la creació d’una nova regidoria, que es delegarà al nou regidor Ramon Xandri. “Els programes i projectes conjunts que es treballen amb les entitats és una part important d’aquest àmbit que requereix més disponibilitat per poder atendre cada associació i participar activament en les reunions”, explica l’alcalde.    Lluís-Xavier Gonzàlez continuarà al capdavant de Promoció Econòmica –inclou Comerç i Turisme– i recuperarà la regidoria de Comunicació i Noves Tecnologies. A més, serà el portaveu del grup municipal d’ERC. Ramon Xandri, a més d’Entitats Socials, serà el responsable d’Hisenda, Administració, Esports, Serveis Funeraris i Nucli Antic.

Benjamí Puig serà el nou President del Consell Comarcal del Solsonès

Benjamí Puig, Alcalde de Pinell i actual president del grup d’ERC-Acord Municipal al Consell Comarcal, serà amb tota probabilitat el proper President del Consell Comarcal del Solsonès. Així ho han manifestat els principals valedors del pacte en una roda de premsa conjunta. L’acord preveu la participació de l’Agrupació d’Independents en els òrgans de govern de la institució si bé el pes de la gestió recaurà en mans d’ERC-Acord Municipal. A més, es deixa oberta la porta a la incorporació de la CUP en el govern comarcal. Tal i com ha manifestat Benjamí Puig, “es tracta d’una oportunitat històrica que no podíem deixar escapar. Ara ens toca perfilar el govern i començar a treballar de valent en benefici de la comarca”. A més, ha destacat Puig, “volem canviar el tarannà que hi ha hagut fins ara al Consell i per això ens proposem de sumar el màxim de sensibilitats possibles. És per aquest motiu que també oferim a la CUP la seva participació en els òrgans de govern de l’ens”. També ha agraït a l’Agrupació d’Independents la seva “sensibilitat amb el canvi que la comarca necessita i que els resultats electorals reclamaven”. “Ha estat molt fàcil arribar a l’acord”, ha afegit. Finalment, ha remarcat que properament és prevista la signatura del document de l’acord que farà possible la governabilitat del Consell Comarcal els propers quatre anys. Per la seva banda, i en representació de l’Agrupació d’Electors Independents del Solsonès, Antoni Márquez, ha destacat “la necessitat d’un canvi real en la gestió de la primera institució comarcal. Després dels resultats electorals del passat diumenge 24 de maig, havíem de ser fidels a l’expressió de la ciutadania manifestada a les urnes de propiciar un canvi al Consell. Nosaltres no ens vàrem desvincular de CiU per continuar fent les coses de la mateixa manera. És per aquest motiu que creiem convenient i necessari facilitar el govern de la comarca a ERC”.

El republicà David Rodríguez és investit alcalde de Solsona amb el suport de la CUP i el PSC

Amb deu vots a favor, d’ERC, la CUP i PSC, i tres vots en blanc, el republicà David Rodríguez i González ha estat novament investit alcalde de Solsona, per tercer mandat consecutiu, en el decurs del Ple constituent. Avui han pres possessió del càrrec de regidor vuit nous representants d’ERC, CiU, la CUP i PSC.  En l’acte institucional més carregat de solemnitat i amb tot el cerimonial mil·limetrat, que ha durat poc menys d’una hora, s’ha constituït aquest migdia la Corporació Muncipal de Solsona per als propers quatre anys. Unes vuitanta persones, majoritàriament familiars dels edils i companys de les candidatures, han assistit a aquest primer plenari, que també ha estat transmès en directe per Solsona FM.   Ramon Xandri i Marc Barbens, president i vocal de la mesa d’edat, han estat els primers a prometre complir les seves obligacions del càrrec de regidor i els encarregats de conduir la primera part de l’acte, en el decurs de la qual han pres possessió tota la resta de membres de la Corporació.   Tant Barbens com Sílvia Torra han ampliat la fórmula habitual de promesa del càrrec amb un compromís amb el procés cap a la independència de Catalunya, posant-se a disposició del nou Parlament i del Govern de la Generalitat que sorgeixin de les eleccions del 27 de setembre.   Per tal que no córrer el risc que s’arribi a invalidar, posteriorment, la presa de possessió del càrrec, la resta d’edils, excepte la socialista, s’han compromès amb el procés sobiranista en finalitzar la sessió, una vegada tancada l’acta. En aquest cas, l’alcalde ha reproduït un missatge proposat per l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), amb què els regidors anuncien que resten a disposició del nou Parlament, del president i del Govern de la Generalitat que sorgeixin de les eleccions del 27 de setembre “per exercir l’autodeterminació i proclamar, juntament amb totes les institucions, l’estat català, lliure i sobirà”.

Programa electoral ERC Solsona 2015

Us presentem el programa electoral d'ERC per Solsona per les eleccions municipals 2015, fruit d'un treball intens per part de l'equip d'ERC i elaborat amb les aportacions dels veïns i veïnes. El programa aposta per 5 grans eixos: 1- Sí a una bona governança 2- Sí al desenvolupament del territori 3- Sí a una ciutat endreçada 4- Sí a la qualitat de vida a Solsona 5- Sí al canvi que la comarca necessita SOLSONA SÍ

ERC presenta les seves candidatures al Solsonès

  El passat dilluns dia 27 d’abril el Teatre Comarcal de Solsona va acollir l’acte de presentació de les candidatures d’Esquerra Republicana i llistes independents associades amb acord municipal. Tal com esmentà l’Elis Colell, presentadora de l’acte, la ubicació no fou pas casual sinó que la paraula “comarcal” prengué una rellevància enorme, traduïda en el compromís, empenta i responsabilitat de les llistes presentades per canviar el tarannà en la representació i gestió comarcals. L’acte consistí en una breu i contundent intervenció de cada alcaldable, en què se sintetitzaven tots i cadascun dels projectes municipals i també un seguit d’idees i compromisos pel Consell Comarcal que el Solsonès necessita. El primer en intervenir va ser l’Albert Bajona, alcaldable per Clariana de Cardener, que també explicà el procés de formació de les 12 de les 15 possibles llistes que finalment optaran governar els municipis del Solsonès. Seguidament fou el torn de tots els alcaldables i, per acabar, el David Rodríguez, alcalde de Solsona i candidat a la reelecció, plantejà les eleccions com un examen pel qual s’ha estudiat i treballat al llarg d’aquests darrers anys i feu un repàs de la feina feta, tot i les nombroses dificultats. A més a més, presentà els quatre eixos en què es vertebrarà el programa electoral d’ERC a Solsona: una nova governança marcada per la transparència i la proximitat en la gestió, la lluita contra l’atur (on cal destacar l’Agència de desenvolupament local de Solsona i Cardona), una ciutat endreçada i una Solsona amb qualitat de vida. En la seva aportació pel Consell Comarcal, Rodríguez sentencià que és l’hora d’obrir les finestres.   L’acte comptà amb la presència i intervenció de Marta Rovira, Secretària General d’ERC, que destacà l’emoció percebuda pel fet que de totes aquestes intervencions esmentades s’havia desprès un seguit de valors com ara l’honestedat, la transparència, el compromís i la responsabilitat envers els conciutadans, la despolitització dels ens públics, la proximitat o la consecució de l’interès general.

ERC Solsona ha iniciat una campanya de proximitat de cara al 24-M

Amb l’objectiu de presentar la candidatura i recollir propostes per als propers anys, la candidatura d’ERC de Solsona ha començat els cafès amb la ciutadania i les entitats de la ciutat. D’aquesta manera, seguint la línia iniciada l’anterior campanya electoral i continuada durant l’actual mandat, Esquerra vol copsar les inquietuds de la població en els diferents àmbits que afecten la ciutat. Amb la mateixa finalitat, ha iniciat també un seguit de trobades a tots els barris de Solsona. Com ha manifestat l’alcalde candidat a la reelecció, David Rodríguez, “volem apropar-nos a la realitat quotidiana dels nostres veïns. És una iniciativa que hem iniciat en l’actual mandat en aquells barris que tenen una associació constituïda i ara volem donar-li un impuls afegit i fer-la extensiva a la totalitat dels barris de la ciutat”. De la mateixa manera que amb els cafès amb la ciutadania, la candidatura té la voluntat de mantenir aquestes trobades durant el proper mandat. Per aquest motiu ja ha avançat una de les seves propostes programàtiques: “crearem la figura del regidor adscrit al barri, de manera que tots els barris de la ciutat tindran un interlocutor directe amb l’Ajuntament que s’encarregarà de realitzar visites periòdiques als barris que tingui adscrits i recollir les seves demandes”. Jornades participatives amb el Jovent i la Gent Gran A banda d’aquests actes, ERC té previst realitzar aquest dissabte una jornada participativa adreçada principalment al jovent, entès aquest en sentit ampli. Tal i com han definit els organitzadors de la jornada, “es tracta d’un repte innovador que ens ha de comprometre en la construcció de la Solsona de futur que volem. Volem governar junts i posar-nos d’acord. Per això iniciem aquest nou procés de co-governança participativa”. L’acte tindrà lloc el proper dissabte 18 d’abril, a les 11:30 hores a la sala d’actes del Casal de Cultura. El proper dia 30 d’abril és previst realitzar una jornada similar amb la gent gran de la ciutat.

Esquerra Republicana presentarà les candidatures del Solsonès el proper dia 27 amb la presència de Marta Rovira

El dilluns dia 27 d’abril a les 20:30 hores, el Teatre Comarcal de Solsona acollirà l’acte de presentació de les candidatures al Solsonès d’Esquerra Republicana de Catalunya i Independents per Acord Municipal per als comicis del dia 24 de maig. L’acte comptarà amb la presència de Marta Rovira, Secretària General d’ERC, i suposarà l’arrancada del projecte comú de comarca de les candidatures d’Esquerra Republicana de Catalunya i les llistes independents associades. Així doncs, la presentació tindrà un doble vessant: d’una banda donarà a conèixer les persones que integren les llistes per als diferents municipis; per l’altra, serà un gest de compromís i força de cara al projecte de comarca que ERC proposa al Solsonès. En acabar l’acte, se celebrarà un sopar obert a tothom al preu de 10 euros al restaurant Gran Sol de Solsona. Us hi esperem. Salutacions.   David Rodríguez i González