Solsona

Totes les notícies

Programa electoral ERC Solsona 2015

Us presentem el programa electoral d'ERC per Solsona per les eleccions municipals 2015, fruit d'un treball intens per part de l'equip d'ERC i elaborat amb les aportacions dels veïns i veïnes. El programa aposta per 5 grans eixos: 1- Sí a una bona governança 2- Sí al desenvolupament del territori 3- Sí a una ciutat endreçada 4- Sí a la qualitat de vida a Solsona 5- Sí al canvi que la comarca necessita SOLSONA SÍ

ERC presenta les seves candidatures al Solsonès

  El passat dilluns dia 27 d’abril el Teatre Comarcal de Solsona va acollir l’acte de presentació de les candidatures d’Esquerra Republicana i llistes independents associades amb acord municipal. Tal com esmentà l’Elis Colell, presentadora de l’acte, la ubicació no fou pas casual sinó que la paraula “comarcal” prengué una rellevància enorme, traduïda en el compromís, empenta i responsabilitat de les llistes presentades per canviar el tarannà en la representació i gestió comarcals. L’acte consistí en una breu i contundent intervenció de cada alcaldable, en què se sintetitzaven tots i cadascun dels projectes municipals i també un seguit d’idees i compromisos pel Consell Comarcal que el Solsonès necessita. El primer en intervenir va ser l’Albert Bajona, alcaldable per Clariana de Cardener, que també explicà el procés de formació de les 12 de les 15 possibles llistes que finalment optaran governar els municipis del Solsonès. Seguidament fou el torn de tots els alcaldables i, per acabar, el David Rodríguez, alcalde de Solsona i candidat a la reelecció, plantejà les eleccions com un examen pel qual s’ha estudiat i treballat al llarg d’aquests darrers anys i feu un repàs de la feina feta, tot i les nombroses dificultats. A més a més, presentà els quatre eixos en què es vertebrarà el programa electoral d’ERC a Solsona: una nova governança marcada per la transparència i la proximitat en la gestió, la lluita contra l’atur (on cal destacar l’Agència de desenvolupament local de Solsona i Cardona), una ciutat endreçada i una Solsona amb qualitat de vida. En la seva aportació pel Consell Comarcal, Rodríguez sentencià que és l’hora d’obrir les finestres.   L’acte comptà amb la presència i intervenció de Marta Rovira, Secretària General d’ERC, que destacà l’emoció percebuda pel fet que de totes aquestes intervencions esmentades s’havia desprès un seguit de valors com ara l’honestedat, la transparència, el compromís i la responsabilitat envers els conciutadans, la despolitització dels ens públics, la proximitat o la consecució de l’interès general.

ERC Solsona ha iniciat una campanya de proximitat de cara al 24-M

Amb l’objectiu de presentar la candidatura i recollir propostes per als propers anys, la candidatura d’ERC de Solsona ha començat els cafès amb la ciutadania i les entitats de la ciutat. D’aquesta manera, seguint la línia iniciada l’anterior campanya electoral i continuada durant l’actual mandat, Esquerra vol copsar les inquietuds de la població en els diferents àmbits que afecten la ciutat. Amb la mateixa finalitat, ha iniciat també un seguit de trobades a tots els barris de Solsona. Com ha manifestat l’alcalde candidat a la reelecció, David Rodríguez, “volem apropar-nos a la realitat quotidiana dels nostres veïns. És una iniciativa que hem iniciat en l’actual mandat en aquells barris que tenen una associació constituïda i ara volem donar-li un impuls afegit i fer-la extensiva a la totalitat dels barris de la ciutat”. De la mateixa manera que amb els cafès amb la ciutadania, la candidatura té la voluntat de mantenir aquestes trobades durant el proper mandat. Per aquest motiu ja ha avançat una de les seves propostes programàtiques: “crearem la figura del regidor adscrit al barri, de manera que tots els barris de la ciutat tindran un interlocutor directe amb l’Ajuntament que s’encarregarà de realitzar visites periòdiques als barris que tingui adscrits i recollir les seves demandes”. Jornades participatives amb el Jovent i la Gent Gran A banda d’aquests actes, ERC té previst realitzar aquest dissabte una jornada participativa adreçada principalment al jovent, entès aquest en sentit ampli. Tal i com han definit els organitzadors de la jornada, “es tracta d’un repte innovador que ens ha de comprometre en la construcció de la Solsona de futur que volem. Volem governar junts i posar-nos d’acord. Per això iniciem aquest nou procés de co-governança participativa”. L’acte tindrà lloc el proper dissabte 18 d’abril, a les 11:30 hores a la sala d’actes del Casal de Cultura. El proper dia 30 d’abril és previst realitzar una jornada similar amb la gent gran de la ciutat.

Esquerra Republicana presentarà les candidatures del Solsonès el proper dia 27 amb la presència de Marta Rovira

El dilluns dia 27 d’abril a les 20:30 hores, el Teatre Comarcal de Solsona acollirà l’acte de presentació de les candidatures al Solsonès d’Esquerra Republicana de Catalunya i Independents per Acord Municipal per als comicis del dia 24 de maig. L’acte comptarà amb la presència de Marta Rovira, Secretària General d’ERC, i suposarà l’arrancada del projecte comú de comarca de les candidatures d’Esquerra Republicana de Catalunya i les llistes independents associades. Així doncs, la presentació tindrà un doble vessant: d’una banda donarà a conèixer les persones que integren les llistes per als diferents municipis; per l’altra, serà un gest de compromís i força de cara al projecte de comarca que ERC proposa al Solsonès. En acabar l’acte, se celebrarà un sopar obert a tothom al preu de 10 euros al restaurant Gran Sol de Solsona. Us hi esperem. Salutacions.   David Rodríguez i González

ERC- Josep Maria Parcerisa

Té 23 anys, és graduat en Dret per la Universitat Pompeu Fabra i actualment està estudiant el darrer curs del grau en Economia i també del màster d’Accés a l’Advocacia. Vinculat al grup de Teatre Lacetània, del qual n’és vocal de la Junta Directiva, també ha format part de Joventut Solsonina a més d’altres entitats culturals i esportives. És una persona jove de molta vàlua i polivalent que podria fer-se càrrec de diverses regidories: des de Joventut, Participació Ciutadana o Comunicació, fins a Acció Social, Educació o, fins i tot, Cultura. Per la seva banda, Josep Maria Parcerisa ha explicat que s’ha decidit a implicar-se políticament “perquè a nivell municipal és on encara la política és essencial i on compten les persones. I per una vocació de treball cap a allò que estimo, que forma part de mi i sento meu”, en clara referència a la ciutat de Solsona. 

ERC - Rosó Barrera

Té 32 anys i és enginyera tècnica d’obres públiques, professió que exerceix des de fa més de 8 anys en una empresa d’enginyeria de Barcelona. Compleix a la perfecció el perfil de candidat que es necessita per a la regidoria d’urbanisme, atès que, per la seva professió, té coneixements profunds en matèria d’obra pública i l’experiència necessària en aquest àmbit. Pel que fa a la seva incorporació a la candidatura d’ERC ha destacat que ho fa per què “és el partit que més s’ajusta a la meva ideologia i podríem dir que el porto als gens” atès que la seva mare és una de les militants històriques de la formació.

ERC-Antoni Carralero

Té 52 anys i és delineant de professió. Vinculat al teixit associatiu de la ciutat, és soci del Centre Excursionista del Solsonès, del qual n'ha estat el president fins ben poc. També és soci fundador dels Castellers de Solsona on ha ocupat diversos càrrecs, adherit a l’Assemblea Nacional Catalana i soci de Creu Roja. Segons ha manifestat David Rodríguez, “l’Antoni Carralero és una persona en la que fa anys que penso que seria molt adequada per a gestionar una àrea prou important de l’Ajuntament com és la de Medi Ambient. Cal tenir en compte que és una regidoria que gestiona un alt pressupost, per això cal que el regidor que se n’ocupi sigui una persona rigorosa, que tingui una gran capacitat d’organització i, sobretot, una indiscutible sensibilitat mediambiental. El Toni reuneix molt bé aquestes qualitats. Per tot això estic especialment satisfet de la seva incorporació al projecte d’ERC de Solsona”

ERC-Ramon Xandri

té 58 anys i ha treballat durant 42 anys al sector bancari, els darrers 22 anys dels quals com a director d’una sucursal bancària de la ciutat. Vinculat des de ben jove al teixit associatiu de Solsona, ha format part de l’Agrupament Escolta i Guia Pare Claret, el Centre Excursionista del Solsonès, Justícia i Pau, Volem Feina, el Centre d’Atenció a les Toxicomanies i la Confraria de la Mare de Déu del Claustre, entre d’altres. Segons ha manifestat David Rodríguez, “el Ramon és la persona perfecta per a ocupar la vacant que, en una àrea tan important per al consistori com és la gestió de les finances municipals, ens deixa el Salvi Nofrarias. La seva experiència professional, la seva disponibilitat personal i laboral, el seu coneixement i estima de la ciutat i la seva il·lusió i voluntat de dedicar el seu temps al servei de Solsona, fan que sigui una persona idònia per a assumir les responsabilitats que comporta la gestió municipal en l’àmbit dels comptes de l’Ajuntament, així com també en altres àrees”. Pel que fa a la seva incorporació a la candidatura d’ERC ha destacat que ho fa per què “des de la meva professió vaig poder seguir l’evolució econòmica de l’Ajuntament, i m’ha agradat la seriositat, el rigor i la transparència dels comptes municipals que ha gestionat l’actual equip de govern