Solsona

Totes les notícies

ERC- Josep Maria Parcerisa

Té 23 anys, és graduat en Dret per la Universitat Pompeu Fabra i actualment està estudiant el darrer curs del grau en Economia i també del màster d’Accés a l’Advocacia. Vinculat al grup de Teatre Lacetània, del qual n’és vocal de la Junta Directiva, també ha format part de Joventut Solsonina a més d’altres entitats culturals i esportives. És una persona jove de molta vàlua i polivalent que podria fer-se càrrec de diverses regidories: des de Joventut, Participació Ciutadana o Comunicació, fins a Acció Social, Educació o, fins i tot, Cultura. Per la seva banda, Josep Maria Parcerisa ha explicat que s’ha decidit a implicar-se políticament “perquè a nivell municipal és on encara la política és essencial i on compten les persones. I per una vocació de treball cap a allò que estimo, que forma part de mi i sento meu”, en clara referència a la ciutat de Solsona. 

ERC - Rosó Barrera

Té 32 anys i és enginyera tècnica d’obres públiques, professió que exerceix des de fa més de 8 anys en una empresa d’enginyeria de Barcelona. Compleix a la perfecció el perfil de candidat que es necessita per a la regidoria d’urbanisme, atès que, per la seva professió, té coneixements profunds en matèria d’obra pública i l’experiència necessària en aquest àmbit. Pel que fa a la seva incorporació a la candidatura d’ERC ha destacat que ho fa per què “és el partit que més s’ajusta a la meva ideologia i podríem dir que el porto als gens” atès que la seva mare és una de les militants històriques de la formació.

ERC-Antoni Carralero

Té 52 anys i és delineant de professió. Vinculat al teixit associatiu de la ciutat, és soci del Centre Excursionista del Solsonès, del qual n'ha estat el president fins ben poc. També és soci fundador dels Castellers de Solsona on ha ocupat diversos càrrecs, adherit a l’Assemblea Nacional Catalana i soci de Creu Roja. Segons ha manifestat David Rodríguez, “l’Antoni Carralero és una persona en la que fa anys que penso que seria molt adequada per a gestionar una àrea prou important de l’Ajuntament com és la de Medi Ambient. Cal tenir en compte que és una regidoria que gestiona un alt pressupost, per això cal que el regidor que se n’ocupi sigui una persona rigorosa, que tingui una gran capacitat d’organització i, sobretot, una indiscutible sensibilitat mediambiental. El Toni reuneix molt bé aquestes qualitats. Per tot això estic especialment satisfet de la seva incorporació al projecte d’ERC de Solsona”

ERC-Ramon Xandri

té 58 anys i ha treballat durant 42 anys al sector bancari, els darrers 22 anys dels quals com a director d’una sucursal bancària de la ciutat. Vinculat des de ben jove al teixit associatiu de Solsona, ha format part de l’Agrupament Escolta i Guia Pare Claret, el Centre Excursionista del Solsonès, Justícia i Pau, Volem Feina, el Centre d’Atenció a les Toxicomanies i la Confraria de la Mare de Déu del Claustre, entre d’altres. Segons ha manifestat David Rodríguez, “el Ramon és la persona perfecta per a ocupar la vacant que, en una àrea tan important per al consistori com és la gestió de les finances municipals, ens deixa el Salvi Nofrarias. La seva experiència professional, la seva disponibilitat personal i laboral, el seu coneixement i estima de la ciutat i la seva il·lusió i voluntat de dedicar el seu temps al servei de Solsona, fan que sigui una persona idònia per a assumir les responsabilitats que comporta la gestió municipal en l’àmbit dels comptes de l’Ajuntament, així com també en altres àrees”. Pel que fa a la seva incorporació a la candidatura d’ERC ha destacat que ho fa per què “des de la meva professió vaig poder seguir l’evolució econòmica de l’Ajuntament, i m’ha agradat la seriositat, el rigor i la transparència dels comptes municipals que ha gestionat l’actual equip de govern

ERC- Isabel Roca

Nascuda el 1970, és llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona. Professionalment, treballa al departament de facturació i control d’obres d’una empresa solsonina.    En l’àmbit associatiu, s’ha vinculat sobretot amb entitats esportives: és sòcia del Club Bàsquet Solsona, la Penya Barcelonista de Solsona i Comarca i dels Castellers de Solsona. En els camps cultural i social, també és sòcia de l’Orfeó Nova Solsona, Òmnium Cultural i Càritas.    La seva relació amb Esquerra Republicana de Catalunya es remunta a més de quinze anys. D’una forma més activa, va fer-se militant de la formació el 2010. En les últimes eleccions al Parlament de Catalunya va formar part de la candidatura d’ERC per Lleida i a les municipals del 2011, va ocupar la setena posició de la llista encapçalada per David Rodríguez.    

ERC- Sara Alarcón

Va néixer a Solsona el 1982 . Llicenciada en Història de l'Art per la Universitat de Lleida el curs 2004-2005, va començar a treballar primer en un inventari de béns mobles de l'Església per encàrrec de l'Institut Ametller d'Art Hispànic. Simultàniament, va dedicar-se a un inventari de patrimoni cultural del promogut pel Centre d'Estudis Lacetans (CEL). Així mateix, ha treballat al Museu Diocesà i Comarcal de Solsona, revisant documentació i actualitzant i inventariant peces. Actualment regenta un establiment del ram de l’hostaleria.    Quant a la seva relació amb les entitats solsonines i de la comarca, va formar part del Solsona Patí Club i, el 2006, va fundar el Club Patinatge Solsonès. També va treballar de monitora a l'Esplai de Llobera. Així mateix, és membre del CEL, amb el qual col•labora. D'altra banda, ha format part de diversos grups musicals des dels 14 anys (Arpies, Tabola i Çons), a més d'haver cantat a l'Escolania del Claustre.    Políticament, si bé sempre ha defensat una marcada ideologia d'esquerres, no va ser fins al 2007 que va donar suport a ERC de Solsona. Va ocupar el quart lloc de la candidatura republicana en les eleccions municipals d’aquell any. Del 2007 al 2011 va assumir les regidories de Cultura i Joventut i s’ha mantingut al govern en l’actual legislatura.   

ERC- Lluís Xavier Gonzàlez

Nascut a Valladolid el 1977, viu a Solsona des dels 10 anys. És llicenciat en Investigació i tècniques de mercat (ITM) i diplomat en Estadística, en tots dos casos per la Universitat de Barcelona. Actualment treballa de product manager sènior en una multinacional d’electrodomèstics.      Va incorporar-se en la política de la mà d’ERC en entrar a formar part de la candidatura per Solsona com a número 2 en les passades eleccions municipals (22 de maig de 2011).   En la dimensió associativa, Lluís-Xavier Gonzàlez ha estat estretament vinculat en diverses entitats de caràcter esportiu i social amb una intensa trajectòria. Ha estat membre de la junta directiva del Club Bàsquet Solsona, del qual també ha estat jugador i entrenador. També ha format part de la junta directiva del Consell Esportiu del Solsonès i soci del Centre Excursionista del Solsonès.    D’altra banda, va ser un dels socis fundadors de la plataforma Volem Decidir i coordinador de la consulta independentista que es va celebrar a Solsona el 13 de desembre de 2009. Igualment, va ser soci fundador de la Taula d’Entitats Solsonines i va coordinar el procediment de la iniciativa popular per donar el nom de Xavier Jounou a un equipament públic de la ciutat.

Esquerra de Solsona anuncia la nova candidatura

L'actual alcalde de Solsona i cap de llista per Esquerra Republicana de Solsona ha publicat la llista definitiva de les persones que composaran el seu equip, una llista que es defineix entre cares noves i experiència, amb unes candidatures “pensades en clau de futur”. David Rodríguez també ha anunciat l'eslògan d'Esquerra en aquestes municipals que serà “Solsona Sí".   Aquesta darrera ha estat una lesgislatura complicada i mancada per la manca de finançament i la crisi que afectava el conjunt de la ciutadania solsonina. Per això desde el govern hem centrat els esforços en la lluita contra els efecte de la crisi en l'àmbit local, en millorar els serveis municipalsi en cuidar els detalls que ajuden a augmentar la sensació de qualitat de vida de les persones. Desde Esquerra volem continuar treballant, per una nova governança marcada per la transperència, la participació i el treball als barris Així mateix, Rodríguez ha presentat un per un els candidats: 1.- David Rodríguez i González 2.- Lluís-Xavier Gonzàlez i Villaró 3.- Ramon Xandri i Solé 4.- Sara Alarcón i Postils 5.- Rosó Barrera i Call 6.- Isabel Roca i Guitart 7.- Antoni Carralero i Ruiz 8.- Josep Maria Parcerisa i Albacete 9.- Maria Tripiana i Viladrich 10.- Raquel Tarrés i Espunyes 11.- Macià Pedrosa  12.- Judit Cardona i Calvo 13.- Salvi Nofrarias i Bellvehí 14.- Clara Agut i Vilaró 15.- Ventura Codina i Vila 16.- Helena Brichs i Sala 17.- Josep Torramorell i Subirà 18.- M. Àngels Piñol i Mateu