Solsona

Notícia

L’HORA DE LES PARETS DE VIDRE I D’OBRIR FINESTRES

 
El passat dilluns dia 27 d’abril el Teatre Comarcal de Solsona va acollir l’acte de presentació de les candidatures d’Esquerra Republicana i llistes independents associades amb acord municipal.

Tal com esmentà l’Elis Colell, presentadora de l’acte, la ubicació no fou pas casual sinó que la paraula “comarcal” prengué una rellevància enorme, traduïda en el compromís, empenta i responsabilitat de les llistes presentades per canviar el tarannà en la representació i gestió comarcals.

L’acte consistí en una breu i contundent intervenció de cada alcaldable, en què se sintetitzaven tots i cadascun dels projectes municipals i també un seguit d’idees i compromisos pel Consell Comarcal que el Solsonès necessita. El primer en intervenir va ser l’Albert Bajona, alcaldable per Clariana de Cardener, que també explicà el procés de formació de les 12 de les 15 possibles llistes que finalment optaran governar els municipis del Solsonès. Seguidament fou el torn de tots els alcaldables i, per acabar, el David Rodríguez, alcalde de Solsona i candidat a la reelecció, plantejà les eleccions com un examen pel qual s’ha estudiat i treballat al llarg d’aquests darrers anys i feu un repàs de la feina feta, tot i les nombroses dificultats. A més a més, presentà els quatre eixos en què es vertebrarà el programa electoral d’ERC a Solsona: una nova governança marcada per la transparència i la proximitat en la gestió, la lluita contra l’atur (on cal destacar l’Agència de desenvolupament local de Solsona i Cardona), una ciutat endreçada i una Solsona amb qualitat de vida. En la seva aportació pel Consell Comarcal, Rodríguez sentencià que és l’hora d’obrir les finestres.
 
L’acte comptà amb la presència i intervenció de Marta Rovira, Secretària General d’ERC, que destacà l’emoció percebuda pel fet que de totes aquestes intervencions esmentades s’havia desprès un seguit de valors com ara l’honestedat, la transparència, el compromís i la responsabilitat envers els conciutadans, la despolitització dels ens públics, la proximitat o la consecució de l’interès general. En el seu discurs, Marta Rovira va incidir en la importància dels Ajuntaments com a primers garants de la bona política en aquests temps difícils que travessem, tot emprant un símil que resumeix molt bé la seva intervenció: cal que les parets dels Ajuntaments siguin de vidre; no per la fragilitat sinó per la transparència i fàcil accés per a tots i cadascun dels ciutadans