Solsona

Notícia

Rodríguez compaginarà l'activitat parlamentària amb l'alcaldia i renunciarà al sou de l'Ajuntament

L’alcalde de Solsona, David Rodríguez, ha estat elegit diputat de Junts pel Sí al Parlament de Catalunya per Lleida, després que la seva llista s’hagi imposat amb deu escons en aquesta demarcació (ocupava el novè lloc). Rodríguez compaginarà ambdues funcions, si bé una vegada prengui possessió de l’acta de diputat renunciarà al sou de l’alcaldia. 
 
El batlle entoma aquesta nova etapa amb il·lusió, ja que “significa que el Solsonès tornarà a tenir una veu al Parlament i això serà positiu per a la comarca, ja que treballaré des del territori i per al territori”. De fet,“aquest va ser el motiu principal pel qual vaig acceptar la candidatura”, afirma Rodríguez. A nivell personal, també se sent motivat a participar en la política catalana pel “moment excepcional que viu el país”.
 
De totes maneres, “la primera dedicació” del solsoní “continuarà sent l’alcaldia”, assegura el batlle. “És la que em sento més legitimat a exercir i la que em plau més”, reconeix. Amb tot, les obligacions parlamentàries l’obligaran a renunciar a l’exclusivitat. 
 
Per aquest motiu, les últimes setmanes s’ha realitzat una reformulació de les àrees de gestió de l’Ajuntament i s’ha recuperat la figura del gerent, ocupada a través d’una designació interna, ja prevista en la relació de llocs de treball aprovada en l’anterior mandat. Així mateix, David Rodríguez avança que una vegada prengui possessió de l’acta de diputat renunciarà a la remuneració d’alcalde, que és de 45.000 euros bruts l’any.  
 
Rodríguez, alcalde per ERC des del gener del 2010, serà el cinquè diputat de Solsona dels últims vint anys. Primer ho va ser l’exregidor i expresident del Consell Comarcal Joan Serra i Caball (1992-1995); després l’exalcalde Ramon Llumà i Guitart (1999-2003); l'exregidor i expresident del Consell F. Xavier Ballabriga i Cases (2003-2006) i Mireia Canals i Botines (2010-2014). Els quatre que el van precedir ho van ser de CiU.

Font: Ajuntament de Solsona