Solsona

Notícia

ERC SOLSONA PRESENTA ELS PUNTS PRINCIPALS DEL SEU PROGRAMA ELECTORAL

Alguns membres de la candidatura durant la presentació del programa electoral davant dels mitjans de comunicació
Alguns membres de la candidatura durant la presentació del programa electoral davant dels mitjans de comunicació
Habitatge, educació, inclusió social, nous serveis i equipaments municipals, entre les principals propostes dels republicans

La candidatura encapçalada per l’actual alcalde, David Rodríguez, ha presentat els punts programàtics més destacats per al proper mandat davant dels mitjans de comunicació. Tal com ha definit Rodríguez, “es tracta d’una proposta ambiciosa que manté una línia de continuïtat amb la feina feta els darrers anys, però també de noves propostes per adaptar l’acció de govern a realitats properes”. “Mantenim el mateix esperit de continuar treballant des de la proximitat per l’atenció als barris, la promoció econòmica, la millora i embelliment de carrers i eliminació de barreres, entre altres coses”, ha reblat Rosó Barrera, vigent regidora d’Urbanisme i número dos dels republicans.

Segons el candidat a la reelecció, la situació a la ciutat ha canviat: “Gràcies, entre altres, l’esforç fet durant els darrers anys, passem d’una situació de crisi a la ciutat a una d’expansió econòmica que es veu reflectida en l’arribada de l’empresa ALVIC a les antigues instal·lacions de Tradema o l’ampliació d’empreses locals”. Al mateix temps, els republicans consideren que cal tenir present el compromís de la Generalitat de tornar a finançar inversions municipals després de molts anys de no fer-ho. Per aquest motiu, també caldrà fer front a noves necessitats i possibilitats. “Treballarem per tal que la millora de la situació econòmica a la ciutat es reflecteixi en una millora de la qualitat de vida de tots els solsonins i solsonines”, ha afegit Ramon Montaner, tercer a la llista de Rodríguez i nova incorporació a la candidatura.

Seguint la línia del present mandat, ERC ha mantingut els quatre eixos estratègics que l’han caracteritzat: en primer lloc, la qualitat de vida; en segon terme, la millora urbana de la ciutat; en tercer lloc, el desenvolupament del territori i, finalment, la gestió del govern.
Entre les propostes destacades del primer eix, destaquen la promoció de l’habitatge de lloguer i la creació d’un programa d’ajudes que faciliti el pagament d’impostos municipals a aquells col·lectius més desafavorits o amb rendes baixes. L’assoliment del distintiu per la igualtat en l’àmbit municipal ha de servir de guia del compliment de polítiques que garanteixin la promoció dels drets de les dones, així com un entorn lliure de violències i discriminacions i l’impuls al lideratge femení.

Per a la formació republicana, els àmbits de treball que tenen a veure amb la inclusió social i l’educació, més enllà de l’horari escolar, corresponen a dos dels objectius prioritaris. En aquesta línia, es proposa la creació d’un comissionat de les comunitats minoritàries que aproximi la realitat de la gestió municipal a aquests col·lectius i, en termes educatius, el disseny d’un projecte educatiu de ciutat que promogui projectes més enllà de l’àmbit estrictament escolar.
 
Quant a salut, es proposa la creació d’una taula de salut mental amb professionals dels àmbits social i sanitari, entre altres, per tal de millorar la coordinació i la prevenció.

Pel que fa a obres, la millora de les inversions previstes gràcies a l’increment de l’aportació de la Generalitat i l’assoliment d’algunes subvencions permet als republicans garantir diverses actuacions de reforç de les instal·lacions esportives municipals, la millora i embelliment de carrers donant continuïtat a l’eliminació de barreres arquitectòniques, l’arranjament de la plaça del Camp i el Passeig, la construcció del nou tanatori municipal (i l’ampliació de nous serveis com el d’acompanyament al dol i la comunicació de defuncions a través del telèfon mòbil), així com la construcció de la Casa del Carnaval i l’alberg de joventut.

L’impuls de polítiques mediambientals i de foment de l’economia, entre les quals s’inclou la creació d’un Consell Municipal de la Formació Professional, així com la consolidació del projecte de “Viles Florides” amb la proposta de guarnir amb flors el Pont de Solsona són algunes de les propostes amb les quals ERC pretén mantenir la qualitat de l’entorn solsoní i el desenvolupament del territori. També es proposa la creació de carrils bici o vies verdes als polígons industrials i la urbanització de cal Llarg.

Finalment, en matèria de gestió municipal, una de les iniciatives preponderants consisteix en l’assoliment d’un certificat de garantia de la qualitat de la gestió municipal i l’atenció ciutadana que, de manera objectiva, asseguri una millora de l’atenció i la resposta del consistori a la ciutadania.
Per a més informació, podeu consultar el programa electoral complet (en versió extensa i reduïda) al web http://locals.esquerra.cat/solsona/