Tarragona

Totes les notícies

El grup municipal d’ERC-MES-MDC no celebrarà la festivitat del 12 d’octubre

El Grup Municipal d’ERC-MES-MDC comunica que demà dimecres 12 d’octubre treballarà com si fos un dia laborable, tal i com ja va fer l’any passat per la mateixa data. Des del grup manifestem que, essent coherents amb el moment polític que viu el país, s’ha d’iniciar la desconnexió de l’Estat en tot allò que sigui possible.   L’agenda per demà inclourà la reunió setmanal del grup municipal, amb la presència de tots els consellers i assessors.  

ERC-MES-MDC exigeix a l’alcalde claredat i transparència màxima amb les informacions dels Jocs del 2017

Els republicans registren una petició formal a Ballesteros per celebrar una junta de portaveus i abordar les darreres notícies que apunten a un ajornament de l’esdeveniment.   Les informacions aparegudes en diversos mitjans sobre la possibilitat que els Jocs es posposin fins al 2018 han augmentat la preocupació del grup municipal d’ERC-MES-MDC sobre la gestió dels Jocs que estan fent Ballesteros i Villamayor. Els republicans, en paraules del seu portaveu Pau Ricomà, reclamen que ‘les darreres notícies contradictòries respecte a la reunió entre membres del COE i el COI on s’apunta que s’ha plantejat l’opció d’endarrerir un any els Jocs, requereixen una intervenció immediata de l’alcalde per donar explicacions’. És per això que ERC-MES-MDC ha fet una petició formal per a la celebració d’una junta de portaveus on abordar aquestes informacions. ‘Volem que Ballesteros parli clar d’una vegada per totes. Un dels grans problemes que hem tingut durant anys han sigut les reiterades mentides de l’alcalde al voltant dels problemes reals que travessa l’organització dels Jocs Mediterranis.’ Per Ricomà, ‘l’alcalde Ballesteros no pot seguir eludint la seva responsabilitat davant la ciutadania. Els tarragonins mereixen saber a través del seu alcalde, i no mitjançant notícies als mitjans de comunicació,  què està passant amb els Jocs’.   Des d’ERC-MES-MDC han tornat a qualificar de ‘pèssima i opaca’ la gestió que s’està fent amb la cita esportiva que s’ha de celebrar l’estiu del 2017. ‘A 9 mesos de la celebració dels Jocs encara estem implorant una aportació de l’estat que se’ns havia assegurat que ja estava compromesa’, explica Ricomà. ‘Ballesteros segueix tirant d’optimisme desmesurat, una actitud irresponsable davant la situació real que envolta l’organització del 2017. Un projecte d’aquesta magnitud, per les conseqüències que pot comportar a la ciutat, requereix fer les coses ben fetes.

ERC-MES-MDC lamenta que l’equip de govern i C’s utilitzin les treballadores i els treballadors de FCC per eludir la problemàtica de la neteja

Des dels grups municipals d’ERC-MES-MDC i de la CUP de Tarragona es vol manifestar públicament que lamentem el to del Ple del darrer divendres, 30 de setembre, en què el govern municipal, amb el suport de part de l’oposició, va desviar el focus d’atenció del necessari debat sobre la neteja per eludir les seves responsabilitats en aquesta matèria. Els dos grups municipals volem posar de manifest el nostre respecte màxim a la feina dels treballadors i treballadores de FCC i deixar clar que no es posa en dubte la seva professionalitat, sinó que la crítica es dirigia als gestors. L’objectiu de la moció presentada per ERC-MES-MDC per realitzar un pla integral de neteja, i que va comptar amb l’únic suport de la CUP, és aconseguir tenir una ciutat neta amb diverses accions, i una d’elles és la millora del control de les diferents concessions encarregades de la neteja. Des de la CUP i ERC-MES-MDC hem sol·licitat  mantenir una reunió amb el comitè d’empresa de FCC per tal d’explicar-los el nostre posicionament en aquest aspecte i escoltar el seu punt de vista.     El nostre deure, com a representants de la ciutadania al Consistori, és abordar les demandes que ens arriben des del carrer i analitzar-les, essent conscients que és cert que part d’aquesta problemàtica té origen en l’incivisme. Tot amb tot, cal remarcar que l’Ajuntament té signats diversos contractes de neteja per valor de més de 20 milions d’euros anuals que surten de les arques públiques i que, segons les enquestes, un 80% de la població tarragonina considera que Tarragona està bruta. Aquesta percepció s’estén per tota la ciutat i la legítima reivindicació dels tarragonins per tenir una ciutat neta no pot ser menystinguda.   Aquest contracte, així com qualsevol contracte públic,  s’ha de seguir de forma escrupolosa pel que fa a la gestió del diner públic i del que l’administració ha contractat a un proveïdor. Aquesta demanda ja es va portar al consell plenari del passat mes de juliol a través d’una moció per al seguiment dels contractes públics proposada per la CUP, ERC-MES-MDC i C’s i que va comptar amb els suport de tots els grups de l’oposició.

ERC-MES-MDC porta al plenari la demanda d’un pla d’acció integral de neteja a Tarragona

Reclamen que els pressupostos del 2017 incloguin la partida necessària per executar-lo en un període màxim de 12 mesos     El grup municipal d’ERC-MES-MDC vol que l’Ajuntament de Tarragona elabori de forma urgent un pla d’acció integral en matèria de neteja que contempli actuacions a tota la ciutat i reclama que els pressupostos del 2017 incloguin una partida per fer-lo possible. El pla de neteja hauria de garantir aspectes com l’augment del control i eliminació de plagues, l’eradicació dels abocadors il·legals, la detecció d’actituds incíviques amb la corresponent implantació de sancions o el correcte manteniment de solars i edificis en desús, tant privats com públics, entre altres.   Per Mònica Alabart, consellera d’ERC-MES-MDC, ‘les queixes dels tarragonins en matèria de neteja són constants i cal donar-hi resposta. No ens podem limitar a culpar només els incívics. El problema de la neteja és un fet real i atribuïble a diverses causes que cal tractar de manera conjunta’. El pla de neteja proposat pels republicans demana també el manteniment efectiu de les illes de contenidors , la col·locació de papereres suficients dotades de cendrers i la supervisió per part d’una brigada de control de totes les accions previstes en pla.   Els republicans portaran aquest pla d’acció integral de neteja al consell plenari d’aquest divendres introduint una moció que reclama també incrementar el control actiu i la supervisió del compliment del contracte de la neteja a Tarragona. ‘No pot ser que, gastant-nos més de 20 milions d’euros l’any en neteja pública, la ciutat estigui tan bruta’ conclou Mònica Alabart.       Una moció per l’arranjament de la Part Alta     ERC-MES-MDC demanarà també al consell plenari mitjançant una altra moció tot un seguit d’actuacions dins el barri de la Part Alta i especialment en el quadrant que va des del carrer Major fins la Baixada del Roser. Per als republicans cal garantir la neteja i seguretat de diverses finques de la zona, millorar el drenatge de les aigües pluvials i de rec i estudiar la ubicació d’enllumenat en zones com darrere l’església de Sant Miquel del Pla.

Pau Ricomà: ‘Queda demostrat que l’alcalde ha mentit a la ciutadania’

ERC-MES-MDC exigeix a Ballesteros explicacions sobre el contingut de l’informe emès per intervenció de l’Estat en relació al cas INIPRO.   Davant les darreres informacions aparegudes en relació al cas INIPRO, el grup municipal d’ERC-MES-MDC mostra la seva preocupació davant el que qualifiquen d’evidència de les mentides de l’alcalde. ‘Ballesteros va assegurar que les factures d’INIPRO s’havien de pagar perquè els treballs s’havien realitzat. Segons un informe d’lntervenció de l’Estat, no hi ha res que acrediti que l’empresa va realitzar les prestacions sol·licitades. L’alcalde ha mentit i cal que doni explicacions immediatament’ afirma el portaveu d’ERC-MES-MDC Pau Ricomà.   Per als republicans ‘el problema és que qui diu mentides no mereix confiança i per ser alcalde cal merèixer tota la confiança de la ciutadania’. Segons Ricomà ‘no podem confiar en un alcalde que ha mentit deliberadament davant un cas, el d’INIPRO, que afecta directament a la credibilitat del govern de la ciutat i perjudica greument la imatge de Tarragona’. El líder republicà assegura que és alarmant la cada cop més creixent manca de credibilitat de Ballesteros ‘No sabem quantes vegades més i en quins temes l’alcalde ens està enganyant, tant a la resta de partits com a la ciutadania. Mentir sistemàticament pot portar conseqüències irreversibles, no podem obviar que l’alcalde és el màxim responsable en temes importantíssims per la ciutat’ conclou Ricomà.

ERC-MES-MDC reclama a l’Ajuntament que revisi i regularitzi els tòtems i tanques publicitàries existents al municipi

ERC-MES-MDC reclama a l'Ajuntament que faci una revisió de tots els tòtems i tanques publicitàries de la ciutat, a fi i efecte de regularitzar-ne la situació o d'obligar-ne la retirada, si és el cas.   Així mateix, també exigeix que el Consistori vetlli per la seguretat d'aquestes instal·lacions, obligant les empreses a disposar de mesures que impedeixin que ningú pugui prendre-hi mal, com és el cas del tòtem publicitari de Parc Riu Clar, on els veïns asseguren que hi ha canalla que s'hi enfila.   Els republicans denuncien que, en el cas concret del tòtem instal·lat a Parc Riu Clar, el govern municipal de PSC, PP i UDC  ha estat excessivament permissiu amb la regularització de l'empresa i ha actuat erràticament. Les darreres declaracions del Conseller Milà, on indica que l’Ajuntament ha de donar la llicència a l’empresa, contradiuen clarament  l’acord de la Junta de Govern Local de data 29 de gener de 2016 en la qual s’indica que  es desestimen les al·legacions presentades per l’empresa i ordena que en el termini d’un mes s’enderroqui el tòtem. Amb la seva actuació l’equip de govern ha generat falses expectatives al veïnat a més de desatendre les seves demandes.   Pau Ricomà, portaveu del grup municipal d’ERC-MES-MDC indica que “Tarragona no pot ser un aparador publicitari insegur i desordenat. Cal una regulació clara, objectiva i consensuada que reguli la instal·lació d’aquestes estructures”. A més, afegeix Ricomà, “és indispensable que tots els elements publicitaris ubicats al nostre terme municipal siguin revisats periòdicament per a garantir-ne la seguretat i idoneïtat”    

ERC-MES-MDC insta la conselleria d’esports a regular els usos dels camps de futbol municipal

Els republicans presenten a la consellera Negueruela una proposta de conveni, a desenvolupar,  amb entitats i clubs esportius dels diferents barris de la ciutat.   El grup municipal d’ERC-MES-MDC mostra la seva preocupació per la manca de regulació i control d’usos dels camps de futbol municipal i proposa l’elaboració d’un marc regulador per la seva concessió d’ús i gestió. Per als republicans és indispensable canviar les dinàmiques actuals de cessió d’espais municipals a clubs no professionals ja que, en diverses ocasions, ha generat conflictes entre entitats de la ciutat.   ‘La manca de regulació d’aquestes concessions d’ús d’espais municipals genera una falta de seguretat jurídica davant possibles conflictes, actituds, praxis, accidents i incidents que es poguessin produir’, explica el portaveu d’ERC-MES-MDC Pau Ricomà. ‘Cal definir de forma clara quins són els deures i obligacions de les entitats usuàries d’aquests espais, així com les del propi Ajuntament com a administració’, afegeix Ricomà.   Els republicans expliquen que, el dimarts 13 de setembre, han presentat a la consellera d’esports una proposta de conveni de regulació entre l’Ajuntament i els clubs de futbol de la ciutat que esperen pugui prosperar. Aquest conveni estipularia clarament els compromisos de l’entitat usuària i del propi Ajuntament , les obligacions sobre l’ús i manteniment de les instal·lacions i altres aspectes com la vigència del conveni o la creació d’una comissió de seguiment. ‘Estem davant d’una bona oportunitat per donar resposta a conflictes reals dels que hem sigut testimoni. L’equip de govern no pot seguir fent com si no aquests no existissin i ha de donar resposta a les necessitats reals dels clubs no professionals de la ciutat’ conclou el portaveu republicà Pau Ricomà.  

Pau Ricomà: ‘Urgeix un pla d’acció integral en matèria de neteja, no només a la Part Alta’

Davant les queixes de diversos veïns i comerciants de la Part Alta de Tarragona per la presencia de rates i paneroles, el grup municipal d’ERC-MES-MDC reclama conèixer per escrit quines mesures s’estan duent a terme per combatre aquesta problemàtica. Els republicans expliquen que les queixes per la presencia d’aquests animals i per la manca de neteja no són exclusives de la Part Alta i que el malestar dels veïns s’estén per diversos punts de la ciutat.   ‘Urgeix un pla d’acció integral en matèria de neteja, no només a la Part Alta. Les queixes per la manca de neteja arriben de diversos punts de la ciutat’ assegura el portaveu republicà Pau Ricomà. Per Ricomà la resposta de l’equip de govern a aquesta problemàtica és absolutament insuficient: ‘No n’hi ha prou amb paraules buides manifestades durant la conferència de ciutat i repetides de forma reiterada. Ballesteros va assegurar que ‘no en passarien ni una en matèria de neteja’ i la ciutat segueix estant bruta’. Els republicans reclamen accions directes i que l’alcalde prengui consciència que el problema de neteja a la ciutat és real i que és l’ajuntament qui ha de donar resposta. ‘No s’hi val a carregar les culpes només als incívics, que evidentment existeixen. L’administració ha de donar resposta als ciutadans i les queixes són ben clares’.  

ERC-MES-MDC proposa una gestió i direcció pública conjunta dels equipaments esportius de l’Anella Mediterrània i els barris

El grup municipal d’ERC-MES-MDC aposta per buscar una fórmula alternativa a la que proposa l’equip de Ballesteros per tal de gestionar els equipaments de l’Anella Mediterrània, instaurant una gestió i direcció pública d’aquest espai. Els republicans defensen una fórmula de gestió basada en la cooperació entre el Patronat Municipal d’Esports i una empresa municipal que, apunten, podria ser l’Empresa Municipal de Desenvolupament Econòmic. La proposta de gestió que traslladaran a l’equip de govern inclou una gestió conjunta dels equipaments esportius de l’Anella i dels diferents camps de futbol municipals disseminats per la ciutat.   ‘Tenim un teixit d’entitats esportives molt dens que necessiten instal·lacions, un esport base en creixement i ebullició i un Patronat Municipal d’Esports amb experiència suficient per assumir aquest repte’ assegura el portaveu republicà Pau Ricomà qui afegeix que ‘amb aquesta gestió es cobririen les necessitats esportives dels tarragonins i es reforçaria el Patronat Municipal d’Esports enlloc d’afeblir-lo amb propostes com la de Santa Gadea’. El portaveu republicà remarca també que no es pot perdre de vista que la zona esportiva de Ponent està en un lloc de gran potencial comercial i lúdic i l’empresa municipal que participés de la gestió podria encarregar-se d’explotar els ingressos comercials que es puguin obtenir per altres vies. En aquesta explotació comercial també hi podrien intervenir agents privats si aportessin coneixement i asseguressin ingressos fixes. ‘L’objectiu és clar: fer una bona gestió econòmica que permetés reduir el dèficit municipal i facilitar als clubs d’esport base l’accés als equipaments que necessiten’ afirma Ricomà.   Des d’ERC-MES-MDC emplacen l’alcalde a escoltar la seva proposta perquè diuen estar convençuts que ‘hi ha alternatives a la proposta de Santa Gadea, lluny dels típics pelotazos ibèrics de la dreta espanyola’.