Tarragona

Totes les notícies

ERC-MES-MDC reclama el traspàs del servei de rodalies i regionals al govern de Catalunya

Els republicans busquen fer un front comú polític a Tarragona per exigir aquest traspàs.   ERC-MES-MDC vol que l’Ajuntament de Tarragona insti el govern de l’estat a fer efectiu el traspàs del servei de rodalies i regionals al govern de Catalunya. Aquest traspàs hauria d’incloure les vies, estacions, infraestructures, material mòbil i unitat empresarial de gestió. Els republicans reclamen també el finançament suficient per poder garantir un servei de qualitat i realitzar les inversions necessàries que Adif no ha dut a terme. Aquestes demandes es presentaran en forma de moció al plenari tarragoní d’aquest divendres   ‘Les estadístiques comparatives entre serveis de transport diversos demostren que, quan la gestió de vies, estacions, andanes, trens i servei estan unificades i en mans d’una unitat de gestió pròxima al ciutadà; el servei públic és més eficient’  explica el conseller Xavier Puig. En aquest sentit, els republicans demanen en la mateixa moció que la Generalitat assumeixi plenament el servei de Rodalies i n’elevi l’estàndard de prestació al que actualment ofereixen el Metro de Barcelona o els Ferrocarrils de la Generalitat.   Des d’ERC-MES-MDC denuncien els incompliments constants de l’estat en matèria d’inversió ferroviària que provoquen episodis continuats d’avaries, accidents de combois i retards horaris, entre altres afectacions. ‘Aquesta setmana hem estat testimonis altra vegada d’imatges vergonyants de passatgers caminant per les vies del tren. La immensa majoria dels problemes ferroviaris que patim a les comarques de Tarragona són deguts a la falta d’inversió en infraestructures i al seu adequat manteniment. Setmana a setmana, any rere any, és evident que l’Estat no estima Tarragona’ conclou el conseller republicà Xavier Puig.

ERC-MES-MDC vol que es faci un seguiment dels contractes municipals amb empreses externes

ERC-MES-MDC reclams que es faci un correcte seguiment de l’execució dels serveis externalitzats a l’Ajuntament de Tarragona per poder-ne fer una correcta avaluació quantitativa i qualitativa. Per fer-ho, aposten per la creació d’una Comissió de Contractació integrada per tècnics i representants de tots els grups municipals que garanteixi aquest seguiment. Els tres grups de l’oposició demanen també que en aquells contractes de més de 500.000 euros s’inclogui una clàusula per tal que l’empresa contractada assumeixi els costos de garantir un servei de seguiment extern del compliment del contracte.   Des d' ERC-MES-MDC expliquen que la suma dels serveis municipals gestionats per empreses externes a l’Ajuntament de Tarragona ascendeix a 32 milions d’euros, un 20% del pressupost municipal. i asseguren que s’ha de garantir que els treballs que es realitzen amb els diners dels tarragonins s’estan realitzant correctament.   Els republicans recorden que, a dia d’avui, desconeixen quins mecanismes de seguiment i control es desenvolupen en relació als contractes de servei de l’Ajuntament. Expliquen que, malgrat intentar esbrinar quines actuacions concretes es realitzen en aquest sentit, no ha sigut possible obtenir aquesta informació. Per tot plegat, consideren que és necessari disposar d’una eina que permeti el control i seguiment del compliment dels contractes des del seu inici fins la seva finalització.    

ERC-MES-MDC reclama al govern municipal que doni suport al CBT i a la resta d’entitats esportives de la ciutat.

ERC-MES-MDC considera que la situació que pateixen les entitats tarragonines que treballen l’esport base no són pròpies d’una ciutat que el vol fomentar. El grup municipal, a més, veu amb preocupació la situació per la qual està passant el CBT, que segons les informacions aparegudes en premsa, podria perdre la plaça per a inscriure’s en la LEB plata degut a l’incompliment financer per part de l’Ajuntament, un fet que ja es va donar en la temporada passada. Aquest situació també ha provocat que el club no hagi pogut planificar adequadament de la temporada.   Des del GM d’ERC-MES-MDC demanen que la ciutat s’impliqui més en els projectes esportius de casa, tant semiprofessionals com amateurs, i fomenti decididament l’esport de base com a eina essencial de formació del jovent. Sembla, segons la consellera Mònica Alabart, que la celebració dels Jocs del Mediterrani 2017 van en detriment dels nostres esportistes, quan l’objectiu de la realització d’aquest esdeveniment hauria de ser el foment de la pràctica esportiva a la ciutat.   Aquest és el segon cas aparegut en els darrers dies pel que fa a la política esportiva de l’Ajuntament. Recordem aquest grup ja va denunciar que el govern municipal només ha implementat el 26.32% dels 38.000€ compromesos en la moció aprovada el 23 d’octubre de 2015, la qual demanava que s’establís una línia de beques i ajuts d’un mínim de 38.000€ per a subvencionar l’activitat esportiva d’aquells tarragonins d’entre 6 i 16 anys que, per qüestions de rendes familiars insuficients, no puguin accedir a aquesta pràctica.   Aquests dos casos se sumen a la situació d’altres clubs, no reben el suport del consistori i/o es veuen obligats a utilitzar instal·lacions esportives de fora el municipi per a poder seguir amb les seves activitats, que no són cap altre que el fomenten l’esport de base, eina d’ensenyament i treball social.   Des del GM d’ERC-MES-MDC instem a l’Ajuntament de Tarragona a mantenir un diàleg fluid i constant amb les entitats, evitar, en la mesura del possible, les situacions d’incertesa, complir la paraula donada al CBT, donar suport pràctic a les entitats d’esport base de Tarragona i a treballar per establir un marc de treball adequat per al foment de la pràctica esportiva.

ERC-MES-MDC lamenta que el govern municipal de Tarragona incompleixi amb els ajuts de 38.000€ en beques esportives.

ERC-MES-MDC demana que, tal com s’indica en la moció presentada per aquest grup i aprovada en el Plenari municipal de 23 d’octubre de 2015, s’estableixi una línia de beques i ajuts d’un mínim de 38.000€ per a subvencionar l’activitat esportiva d’aquells tarragonins d’entre 6 i 16 anys que, per qüestions de rendes familiars insuficients, no puguin accedir a aquesta pràctica.   La consellera Mònica Alabart, portaveu adjunta del grup municipal, destaca que ‘l’esport és un complement fonamental per als joves en la seva formació ja que fomenta l’educació en valors, la cohesió social i els hàbits saludables i, per tant, des de l’Ajuntament, hem de facilitar-ne l’accés; sobretot a nens i nenes de famílies amb rendes baixes, les quals, sense aquests ajuts, no hi poden accedir’.     Mònica Alabart, recorda que l’equip de govern ha assegurat en diverses ocasions que aposten pel foment de la pràctica esportiva. I, per tant, afegeix Alabart, des d’ERC-MES-MDC reclamem a l’equip de govern que s’ho repensi, compleixi el compromís i permeti que els diners no siguin un obstacle per a què tota la mainada i jovent de Tarragona tingui un accés igualitari a la pràctica esportiva.          

ERC-MES-MDC reclama l'implementació del programa de suport als afectats per Síndromes de Sensibilització Central

El programa i les diverses accions pràctiques que se'n deriven haurien d'haver estat enllestits el 30 de juny.   El grup municipal d'ERC-MES-MDC a l'Ajuntament de Tarragona denuncia la passivitat del govern en la creació i desenvolupament del programa de suport als afectats de Síndromes de Sensibilització Central de la ciutat que hauria d'haver estat llest per a la seva implementació el dia 30 de juny. La creació d'aquest programa es va acordar en consell plenari el 30 de novembre de 2015, després que una moció presentada pels propis republicans s'acabés convertint en una declaració institucional per unanimitat de tots els grups municipals.  'És intolerable l'incompliment per part del PSC i els seus socis de govern amb una iniciativa que pretén millorar la qualitat de vida d'uns malalts que viuen en situació d'exclusió social i precarietat econòmica' afirma Pau Ricomà. El portaveu republicà recorda que l'acord preveia diverses mesures, des de la realització d'un cens d'afectats a la ciutat fins la creació d'un catàleg d'ajudes econòmiques per alimentació, elements de primera necessitat i assistència domiciliària, entre altres. Aquest grup ha intentat saber en quin estat d’execució es trobava aquest programa i, malaluradament, no ha rebut resposta a cap de les preguntes fetes, per escrit, el 15 d’abril i el 17 de maig. Des d'ERC-MES-MDC recorden que Tarragona va ser pionera a l'Estat amb l'aprovació d'aquesta Declaració Institucional en suport als afectats per SSC i altres poblacions n'han seguit l'exemple. 'Malauradament, l'equip de govern no ha fet un sol pas per aplicar el contingut d'aquest acord. Calen fets, no només paraules', conclou Pau Ricomà.    

ERC-MES-MDC demana a Ballesteros claredat amb la situació actual dels Jocs

El grup municipal d’ERC-MES-MDC demana explicacions a l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros sobre la informació publicada en un mitjà digital que assegura que el COE ha votat a favor de renunciar als Jocs del Mediterrani. Aquesta decisió, segons aquest mitjà, s’hauria pres en la reunió mensual del Comitè Executiu del COE davant les dificultats per cobrir el pressupost operatiu i es donaria a conèixer a finals del mes de juliol. Les mateixes fonts asseguren que aquesta situació hauria motivat que el coordinador general adjunt dels Jocs, Víctor Sánchez,  presentés la dimissió del seu càrrec ara fa un mes. Els republicans han presentat un seguit de preguntes formals per escrit al respecte i esperen la màxima diligència i celeritat en la resposta per part de l’alcalde.   Davant d’aquestes informacions, el portaveu d’ERC-MES-MDC,  Pau Ricomà, es mostra sorprès i demana a l’alcalde Ballesteros claredat amb la situació actual dels Jocs. ‘El COE té potestat per renunciar als Jocs i la seva decisió seria vinculant. Volem que l’alcalde parli clar i expliqui als tarragonins en quin punt ens trobem i què hi ha de cert en aquestes informacions’. Sobre la hipotètica dimissió del coordinador general adjunt dels Jocs i mà dreta de Javier Villamayor, Ricomà assegura que ‘la possible renuncia d’una figura amb aquesta responsabilitat just quan falta un any exacte per la celebració dels Jocs ens genera encara més dubtes i preocupació sobre la viabilitat del projecte’. El portaveu republicà apel·la també a la responsabilitat per part de l’alcalde a qui demana que ‘no faci ofertes a la desesperada per salvar els Jocs ja que qui ho acabarà pagant és la ciutadania’.            

ERC-MES-MDC reclama que l'Ajuntament de Tarragona lideri la implantació de salaris dignes

ERC-MES-MDC creu que l'Ajuntament de Tarragona pot desenvolupar un paper clau a l'hora d'impulsar un canvi en el model laboral i productiu de la ciutat i assolir la implantació d'un salari mínim digne. És per això que demanen que el consistori garanteixi que els salaris del personal al servei de l'Ajuntament no siguin, en cap cas, inferiors als 1000 euros mensuals. En aquest sentit, aposten per adoptar mesures normatives que incentivin les empreses subcontractades o receptores de recursos de l'Ajuntament a adoptar un salari mínim de 1000 euros.   Els republicans expliquen que l'actual Salari Mínim Interprofessional (SMI) fixat en 655€ és insuficient per cobrir les despeses mínimes per viure amb dignitat i recorden que les institucions europees recomanen augmentar-lo en més d'un terç. ‘Una de cada cinc persones amb feina es troba en situació de risc de pobresa, més de 637.000 catalanes i catalans, segons les darreres estimacions oficials. Hem de garantir un nivell de vida digne als treballadors i les seves famílies tal i com exigeix la Carta Social Europea' explica Mònica Alabart. La consellera republicana afegeix que 'creiem que l'Ajuntament de Tarragona ha de liderar un canvi en el model laboral i productiu garantint salaris dignes en aquells àmbits on té capacitat d'actuar directament'. Els republicans demanen també que l'Ajuntament endegui un procés de treball i negociació amb els agents socials i econòmics de la ciutat per marcar un pla d'acció que permeti assolir un salari mínim de 1000 euros. Proposen també estudiar la introducció d'ajudes a aquelles empreses de la ciutat que millorin les condicions salarials dels seus treballadors.   Els republicans exposen aquestes reclamacions en una moció que presenten al proper plenari i que recull les demandes de la plataforma 'Anem a mil', una iniciativa ciutadana que aglutina entitats i persones a títol individual i que lluita per aconseguir un salari digne al nostre país. En la moció es demana també que l'Ajuntament afavoreixi mesures encaminades a l'adopció d'un Salari Mínim de Ciutat que sigui un pas pioner i previ per arribar a assolir un acord de país en termes d'un salari mínim de mil euros.

ERC-MES-MDC demana la dimissió del ministre d’Interior i el director de l’Oficina Antifrau

El grup municipal d’ERC-MES-MDC demana la dimissió del ministre de l’Interior en funcions Jorge Fernández Díaz i del director de l’Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso, arran de la publicació de la conversa que posa de manifest que el ministre pressionava el director de l’OAC per construir  casos de corrupció per desprestigiar Esquerra Republicana de Catalunya. La petició la formula el grup municipal mitjançant una moció d’urgència registrada avui mateix on s’insta el govern de l’Ajuntament de Tarragona a demanar aquestes dimissions.    ‘Estem davant una persecució política i d’una perversió de la justícia inadmissible en una societat democràtica com la nostra’ afirma el portaveu d’ERC-MES-MDC Pau Ricomà. Els republicans recorden que l’Oficina Antifrau ha de ser una institució independent que ha de treballar per enfortir la integritat en el sector públic català, mitjançant la prevenció i la investigació de corrupció. En aquest sentit ‘no es pot permetre que es facin servir recursos que han d’anar destinats a lluitar contra la corrupció per perseguir idees polítiques, independentment del partit que siguin’, afirma Pau Ricomà.     Des d’ERC-MES-MDC denuncien que aquesta persecució per raó de pensament atempta directament contra un dret fonamental com és la llibertat ideològica i per això demanen al govern municipal que exigeixi la dimissió del ministre de l’Interior en funcion i el director de l’Oficina Antifrau de Catalunya. ‘Fets com els que estem presenciant són propis d’estats totalitaris i no poden

ERC-MES-MDC vol que l’estat possibiliti la implantació de les xarxes de distribució elèctrica tancades

La mesura permetria abaratir un 30% el preu de l’energia per al sector industrial millorant la seva competitivitat.   ERC-MES-MDC vol que els diferents grups municipals de l’Ajuntament de Tarragona facin front comú per exigir a l’estat la possibilitat d’implantació de les xarxes de distribució elèctrica tancades en el sector químic i altres. Aquest sistema  permetria abaratir un 30% el preu de l’energia del sector i està recomanat per la Directiva Europea 2009/72/CE com a mesura per donar avantatges competitius a la industria. Les xarxes de distribució elèctrica tancades s’han implantat ja en diversos països d’arreu d’Europa i permeten accedir al sistema elèctric com un únic consumidor abaratint els costos de les indústries que es relacionen entre sí en polígons concrets, com és el cas dels grans polígons químics i petroquímics  ‘Poder connectar la xarxa a molt altes tensions implica pagar menors peatges, tenir contractada una potència global més baixa que si es fes de forma individual i poder comprar un volum d’energia molt més gran com un únic consumidor a un preu més competitiu’ explica el conseller d’ERC-MES-MDC Jordi Fortuny. Els republicans reclamen que la industria del país tingui el mateix tracte i nivell de preus que tenen països veïns com França, Holanda, Bèlgica o Alemanya, entre altres.  ‘Si no ho fem així, tenim servida una lenta i agònica deslocalització del sector i, per tant, un desmantellament de la gran indústria tarragonina’ sentencia Fortuny. ERC-MES-MDC portarà aquesta reclamació al proper plenari en forma de moció per tal que l’estat desenvolupi el marc legislatiu necessari per implementar les xarxes energètiques tancades tal com preveu la Directiva Europea 2009/72/CE. El mateix text insta el govern de l’estat a liderar un gran pacte sobre l’energia i a impulsar la necessària transició energètica cap a la generació d’energies renovables i netes. ‘Ens calen les condicions de competitivitat que marca la Unió Europea i que ens nega l’estat espanyol’, conclou el conseller Jordi Fortuny.