Tarragona

Totes les notícies

Pau Ricomà explicant les prospostes d'ERC-MES a Torreforta

Pau Ricomà proposa un pla de cohesió pels barris de Tarragona

ERC-MES defensa els Consells de Districte com a eina d'impuls de polítiques comunitàries i apunta a la seguretat, la mobilitat, els equipaments, la cultura i l'urbanisme com a instruments de cohesió El candidat d'ERC a l'alcaldia vol impulsar «autèntiques polítiques comunitàries posant Tarragona en mans de la seva gent a través dels Consells de Districte». Pau Ricomà defensa la creació de 5 grans Consells de Districte, Ponent, Nord, Centre Històric, Nous Eixamples i Llevant, per «potenciar el treball en xarxa i desenvolupar polítiques transversals, amb la implicació i corresponsabilitat dels veïns, que suposi un pas decidit en favor de la democràcia participativa». Els Consells de Districte estarien integrats per les entitats de la zona i les associacions de veïns i representants dels partits polítics i es reunirien de forma periòdica i formal. «L’organització en districtes permetria una relació directa de l'ajuntament amb els veïns. Així podríem donar resposta a les seves necessitats i millorar Tarragona des de diferents àmbits: civisme, seguretat, salut pública, cultura, comerç, neteja...», explica Ricomà. El candidat republicà destaca que aquest instrument ‘permetria promoure la participació en diferents processos, entre altres els que afecten l’elaboració dels pressupostos municipals’. L'organització en Districtes aniria acompanyada de la creació de Comissaries de Districte «per incrementar la seguretat als barris amb una oficina policial permanent i més patrulles a peu i en bicicleta», relata Ricomà. El candidat d'ERC a l'alcaldia vol dotar els barris d'equipaments «començant per posar els equipaments públics que ja existeixen al servei de la cultura, l'esport i l'associacionisme». En aquest sentit, defensa «obrir les escoles a l'ús ciutadà, per disposar de pistes esportives, biblioteques i aules per reunions i activitats». Ricomà apunta també que «és prioritari dedicar tots els esforços a fer efectiu el pla de biblioteques públiques que Ballesteros va deixar al calaix» i anuncia que «transformarem els centres cívics en centres culturals de proximitat, gestionats amb la participació directa dels veïns i veïnes i del teixit associatiu, ampliant els horaris per a que puguin acollir concerts, assajos i altres activitats».

Les candidates d'ERC reivindiquen el paper femení en el canvi que necessita Tarragona

Les candidates d'ERC reivindiquen el paper femení en el canvi que necessita Tarragona

«Les polítiques de gènere són indispensables per transformar la societat» Les candidates d'ERC a les eleccions municipals a Tarragona han pres la paraula aquest dijous per reivindicar que «les polítiques de gènere són indispensables per transformar la societat». Laura Castel i Paula Varas, número 2 i 4 de la candidatura d'ERC a les eleccions municipals, han participat en un acte a la Plaça Verdaguer acompanyades de la diputada al Parlament, Raquel Sans, i la candidata al Parlament Europeu, Helle Kettner. Laura Castel ha fet un relat del model de ciutat que defensa ERC, «amb la igualtat i la participació com a elements indispensables del canvi» . La candidata tarragonina ha destacat que «ERC presenta 807 llistes a les municipals arreu del territori i prop de la meitat de candidates són dones, totes elles compromeses amb els valors republicans que Esquerra defensa des de fa 88 anys». Al seu torn, Paula Varas ha relatat la seva experiència vital amb la sororitat femenina, explicant el seu cas com a exiliada xilena a Mèxic quan era petita i el suport que va tenir de diferents dones que van ajudar-la a tirar endavant. Varas ha defensat la importància de la participació de les dones en el disseny de les polítiques comunitàries, destacant la proposta d'ERC dels Consells de Districte com una eina que permetrà la participació real i directa de les dones en les polítiques de la ciutat. En la seva intervenció, Raquel Sans ha remarcat que el compromís d'ERC amb la visió de gènere es plasma amb l'impuls de les llistes cremallera arreu de Catalunya i en la mirada de gènere que s'ha imposat en el disseny dels programes electorals. Sans ha recordat que «Carme Forcadell va ser la impulsora de la reforma horària al Parlament per garantir la conciliació laboral i familiar» i ha posat com a exemple a seguir la tasca de la consellera Alba Vergés al capdavant del Departament de Salut, on «s'està impulsant la investigació i recerca en salut amb visió femenina i s'ha donat visibilitat a la endometriosi, la malaltia ginecològica més freqüent i que afecta una de cada deu dones».

Pau Ricomà acompanyat de Laura Castel i Xavi Puig

ERC impulsarà un pla de xoc contra la brutícia i l’incivisme a Tarragona

El control i inspecció del compliment del contracte de la brossa i la neteja és una de les mesures que defensa el candidat Pau Ricomà “Paguem més de 20 milions d’euros l’any pel contracte de la neteja i la ciutat està bruta”. Amb aquesta afirmació, Pau Ricomà assenyala un dels principals punts a atacar per a que Tarragona estigui més neta. El candidat d’ERC a l’alcaldia assegura que “els tarragonins no som més bruts per naturalesa” com han afirmat algunes veus socialistes i anuncia que “impulsarem un equip d’inspectors que garanteixi que l’empresa encarregada de la neteja compleix amb el contingut del contracte municipal”. Per Ricomà és inadmissible que “liderem rànquings de ciutats més brutes de Catalunya i alhora som dels que paguem més per la neteja”. Pau Ricomà ha convocat la premsa al centre de Tarragona, a l’entorn de la plaça Anselm Clavé, on s’acumulen orins, excrements de coloms, pintades i deixalles diverses en un punt de pas entre aquesta plaça i l’Avinguda Catalunya. “Us convoquem aquí, un punt cèntric de la ciutat que està absolutament deixat, però aquesta situació es repeteix en tots i cadascun dels barris de Tarragona”, lamenta Ricomà. Pels republicans “és necessari impulsar mesures preventives amb una xarxa d’agents cívics que trepitgin el carrer i ajudin a dissuadir de conductes incíviques i alhora impulsin campanyes de sensibilització”. Pau Ricomà assenyala també que “els abocadors il·legals s’han d’atacar d’arrel, perquè és una xacra que s’estèn des de la Floresta fins a Sant Salvador, la zona del Llorito o els voltants de Sant Pere i Sant Pau”. L’alcaldable republicà defensa la necessitat d’impulsar un reglament de deixalleries i de perseguir i penalitzar al màxim les infraccions que es detectin. Ricomà assegura que “no es poden repetir fets com el de l’estiu, quan es va detectar una empresa que feia abocaments il·legals de pneumàtics a Ponent i l’equip de Ballesteros li va aplicar la sanció mínima”.

ERC-MES vol transfomar el Banc d'Espanya en un centre cívic i cultural

ERC-MES vol transfomar el Banc d'Espanya en un centre cívic i cultural

Pau Ricomà aposta per convertir tots els centres cívics de Tarragona en centres culturals de proximitat Pau Ricomà vol que el Banc d'Espanya es converteixi en un equipament cívic i cultural al servei dels tarragonins. El candidat d'ERC-MES a l'alcaldia de Tarragona assegura que "es tracta d'un edifici suficientment gran com per acollir exposicions de gran format i alhora desenvolupar-hi activitats organitzades pels veïns". El líder dels republicans aposta per "retornar a la Rambla Nova el dinamisme social que ha anat perdent al llarg dels darrers mandats socialistes i situar-la de nou com un dels principals símbols de la ciutat". ERC-MES aposta també per transformar els actuals centres cívics dels diferents barris de Tarragona en centres culturals de proximitat que permetin gaudir de la cultura arreu de la ciutat. Ricomà defensa la necessitat que "la cultura arribi a cada racó de Tarragona perquè és un element de transformació i cohesió indispensable per qualsevol societat".  En el cas del Centre Cívic i Cultural de la Rambla, Pau Ricomà està convençut que contribuirà a revitalitzar la zona. Ricomà carrega contra el PSC per "l'estat deplorable que presenta la Rambla amb rajoles trencades o els bol·lards antiterroristes instal·lats l'estiu del 2017". El candidat d'ERC-MES a l'alcaldia remarca que "la Rambla Nova és un aparador importantíssim pels comerços i pels negocis professionals, un emblema per tota la ciutat que el PSC ha conduït cap a una situació deplorable". Els republicans asseguren que "el centre de Tarragona vol habitatge però també comerç i relació entre les persones i per això cal cuidar especialment els espais públics, i encara més els que tenen un especial significat com la Rambla, per a que siguin atractius". Amb la mirada posada en la necessitat de revitalitzar i rehabilitar el centre de la ciutat, Ricomà alerta que "no ens podem permetre tenir una ciutat dònut, buida de vida i de dinamisme" i aposta per recuperar la ciutat per a la seva gent destacant que "aquest artèria principal de Tarragona és essencial per fer-la reviure".

Pau Ricomà aposta per una xarxa de carrils bici a Tarragona

Pau Ricomà aposta per una xarxa de carrils bici a Tarragona

Els republicans veuen prioritari impulsar el carril bici educatiu que connecti els diferents centres educatius El candidat d'ERC-MES a l'alcaldia de Tarragona, Pau Ricomà, defensa que "els barris de Ponent han d’estar connectats amb el centre de la ciutat i fins a Sant Pere i Sant Pau amb una xarxa de carrils bicicleta". La proposta de mobilitat d'ERC passa per "convertir Tarragona en una ciutat en la que es pugui circular d’un indret a l’altre amb vehicles poc contaminants com ara els patinets o les bicicletes". Els republicans assenyalen que "els carrils bicicleta que hi ha en l’actualitat estan del tot fragmentats i no permeten potenciar l’ús de bicicletes o patinents elèctrics" i lamenten que "són ben poques les mesures que s’han implantat del pla de mobilitat, fet fa set anys, perquè la realitat és que anar en bicicleta a dia d’avui continua representant un perill per la integritat de les persones tenint en compte el registre de seixanta atropellaments que es produeixen cada any a la ciutat". Pau Ricomà recorda que "l'ordenança municipal obliga els ciutadans que utilitzen la bicicleta o el patinet a fer-ho en el mateix espai on circulen els cotxes i autobusos, així, "els usuaris dels vehicles no contaminants no tenen cap mena de seguretat". Ricomà avança que una de les mesures a emprendre és canviar les ordenances en aquest aspecte.  Una segona mesura és la de crear uns carrils bicicleta que interconnectin el Campus Sescelades de la URV amb el Complex Educatiu, Bonavista i amb 18 centres formatius més. "Hem d'apostar per un carril bici educatiu que uneixi els centres formatius, per oferir una alternativa de mobilitat sostenible als estudiants, potencials usuaris de la bicicleta i els patinets" La integració amb la xarxa europeu de turisme en bicicleta, Eurovelo, també és una de les fites que ERC-MES-AM vol aconseguir en mobilitat. "El tipus de turisme associat amb aquest moviment és respectuós amb el medi ambient i pernocta a les localitats per les quals transita.

Pau Ricomà acompanyat de diversos membres de la candidatura d'ERC a Tarragona

ERC proposa la creació d'una oficina municipal de drets civils a Tarragona

Pau Ricomà vol que l'ajuntament protegeixi els drets civils dels tarragonins El candidat d'ERC a l'alcaldia de Tarragona Pau Ricomà anuncia la voluntat de la seva formació d'impulsar una oficina municipal de drets civils a Tarragona. Ricomà defensa que 'l'Ajuntament ha de garantir els drets civils dels tarragonins i protegir els col·lectius que vegin vulnerats els seus drets per raó d'ideologia, gènere, ètnia, religió o orientació sexual'. Ricomà ha presentat la proposta de la seva candidatura a la plaça Imperial Tarraco, on es van produir dures càrregues policials durant l'1 d'octubre de 2017. 'Estem a la plaça on es va produir un dels episodis més flagrants que ha viscut Tarragona recentment de vulneració de drets polítics, civils i humans' recordava Ricomà. Acompanyat de diversos membres de la candidatura republicana, Pau Ricomà ha explicat que un dels objectius de la seva proposta és que 'l'Ajuntament es personi com a acusació particular en les denúncies per vulneració de drets civils dels tarragonins, com és el cas de les denúncies ciutadanes per agressions policials de l'1 d'octubre'. L'advocat Ramon Setó, membre de Drets i de Juristes per la República i integrant de la candidatura d'ERC, ha lamentat que 'a Tarragona no va haver-hi una resposta política i de suport a les víctimes de l'1 d'octubre per part de l'Ajuntament' assegurant que 'l'Ajuntament no pot quedar-se al marge de les vulneracions dels drets civils dels seus ciutadans'. L'oficina municipal de drets civils que proposa ERC oferiria un servei d'orientació i assessorament jurídic a les persones que veiessin els seus drets civils vulnerats o que patissin agressions, una tasca que es desenvoluparia de forma coordinada amb entitats socials i jurídiques que treballen per la defensa i la igualtat de drets. Pau Ricomà ha destacat la importància d'impulsar una oficina d'aquestes característiques perquè 'estem vivint moments de regressió en drets humans i polítics i un creixent discurs d'odi que s'està instal·lant en alguns sectors de la societat.

OPINIÓ | Les eleccions del canvi a Tarragona

En Pau Ricomà té un equip al darrere. Un equip molt més ampli que els regidors que coneixeu. Molta gent que aporta la seva vàlua i el seu temps per traçar un projecte de ciutat que reverteixi aquesta deriva perduda en què el tàndem Ballesteros-Partit Popular té immersa Tarragona. I nosaltres tenim un líder davant. Un lideratge honest, intel·ligent i treballador, que estima i coneix la ciutat com ningú. De resultes de tot això, Esquerra avui no és la crossa ni el recanvi, sinó el canvi. Perquè aquestes eleccions van d’això: del canvi a Tarragona. El proper 26 de maig els tarragonins hauran de triar si revaliden la confiança en l’aliança PSC-PP-C’s que fa possible la governabilitat actual o trien un canvi a la ciutat. Si oferim el futur de la ciutat a qui fa 12 anys que la governa i més de 36 que n’és regidor o si fem net. Continuïtat o canvi o, si els puc ser una mica més contundent, decadència o canvi. Això ens hi juguem, ni més ni menys! O l’alcalde del 155 que es va amagar el primer d’octubre o l’alcalde de la democràcia que va rebre els mateixos cops de porra que els ciutadans que l’envoltaven. O l’alcalde dels Jocs retardats, amb els estadis buits de tarragonins i plens de Vox i exèrcit, o l’alcalde que creu en Tarragona, Catalunya i la Mediterrània, amb tot el que això implica pel que fa als valors de l’esport, la pau i la solidaritat. O l’alcalde que volia entregar 150M€ de les butxaques dels tarragonins a l’empresa madrilenya Santa Gadea o l’alcalde que ho va frenar. O l’alcalde que vol buidar el centre i els barris per depredar la Budellera i el Llorito o l’alcalde que vol omplir de vida la ciutat tot preservant els espais naturals. O l’alcalde que vol tenir Tarragona dividida en xiringuitos o l’alcalde que té entre cella i cella cohesionar la ciutat, fent del Francolí no la frontera sinó el punt de trobada. O l’alcalde del cas Inipro, que s’asseurà al banc dels acusats per 8 presumptes delictes -prevaricació, suborn, tràfic d’influències, falsedat documental, malversació i frau, entre d’altres-, o l’alcalde dels valors republicans.

Pau Ricomà presenta una candidatura representativa de la diversitat de Tarragona i amb l'objectiu d'assolir l'alcaldia

Pau Ricomà presenta una candidatura representativa de la diversitat de Tarragona i amb l'objectiu d'assolir l'alcaldia

ERC vol que la diversitat de Tarragona sigui l'autèntic motor del canvi a la ciutat. El candidat d'ERC a l'alcaldia de Tarragona Pau Ricomà ha presentat l'equip que l'acompanyarà a les eleccions municipals del 26 de maig en un acte que ha omplert de tarragonins el Moll de Pescadors del Serrallo. Ricomà ha presentat els seus companys de llista com 'una candidatura molt diversa, de gent honrada, preparada i amb capacitat per governar i que representa la diversitat de Tarragona' assegurant que 'aquesta diversitat ha de ser una enorme força pel canvi que necessita la nostra ciutat'. L'alcaldable d'ERC ha esperonat els assistents a ser partíceps d'aquest canvi i ha assegurat que 'hem complert amb l'encàrrec que em va fer l'Oriol Junqueras, tenir la millor llista. Ara hem de guanyar, ens toca fer una altra Tarragona, amb empenta i rigor, i aprofitant el millor que té: la seva gent'. A l'escenari del Moll de Pescadors s'han succeït les intervencions dels diferents membres de la llista que s'han mostrat il·lusionats de poder impulsar un projecte de ciutat neta, culturalment activa, amb un comerç de qualitat, cohesionada i amb una ciutadania participativa. La número 2 de la llista d'ERC, Laura Castel, afirmava que 'canviarem la forma de governar des de la participació veïnal, la confiança i la transparència, amb ambició, iniciativa i treball'. Per la seva banda, Xavi Puig, número 3 i actual regidor a l'ajuntament, ha assegurat davant els assistents que 'aquestes eleccions van de continuïtat o de canvi. O tenim l’alcalde del 155, o tenim l’alcalde de la democràcia. O tenim l’alcalde dels Jocs fracassats, o tenim l’alcalde que creu en Tarragona, Catalunya i la Mediterrània. I aquest alcalde és en Pau Ricomà'. Un Pau Ricomà que ha repetit en diverses ocasions que 'la governança ha de ser l'eix de la nostra acció de govern, posant la ciutat en mans de la seva gent, per assolir una Tarragona cohesionada amb perspectiva social, uns barris connectats amb el centre, la cultura com a eix transformador i una mirada metropolitana'.

OPINIÓ | L'hora de triar la ciutat que vols

A un mes de les eleccions municipals i europees, les espanyoles ens han deixat un mapa polític local polaritzat. Esquerra Republicana, primera força a sis dels onze districtes electorals de Tarragona i el PSC en cinc. Aquest resultat, que de cap manera es pot extrapolar matemàticament a les municipals, dibuixa però tendències ben clares. La primera és el continu ascens en vots d’Esquerra Republicana a Tarragona. És ben significatiu que en aquestes eleccions hàgim trencat el nostre sostre de vots, que se situava en 13.150 vots els anteriors comicis, les del Parlament de desembre de 2017, obtenint-ne 14.219 en un context de menys participació. És a dir, 1.069 vots per sobre del millor resultat d’Esquerra a Tarragona, amb 4,62 punts menys de participació. Una tendència de creixement fort i sostingut en cada contesa electoral. La segona tendència ben clara és l’augment en tots els barris de Tarragona. Creixement diferenciat però homogeni. Un creixement que sens dubte té a veure amb l’esforç que fem per desmuntar estereotips i per explicar la nostra proposta republicana, compromesa amb el respecte per la diversitat, la igualtat d’oportunitats, l’educació, l’economia del treball i la cultura. En la mesura que som capaços d’explicar que el projecte polític d’Esquerra Republicana es fonamenta en l’honestedat i s’adreça a tothom, tingui l’origen i la condició social que tingui, estem fonamentant una majoria molt gran per a la millora de la societat. La tercera tendència clara és la visualització de dos projectes de ciutat per Tarragona, que tenen en ERC i el PSC les seves expressions més clares i diferenciades. El projecte d’Esquerra és de canvi, de transformació. Un canvi necessari per a una ciutat que és meravellosa, que té grans potencialitats, però que va enrere. Tarragona i la seva gent són molt millors que el futur gris i desconcertat que ofereix Ballesteros. Per això volem que els ciutadans siguin protagonistes de la transformació de Tarragona i del seu dia a dia.