Tarragona

Totes les notícies

ERC insta l’equip de govern a actuar de manera urgent per regenerar la Rambla Nova de Tarragona

Els republicans denuncien la imatge de degradació que presenta la Rambla amb rajoles trencades, bol·lards antiestètics o parterres en mal estat, entre altres.   El grup municipal d’ERC-MES-MDC vol que l’ajuntament actuï de manera urgent a la Rambla Nova de Tarragona per combatre la degradació de diversos elements. El portaveu de la formació, Pau Ricomà afirma que ‘la Rambla és l’artèria principal de la ciutat que presenta una imatge de degradació en diversos punts. Fem esforços a vegades per impulsar la marca Tarragona mentre tenim una via principal en un estat deplorable fruit de la deixadesa de l’equip de govern’. Els republicans descriuen diversos elements presents a la Rambla que contribueixen a aquesta imatge de degradació. ‘Tenim rajoles trencades al llarg de tota la Rambla que són un perill pels vianants, uns bol·lards antiestètics que havien de ser provisionals instal·lats des del mes d’agost, quadres de  llum rònecs plens de publicitat i pintades, murs de parterres trencats o rampes que no s’adeqüen a la normativa d’accessibilitat’, relata Ricomà. El portaveu d’ERC-MES-MDC insta l’Ajuntament ‘a actuar de manera urgent en aspectes quotidians que requereixen de manteniment per dignificar i fer més amable un espai que és de tots’. En aquest sentit, el grup municipal d’ERC-MES-MDC presentarà al plenari d’aquest dijous una moció instant l’equip de govern a actuar a la Rambla Nova. El text demana arreglar els desperfectes en bancs, rajoles i parterres; substituir els bol·lards per elements més estètics que compleixin amb la mateixa funció de seguretat, instar els propietaris de locals comercials buits a mantenir-los en bones condicions i desenvolupar un projecte urbanístic per igualar tot el paviment de la Rambla on actualment hi ha rajoles diferents i asfalt. ‘Malauradament, l’estat de la Rambla Nova és un símptoma del que passa en molts punts de la ciutat. Creiem que és necessari actuar en aquells aspectes quotidians que millorin la qualitat de vida dels tarragonins’, conclou Ricomà.

ERC-MES-MDC vol un tècnic expert en accessibilitat a la comissió d’estudi per convertir en zona de vianants la Part Alta

Els republicans reiteren la necessitat de desenvolupar un Pla d’Accessibilitat a tota la ciutat.   El grup municipal d’ERC-MES-MDC reclama que la conselleria de Mobilitat inclogui un tècnic expert en accessibilitat a la comissió d’estudi per convertir la Part Alta en zona de vianants. El portaveu d’ERC Pau Ricomà, destaca que ‘quan es creï aquesta comissió, és indispensable que es tinguin en compte les necessitats de mobilitat de tots els vianants que hi transitaran, des de gent gran amb dificultats per caminar fins a persones que pateixen qualsevol tipus de discapacitat. La Part Alta ha de ser amable per tots els vianants i lliure de barreres’.   Els republicans han fet arribar un escrit a alcaldia de l’Ajuntament per tal que es traslladi aquesta petició a l’àrea de Mobilitat. Alhora, insten l’equip de govern a ‘posar-se al dia en matèria d’accessibilitat a tota la ciutat’. Pau Ricomà recorda que ‘el PSC va votar en contra d’una moció d’ERC-MES-MDC per crear un Pla d’Accessibilitat al·legant que ja s’estava elaborant i que estaria enllestit a finals de 2017’. El portaveu republicà lamenta que ‘més enllà de petites actuacions disperses per la ciutat, no s’està fent cap pas en ferm per desenvolupar aquest pla’.  Per Ricomà ‘és prioritari que l’equip de govern  desenvolupi estratègies que permetin fer una ciutat amable i accessible per tothom’.  

Accident de camió el 7 de setembre 2017

ERC reclama la restitució de la barana de la Baixada de la Misericòrdia

Els republicans lamenten que, quatre mesos després de l’accident, no s’hagi restituït l’element original.   El grup municipal d’ERC-MES-MDC reclama a l’equip de govern la restitució de la barana de la Baixada Misericòrdia que va quedar malmesa arran de l’accident d’un camió el passat 7 de setembre. ‘Han passat quatre mesos des del malaurat accident i l’equip de govern no ha procedit encara a la restitució de l’element original’, lamenta el portaveu d’ERC Pau Ricomà qui afegeix que ‘la solució provisional que es va adoptar és estèticament indigna per un carrer tan emblemàtic per la ciutat’. Ricomà remarca que ‘la barana original de la Baixada de la Misericòrida tenia un gran valor estètic i és molt apreciada pels tarragonins. Alhora representava una benvinguda molt atractiva pels visitants que accedeixen al carrer Major des de la Plaça de la Font’.   Des d’ERC-MES-MDC anuncien que elevaran aquesta petició al consell plenari d’aquest mes de gener.  

Fotografia: Ajuntament de Tarragona

ERC-MES-MDC denuncia que es paguen 1200 euros al mes de llum pel pàrquing Jaume I

Els republicans demanen una revisió dels contractes de la llum en espais municipals per estalviar costos.   Pau Ricomà, portaveu d’ERC-MES-MDC a l’Ajuntament de Tarragona, reclama a l’equip de govern que faci una revisió dels contractes de la llum dels diferents edificis municipals ‘per estalviar en els costos energètics que assumeixen els tarragonins’. El líder republicà explica que ‘en els darrers dies hem sabut que la factura de la llum de l’aparcament Jaume I ascendeix a gairebé 1.200 euros mensuals, un despropòsit si tenim en compte que es tracta d’un espai en desús’.    Des d’ERC-MES-MDC alerten que aquests costos desproporcionats es poden estar produint en diferents dependències municipals i aposten per buscar alternatives de proveïdors elèctrics que afavoreixin l’estalvi energètic. ‘Fa uns mesos va ser notícia que el Teatre Tarragona consumia 55.000 euros l’any en llum i, després que es decidís rebaixar la potència de contractació, Begoña Floria afirmava que la mesura reduiria en 15.000 euros anuals la despesa. Això suposa 3.300 euros mensuals de despesa en electricitat i ens preguntem si no hi ha alternatives més barates’, explica el portaveu republicà Pau Ricomà.    Davant aquests dos casos de factures elevades per subministrament elèctric, el grup municipal d’ERC-MES-MDC presentarà una moció al consell plenari de gener per demanar que s’estudiïn alternatives. ‘Volem que es faci un diagnòstic del que estem pagant per les factures de la llum de tots els espais municipals i que s’iniciï un procés obert i transparent per buscar alternatives de proveïdors que puguin ser més econòmiques sense rebaixar la qualitat del servei’, conclou Pau Ricomà.     

Captura del vídeo que corre per les xarxes socials

ERC demana explicacions a Ballesteros pel desplegament militar pels carrers de Tarragona

La presència de vehicles militars amb personal armat passejant pel centre de Tarragona ha aixecat la indignació entre els membres del grup municipal d’ERC-MES-MDC. Un vídeo difós per xarxes socials mostra imatges d’aquests vehicles amb militars visiblement armats circulant pel carrer Pere Martell. ‘No hi ha precedents d’una demostració bèl·lica d’aquestes característiques a Tarragona, una ciutat compromesa amb la Pau. És del tot inadmissible, més encara en període electoral perquè té un efecte coaccionador per a molta gent’, manifesta el portaveu republicà. Pau Ricomà afegeix que ‘el desplegament de material de guerra dins el casc urbà incomoda i indigna molts veïns’. Per tot això, des del grup municipal d’ERC-MES-MDC demanen explicacions a Ballesteros sobre aquests fets. ‘Volem saber quan se li va informar d’aquest desplegament pels carrers de Tarragona i quina va ser la seva posició com a alcalde. Ens preguntem si va mostrar algun tipus de disconformitat o si va optar per una acceptació acrítica, un ‘facin el que vulguin’’, exposa Pau Ricomà. El líder republicà lamenta la manca d’informació a la ciutadania sobre aquest desplegament pel casc urbà i insta Ballesteros a respondre ‘per què no va explicar als ciutadans que es produiria aquest desplegament de material de guerra pels carrers de Tarragona’.  

Pau Ricomà: ‘La Generalitat ha reduït un 83% el deute amb l’Ajuntament de Tarragona des de 2016’

El portaveu d’ERC-MES-MDC Pau Ricomà destaca que ‘la Generalitat ha reduït un 83% el deute amb l’Ajuntament de Tarragona des del març del  2016,  passant dels 5,2 milions d’euros als 900.000’ i explica que ‘a nivell català la reducció ha sigut del 74%, passant dels 595 milions d’euros pendents a l’inici de legislatura, als 150 milions actuals’. Els republicans remarquen que aquesta reducció ‘ve donada per la bona gestió de l’equip de la Conselleria d’Economia i Hisenda que ha permès sanejar les finances de la Generalitat, reduint el dèficit públic, el termini de pagament a proveïdors i posant les bases per a un creixement econòmic que ha assolit valors del 3,5%  del PIB’. Pau Ricomà remarca que ‘l’alcalde de Tarragona es queixava molt quan el deute estava al màxim, queixa que compartíem’ i lamenta que ‘quan Junqueras ha aconseguit una reducció dràstica del deute a Ballesteros no l’hem sentit dir res’. Els republicans recorden també que l’Ajuntament de Tarragona va deixar perdre una quantiosa subvenció de la Generalitat de més de 300.000 euros per a la construcció d’una biblioteca a Camp Clar, i més de 3 milions d’euros per al Pla Integral de la Part Alta. ‘Que Tarragona perdi tants diners de partides que la Generalitat ja tenia previstes és fruit de la desídia i el desinterès de qui ens governa. Exigim a l’equip de govern que es posin les piles i que no deixin perdre ni un euro més’, conclou Ricomà.  

ERC reclama que s’abaixin les tarifes del servei funerari de SERFUMT

Esquerra Republicana a Tarragona reclama que s’abaixin els preus de les tarifes  de l’Empresa de Serveis Funeraris de Tarragona i defensen la municipalització del servei. El portaveu d’ERC Pau Ricomà critica que, ‘malgrat l’empresa registra beneficis que ronden el milió d’euros, seguim tenint uns preus pels serveis funeraris que considerem abusius. És immoral que es faci negoci d’aquesta manera amb un servei públic de necessitat ineludible’. Per tot això, els republicans van votar en contra de l’apujada de les tarifes i del pressupost per al 2018 i defensen una abaixada de preus del servei. ‘Abaixar els preus permetria reduir els costos que han de pagar els tarragonins i alhora faríem més competitiva SERFUM, provocant que les empreses competidores també hagin d’abaratir els seus preus’ manifesta Pau Ricomà. SERFUM compta amb un 49 per cent de capital privat i, des d’ERC, asseguren que ‘entenem que la part privada no estigui d’acord en renunciar a beneficis, però com a representants públics de la ciutat considerem que les defuncions no s’han de gestionar com una font per generar lucre’. Per això des d’ERC aposten per ‘la gestió municipal íntegra de l’empresa que permetria reinvertir els guanys de SERFUM directament en el propi servei i en la ciutat i no en una empresa privada’.  

Pau Ricomà: ‘El pla d’accessibilitat segueix al calaix per desídia del PSC’

ERC denuncia que els socialistes incompleixen el compromís de millorar l’accessibilitat a la ciutat   El portaveu d’ERC Pau Ricomà denuncia que ‘ el pla d’accessibilitat de Tarragona segueix al calaix per desídia del PSC’.  Pel portaveu republicà ‘és prioritari dissenyar una ciutat amable i lliure de barreres que faciliti la mobilitat de tothom, des de persones grans amb dificultats per caminar fins a persones que pateixen qualsevol tipus de discapacitat’.  Ricomà lamenta la inacció de l’equip de govern un any i mig després que el plenari aprovés una moció d’ERC per l’elaboració del pla d’accessibilitat. ‘Els socialistes són incapaços de complir el que ells mateixos han promès en reiterades ocasions. No s’entén la seva manca de sensibilitat amb un problema que afecta el dia a dia de molta gent. Parlem d’un fet tant quotidià com poder pujar una vorera o creuar un pas de vianants amb total seguretat’. En aquest sentit, Ricomà recorda que el PSC va votar en contra de la moció d’ERC al·legant que ja s’estava elaborant el pla i que estaria enllestit a finals del 2017. ‘Malauradament, seguim sense fer cap pas en ferm per fer-ho realitat. Reiterem que és prioritari desenvolupar un pla global que permeti fer una ciutat amable i accessible per tothom’. Des d’ERC recorden que aquesta reivindicació fa anys que està sobre la taula dels socialistes: ‘Entitats com ‘Tarragona sense barreres’ porten anys escoltant les promeses de Begoña Floria. Si tirem d’hemeroteca veurem que ja al 2014 Floria prometia un pla que encara no s’ha desenvolupat’, explica Pau Ricomà. Des d’ERC insten l’equip de govern a dotar de pressupost el Pla d’Accessibilitat per a que sigui una realitat al 2018. ‘No podem acceptar de cap manera que es segueixi dilatant en el temps l’elaboració del Pla. No ens conformem amb petites intervencions inconnexes, volem una actuació global  ’, conclou Pau Ricomà.   

Exigim la fi de la judicialització de la política catalana

Els grups municipals d’ERC-MES-MDC, PDeCAT, CUP i UpA presenten una moció conjunta en el Consell Plenari del proper divendres 17 de novembre per tal que l’Ajuntament de Tarragona expressi el seu rebuig a la judicialització de la política catalana per part de l’Estat espanyol arran de l’escalada repressiva dels darrers mesos que ha suposat la persecució i empresonament a membres del Govern de la Generalitat i de la Mesa del Parlament. El portaveu d’ERC-MES-MDC Pau Ricomà ha assegurat que “aquesta és una causa injusta dirigida des del govern central amb una greu intromissió del poder executiu sobre el judicial”. “La resolució dels tribunals és impròpia d’un estat democràtic, s’ha obviat la presumpció d’innocència i ja es sabia el resultat abans del judici”, ha afegit Ricomà, i ha conclòs que “estem davant una situació que evidencia una manca de separació de poders, que suposa un atac directe a la democràcia amb un acarnissament contra els representants electes i per extensió contra el poble català”.   La consellera de la CUP Laia Estrada ha remarcat avui en la roda de premsa que des de la seva formació consideren molt necessari que “hi hagi una condemna clara a aquest fet, que és històric en les últimes dècades i ens hem de remuntar a èpoques molt fosques del franquisme per trobar-ne de similars”. També considera que “cal alçar la veu davant d’aquesta situació perquè estem a les portes d’un eixamplament de la repressió”, fent referència als dos detinguts a Lleida i al macrocas de Reus amb càrrecs electes i membres de la societat civil encausats per acusacions d’incitació a l’odi. Per últim, ha emplaçat “a la resta de conselleres i consellers del consistori a donar suport als valors democràctics que entenem que compartim amb totes elles”. “En els últims mesos hem estat testimonis d’una judicialització de la política sense límits”, ha manifestat la regidora del Partit Demòcrata (PDeCAT), Cristina Guzmán, que ha recordat que “fa 28 dies que els Jordis estan a la presó, en fa 17 que tenim el president Carles Puigdemont i quatre consellers a l’exili, en fa 13 que el vicepresident Oriol Junqueres i set consellers estan entre reixes i la setmana passada la presidenta del Parlament Carme Forcadell va haver de dormir al calabós”.