Tarragona

Totes les notícies

El grup municipal d’ERC-MES-MDC demana a l’equip de govern que abandoni el projecte dels Jocs o que realitzi una consulta ciutadana

Els esdeveniments dels últims dies evidencien la manca de complicitat institucional que se suma a tots els incompliments de calendari previstos en el Pla Director dels Jocs ERC-MES-MDC considera que la visita del president del Consell Superior d’Esports evidencia que hi ha un desgavell institucional al voltant dels Jocs i que no existeix cap compromís econòmic per part de l’Estat , tal i com porta assegurant des de fa temps l’alcalde de Tarragona. ‘A Miguel Cardenal se l’esperava com la gran esperança i l’únic que ha fet és parlar malament de l’alcalde, no prometre res concret i marxar igual com ha vingut. La situació actual és molt complicada’ ha explicat el portaveu Pau Ricomà en roda de premsa. ‘En un inici nosaltres veiem els Jocs com una oportunitat. Barcelona va ser un exemple que, si es fan bé les coses, un esdeveniment esportiu pot deixar un llegat important. Atenes va ser l’exemple contrari. Tenim clar que a Tarragona s’estan fent malament les coses, no s’estan complint els terminis. El Pla Director dels jocs ha vessat per tot arreu. No podem seguir endavant com si res, creiem que hem arribat ja al moment de no retorn’, ha assegurat Ricomà. El portaveu d’ERC-MES-MDC ha mostrat també les xifres que posen de manifest que a dia d’avui el deute dels Jocs supera els 60 milions d’euros, entre els diners que no arriben de l’Estat espanyol, els patrocinis que manquen per aconseguir i la inversió que realitza l’Ajuntament de Tarragona en el projecte (veure document adjunt). Per tot això, Pau Ricomà ha demanat que l’Ajuntament de Tarragona es retiri del projecte dels Jocs per incapacitat i que, si creuen que tenen un suport social ampli, engeguin una consulta ciutadana per saber si existeix aquest suport.  

El grup municipal d'ERC-MES-MDC celebra la retirada de les multes imposades al Camp de Mart el passat 12 d‘agost

Les proves aportades per diversos ciutadans al grup municipal han sigut determinants per la retirada de les sancions El grup municipal d'ERC-MES-MDC es va fer ressò la setmana passada de les queixes de diversos ciutadans que consideraven que havien estat multats de forma injustificada a l’avinguda Maria Cristina per una prohibició d’estacionament en motiu dels actes de Sant magí. Les proves aportades han posat de manifest que existien dubtes raonables sobre si el procediment de senyalització de la prohibició d’aparcament havia estat l’adequat. ERC-MES-MDC celebra la retirada d’aquestes multes que, segons ha pogut saber el grup, afectaven a 11 vehicles en total, 9 dels quals van ser retirats per la grua municipal. En una reunió en que ha assistit el portaveu d’ERC-MES-MDC Pau Ricomà i el conseller Xavi Puig, el conseller de Seguretat Pau Pérez i la consellera de mobilitat Begoña Floria, s’ha manifestat que les multes es retiraran d’ofici i es retornarà també l’import de la retirada dels vehicles del dipòsit municipal. Aquesta és una mostra que la col·laboració entre els ciutadans i els representants electes pot ajudar a solucionar problemes i a millorar la convivència ciutadana.  

El grup municipal d’ERC-MES-MDC observa contradiccions entre la versió oficial i els fets administratius en relació a les sancions imposades al Camp de Mart

Demana que els afectats per aquestes denúncies es posin en contacte amb el grup municipal per conèixer el seu cas      El grup municipal apunta que és molt sorprenent que al registre d’ocupació viaria pública publicat per l’Ajuntament no hi figuri la restricció d’aparcament a partir del dia 10 (que és la que ha originat les multes) i sí hi figuren restriccions amb data 11 i 13 que coincideixen amb les fotografies i els testimonis.     Considera que les explicacions de l’alcaldessa accidental són insuficients i contradictòries. És per això que ERC-MES-MDC demanarà una reunió amb Begoña Floría per arribar al fons d’aquesta qüestió. Al mateix temps, exigeix la paralització de tots els expedients sancionadors fins que s’esclareixin els fets.    Els afectats per aquestes denúncies poden posar en coneixement del grup municipal el seu cas a través del següent correu electrònic: gm.erc.tgna@tarragona.cat       Podeu consultar el registre d’ocupació viaria pública en el següent enllaç: http://www.tarragona.cat/seguretat/tramits-i-gestions/ocupacions-de-la-via-publica    

El grup municipal d’ERC-MES-MDC demana explicacions per un seguit de multes imposades després d’un canvi irregular en la senyalització de la prohibició d’aparcament.

Els fets s’haurien produït a l’Avinguda Maria Cristina, davant del Camp de Mart, amb uns cartells de prohibició d’aparcar en motiu de Sant Magí     Diversos ciutadans denuncien que, a l’avinguda Maria Cristina a l’alçada del Camp de Mart, s’han canviat de matinada i de forma irregular les senyalitzacions de prohibició d’aparcar en motiu dels actes de Sant Magí, tal com demostren algunes fotografies enviades per diversos ciutadans al grup municipal d’ERC-MES-MDC. El canvi de cartells de matinada va ser presenciat per alguns veïns de la zona. Segons els testimonis, la prohibició establerta inicialment era a partir de les 00.00h del dia 13 d’agost. Amb el canvi de cartells realitzats durant la matinada del dia 12, la prohibició s’avançava fins al dia 10. Els mateixos ciutadans expliquen que el dimecres 12 al matí, hores després del canvi de cartells, molts cotxes han estat multats i enretirats per la grua municipal.     Per tot això, el grup municipal d’ERC-MES-MDC, ha enviat una carta a l’alcaldessa en funcions Begoña Floria, demanant l’esclariment d’aquest tema. ‘És una pràctica que pensem que és un maltractament al ciutadà. En els moments actuals de dificultat econòmica la multa imposada i el cost d’enretirar el vehicle del dipòsit municipal, supera els 300 euros. Si el que diuen els afectats és cert, és una mostra de desconsideració i prepotència administrativa. Aquestes persones es mereixen, si això es demostra, que se’ls condoni la multa, una explicació convincent i una disculpa’ ha afirmat Pau Ricomà, portaveu d’ERC-MES-MDC.     L’alcaldessa en funcions, Begoña Floria, ha assegurat als mitjans de comunicació que l’error amb els cartells es va produir només en un tram del carrer i que s’està treballant per resoldre les sancions imposades als vehicles aparcats en aquell tram.    Exigim una investigació d’aquests fets que deixen el ciutadà en una clara situació d’indefensio, depuració de responsabilitats, si s’escau i el retorn de les multes de tots els vehicles aparcats davant del Camp de Mart, atès que hi ha testimonis en tot el carrer, no només en un tram.

Estat i PP tenen una voluntat política zero en relació als interessos generals de la ciutadania de Tarragona

La manca dels 15M€ per als Jocs del Mediterrani rebla el clau en la falta de compromís i consideració per part del PP i el Govern de l’Estat. L’avantprojecte de pressupostos presentat pel Govern de l’Estat deixa clar que la voluntat política del PP i del Govern de l’Estat vers els interessos generals de la ciutadania de Tarragona és zero. El Govern del PP només aporta minses partides destinades, per una banda, a qüestions tècniques, com la reiteradament demanada millora de l’estació de ferrocarrils de la ciutat, o bé per que s’hi veuen obligats judicialment. Aquest és el cas de la partida de 500.000€ (d’un total de 1.5M€) destinada al Museu Arqueològic de Tarragona, conseqüència de la demanda judicial guanyada pels treballadors del citat museu per les males condicions de treball i les deficiències existents a l’edifici. Una altra mostra de la voluntat política zero del PP i l’Estat espanyol és la falta d’aportació dels compromesos 15M€ destinats als Jocs del Mediterrani. D'acord amb el govern de la ciutat, l'Estat es va comprometre a aportar 15 M€, destinats a la piscina i altres instal·lacions. Un compromís concret i tangible, i totalment deslligat de les bonificacions fiscals per a les empreses que aportin patrocinis. Aquesta actitud de menysteniment cap a la ciutat és directament inversa a l’actitud que han tingut les administracions catalanes, les quals si que han complert amb les corresponents aportacions econòmiques. El Grup Municipal d’ERC-MES-MDC ha preguntat reiteradament: l’Estat aportarà els 15M€, sí o no? I la resposta ja la tenim. Un rotund no segons es desprèn de l'avantprojecte de pressupostos del govern espanyol i segons les paraules del Diputat al Congrés espanyol i Conseller de la ciutat, Alejandro Fernández. Ni tan sols el PP de Tarragona ha estat capaç de convèncer els seus companys de partit al govern espanyol per a que tinguin més consideració i compromís respecte dels ciutadans i ciutadanes de Tarragona.

El GM d'ERC-MES-MDC considera que tirar endavant els Jocs del Mediterrani, en les condicions econòmiques actuals, és una temeritat.

L'Estat ha demostrat, una vegada més, el seu menysteniment vers Tarragona. Els tarragonins tenen dret a ser consultats sobre el futur de la ciutat El GM d'ERC-MES-MDC lamenta que en el projecte de pressupostos presentat ahir pel Ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, no hi figurin els 15M€ que l'Estat espanyol es va comprometre a aportar per als Jocs del Mediterrani 2017, el qual ja hauria de tenir pràcticament resolt el seu finançament. Aquesta falta d'inclusió en els pressupostos indica, per una banda, el greu menysteniment que el govern de l'Estat té cap a la nostra ciutat i que no confia en absolut en els Jocs del Mediterrani 2017. I, per altra banda, es repeteix l'abandonament pressupostari de Tarragona, fet que comporta reduir les nostres oportunitats de desenvolupament econòmic i laboral, i que queda clarament exemplificat en projectes inacabats com el corredor ferroviari del mediterrani o l'acabament de l'A27, entre d'altres. Per al GM d'ERC-MES-MDC tirar endavant els Jocs del Mediterrani 2017, en les condicions econòmiques actuals, és una temeritat. L'aportació de l'Estat és condició necessària, però no suficient, per a garantir el finançament dels Jocs. Tarragona s'ha endeutat amb un préstec de 12M€, falten els 15M€ de l'Estat i 22M€ en patrocini privat, això sense comptar amb les possibles desviacions de pressupost, que podrien afegir més dèficit a l'actual. Sense els diners que manquen, el futur dels Jocs és ben incert. Per tirar endavant el projecte, amb garanties, falten al voltant de 50M€. Uns diners que haurem de pagar tots els tarragonins. I cal recordar que la situació financera actual de la Corporació és molt delicada, amb un deute molt important, xifrat al voltant de 200M€ degut, entre altres qüestions, a projectes com l'aparcament de Jaume I, que ha nocasionat un forat econòmic de 27M€. Hem de sumar-hi 50M€ més? Des del GM d'ERC-MES-MDC considerem que no podem fer uns jocs que impliquin assumir tots els riscos i endeutament del projecte i, per contra, els beneficis no reverteixin en la ciutat.

El Grup Municipal d’ERC-MES-MDC critica la inadequada reglamentació de l’espai públic

El decret d’alcaldia de 24 de juliol fa un flac favor a la convivència i a l’ús popular de l’espai públic. El decret d’alcaldia sobre l’autorització de menjars populars amb motiu de festes de barri organitzades per associacions veïnals es tracta d’una normativa restrictiva dels usos de l’espai públic i contrària als costums i tradició locals d’ús popular de l’espai públic per part de les diverses entitats veïnals, cíviques, esportives, culturals, socials de Tarragona. Sota l’aparença de solucionar no sabem quins conflictes entre organitzadors i veïnat s’amaga una clara voluntat de restringir, segons convingui a l’equip de govern, l’ús de l’espai públic. El Grup Municipal d’ERC-MES-MDC entén que la convivència, el civisme i les bones relacions entre els diferents actors és la base del comportament d’una ciutadania responsable. Regular aquesta convivència per decret i restringint així allò que és costum, no creiem que sigui la millor manera d’actuar políticament. Darrera d’aquest Decret podem trobar implícits la restricció de costums arrelades com les paelles, sardinades populars organitzades per entitats de la nostra ciutat i altres esdeveniments. Des del Grup Municipal apostem, en canvi, per instruments com la mediació, molt més eficaç i adequat per a resoldre els possibles conflictes sorgits de les costums.  

El GM d’ERC-MES-MDC lamenta que la UOC anunciï el tancament de la seva seu a la ciutat de Tarragona.

El GM fa arribar a l’alcaldia una sèrie de preguntes sobre aquest anunci. Davant la informació apareguda a la pàgina web de la UOC (Universitat Oberta de Catalunya) anunciant el tancament de la seva seu a la ciutat de Tarragona, el Grup municipal d’ERC-MES-MDC, tot lamentant la decisió, ha fet arribar a l’Alcalde una sèrie de preguntes relacionades amb aquest fet. El GM ha demanat informació sobre quins són els motius que han dut a la UOC al tancament de la seva seu de Tarragona, des de quan ho sap l’Ajuntament i quines són les actuacions fetes per la corporació per a evitar-ho. Cal recordar que l’actual seu de la UOC va ser possible gràcies al conveni, que a l’any 2009, van signar la citada universitat i l’Ajuntament de Tarragona, donant resposta una reclamació històrica. Des del Grup Municipal lamentem l’anunci del tancament de la seu de la UOC a Tarragona i esperem que aquesta decisió sigui reconsiderada, fent possible el manteniment del centre a la nostra ciutat. Segons Mònica Alabart, consellera del GM, a ERC-MES-MDC aposta decididament per l’educació al llarg de la vida com a eina per a garantir una millora de les oportunitats socials i laborals de les tarragonines i els tarragonins. És per això que Alabart defensa que Tarragona no pot perdre la seu universitària de la UOC ni les oportunitats que aquest centre ofereix a aquells que volen seguir formant-se.  

EL GRUP MUNICIPAL D’ERC-MES-MDC MOSTRA LA SEVA PREOCUPACIÓ PER LES DARRERES INFORMACIONS APAREGUDES EN RELACIÓ A LA CONSTRUCCIÓ DE LA VILA MEDITERRÀNIA.

El Grup Municipal d’ERC-MES-MDC mostra la seva sorpresa per les informacions aparegudes avui als mitjans de comunicació sobre el concurs públic per crear la Vila Mediterrània. En les reunions amb el conseller Javier Villamayor, per a parlar sobre el projecte dels jocs del mediterrani 2017 i rebre la informació corresponent, no s’ha informat sobre aquest assumpte. No genera un clima de confiança que s’amagui informació en les reunions. Així mateix, ens sobta que en el pressupost operatiu, facilitat per l’Ajuntament, s’hagi habilitat una partida per un import de 3.885.205.50€ (IVA inclòs) per a la manutenció i allotjament dels esportistes i , en canvi, les informacions aparegudes avui parlin d’un valor estimat de 5.305.785€ (IVA inclòs); un augment del 51%. També veiem amb preocupació que es marqui un radi de 30 km per a allotjar als esportistes, tècnics i organitzadors donat que aquest fet provoca que assumint Tarragona tots els riscos del projecte, no aconsegueixi cap benefici per a l’economia local de Tarragona.