Tarragona

Totes les notícies

ERC-MES-MDC celebra que es retiri la proposta de funcionarització de 15 treballadors laborals

La denúncia del grup municipal i la força dels sindicats ha paralitzat el procés     El passat divendres, el grup municipal d’ERC-MES-MDC denunciava la intenció de l’equip de govern de portar al proper plenari una proposta de funcionarització de 15 treballadors municipals que actualment ocupen places de personal laboral. Per als republicans aquesta era una proposta que vulnera els principis bàsics d’accés a la funció pública ja que es realitza sense transparència, sense lliure concurrència i sense publicitat.   Avui mateix els diversos grups municipals han pogut saber que aquesta proposta s’ha retirat de l’ordre del dia del proper plenari. Des del grup municipal d’ERC-MES-MDC celebren aquesta decisió motivada per la pressió exercida tant pels republicans com per algun sindicat. Alhora remarquen que la seva retirada demostra la feblesa de la proposta presentada per l’equip de govern i que no té prou fonament jurídic.   No obstant, alerten que aquesta retirada podria no ser definitiva, ja que l’equip de govern pot tornar a presentar-la en algun futur plenari. En aquest sentit, des d’ERC-MES-MDC asseguren que seguiran de ben a prop aquest tema i que no desistiran en reclamar que es garanteixi l’equitat i la igualtat d’oportunitats per a tots els treballadors municipals.  

ERC-MES-MDC considera irregular el procés de funcionarització de 15 treballadors que ocupen places de personal laboral

L’equip de govern de l’Ajuntament de Tarragona presentarà al proper plenari una proposta de funcionarització de 15 treballadors municipals que actualment ocupen places de personal laboral. El grup municipal d’ERC-MES-MDC denuncia que es tracta d’un procediment que  vulnera els principis bàsics d’accés a la funció pública ja que es realitza sense transparència, sense lliure concurrència i sense publicitat.   ‘Les 15 persones beneficiaries d’aquest procediment passaran a ocupar places de personal funcionari de carrera a través d’un procediment fet a mida. És una decisió arbitrària de l’equip de govern que, possiblement, pretén afavorir determinades persones’, explica el portaveu del grup municipal d’ERC-MES-MDC, Pau Ricomà, qui afegeix que ‘el procediment és de dubtosa legalitat i és una mostra més de les dinàmiques i la manera de fer de l’equip de govern després del pacte de dretes signat fa pocs dies’.   Els republicans demanaran un informe jurídic per saber en què es fonamenta aquest procediment i la seva retirada cautelar mentre no es resolgui.    

ERC-MES-MDC denuncia l’intent de silenciar l’oposició en els consells d’administració de les empreses municipals

El nou repartiment dóna una majoria desproporcionada als partits de l’equip de govern i no respecta la proporcionalitat dels vots obtinguts a les passades eleccions   Els grup municipal d’ERC-MES-MDC ha comparegut en roda de premsa acompanyat dels membres de la CUP per denunciar el nou repartiment de consellers als consells d’administració de les cinc empreses municipals que formen part de l’Agrupació d’Interès Econòmic (AIE). Els republicans denuncien que ‘la majoria de dretes de l’Ajuntament ja comença a imposar els seus criteris d’una manera dura, poc transparent i poc oberta al diàleg’, en paraules del portaveu Pau Ricomà.   El nou repartiment als consells quedaria de la següent manera: el PSC passa de tenir 4 consellers a tenir-ne 5, el PP de 2 a 4, ERC-MES-MDC i C’s de 2 a 1; CIU, ICV i la CUP conserven el representant que tenien i el regidor trànsfuga Josep Maria Prats entra a tots els consells d’administració. Pau Ricomà ha destacat que aquest repartiment ‘premia el transfuguisme i dóna 4 vegades més representació al PP que als partits que el guanyen en nombre de vots, ERC i C’s. Es una majoria absolutament exagerada i sobredimensionada que no reflecteix la proporcionalitat dels vots emesos i la composició del consistori. Alhora és una demostració de prepotència  ja que es dobla la presencia de l’equip de govern sobre la oposició’   Els republicans han criticat també l’augment del nombre de membres dels consells d’administració que passa de 13 components a 15 ja que entenen que és una mesura que va en contra de la racionalització administrativa i de qualsevol criteri d’eficiència econòmica.   Des d’ERC-MES-MDC han remarcat que un dels seus eixos de treball és la lluita per millorar transparència i la corrupció directament vinculat al control de les empreses municipals. En aquest sentit han recordat dues mocions que han presentat en el que va de legislatura i que feien referencia al compliment de les auditories de control a les empreses mixtes i a la implantació d’un reglament que garanteixi la transparència i la igualtat d’oportunitats en la contractació de les empreses publiques per acabar amb el clientelisme i la transparència.

ERC-MES-MDC estén la mà a Ballesteros per arribar a un acord d’estabilitat amb les forces de progrés

Des del grup municipal desmenteixen rotundament que el PSC hagi intentat negociar amb ells un possible acord de govern i lamenten el viratge cap a la dreta de l’equip de govern   ERC-MES-MDC nega rotundament que el PSC hagi fet cap intent de negociació amb el seu grup per buscar acords de governabilitat a l’Ajuntament de Tarragona. ‘El PSC no s’ha adreçat mai a nosaltres per establir negociacions per un possible govern de la ciutat o per explorar un pacte d’estabilitat. L’opció de Ballesteros ha estat triar els socis més dòcils i més situats a la dreta per assegurar-se una majoria acrítica que li permeti un últim mandat plàcid al capdavant de l’Ajuntament. El PSC busca la seva comoditat política i vol evitar que es moguin catifes’ assegura el seu portaveu municipal Pau Ricomà. Ricomà ha afegit que  ‘Ballesteros s’equivoca clarament, el que ara necessita Tarragona és activació, objectius estratègics de futur, lideratge, sortir del marasme en el que porta 4 anys encallada. Ha triat els socis més afeblits, amb menys empenta i més a la dreta’. És per això que lamenten que, havent-hi possibilitats de sumar forces de progrés a l’Ajuntament, el PSC opti pels partits més ancorats a la dreta.   Els republicans han manifestat també que no és cert que la impossibilitat d’arribar a un acord amb ERC-MES-MDC sigui per exigències del seu grup, com fer entrar  Tarragona a l’AMI. Unes afirmacions que s’han llençat des del grup socialista. ‘La bandera els ha servit com a pretext per descartar-nos de qualsevol possible negociació. En aquest sentit, nosaltres el que sempre exigirem és que l’Ajuntament no es situï en oposició al Parlament de Catalunya’ ha explicat Pau Ricomà en roda de premsa.   El portaveu republicà ha lamentat també que Ballesteros traeixi la voluntat de milers de votants i militants socialistes que no el van votar  per a què triés aquests socis preferents. Ha volgut remarcar també que un d’aquests socis, el Partit Popular, ha protagonitzat diverses trames de corrupció arreu del país, algunes d’elles en comarques tarragonines.

ERC-MES-MDC se suma al rebuig contra el Pla Hidrològic de la Conca de l’Ebre

En el proper plenari presenta una moció amb d’altres grup municipals en aquest sentit Els grups municipals d’ERC-MES-MDC, CUP, PSC, CDC, UDC i ICV presentaran el proper dilluns una moció per mostrar el seu rebuig al nou pla Hidrològic de la Conca de l’Ebre aprovat aquest mes de gener per part del govern d’Espanya. Pel grup municipal d’ERC-MES-MDC el Pla Hidrològic de la Conca de l’Ebre ‘és un atemptat a la sostenibilitat del tram final del riu i especialment al fràgil ecosistema del delta de l’Ebre i una amenaça per les activitats econòmiques agrícoles i pesqueres i una cultura i paisatge que vertebra aquestes terres’, tal i com ha explicat el conseller Xavier Puig en roda de premsa. ‘Podríem malpensar i creure que ens estan tancant a poc a poc l’aixeta. O potser no tant a poc a poc’ Els republicans recorden que en el nou pla no es respecten els cabals que poden garantir el manteniment de l’ecosistema i la manera de viure al tram final de l’Ebre sota l’excusa de les comunitats de regants, ‘darrere de les quals sovint s’amaguen molts interessos que no són precisament dels pagesos que volen regar l’hort sinó canals, embassaments i grans corporacions’. El conseller Xavi Puig ha remarcat que ‘per a què ens fem una idea de la magnitud que estem parlant, l’impacte ecològic en el cabal d’aquest pla hidrològic és 2,5 vegades més gran que el del transvasament que proposava el ministre Arias Cañete’ El grup municipal d’ERC-MES-MDC se suma a la crida feta per la societat de les Terres de l’Ebre a participar en una gran mobilització el proper 7 de febrer a Amposta. Xavi Puig, recordant el lema d’aquesta manifestació ‘Sempre pugem naltros, ara baixeu valtros’ ha enviat un missatge clar a la societat ebrenca: ‘Nosaltres baixem i us donem tot el suport del món’.  

ERC-MES-MDC demana millores en la seguretat viària al tram conegut com el Camí del Llorito

Una moció dels republicans instarà al Ministeri de Foment a realitzar obres i senyalitzacions per tal d’augmentar la seguretat del trànsit ERC-MES-MDC vol que el Ministeri de Foment realitzi les accions necessàries per tal de millorar la seguretat viària en el tram de carretera que enllaça l’autovia A-7 i la carretera N-340 a l’alçada de la rotonda de la Savinosa. Aquest tram, conegut com el Camí del Llorito, presenta una alta densitat de transit i compta amb diversos accessos des de camins secundaris que estan mal senyalitzats i tenen poca visibilitat. El tram en qüestió presenta un cert grau de sinistralitat i és especialment perillós en el seu recorregut descendent. Malgrat la limitació de velocitat de la zona, fixada en 60 km/h, la percepció de molts usuaris sobre aquest tram és d’inseguretat. ‘Diversos conductors que transiten habitualment per aquest indret ens han transmès la seva preocupació per la manca de senyalització en els revolts i la mala visibilitat en algunes de les incorporacions’ explica el conseller Jordi Fortuny, qui recorda que ‘el passat 30 de setembre vam haver de lamentar en aquest tram un accident mortal que va costar la vida a dues persones’. Per tot això, el grup municipal d’ERC-MES-MDC presentarà una moció en el proper plenari per tal d’instar el Ministeri de Foment, titular d’aquest tram de carretera, a realitzar les actuacions necessàries per millorar-ne la seguretat. La mateixa moció insta el propi Ajuntament a prendre les mesures preventives que estiguin al seu abast encaminades a garantir la seguretat d’aquest tram.  

‘Ballesteros hauria de plantejar-se si es pot ser alcalde estant imputat per haver ignorat set advertiments d’il·legalitat’

Després de tenir accés a l’auto del jutge on s’imputa Josep Fèlix Ballesteros pel cas INIPRO, el portaveu del grup municipal d’ERC-MES-MDC, Pau Ricomà, manifesta: ‘Genera molta desconfiança la manera com utilitza el diner públic l’actual govern socialista quan estem parlant d’una implicació directa de l’alcalde en un presumpte cas de corrupció. Ballesteros va ignorar expressament fins a 7 requeriments d’il·legalitat de l’interventor i va autoritzar el pagament de factures derivades d’una pròrroga irregular en el contracte. De l’auto del jutge es desprèn que podrien haver-hi indicis de criminalitat i de corrupció. Més enllà de les responsabilitats penals que se n’acabin derivant sembla que l’assumpte no queda circumscrit a errors administratius com en un primer moment va dir la portaveu de l’equip de govern, ni a errors de gestió. Podríem estar parlant de finançament irregular en base a factures pagades per treballs que presumptament no s’han fet. Esperem que les declaracions dels 11 imputats permetin agilitzar l’esclariment del cas i que la justícia actuï amb celeritat. D’altra banda, lamentem que el cas INIPRO embruti el nom de la ciutat i de la institució que ens representa a tots els tarragonins. Ballesteros hauria de plantejar-se si es pot ser alcalde estant imputat per haver ignorat set advertiments d’il·legalitat i hauria de ser prou responsable per saber de quina manera pot beneficiar més la ciutat’.  

El grup municipal d’ERC-MES-MDC reclama la construcció del pas soterrat per a vehicles a l’entorn de la plaça dels carros

En aquest sentit, presentaran una moció al proper plenari del dia 25 de gener L’any 2012 entrava en funcionament el pas soterrat per a vianants a la Plaça dels Carros en una primera fase de les obres que havien de servir per suprimir el pas a nivell existent fins aleshores. 3 anys després, la segona fase del projecte que contempla la creació d’un pas per a vehicles encara no s’ha licitat. El portaveu del grup municipal d’ERC-MES-MDC Pau Ricomà assegura que la construcció d’aquest pas ‘és una necessitat imperiosa per tal de solucionar la connectivitat del barri del port amb la platja i eliminar una barrera que allunya la ciutat del front marítim’. Ricomà recorda que, des que es va suprimir el pas a nivell per a vehicles ‘la congestió de trànsit al Carrer Reial s’ha agreujat augmentant la inseguretat viària i empitjorant les condicions mediambientals’. Per tot això, reclama que ‘És hora que es posi fil a l’agulla’. És per això que els republicans presentaran al proper plenari del dia 25 de gener una moció per instar l’administració de l’estat espanyol, a través del ministeri de Foment i l’empresa pública ADIF, a iniciar la segona fase de les obres que han de permetre el pas de vehicles entre la Plaça dels Carros i el front marítim de Tarragona. Una moció que esperen rebi el suport de tots els grups municipals. Des del grup municipal d’ERC-MES-MDC consideren que aquesta és una reclamació que ha caigut de l’agenda i s’ha de recuperar. Per Pau Ricomà, ‘l’equip de govern socialista de l’Ajuntament de Tarragona ha d’enfocar bé cap a qui dirigir les reclamacions i les queixes com aquestes’. El portaveu republicà recorda que ‘els incompliments de l’Estat espanyol en matèria d’inversions són continus’.  

ERC-MES-MDC no donarà suport als pressupostos del PSC 'Són uns pressupostos continuistes, sense horitzonts, i amb poca sensibilitat social'

El pressupost presentat pel PSC no assenyala cap estratègia de futur per Tarragona. Són uns pressupostos per “anar fent”, com si encara estiguéssim en la lògica de l’anterior mandat. No sabem què faran els altres grups, però ERC-MES-MDC creiem que el que menys li convé a la ciutat és una oposició complaent i poc exigent.  Per al nostre grup, tenir una ciutat digna i que ofereixi una vida digna a les persones passa per cinc eixos: Cultura, educació, inclusió social i lluita contra la pobresa, suport a l’economia local i ordenació de la ciutat. Els pressupostos no recullen estratègies de llarg recorregut en cap d’aquests àmbits, no ajuden a crear ocupació i ens preparen per a uns Jocs, costi el que costi, que representen una gran amenaça per les polítiques socials i culturals i pel creixement econòmic dels pròxims anys. L’equip de govern  pretén presentar els pressupostos com a progressistes basant-se en partides que creixen, les destinades a adequació d’equipaments escolars i a polítiques d’ocupació. No es pot obviar que la part més important d’aquestes partides vindrà de transferències finalistes de programes de la Generalitat.  El PSC no dota, o en algun cas dota de manera molt insuficient, les mocions aprovades amb el seu propi vot. Quin joc és aquest? Votar mocions per quedar bé però no complir-les. Parlem de mocions mal dotades, com el Llibre Blanc dels equipaments i les beques esportives per famílies amb pocs recursos, o absolutament desaparegudes com la Taula contra la Pobresa i per la Inclusió Social, el suport als malalts de Síndromes de Sensibilitat Central i el pla d’acollida dels refugiats sirians.  Ens hem d’assegurar que Tarragona no s’endeutarà més, seria un llegat ruinós per a les pròximes generacions. ERC-MES-MDC hem proposat limitar el pressupost dels Jocs a allò que es pugui finançar externament. L’Ajuntament no pot posar-hi un euro més. Aquest compromís no ha volgut ser assumit pel PSC.