Tarragona

Totes les notícies

ERC portarà al Ple una bateria de mesures contra la brutícia i els abocadors il·legals

ERC-MES defensa que la ciutat necessitat un pla de shock immediat per aturar i revertir la degradació que està patint Tarragona. Per això els republicans han preparat una moció al proper Consell Plenari que reclama, entre altres coses, supervisar el compliment dels contractes de neteja de la ciutat, endreçar els punts més deteriorats i concorreguts i incrementar els agents cívics i policials destinats a controlar i sancionar l’incivisme, així com fer campanyes d’informació i prevenció. En paraules de Pau Ricomà, portaveu d’ERC-MES, “fa dos anys Ballesteros va dir que eliminaria les paneroles i ara tenim un problema amb les rates, així que calen solucions immediates”. Davant d’aquesta situació pel portaveu republicà el primer que cal és reconèixer aquesta realitat, no negar-la: “trepitjar la ciutat i parlar amb els veïns serveix per adonar-se que efectivament Tarragona està bruta”. Per aquesta raó el líder d’Esquerra exigeix que “el govern compleixi els compromisos adquirits” i proposa “treballar tots a una per plantar cara a l’incivisme i capgirar aquesta lamentable situació que no ens mereixem com a ciutat”. En una línia similar, ERC-MES plantejarà una altra moció per eradicar els nombrosos abocadors il·legals que proliferen a Tarragona, especialment als barris. La moció arriba després de la problemàtica d’aquest estiu, quan ERC i les entitats veïnals van tenir un enfrontament dialèctic amb el PSC que va qüestionar l’existència dels abocadors de La Floresta, l’Albada i Parc Riu Clar. En paraules de Ricomà, “reivindicarem que es compleixin tots els acords que en el seu dia vam assumir com Ajuntament”. Atès que bona part dels acords originals van ser proposats pel grup de twitaires #TgnTT, Esquerra oferirà a la resta de grups de l’oposició la possibilitat de defensar conjuntament la moció. Dues propostes que guarden relació amb una tercera moció que presentaran els republicans, que reclama un estudi per combatre la inundacions de la Part Baixa.

ERC aposta per un pla de xoc contra l’incivisme i la degradació de la ciutat

Els republicans demanaran una partida als pressupostos del 2019.  Pau Ricomà, portaveu d’ERC a Tarragona, reclama una partida pressupostària per tirar endavant un pla de xoc contra l’incivisme a Tarragona. Per Ricomà, ‘la lluita contra l’incivisme i la millora de la neteja ha de ser prioritari per l’ajuntament perquè estem davant d’una situació de degradació de la ciutat insostenible’. Els republicans volen que els pressupostos del 2019 incloguin una partida de, com a mínim, mig milió d’euros per fer possible aquest pla. Entre les propostes que hauria d’incloure el pla de xoc els republicans destaquen la necessitat de dur a terme una inspecció i control de tots els contractes, en especial el de la neteja, d’aquelles empreses concessionàries que actuen a l’espai públic. Aposten també per impulsar el reglament de les deixalleries i combatre així els abocadors il·legals, una mesura que ‘malauradament es va aprovar en consell plenari a proposta d’un grup de tarragonins tuitaires i el govern del PSC-PP no ho ha tirat endavant’.  Els republicans demanen implementar dispositius policials que vigilin el compliment de les ordenances i que s’apliquin les sancions establertes davant abocaments i il·legals i altres actituds incíviques i exigeixen també actuar urgentment davant els diferents tipus de plagues, especialment la de rates, que els darrers dies s’estan fent presents arreu de la ciutat.   Els republicans han donat a conèixer aquesta mesura en un esmorzar amb la premsa celebrat aquest dilluns a Tarragona. En el transcurs del mateix, Ricomà ha anunciat que des d’ERC estan treballant per tirar endavant un plenari monogràfic sobre els Jocs del Mediterrani ‘perquè hi ha incerteses i dubtes esperpèntics com el nombre d’entrades venudes o els ingressos per venda de marxandatge’. Per Ricomà ‘és lamentable l’absoluta manca de transparència de Ballesteros a l’hora de donar xifres per fer balanç dels Jocs’.

Pau Ricomà demana la dimissió de l’alcalde i la portaveu de l’equip de govern pel cas INIPRO

‘Que l’alcalde de Tarragona hagi de seure al banc dels acusats per un delicte de prevaricació i malversació, és el moment més trist dels 40 anys d’ajuntaments democràtics a la ciutat’. Així valora Pau Ricomà, portaveu d’ERC, la notícia que Ballesteros haurà d’anar a judici pel cas INIPRO. Els republicans anuncien que demanaran la dimissió de l’alcalde i també la de la portaveu de l’equip de Govern Begoña Floria. Tot i això, Ricomà assegura que ‘ens agradaria no haver d’arribar a fer la petició i que sigui el mateix alcalde qui, per respecte a la gent de Tarragona, dimiteixi per iniciativa pròpia. Havent d’anar a judici acusat de prevaricació, suborn i malversació, entre altres delictes, Ballesteros no pot seguir al capdavant de la ciutat’.     Pau Ricomà afirma que, a l’espera de les responsabilitats penals que pugui dictaminar la justícia, ‘Ballesteros ha d’assumir responsabilitats polítiques,  Tarragona no es mereix tenir un alcalde acusat d’haver usat en benefici propi diners dels tarragonins que s’havien pressupostat per serveis socials’.   ERC demana també la destitució de Gustavo Cuadrado del seu càrrec de gerent de la Fundació Smart City, ja que també seurà al banc dels acusats pel cas INIPRO. ‘ De cap manera podem tenir al capdavant d’una fundació que rep molts diners de l’Ajuntament una persona acusada de malversació, entre altres delictes’.            

ERC demana actuar per evitar que Ca la Garsa s'ensorri

Pau Ricomà, portaveu del grup municipal d’ERC  a l’Ajuntament de Tarragona, mostra la seva preocupació per l’estat de Ca la Garsa i demana explicacions al govern després que hagi estat necessari apuntalar l’edifici. ‘L’emblemàtic edifici medieval de Ca la Garsa se suma a una llarga llista d’elements patrimonials de la ciutat que presenten riscos. La Part Alta s’ensorra’, afirma amb preocupació Ricomà.   El líder dels republicans anuncia que el ERC reclamarà a l’equip de govern un informe sobre l’estat de l’edifici i la previsió d’actuacions per la seva consolidació. ‘No ens podem permetre veure com s’ensorra un element patrimonial de tan valor com aquest per la desgana o el desinterès de l’equip de govern’, denuncia Ricomà. El portaveu d’ERC  lamenta la manca d’estratègies de conservació del patrimoni per part de l’equip de govern i afirma que ‘l’estat de Ca la Garsa no és un fet aïllat, es repeteix en moltíssims edificis amb valor patrimonial així com als monuments de la ciutat’. El republicà recorda que recentment ha estat necessari actuar d’urgència a l’amfiteatre per l’aparició de diverses esquerdes. ‘Reivindiquem que l’ajuntament disposi d’un pla de gestió del patrimoni amb especial cura per la conservació dels monuments i edificis singulars’.   Des d’ERC lamenten que, quatre anys després de les obres de consolidació de Ca la Garsa, l’estat de l’edifici hagi empitjorat. Pau Ricomà insta el govern a ‘apostar per la conservació del patrimoni medieval i cumplir amb les promeses de posar en valor el call jueu que van realitzar quan es va presentar l’adequació de Ca la Garsa al 2015’.      

ERC demana solucionar els problemes ocasionats per la manca de tractament contra el pugó

El Grup Municipal d’ERC-MES-MDC ha reclamat conèixer per escrit quines mesures pren l’Ajuntament de Tarragona per lluitar contra la plaga de pugó que afecta algunes zones de la ciutat. Aquesta demanda ha estat davant les queixes de diversos veïns i veïnes per la manca de tractament contra el pugó que pateixen alguns arbres de la ciutat i que provoquen brutícia en les voreres i possibilitat de relliscades dels vianants per la presència de fulles i flors.   Els republicans també han demanat que es dugui a terme el tractament adequat contra aquesta plaga i es dugui a terme la neteja adequada de les zones afectades, per tal que la via pública es mantingui neta i sense perill de relliscades pels vianants.   El portaveu d’ERC, Pau Ricomà, ha manifestat que “aquesta és una mostra més de la manca d’eficàcia en la gestió pública, i en concret del correcte manteniment de la via pública,  per part de l’equip de govern. La neteja a la ciutat de Tarragona és un tema preocupant per les seves mancances”. “Urgeix el tractament adequat contra la plaga de pugó i reclamem, de nou, un pla integral de neteja de la ciutat”, ha afirmat Ricomà.    

ERC demana explicacions i solucions a la problemàtica dels abocadors il·legals a Tarragona

El Grup Municipal d’ERC-MES-MDC demana explicacions a l’Ajuntament de Tarragona sobre la presència d’abocadors il·legals a la ciutat. El portaveu republicà, Pau Ricomà, ha reivindicat que “volem saber què farà l’Ajuntament de Tarragona per eliminar urgentment aquesta font de perillositat i quin pla d’acció té per a eliminar els abocadors il·legals del terme municipal”. Una font de contaminació que, malauradament, s’ha fet habitual als barris de La Floresta, l’Albada i Parc Riu Clar, tal com apunten els republicans. Aquesta problemàtica s’ha fet evident després que ahir, veïns i veïnes de la Floresta, denunciaven, a través de xarxes socials, l’existència de dos nous abocadors il·legals a tocar del barri. Algunes de les imatges publicades mostren aquests abocadors plens d’una gran quantitat de pneumàtics, tant a dins com a fora dels contenidors. Cal recordar que els pneumàtics són residus inflamables i altament contaminants que posen en perill la seguretat i la salut de les persones. Ricomà exigeix “una intervenció urgent i contundent per a eliminar aquest risc i perseguir amb la màxima duresa les persones o empreses infractores” i dirigeix una pregunta a l’equip de govern: “qui ha donat permís a cap empresa per tractar residus industrials a la via pública?” Pau Ricomà demana que l’equip de govern que compleixi els compromisos assolits en la lluita contra els abocadors il·legals i treballi la prevenció: “A més de sancions, calen mesures de prevenció, com la instal·lació de bol·lards, que vam proposar al seu dia, i que s’han mostrat eficaços per evitar aquesta mena d’abocadors”. Finalment el líder republicà lamenta “la manca de sensibilitat, actuació i eficiència  de la corporació municipal en relació a la neteja i reivindica que la neteja de la ciutat és un problema greu que requereix un pla integral d’actuació.”  

ERC-MES-MDC expressa el seu suport al Club Rugby Tarragona

El terreny de joc que el club de rugby havia d’emprar, a l’Anella Mediterrània, per a la pràctica esportiva no està en les condicions d’ús pactades entre entitat i govern. Tot i que l’Ajuntament va prometre que el club tindria unes instal·lacions a l’Anella Mediterrània, l’entitat denuncia que “els tècnics municipals ens van informar que el mal estat de la gespa és degut a que no es va projectar per a ús esportiu; la gespa i la sorra que han posat són de jardí”. Un fet que té l’agreujant que hi ha una empresa de manteniment que “només mantindrà aquest espai com a un parterre, no com a una instal·lació esportiva”. El club, entitat amateur, amb 33 anys d’història, que  treballa l’esport base i escolar i participa en projectes socials, denuncia la precària situació en la que es troben i exigeixen una solució al consistori. En aquest sentit, Pau Ricomà, portaveu del Grup Municipal d’ERC-MES-MDC, apunta que “una entitat com el Club de Rugby Tarragona, per la seva trajectòria i la immensa activitat que desenvolupa amb els joves, ha de comptar amb la plena estima i suport de l’Ajuntament de Tarragona”. El portaveu republicà apunta denuncia que “ja no és només un problema de desídia o abaratiment de costos, o de fer els jocs sense tenir en compte les entitats de la ciutat: el problema és que s’han fet enganyant les pròpies entitats.” En aquest sentit ha apuntat que “el llegat esportiu dels Jocs ha d’estar al servei de les entitats esportives de la ciutat i la ciutadania de Tarragona”. El Grup Municipal d’ERC-MES-MDC es posa a disposició del club per tal de trobar una solució immediata i adequada. Així mateix, Ricomà exigeix que les instal·lacions de l’Anella Mediterrània siguin aptes per a l’ús esportiu i que es posin immediatament al servei de les entitats esportives tarragonines, “dues coses que no caldria ni demanar-les, perquè són de sentit comú, però que lluitarem perquè es compleixin”.

ERC proposa mesures per garantir el cobrament a temps de les subvencions de les associacions

Els republicans demanen una disculpa de l’Ajuntament amb les entitats veïnals El grup municipal d’ERC-MES-MDC vol que l’Ajuntament de Tarragona posi mesures per evitar que es repeteixin els problemes que han patit les associacions de veïns amb el cobrament de les subvencions municipals. Pau Ricomà, portaveu dels republicans, lamenta que ‘diverses associacions, enmig de l’estiu quan proliferen revetlles i festes de barri, han hagut de sufragar les despeses de la seva butxaca o anul·lar actes perquè no han rebut les corresponents subvencions’. Ricomà manifesta que ‘som conscients que es tracta d’una ineficiència de l’administració que no ha estat voluntat de ningú, però com a Ajuntament hem de treballar per a que no es repeteixi’. En aquest sentit, els republicans proposen la creació d’un ‘equip de suplències’ que pugui donar resposta a circumstàncies imprevistes, com baixes laborals o pics de feina, per tal d’evitar que es repeteixin situacions com les que han patit les associacions. ‘L’equip de suplències i de suport, amb personal tècnic polivalent, oferiria ajuda tècnica a les àrees de treball prioritàries que requereixin temporalment suport per excés de feina, baixes laborals o qualsevol altra raó’, explica Pau Ricomà. Els republicans apunten que el problema que han tingut les associacions de veïns és un dels molts que es donen en l’administració local i reivindiquen que ‘cal pensar solucions eficients i estudiar la possibilitat de reforçar la plantilla municipal per acabar amb les disfuncions que es donen en àrees com les tramitacions electròniques, l’assessorament o la gestió de subvencions entre molts d’altres’. ERC portarà aquesta petició al plenari d’aquest divendres amb una moció que demana en el seu primer punt que l’ajuntament es disculpi amb les entitats que s’han vist perjudicades pel retard, l’incompliment i la incertesa del finançament de les seves activitats. ‘La tasca de les entitats socials i veïnals ha de ser un pilar de la participació ciutadana.

Pau Ricomà: ‘Els Jocs han estat la festa de comiat de Ballesteros i ens ha sortit caríssima’

Els republicans demanaran un ple monogràfic sobre els Jocs del Mediterrani i exigeixen la liquidació de la Fundació Tarragona 2018.   El portaveu d’ERC a l’Ajuntament de Tarragona, Pau Ricomà afirma que ‘l’esdevenir dels Jocs del Mediterrani, amb el desgavell en la gestió de l’esdeveniment i la mala imatge de Tarragona, és el corol·lari de l’època Ballesteros’. Pel líder dels republicans, ‘els Jocs han estat la festa de comiat de Ballesteros i ens ha sortit caríssima’. Ricomà ha fet aquestes declaracions en una roda de premsa de valoració de la cita esportiva en que ha volgut fer un agraïment sincer a voluntaris, protecció civil, guàrdia urbana, treballadors del Patronat d’Esports i periodistes locals. ‘En uns Jocs que han estat un desgavell organitzatiu, tot el que depenia de la gent de Tarragona ha sortit bé’, ha afirmat Ricomà. Des d’ERC han advertit que ‘les previsions delirants de venda d’entrades i marxandatge no s’han complert i ens deixaran un dèficit important’ i expliquen que ja han demanat els ingressos que s’han obtingut per aquest concepte. Ricomà exigeix a l’alcalde transparència amb els números i anuncia que ERC demanarà un ple monogràfic sobre els Jocs. ‘Esperem comptar amb el suport de la resta de grups de l’oposició. Els tarragonins mereixen el màxim de transparència’. Els republicans lamenten que els objectius plantejats pel PSC amb els Jocs han estat irreals, des de la transformació de la ciutat, fins la generació de llocs de treball o l’impacte econòmic al territori, xifrat pels organitzadors en 900 milions d’euros. ‘Els objectius plantejats eren tan irreals que no es recolzaven en cap estudi rigorós. Quan planteges objectius irreals com a punt de partida el fracàs està servit’, afirma Ricomà. Sobre la futura gestió de l’Anella Mediterrània, Pau Ricomà adverteix que ’ERC s’oposarà a que es canviïn els estatuts de la Fundació Tarragona 2018 per a que gestioni l’espai.