Tarragona

Totes les notícies

ERC reclama que l’Ajuntament de Tarragona reconegui com a legítim el govern sorgit de les eleccions del 27S

ERC presenta una moció conjunta amb PDeCAT, CUP i UpA per a ser debatuda en el consell plenari del 17 de novembre Els grups municipals d’ERC-MES-MDC, PDeCAT, CUP i UpA presenten al Consell Plenari del pròxim divendres 17 de novembre una moció per reconèixer el govern de Catalunya sorgit de les urnes el 27 de setembre del 2015 com el govern legítim de Catalunya. Les quatre formacions també reclamen que l’Ajuntament de Tarragona reconegui el Parlament de Catalunya, sorgit de les mateixes eleccions, com a l’únic representant del poble català.   El portaveu d’ERC-MES-MDC, Pau Ricomà, ha destacat que ‘defensem el nostre govern legítim que va ser escollit en unes eleccions amb la màxima participació. És una obvietat que un partit democràtic només pot reconèixer aquell govern que han escollit els ciutadans de Catalunya i aquell President triat pel Parlament de Catalunya. L’aplicació l’article 155, cessant el govern  de Catalunya, és un acte antidemocràtic impulsat pel PP amb el suport de C’s i el PSOE’. Pel republicà ‘el Partit Popular no pot assumir el govern de Catalunya, quan només té el 8% de suport al Parlament’.   Per la seva banda, la consellera del Partit Demòcrata (PDeCAT), Cristina Guzmán, ha recordat que el passat 21 d’octubre, el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, “va anunciar la seva proposta al Senat per al cessament del President de la Generalitat, Carles Puigdemont, i de tot el Govern en l’aplicació de l’article 155 de la constitució Espanyola”. “Davant d’això, en el passat Consell Plenari vàrem presentar i aprovar  la moció de rebuig a la suspensió de l’autonomia de Catalunya i en defensa de l’autogovern”, ha recordat Guzmán, que ha manifestat que “esperem que la moció per reconèixer el govern legítim de Catalunya tingui el mateix desenllaç i s’aprovi amb al més ampli consens possible”.   La consellera Laia Estrada, de la Candidatura d’Unitat Popular, ha centrat la seva exposició en els fets ocorreguts el 27 d’octubre, amb la decisió presa finalment pel Senat d’autoritzar al Gobierno espanyol per a l’aplicació l’article 155, i ha enumerat els cinc decrets que aquest va aprovar el mateix dia i que suposen l’esmentat cessament del Govern català i l’assumpció de les competències per part dels Ministerios corresponents, així com la dissolució del Parlament i la convocatòria d’eleccions el proper 21 de desembre.

L'A7 al seu pas per la zona d'Aqüeducte

Pau Ricomà: ‘La reducció de la velocitat a l’A7 és una mesura pal•liativa que no resol la problemàtica de fons’

ERC reitera la petició de millorar la seguretat en els accessos i reduir l’impacte sonor   Davant l’entrada en vigor aquest dimarts de la limitació de la velocitat a l’A7 al seu pas per Tarragona, el grup municipal d’ERC-MES-MDC alerta que la mesura no resol el problema de fons. ‘Fa mesos que denunciem la perillositat en les incorporacions i sortides de l’A7, uns carrils que no compleixen amb la llargada de seguretat que la normativa fixa en 125 metres’, explica el portaveu d’ERC Pau Ricomà. El republicans recorden que el novembre de l’any passat es va aprovar una moció d’ERC a l’Ajuntament de Tarragona instant el ministeri de Foment a adequar aquests carrils a la legislació vigent. La Comissió de Foment del Senat, a proposta d’ERC, va aprovar també per unanimitat aquest mes de maig reclamar a l’executiu espanyol la millora d’aquests accessos. ‘La reducció de velocitat que aplica el Ministeri de Foment és una mesura pal·liativa però no resol la deficiència en el disseny dels accessos i sortides. Exigim la inversió necessària per garantir la seguretat d’aquesta via’, afirma Ricomà. Un altre punt que els republicans temen que es quedi al calaix és la instal·lació de pantalles acústiques a la zona dels carrers de Sant Auguri i Sant Eulogi. ‘Malgrat la guàrdia urbana ha constatat amb sonòmetres que el soroll supera els límits recomanats per l’OMS, des de Madrid s’excusen en la manca de pressupost per no fer res’. Aquesta reivindicació dels Veïns de l’Aqüeducte també va rebre, a proposta d’ERC, el suport de l’Ajuntament al plenari del passat mes d’abril. Des d’ERC insten el Ministeri a solucionar definitivament aquestes dues problemàtiques tot recordant que l’A7 al seu pas per Tarragona suporta un trànsit rodat de l’ordre de 50.000 vehicles diaris. ‘La reducció de la velocitat a l’A7 no ha d’anar en detriment d’eliminar la perillositat en els accessos i la instal·lació de pantalles acústiques’, conclou Ricomà.

ERC, PDeCAT i CUP donen suport a la Generalitat per proclamar la República

Els grups municipals d’ERC-MES-MDC, CUP i PDeCAT presenten al Consell Plenari d’aquest dijous una moció en suport a la Generalitat de Catalunya per a que proclami la República. Passats 25 dies des de la celebració del referèndum, les tres formacions insten a l’aplicació del seu resultat i posen en valor les institucions catalanes i la ciutadania per haver-lo fet possible, mentre condemnen la intervenció de l’autogovern per part de l’Estat espanyol.   ‘L’1 d’octubre més de 2 milions de persones van plantar cara a la demofòbia i la repressió de l’Estat espanyol per decidir si estaven o no a favor de construir una nova República’, manifesta el portaveu d’ERC Pau Ricomà. Els republicans remarquen que ‘davant la demanda de diàleg del Govern català la resposta de l’estat espanyol ha sigut una repressió sense precedents en democràcia contra les institucions catalanes’. Per Ricomà, ‘és hora de proclamar a República Catalana per la propia supervivència del país i les seves institucions. El mandat és clar i cal reconèixer la voluntat de la ciutadania expressada a les urnes’.   Per la seva banda, el portaveu del Partit Demòcrata (PDeCAT) manifesta que “el passat dia 1 d’octubre, tot i la violència de la policia espanyola, la gent va votar a favor de la independència”, i assenyala que la seva formació està compromesa fins al final amb el resultat del referèndum. “Donarem tot el suport al nostre president, al Govern i al Parlament de Catalunya per a fer efectiu el mandat de la ciutadania, que no és altre que la proclamació de la República Catalana”, ha afirmat Abelló. El portaveu del PDeCAT ha reiterat la seva condemna a “la flagrant violació dels drets fonamentals a través de les mesures repressives aplicades per l’executiu espanyol contra el poble i el Govern català”.   La consellera de la CUP Laia Estrada, considera que ‘davant l’ofensiva sense precedents d’Estat espanyol, que està mostrant el seu veritable rostre autoritari i de fidel hereu de la dictadura feixista, l’única defensa que podem tenir és erigir-nos com a subjecte polític autodeterminat i això passa per proclamar la República’.

Els grups municipals d’ERC-MES-MDC i la CUP presenten una moció en defensa de l’escola catalana

Els grups municipals d’ERC-MES-MDC i la CUP han presentat avui en roda de premsa una moció conjunta en defensa de l’escola catalana que es debatrà en el plenari del proper dijous 26, com a reacció als atacs que està rebent darrerament. Els dos grups han cregut necessari presentar aquesta proposta per tal que l’Ajuntament de Tarragona manifesti el seu suport al model educatiu català i demani la rectificació de les declaracions que s’han fet en aquest sentit.   Pau Ricomà, portaveu d’ERC-MES denuncia que ‘estem davant una clara ofensiva contra el model educatiu català, un relat absolutament fals basat en mentides que posa en qüestió aquest model i la professionalitat dels docents.’ El republicà destaca el paper cohesionador d’un model educatiu ‘que evita la segregació segons orígens geogràfics o lingüístics i que vetlla per la igualtat d’oportunitats i la construcció d’un pensament crític’.   El regidor de la CUP Jordi Martí ha assegurat que el model de l’escola catalana és conegut arreu ‘pel seu èxit com a mètode de cohesió social’. Ha destacat que la ‘moció té un record pels models pedagògics mare que queden recollits en l’actual, basats en la construcció de persones autònomes i amb criteri propi’. També ha insistit que el caràcter crític d’aquest model ‘no admet l’adoctrinament, i és tot el contrari del que diuen que és l’escola catalana’.   Els dos grups esperen que prosperi la moció i que, malgrat el soroll mediàtic dels esdeveniments polítics a nivell nacional, no quedi en segon terme la defensa de quelcom que consideren part fonamental de la societat catalana.    

ERC i CUP exigeixen l’alliberament immediat dels presos polítics Cuixart i Sànchez

Els grups municipals d’ERC-MES i la CUP insten l’Ajuntament de Tarragona a exigir l’alliberament immediat dels presos polítics Jordi Cuixart i Jordi Sànchez. Els independentistes presenten al plenari de la setmana vinent una moció que demana el posicionament del consistori davant la resposta repressiva de l’Estat amb l’empresonament dels dirigents d’Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana i dona suport al govern de Catalunya per tal de fer efectiu el mandat popular de l’1 d’octubre. El portaveu d’ERC Pau Ricomà denuncia que ‘a Sànchez i Cuixart se’ls condemna per participar en manifestacions independentistes, democràtiques i completament pacífiques. És inadmissible que en ple segle XXI esdevinguin presos polítics dues persones avalades per una àmplia carrera de militància cívica i exemplar, amb les mobilitzacions més multitudinàries i cíviques d’Europa a les espatlles’. La regidora de la CUP Laia Estrada considera que és “inadmissible que a l’Estat espanyol mentre els grans corruptes dormen a casa seva, dues persones que són referents de la societat civil catalana estiguin privades de llibertat”. En relació a aquest fet, afegeix que “no podem perdre ni un minut més ja que l’Estat pretén esclafar-nos” i considera que “la millor defensa és esdevenir un subjecte polític autodeterminat i proclamar la República ara”. CUP i ERC confien en obtenir els suports suficients per tirar endavant  la moció. ‘Estem davant d’un dels atemptats més greus de les darreres dècades a la democràcia i als drets fonamentals’, conclouen les dues formacions.   

ERC demana explicacions a la presidència de l’AMT per una despesa de 50.000 euros en coaching

Segons publica Porta Enrere, no s’acredita que la feina s’hagi realitzat El Grup Municipal d’ERC-MES-MDC sol·licita una reunió extraordinària del consell d’administració d’Aparcaments Municipals de Tarragona per abordar la informació publicada aquest dimecres al mitjà digital Porta Enrere. Segons el digital, l’AMT hauria gastat prop de 50.000 euros en un contracte amb una empresa per a coaching i formació de treballadors, una despesa que no disposaria de la documentació pertinent i que no quedaria acreditada la seva realització. Porta Enrere afirma que treballadors de l’AMT contradiuen les explicacions que s’han donat des de gerència de l’empresa i afirmen no haver rebut cap formació per aquest concepte. ‘De ser certa la informació publicada per Porta Enrere estaríem davant d’un fet molt greu. Exigim explicacions a la presidència actual i a la senyora Floria, que era presidenta en el moment de la signatura del contracte’, afirma el portaveu d’ERC Pau Ricomà. Els republicans reclamen resposta a diversos interrogants que envolten la contractació de la empresa, la motivació i la justificació de la despesa. ‘Quin procediment es va utilitzar per contractar l’empresa? Quins treballadors van rebre formació?’, es pregunta Ricomà. El portaveu republicà afegeix que demanaran també explicacions sobre el suposat incompliment en matèria de transparència que denuncia el periodista de Porta Enrere a l’hora d’accedir a la informació sol·licitada.  Des d’ERC anuncien que sol·licitaran per escrit tota la informació sobre aquesta contractació i que inicien ronda de contactes amb la resta de partits de l’oposició per forçar la convocatòria del consell d’administració de l’AMT. El  president de l’AMT es veuria obligat a convocar de forma extraordinària el consell si ho sol·licita un terç dels membres, una xifra que s’assoleix amb la suma dels consellers representants de l’oposició. ‘Exigim que s’esclareixi amb urgència aquesta informació.

ERC- MES-MDC reclama que l’alcalde es manifesti contra el vaixell per a policies atracat al Port de Tarragona

Pau Ricomà: ‘Seria una demostració de dignitat i de coherència dir-los que no són benvinguts a Tarragona’   El portaveu d’ERC-MES-MDC Pau Ricomà qualifica de ‘desplegament per a la coacció i la repressió dels catalans la presència d’un vaixell per allotjar policies atracat al Port de Tarragona’. Els republicans reclamen a l’alcalde que es manifesti en contra de l’estada d’aquest vaixell a la ciutat de Tarragona i de l’amenaça per a la població que representa. ‘És d’una gran incoherència que l’Ajuntament s’hagi posicionat reiteradament contra la presència de vaixells de guerra al Port de Tarragona i ara resti mut davant de la presència d’un vaixell que allotjarà uns cossos policials que no venen a protegir la ciutadania sinó a coaccionar-la, intimidar-la i reprimir-la vulnerant drets fonamentals’, assevera Pau Ricomà. ‘Som conscients que l’alcalde no té competències per impedir la presència d’aquests vaixells, però com a representant polític de tots els tarragonins i en virtut dels valors del pacifisme, reiteradament invocats al saló de plens, seria una demostració de dignitat i de coherència dir-los que no són benvinguts a Tarragona’, conclou Ricomà.        

Pau Ricomà: ‘L’Ajuntament de Tarragona no pot callar davant la repressió judicial que estem patint a Catalunya’

ERC-MES-MDC presenta una moció de condemna a la repressió judicial del govern del Partit Popular El grup municipal d’ERC-MES-MDC insta l’Ajuntament de Tarragona a rebutjar i condemnar la repressió judicial exercida pel govern del Partit Popular contra els promotors del referèndum de Catalunya i contra tots els potencials col·laboradors. ‘Demanem una defensa conjunta de les llibertats democràtiques que s’estan veient perseguides en forma de repressió a alts càrrecs de la Generalitat, investigació a alcaldes, escorcolls a impremtes, coaccions a mitjans de comunicació i amenaces a la ciutadania’, afirma el portaveu d’ERC Pau Ricomà. El líder republicà assegura que ‘el govern de l’estat està arribant a extrems que ens recorden maneres de fer pròpies del franquisme’.   Pels republicans ‘estem vivint un moment històric i els problemes polítics requereixen de vies de solució política. En cap cas s’ha d’utilitzar la repressió judicial’. Des d’ERC-MES-MDC insten l’Ajuntament de Tarragona a posicionar-se contra la repressió que s’està vivint. Pau Ricomà considera que ‘l’Ajuntament de Tarragona no pot callar davant la repressió judicial que estem patint a Catalunya. Fem una crida a totes les forces demòcrates a mostrar el seu rebuig frontal a aquesta repressió i a reafirmar-se en la defensa dels drets humans com a marc de convivència i resolució de conflictes’. En aquest sentit el portaveu d’ERC afirma que ‘poc es pot esperar de partits demofòbics com el Partit Popular fundat per exministres franquistes, però encoratgem el PSC de Tarragona a reconciliar-se amb la ciutadania i a ser coherents amb la seva tradició democràtica’. Ricomà, en referència al PSC, es pregunta: ‘Quants atacs a més als drets bàsics pensen tolerar? On està el límit?’   Aquesta petició del grup municipal d’ERC-MES-MDC es formalitzarà amb una moció que presenten per ser debatuda en el consell plenari del proper 28 de setembre.

Foto: Associació AFAT

ERC lamenta el tancament de l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer de Tarragona i interpel•la Ballesteros

Els republicans reivindiquen novament la necessitat de crear un reglament de subvencions municipals   El grup municipal d’ERC-MES-MDC lamenta profundament el tancament de l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer de Tarragona i destaca la tasca fonamental que ha dut a terme al llarg de 20 anys. ‘AFAT i el seu president, Jaume Solé, han fet una feina titànica durant dues dècades per millorar la qualitat de vida dels malalts d’Alzheimer i els seus familiars. El tancament de l’associació és una noticia molt trista i només podem tenir paraules d’agraïment per tot l’equip humà que hi ha al darrera’, afirma el líder republicà Pau Ricomà. Els republicans reiteren la necessitat de crear un reglament de subvencions municipals que estableixi uns criteris clars a l’hora d’atorgar les ajudes i que s’acabi amb la dinàmica de les subvencions ‘a dit’. ‘És escandalós que entitats del tercer sector com AFAT tinguin un suport irrisori de l’Ajuntament de Tarragona. Necessitem un reglament de subvencions que, amb criteris objectius, determini quines han de ser les ajudes a les diferents entitats de la ciutat’, reivindica Ricomà. D’altra banda, des d’ERC denuncien la inacció i manca de sensibilitat de l’alcalde de Tarragona amb AFAT, i demanen explicacions a Ballesteros de per què no ha accedit a reunir-se amb representants de l’associació, tal i com denuncia el seu president. ‘És molt trist que l’alcalde de Tarragona no s’hagi dignat a rebre el president d’AFAT en uns moments tan complicats per l’associació. La seva inacció està completament oposada al que s’espera d’un alcalde davant fets com aquest’, conclou Ricomà.