Tarragona

Totes les notícies

ERC-MES-MDC demana la creació de l'Àrea de Prestació Conjunta del Taxi a l'eix central del Camp de Tarragona

Els republicans presentaran al plenari de setembre una moció per la creació de l’Àrea de Prestació Conjunta del Taxi del Camp de Tarragona El Grup Municipal d’ERC-MES-MDC vol que s’impulsi la creació de l’Àrea de Prestació Conjunta del Taxi, a l’Eix Central del Camp de Tarragona. La proposta pretén donar servei a una població permanent de 400.000 persones i que es dobla a l’estiu. L'Àrea de Prestació Conjunta que proposen els republicans presenta punts d’alta generació de mobilitat als quals no s'arriba a donar suficient servei des de cada municipi. Aquests punts serien el port de Tarragona, l'aeroport, les diverses estacions de ferrocarril i els centres turístics i lúdics. Per als republicans és prioritària la creació d’aquesta àrea de prestació conjunta del servei de taxi, fer fomentar una forma de treball única, on qualsevol taxi que pertany als municipis de la citada àrea pugui operar a tots els municipis segons les necessitats de cada moment i coordinats amb una sola central (o call center). Jordi Fortuny, conseller d’ERC-MES-MDC indica que “l’Àrea de Prestació Conjunta del Taxi presenta avantatges des del punt de vista de la productivitat, de l’abaratiment de tarifes, la reducció del quilometratge del taxi buit, amb la conseqüent reducció d’emissions contaminants, com també la rendibilitat de les llicències del taxi”. A més, conclou Fortuny, “aquesta iniciativa millorarà la mobilitat i la connectivitat del Camp de Tarragona.”  

El ple de Tarragona tombarà definitivament el projecte de Santa Gadea

ERC Tarragona va liderar l'oposició a aquest projecte de gestió privada dels equipaments dels Jocs Mediterranis que hauria suposat una hipoteca de 152 milions d'euros per la ciutat El projecte de privatització de la gestió de l’Anella Mediterrània presentat per l’empresa Santa Gadea, es desestimarà oficialment en el proper consell plenari. Aquest projecte es va posar a exposició pública, sense tenir cap informe tècnic favorable, gràcies al suport de PSC, PP, Unió i C’s. Tal i com recull el dictamen que s’ha sotmès a votació a la Comissió de Transparència d’avui dimecres, la desestimació arriba després que s’assumeixi l’informe de l’Oficial Major que dóna la raó a les al·legacions que s’havien presentat. ‘L’any passat ens vam trobar davant una proposta de gestió privada dels equipaments dels Jocs del Mediterrani que hauria suposat una hipoteca pels tarragonins de 152 milions d’euros. Les al·legacions que vam presentar des del nostre grup municipal han donat els seus fruits i la propera setmana enterrarem definitivament el que hauria sigut un ‘pelotazo’’, explica satisfet el portaveu d’ERC Pau Ricomà.    El líder republicà afirma que ‘mai sabrem quin interès hi havia darrere del projecte de Santa Gadea. La manca de transparència en tot el que ha envoltat aquesta proposta ha sigut flagrant’. Ricomà es pregunta ‘per què han trigat 6 mesos en desestimar definitivament el projecte, quan l’informe favorable a les nostres al·legacions es va presentar a finals de gener’.  Tot i això, Ricomà es mostra satisfet per la feina feta des d’ERC-MES-MDC i per la complicitat que la seva oposició al projecte va trobar entre els tarragonins. ‘Entitats i ciutadans a títol personal van participar activament en la campanya que vam engegar a les xarxes per aturar el ‘Pelotazo 2017’. Encara tenim gravat a la retina el cartell de denuncia que lluïa l’Àliga en la Baixada del setembre passat’.   Pau Ricomà es mostra contundent a l’hora de criticar l’actitud de l’alcalde entorn a Santa Gadea: ‘L’actitud de Ballesteros ha sigut vergonyosa.

ERC-MES-MDC demana a Begoña Floria que justifiqui la seva assistència al congrés GSW i el benefici que va aportar a l’EMT

El conseller d’ERC-MES-MDC Jordi Fortuny reclama a Begoña Floria que expliqui què va motivar la seva participació al congrés Global Summit of Women fins a dues ocasions, a París i a Varsòvia, en els darrers anys. El representant d’ERC al consell d’administració de l’EMT ha enviat una carta a la presidenta de l’empresa demanant diverses explicacions que espera que es donin en el marc del consell que se celebra aquest dijous. ‘En l’informe elaborat per la Unitat de Control d’Empreses de l’Ajuntament sobre l’ús de la targeta de crèdit de l’EMT no consta la motivació justificativa de l’assistència de Floria al Congrés’, explica Fortuny qui afegeix que ‘les despeses carregades a la targeta per aquest congrés superen els 3000 euros i volem que s’esclareixi quin retorn va tenir per l’empresa la participació de Floria al GSW’.   El conseller republicà afirma que ‘participar en reunions i congressos no té res de reprovable però qui n’ha de treure benefici és qui paga. Encara esperem que la senyora Begoña Floria ens expliqui quin benefici n’ha obtingut l’EMT de la participació en aquests esdeveniments’. Fortuny lamenta que l’informe que es va lliurar als membres del consell no ha servit per esclarir aquest aspecte i recorda que ‘el consell d’administració desconeixia aquesta activitat de la presidenta’.   En la carta que s’ha fet arribar a la presidenta, Jordi Fortuny demana conèixer les activitats i conferències a que va assistir Floria així como els contactes i reunions realitzats en el marc del congrés. En la missiva demana també a la presidenta de l’EMT que faci una valoració de l’aprofitament i el retorn que ha tingut per l’empresa la seva assistència al GSW i una relació de les despeses addicionals a les reflectides en la targeta de crèdit que s’hagin computat a l’Empresa Municipal de Transports.    

ERC insta el PSC de Tarragona a deixar votar lliurement els tarragonins

Els republicans lamenten la deriva autoritària i cap a la dreta dels socialistes   El portaveu d’ERC-MES-MDC  a Tarragona , Pau Ricomà, valora com a ‘lamentable la deriva autoritària i cap a la dreta del PSC a Tarragona, que contrasta amb la posició del PSC en altres ciutats on els seus alcaldes estan disposats a no obstaculitzar la celebració del referèndum de l’1 d’octubre’. Els republicans reaccionen així a l’anunci del PSC de presentar una moció al proper plenari per rebutjar el referèndum per la independència de Catalunya. ‘El PSC presenta opcions alternatives caduques sabedors que no es duran a terme’, afirma Ricomà en relació a la proposta de reforma constitucional que defensen els socialistes tarragonins. ‘Asseguren que volen impulsar un pacte per enfortir l’autogovern de Catalunya i millorar-ne el finançament, uns aspectes que ja es preveien a l’Estatut del 2006’ explica Ricomà, qui es pregunta ‘quina credibilitat tenen si va ser el PSOE qui va permetre que es retallés i es tombés aquest Estatut aprovat pel Parlament i el Congrés i aprovat per referèndum?’.  Pau Ricomà es mostra contundent afirmant que ‘la democràcia es defensa escoltant a la gent i deixant votar’ i afirma que ‘el PSC de Tarragona no pot donar lliçons de democràcia quan el seu partit està pressionant i amenaçant els seus alcaldes amb sancions si faciliten la celebració del referèndum’. El portaveu d’ERC es dirigeix a l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros recordant-li que ‘vostè no és ningú per impedir als tarragonins expressar la seva opinió sobre el futur del seu país’ i afirma que ‘hem de deixar que tothom s’expressi lliurement, tant els partidaris de la independència com els contraris. El debat i el contrast d’idees enforteix la democràcia’, conclou Ricomà.     

ERC-MES-MDC proposa habilitar un solar de la Rambla Vella com a aparcament de motocicletes

ERC-MES-MDC proposa a l’equip de govern que habiliti un solar municipal ubicat a Rambla Vella com aparcament de motocicletes. La proposta dels republicans arriba després de diverses queixes de conductors que asseguren que aparcar en aquesta zona a determinades hores resulta impossible. Fins ara, moltes motocicletes aparcaven damunt la vorera de Rambla Vella però des de fa unes setmanes s’ha començat a sancionar aquest ús de l’espai. ‘Entenem que les motocicletes no han d’aparcar damunt la vorera en compliment de la normativa municipal, però cal donar alternatives als usuaris d’aquest vehicle. No podem oblidar que l’ús de la moto és beneficiós per donar fluïdesa al trànsit de la ciutat’, explica el portaveu Pau Ricomà. Ricomà assenyala que el solar de la Rambla Vella ubicat a la cantonada amb Rera Sant Domènech podria acollir més d’una trentena d’espais per motocicletes. ‘En aquest solar s’hi volen instal·lar en un futur dependències municipals. Mentre no s’hi comenci a construir pot ser una solució immediata al problema d’aparcament que ara mateix ja existeix i ens dona marge per estudiar solucions definitives’, afirma Ricomà. El republicà afegeix que la Llei d’Urbanisme permet els usos provisionals del sòl per donar aquest tipus de serveis. Des d’ERC-MES-MDC asseguren que aquesta intervenció hauria d’anar acompanyada d’una avaluació de les zones de la ciutat que requereixin crear noves places d’aparcament per a motos. ‘El cas de la Rambla Vella és un dels punts més crítics pel que fa a l’aparcament. Creiem però que podríem aprofitar per estudiar si són necessaris més aparcaments en altres punts de la ciutat’, conclou Ricomà.   

ERC-MES-MDC aposta per crear Consells de Districte per fomentar la participació ciutadana

ERC-MES-MDC vol que Tarragona disposi de Consells de Districte per incentivar la participació ciutadana en la gestió municipal. Per als republicans, aquest instrument de participació territorial permetria gestionar millor les problemàtiques i necessitats dels diferents barris de Tarragona i anuncien que serà una de les seves apostes de treball en el que queda de mandat. ‘La manca de participació real a Tarragona és una de les problemàtiques que cal atacar. Amb els Consells de Districte es posarien en valor el coneixement i les capacitats dels ciutadans de Tarragona per participar en la millora del seu entorn. No podem tenir un ajuntament que no escolti i dialogui amb els seus veïns’, afirma el portaveu d’ERC, Pau Ricomà. Ricomà es mostra convençut que la proposta obligaria l’administració a exercir amb la màxima transparència la seva responsabilitat d’informació i dotaria la ciutadania de canals formals de participació. ‘L’organització en districtes permetria donar resposta a les necessitats veïnals i millorar la ciutat des de diferents àmbits: civisme, seguretat, salut pública, cultura, comerç...’, explica Ricomà. El líder republicà destaca que aquest instrument ‘permetria promoure la participació en diferents processos, entre altres els que afecten a l’elaboració dels pressupostos municipals’. Els Consells de Districte es troben regulats per la llei 8/1987 Municipal i de Règim Local de Catalunya i estan implantats des de la meitat dels anys 90 en diverses ciutats catalanes. Es constitueixen en un ple participat per representants d’associacions de veïns, entitats ciutadanes i els diferents partits polítics de l’Ajuntament; i estan presidits per un regidor de la llista més votada a la zona. ERC-MES-MDC apunta cap a una possible divisió en 5 districtes, una proposta oberta que volen treballar a partir d’ara amb associacions veïnals i entitats dels diferents barris. ‘Si volem crear un instrument participatiu, la participació dels tarragonins en la seva elaboració és indispensable des del minut zero’, conclou Pau Ricomà.

ERC-MES-MDC considera insuficients les explicacions de Begoña Floria sobre la targeta de crèdit de l’EMT

Demanen disposar de les factures i informes que justifiquin la necessitat i el retorn de les despeses ERC-MES-MDC vol més informació sobre les despeses associades a la targeta de crèdit de l’EMT. Els republicans agraeixen la celeritat amb què s’ha donat resposta  a la seva petició d’una reunió urgent del consell d’administració, però consideren que les explicacions de Begoña Floria són insuficients. ‘La presidenta de l’EMT només ens ha facilitat els extractes bancaris. Volem les factures dels diversos moviments i informes que justifiquin la necessitat, idoneïtat i el retorn de determinades despeses com viatges arreu de l’estat o a l’estranger’, explica el portaveu d’ERC-MES-MDC. Pau Ricomà, afegeix que ‘ha quedat clar que no totes les despeses són atribuïbles a l’ex-gerent Mario Cortés’. Ricomà assegura que ‘ens hem de qüestionar si són necessàries determinades despeses de quantitat elevada i si es justifica la seva freqüència. Creiem que d’entrada moltes d’elles no són ètiques ni estètiques, ara només falta saber si són legals’. Des d’ERC-MES-MDC remarquen que venen treballant des de l’inici de la legislatura per millorar la transparència i el control de la despesa municipal. ‘És molt trist que, constantment, planegi l’ombra de la sospita sobre l’ús indegut per part de qui governa dels diners dels ciutadans’, afirma Ricomà. El republicà reclama ‘que l’equip de govern permeti establir els mecanismes necessaris per assolir l’excel·lència en la transparència, tant a l’ajuntament com a les empreses municipals i organismes autònoms’.    

El ple de Tarragona vota a favor d'implantar el carril bici educatiu

L'Ajuntament de Tarragona prioritzarà la creació d'una una xarxa de carrils bicicleta que connecti el que des d'ERC anomenen Eix Educatiu de Tarragona. El plenari municipal ha acceptat per unanimitat la proposta dels republicans per prioritzar la connexió del carril bici ja existent a Ponent amb el Campus Catalunya (URV); crear-ne un des del Campus Catalunya fins al Campus Sescelades (URV) i connectar el carril bici de Ponent amb el Complex Educatiu. ‘L’eix que proposem abasta una població de més de 77000 persones i serà una línia amb gran impacte en el sector educatiu i formatiu de la ciutat, un col·lectiu on hi ha molts usuaris potencials de bicicleta’, afirma el portaveu d’ERC, Pau Ricomà. ‘El recorregut enllaçaa centres com el Complex Educatiu, l’escola Camp Clar, els IES Martí i àranquès, Compte de Rius, Vidal i Barraquer i l’IES Tarragona, i els Campus de la URV, entre altres’. Pau Ricomà explica que el Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible 2012-2017 (PMUS) ja preveu l’ampliació de la xarxa de carrils bicicleta de la ciutat i que ‘prioritzant l’Eix Educatiu es cobrirà la demanda potencial, s’incrementaria al màxim la seguretat en zones on ja es circula en bicicleta i es cohesionaria la ciutat a través de la mobilitat sostenible’. Des d’ERC recorden també que la Generalitat ha anunciat fa pocs dies un pla de 40 milions d’euros per impulsar la construcció de carrils bici urbans i interurbans fins el 2020 i insten l’equip de govern a acollir-s’hi. Els republicans, amb la moció presentada,han demanat a l’equip de govern que aquest eix sigui una realitat abans que finalitzi el mandat el maig del 2019. Proposen també crear més places d’aparcament per a bicicletes i linstal·lar punts de recàrrega per bicis elèctriques. Des d’ERC-MES-MDC recorden que fa un mes unes 400 persones, entre estudiants i professors, van protagonitzar una pedalada reivindicativa reclamant més seguretat en l’accés al Complex Educatiu sota el lema ‘Del Vidal a la Laboral, per un carril bici i peatonal’.

S'aprova per unanimitat la proposta d'ERC per elaborar un protocol contra el maltractament de la gent gran

El plenari municipal de Tarragona ha donat llum verda aquest dilluns a l'elaboració d'un protocol d'actuació contra el maltractament de la gent gran. La proposta ha arribat al plenari de la mà del portaveu d' ERC-MES-MDC, Pau Ricomà, qui ha defensat la necessitato d'elaborar una eina que posi el focus en la prevenció, la informació, la detecció i l'assistència a les víctimes. 'La situació de dependència de molta gent gran els fa vulnerables a abusos de diferents tipus, des de l'abandonament a les agressions físiques, psicològiques i fins i tot sexuals. Hem de desplegar totes les eines possibles per eradicar aquestes situacions', afirma el portaveu d'ERC Pau Ricomà. Els republicans valoren positivament la feina que s'està fent des de la conselleria de serveis socials en suport a la gent gran i consideren que el protocol d'actuació que proposen millorarà encara més l'atenció a aquest sector. 'Hem de buscar la col·laboració d'entitats, tècnics i administracions competents per elaborar un protocol eficaç', afirma Ricomà. En aquest sentit, des d'ERC defensen que cal demanar suport a  l'Oficina de la Gent Gran Activa de la Direcció General de Famílies de la Generalitat de Catalunya, que ha desenvolupat el Primer Pla d’Acompanyament i Protecció a les Persones Grans, per l'elaboració i execució del Protocol Municipal. Pels republicans, el protocol permetrà actuar també contra el maltractament social  que es fa evident en els estereotips associats a la vellesa. 'El patiment d’estafes, delictes en el seu propi domicili o la dificultat d’accés a determinats serveis per la impossibilitat d’utilitzar els instruments tecnològics que es requereixen són altres situacions de risc contra les que cal lluitar', assegura Ricomà. 'Hem d'eradicar l'embolcall de silenci imposat a l'entorn de la gent gran que pateix maltractament'.   Consulta del text de la moció