Tarragona

Totes les notícies

ERC vol que Tarragona es posicioni com a destinació cicloturística dins l’Eurovelo

El grup municipal d’ERC-MES-MDC vol que Tarragona exploti el cicloturisme com una nova forma de turisme actiu i sostenible per posicionar-se dins la Ruta Mediterrània de l’Eurovelo. Els republicans proposen que s’estudiï la implantació de carrils bicicleta que connectin Tarragona amb Altafulla, Vila-seca i Reus, així com els accessos entre el centre de la ciutat i els barris de Sant Salvador i Sant Pere i Sant Pau. ‘El cicloturisme és bastant desconegut a casa nostra i ens obre les portes d’un mercat nou fins ara. És un nínxol de turisme atractiu que hem d’explotar, de poder adquisitiu mig i alt, amb inquietuds culturals i vinculat a la salut, l’esport i la joventut’, explica el conseller republicà Xavi Puig. Pels republicans, ‘millorar els accessos ciclables de la ciutat seria també un benefici pels tarragonins i pels habitants de pobles veïns ja que afavoriríem la mobilitat sostenible del Camp de Tarragona’. Des d’ERC presentaran la proposta al consell plenari d’aquest divendres mitjançant una moció que demana negociar amb l’estat espanyol per accelerar el canvi de titularitat de les carreteres estatals per tal d’instal·lar-hi carrils bicicleta. Els republicans demanen també emprendre campanyes de promoció turística per fer visible Tarragona com a destinació de la Ruta Mediterrània de l’Eurovelo. ‘Tarragona és un reclam potent, tant pel seu patrimoni romà com pel valor natural de les seves platges, i hem de ser capaços de visibilitzar-nos dins la Ruta 8 de l’Eurovelo que enllaça Atenes amb Cadis’, explica el conseller Xavi Puig. La ruta 8 de l’Eurovelo és una de les 15 rutes que conformen una gran xarxa europea de rutes ciclistes de 45.000 km promoguda per la European Cyclist Federation amb el suport de la Comissió Europea. En la moció que es debatrà divendres, ERC demana també impulsar amb immediatesa el seva proposta de carril bici educatiu que va ser aprovada al maig de 2017 per tal d’unir Sant Pere i Sant Pau i els barris de Ponent, passant pel principal itinerari formatiu de la ciutat.

ERC reclama un reglament que permeti les actuacions artístiques al carrer

Els republicans demanen que es consensuï amb artistes, veïns i comerciants El grup municipal d’ERC  vol que Tarragona disposi d’un reglament que permeti les actuacions artístiques als carrers de la ciutat. ‘Avui dia a Tarragona no està permesa l’activitat musical al carrer ni cap altre tipus d’expressió artística. Aquesta prohibició ens fa més petits  com a ciutat’, manifesta el líder republicà Pau Ricomà. El principal grup de l’oposició a l’ajuntament impulsa aquesta proposta ‘per posar fi a una situació de menysteniment de la cultura al carrer’  . Pau Ricomà lamenta que ‘una ciutat que associa cultura al carrer amb soroll i molèsties està predestinada a allunyar la creativitat i esdevenir inevitablement avorrida’. Des d’ERC recorden que al 2016 l’equip de govern prometia elaborar una normativa que permetés la música al carrer i que no s’ha realitzat mai. ‘No s’entén que una ciutat mediterrània com Tarragona, amb un clima ideal per propiciar activitat cultural al carrer, segueixi prohibint la música i altres formes d’expressió artística’, afirma Pau Ricomà. El portaveu d’ERC destaca que ajuntaments d’arreu del país, de l’estat i del món reglamenten aquest tipus d’activitat cultural i insta l’ajuntament de Tarragona a fer el mateix aprofitant les millors experiències. La moció dels republicans, que es va entrar a registre el passat dijous, es debatrà aquest divendres al consell plenari. En el text ERC reclama que es promogui ‘amb la màxima urgència’ la reglamentació de les actuacions musicals i altres expressions artístiques al carrer. Els republicans demanen també que en el procés d’elaboració del reglament es compti amb representants de l’àmbit artístic i d’altres sectors com federacions veïnals i associacions de comerciants. ‘Si escoltem totes les parts podem aconseguir elaborar un reglament consensuat que sigui beneficiós pel conjunt de la ciutat’, conclou Pau Ricomà.

'Valors republicans', la recepta d'ERC per convertir Tarragona en una ciutat pròspera

L’alcaldable d’ERC Pau Ricomà ha pronunciat la conferència de ciutat ‘Tarragona. Canviar per prosperar’ davant d’una amplia representació de la societat tarragonina. El líder dels republicans ha presentat  les línies estratègiques d’ERC per assolir el canvi que necessita la ciutat. ‘Tarragona té els recursos suficients per convertir-se en una ciutat pròspera. La ciutat necessita un canvi de rumb basat en els valors republicans i les estratègies compartides’, afirma Pau Ricomà. Ricomà ha desgranat en sis apartats els diferents àmbits en que el seu partit invertirà esforços per convertir Tarragona en una ciutat pròspera. En el primer apartat, Valors Republicans, Pau Ricomà destaca que ‘governarem amb els valors republicans de l’honestedat, la transparència i el bon govern, pensant en les persones’. Per Ricomà, ‘Tarragona necessita que s’utilitzin molt bé els recursos de tots i que no es repeteixin casos com el Jaume I o la pèrdua de milions en ajudes per la biblioteca de Camp Clar o el Pla Integral de la Part Alta’. La Participació Ciutadana ha centrat també la conferència de Ricomà qui ha defensat la proposta de Consell de Districtes que des d’ERC ja s’havia posat sobre la taula. ‘Confio en la ciutadania activa i diversa. Hem de tenir en compte l’opinió dels tarragonins en els grans projectes de ciutat i en la gestió dels problemes quotidians. Els Consells de Districtes seran una eina d’empoderament ciutadà i de política comunitària’. En l’apartat Treball i Futur, l’alcaldable d’ERC ha defensat la indústria com a model econòmic ‘perquè porta treballs qualificats, bons sous i es beneficia del coneixement del territori alhora que ens situa com a capdavanters en recerca amb institucions com l’ICIQ’. Ricomà s’ha mostrat també exigent amb la necessitat de controlar les emissions de la industria: ‘La millora mediambiental ha de garantir la salut de les persones i ha de venir acompanyada d’inversions, la inversió es garantia contra l’obsolescència’.

ERC exigeix a Ballesteros que trenqui el pacte de govern amb el Partit Popular

El portaveu d’ERC-MES-MDC Pau Ricomà reitera la petició a Ballesteros de que trenqui el pacte de govern amb el PP després de la sentència del cas Gürtel i la moció de censura a l’estat. ‘El PP ha estat expulsat del govern d’Espanya per una sentència que el condemna per corrupció. Si, tal i com assegura Pedro Sanchez, això va de democràcia i de dignificar les institucions; si el PP no és digne de governar Espanya tampoc és digne de governar Tarragona’, afirma Pau Ricomà. El portaveu dels republicans recorda que ‘la sentència condemna el PP per ser una organització estructuralment corrupta i mantenir aquest partit al govern fa mal a Tarragona’. Els republicans afegeixen que el motiu per fer fora el PP del govern no és només la corrupció ja que ‘la repressió del govern del PP ha estat patent a Tarragona, amb la violència policial l’1 d’octubre i amb la repressió i la persecució de la fiscalia del PP a diversos veïns i veïnes per exercir drets fonamentals bàsics com la llibertat d’expressió o el dret de manifestació’.   Des d’ERC-MES-MDC asseguren que, si els PSC trenca el pacte amb el PP, es posen a disposició de negociar els pressupostos del 2019. ‘Nosaltres li oferim a Ballesteros mà estesa per negociar els pressupostos del 2019, el gran escull que li queda abans de finalitzar la legislatura’. Per Ricomà ‘a Ballesteros li fem una invitació al diàleg que, si pensés en el conjunt de la ciutat i la seva imatge, aprofitaria i s’esforçaria a estendre a altres forces polítiques d’arrel democràtica’. Ricomà, a preguntes dels periodistes, ha volgut deixar clar que ‘en cap cas ens estem oferint per entrar a governar amb el PSC’.   Ricomà ha recordat que ‘des d’ERC seguim treballant per fer una alternativa guanyadora per les municipals del 2019 i continuarem votant diferent al PSC en molts aspectes com el model urbanístic i la Budellera, el control i inspecció de contractes o la estratègia cultural que a dia d’avui és inexistent’.

ERC reclama explicacions al govern de Tarragona per l’informe de la Sindicatura de Comptes

El grup municipal d’ERC-MES-MDC demana explicacions a l’equip de govern pel contingut de l’informe de la Sindicatura de Comptes que apunta a irregularitats administratives en diferents processos de contractació de l’any 2016. ‘Reclamem a l’equip de govern que doni explicacions de forma immediata sobre el contingut d’aquest informe als grups de l’oposició i a la ciutadania. Ja hem sol·licitat una reunió amb el regidor responsable de contractació, Jose Luís Martin (PP) ’, explica el portaveu d’ERC Pau Ricomà. Els republicans mostren la seva preocupació pels fets exposats al document ja que ‘l’informe apunta el que des d’ERC ja venim denunciant des d’inici de legislatura: que a l’Ajuntament de Tarragona li manca rigor i diligència a l’hora de gestionar contractes públics’.  Després d’haver accedit al contingut de l’informe, Pau Ricomà explica que ‘les recomanacions que inclou alerten de la manca de planificació i antelació a l’hora de tramitar les pròrrogues dels contractes, una manera de fer que posa de manifest la desídia de l’equip de govern en matèria de contractació’.  Ricomà recorda que ‘des d’ERC-MES-MDC portem temps demanant gestionar amb previsió suficient els contractes i les seves pròrrogues així com l’avaluació del compliment de l’objecte del contracte’.    

ERC demana a Ballesteros que faci fora del govern el partit més corrupte d'Europa

ERC demana a Ballesteros que faci fora el PP del govern de Tarragona després que s’hagi fet pública la sentència del cas Gürtel que condemna els populars per corrupció. ‘El PSC no pot mantenir el PP al govern de la ciutat després de la sentència. No podem tenir Tarragona en mans del partit més corrupte d’Europa’, afirma el portaveu d’ERC Pau Ricomà.   El portaveu d’ERC demana a Ballesteros ‘coherència amb el que s’està vivint al Congrés on el PSOE ha registrat una moció de censura en contra del PP. Si pels socialistes el Partit Popular no és digne de governar a Madrid, per què ho ha de ser per governar Tarragona?’. Pau Ricomà adverteix l’alcalde que ‘la comoditat del PSC amb el pacte actual no pot passar per sobre del dany per la imatge de Tarragona que suposa mantenir el PP al govern’.   Per tot això, Ricomà insta l’alcalde de Tarragona a trencar el pacte amb el PP de forma immediata i a buscar acords puntuals en els temes de ciutat durant el que queda de legislatura. ‘Si Ballesteros trenca el pacte amb el PP, tindrà l’oportunitat de fer un esforç de diàleg real amb l’oposició que beneficiaria molt la ciutat i els tarragonins’. Ricomà afegeix que ‘l’alcalde trobarà suports puntuals en tots aquells temes en què es prioritzin els interessos dels tarragonins. Per ERC no quedarà. Ho vam demostrar el darrer ple, votant a favor d’un paquet d’inversions arreu de la ciutat per valor de 7 milions d’euros que necessitava el nostre vot per tirar endavant’.  

L'ajuntament aprova la proposta d'ERC per millorar l'accessibilitat del cementiri de Tarragona

Llum verda a la proposta d'ERC-MES-MDC perquè el cementiri de Tarragona disposi d’un pla d’accessibilitat que acabi amb les barreres arquitectòniques que existeixen actualment. ‘Només entrar al cementiri ens trobem un esglaó al llindar de la porta que s’hauria d’eliminar i el paviment interior de l’espai dificulta la circulació amb cadira de rodes’, explica el portaveu d’ERC Pau Ricomà. ‘El cementiri és un espai públic urbà i la Llei d’Accessibilitat de Catalunya  diu que l’Ajuntament ha de garantir l’accessibilitat i el manteniment d’aquests espais’ afegeix el líder republicà qui remarca que ‘és indispensable de fer cent per cent accessible un espai utilitzat per molta gent gran i per altres col·lectius amb dificultats de mobilitat’. Els republicans van presentar una moció al plenari del mes de maig on s’enumeren altres elements que requereixen una intervenció de millora en aspectes d’accessibilitat. ‘L’accés als columbaris on es dipositen les cendres és mitjançant una escala amb molta inclinació, inaccessible per persones amb mobilitat reduïda, i en tot el cementiri s’haurien de revisar les pendents perquè en alguns casos poden tenir una inclinació excessiva que dificulti la mobilitat’, explica Ricomà. Els republicans reclamen també que el panell electrònic informatiu de l’entrada del cementiri inclogui informació per invidents i especifiqui el recorregut adaptat per a cadires de rodes. Des d’ERC-MES-MDC demanen a l’Ajuntament que insti al propietari del Cementiri de Tarragona a elaborar el seu propi pla d’accessibilitat i que el Consell Municipal de la Discapacitat sigui partícip de la iniciativa fent les aportacions de millora que corresponguin. ‘L’accessibilitat és una assignatura pendent a Tarragona que no podem seguir dilatant en el temps’, lamenta Ricomà qui recorda que ‘a la ciutat no disposem d’un pla d’accessibilitat malgrat que fa 2 anys el ple va aprovar una proposta d’ERC per realitzar-lo’.

Unanimitat en la proposta d'ERC de realitzar un pla de finançament per renovar la flota d’autobusos de l’EMT

ERC-MES-MDC vol dotar d’un pla de finançament l’Empresa Municipal de Transports de Tarragona per la renovació de la flota d’autobusos. El conseller republicà i membre del Consell d’Administració de l’EMT Jordi Fortuny, explica que ‘reclamem que es comprometi pressupostàriament, any a any, l’aportació necessària per part de l’ajuntament per renovar els vehicles més vells. Actualment l’EMT disposa de 65 vehicles dels quals 7 superen els 20 anys de servei i seran 53 els que aniran superant els 15 anys de servei durant els propers 4 anys’. La proposta, que va arribar al plenari tarragoní en forma de moció va rebre l'unanimitat de tots els grups polítics. Des d’ERC-MES-MDC consideren del tot insuficient l’aportació de poc més d’1 milió d’euros anuals que Begoña Floria, presidenta de l’EMT i portaveu de l’equip de govern, va anunciar en consell d’administració i demanen una previsió d’inversió que solucioni les mancances de l’EMT. ‘Qualsevol empresa necessita un pla de finançament per planificar i fer front a les seves necessitats reals. L’Ajuntament ha de fer números i comprometre les aportacions que garanteixin un servei de transport públic en condicions’, afirma Fortuny. Els republicans destaquen que la renovació dels autobusos revertirà sens dubte en una millora de servei cap a l’usuari. ‘L’EMT compta amb més de 9 milions de viatgers cada any i les tarragonines i tarragonins mereixem uns autobusos moderns, confortables i accessibles’, conclou Jordi Fortuny.    

ERC reclama millores d’accessibilitat al cementiri de Tarragona

Els republicans denuncien dificultats d’accés al cementiri municipal en una moció que presenten al plenari d’aquest divendres. ERC-MES-MDC demana que el cementiri de Tarragona disposi d’un pla d’accessibilitat que acabi amb les barreres arquitectòniques que existeixen actualment. ‘Només entrar al cementiri ens trobem un esglaó al llindar de la porta que s’hauria d’eliminar i el paviment interior de l’espai dificulta la circulació amb cadira de rodes’, explica el portaveu d’ERC Pau Ricomà. ‘El cementiri és un espai públic urbà i la Llei d’Accessibilitat de Catalunya  diu que l’Ajuntament ha de garantir l’accessibilitat i el manteniment d’aquests espais’ afegeix el líder republicà qui remarca que ‘és indispensable de fer cent per cent accessible un espai utilitzat per molta gent gran i per altres col·lectius amb dificultats de mobilitat’. Els republicans presentaran una moció al plenari de divendres on s’enumeren altres elements que requereixen una intervenció de millora en aspectes d’accessibilitat. ‘L’accés als columbaris on es dipositen les cendres és mitjançant una escala amb molta inclinació, inaccessible per persones amb mobilitat reduïda, i en tot el cementiri s’haurien de revisar les pendents perquè en alguns casos poden tenir una inclinació excessiva que dificulti la mobilitat’, explica Ricomà. Els republicans reclamen també que el panell electrònic informatiu de l’entrada del cementiri inclogui informació per invidents i especifiqui el recorregut adaptat per a cadires de rodes. Des d’ERC-MES-MDC demanen a l’Ajuntament que insti al propietari del Cementiri de Tarragona a elaborar el seu propi pla d’accessibilitat i que el Consell Municipal de la Discapacitat sigui partícip de la iniciativa fent les aportacions de millora que corresponguin. ‘L’accessibilitat és una assignatura pendent a Tarragona que no podem seguir dilatant en el temps’, lamenta Ricomà qui recorda que ‘a la ciutat no disposem d’un pla d’accessibilitat malgrat que fa 2 anys el ple va aprovar una proposta d’ERC per realitzar-lo’.