Tarragona

Notícia

Ricomà carrega contra el desgavell ferroviari i els horaris irracionals que menystenen els ciutadans

Pau Ricomà, Tarragona, Ricomà, ERC Tarragona
Pau Ricomà, alcalde de Tarragona
La situació ferroviària ha empitjorat a Tarragona amb la posada en marxa de la nova variant de Vandellòs del corredor mediterrani. L'alcalde Pau Ricomà lamenta el "desgavell ferroviari" que patirà la ciutat a partir del 13 de gener i denuncia que l'estació urbana quedarà desconnectada del territori i alhora també de Barcelona, tot i que des de la Conselleria de Territori de la Generalitat de Catalunya es va assegurar al consistori que hi hauria un tren cada mitja hora per connectar amb la ciutat comtal i també que hi hauria inclús la possibilitat d'allargar l'horari durant la franja de nit. Res de tot això s'ha complert i la ciutat perd freqüències, tots els Euromeds i tots els Avants i el que guanya és que tots els trens de mercaderies circulin per la línia de la costa i que els passatgers passin per l'interior.

La racionalització dels horaris dels regionals a la qual s'havia compromès Territori per compensar la pèrdua dels trens de llarga distància s'ha convertit en un greuge i en un menysteniment cap als usuaris de la ciutat i provocarà una desconnexió del Camp de Tarragona amb l'àrea de Barcelona.

L'alcalde considera que aquesta situació és "inacceptable, penosa i alhora crítica" i etziba al govern català que "no sé per què tenim les competències transferides si no s'escolta el territori". A tot això, assegura que el govern que lidera al capdavant de l'Ajuntament de Tarragona continuarà defensant fermament que "les mercaderies circulin per l'interior i que els trens de passatgers ho facin per la costa, on es concentra un major gruix de població" i també que els ciutadans tinguin el servei que es mereixen.

A tot això, Ricomà afegeix que és lamentable que s'hagin assabentat dels nous horaris "que són més irracionals que els anteriors" a través de la premsa i no pels canals oficials que existeixen entre administracions i apunta hauria sigut necessària una reunió prèvia per a "informar-nos de les afectacions reals amb els regionals".

Davant d'aquest escenari, l'alcalde Ricomà aposta per una "resposta unitària de ciutat" i per aquest motiu convocarà la setmana vinent una Junta de Portaveus per poder consensuar mesures clares de posicionament polític de Tarragona "per rebutjar aquesta desconnexió ferroviària que no té cap sentit". A banda de tot això, Ricomà també fa una crida a reactivar la taula d'alcaldes per analitzar la nova situació ferroviària i traçar la resposta del territori.