Tarragona

Notícia

ERC-MES-MDC insta l’equip de govern a que rebaixi el pressupost operatiu dels Jocs del Mediterrani

Proposa una rebaixa del 60% del pressupost que fixi la quantitat en 15 M€


Després que en el plenari del passat divendres no s’aprovés la moció per fer una consulta popular sobre els Jocs, el grup municipal d’ERC-MES-MDC assumeix que l’equip de govern tirarà endavant el projecte a qualsevol preu. Davant d’aquestes circumstàncies els republicans demanen que el pressupost operatiu, fixat a dia d’avui en prop de 40 M€, es redueixi fins als 15 M€ per tal d’evitar mals major per a les arques municipals.


Pel portaveu dels republicans Pau Ricomà ‘s’ha de fer una planificació realista i ajustada del pressupost operatiu per evitar generar endeutament per la ciutadania. De la mateixa manera que s’està adequant el pressupost en inversions, cal un replantejament del pressupost operatiu’. Ricomà ha recordat que el pressupost operatiu està xifrat en 39.5 milions d’euros i fins el moment només es tenen assegurats 8 milions en patrocinis privats.
Pau Ricomà ha recordat en roda de premsa que el seu grup municipal no ha estat mai en contra dels Jocs com a projecte, sinó en la manera com s’està donant compliment al Pla Director que pot comportar un greu endeutament. La seva gran preocupació ha estat sempre, assegura, ‘evitar generar més dèficit i endeutament per la ciutadania’. Ha posat èmfasi en remarcar que des la seva entrada a l’Ajuntament el grup municipal ha intentat engegar una consulta popular i ha aconseguit forçar un plenari extraordinari sobre els Jocs.


Per a ERC-MES-MDC aquesta rebaixa del pressupost operatiu és condició indispensable per poder avançar en qualsevol negociació en positiu pels pressupostos municipals del 2016. ‘És una proposta constructiva per la ciutat que esperem que sigui assumida per l’equip de govern. L’objectiu no és aplanar el camí dels pressupostos, sinó evitar un endeutament insuportable’, ha conclòs Pau Ricomà qui també ha assegurat que ‘la nostra feina de fiscalització de l’acció de govern des de l’oposició no cessarà’.