Tarragona

Notícia

ERC-MES-MDC proposarà modificar els requisits que regulen les subvencions per despeses bàsiques de la llar

El grup municipal considera que no es pot excloure d’aquests ajuts qui treballa només de forma esporàdica


L’Ajuntament de Tarragona atorga subvencions per fer front a les despeses bàsiques de la llar a aquelles persones jubilades, pensionistes i beneficiaries d’un PIRMI, que perceben prestacions baixes. Les bases que regulen aquests ajuts es regeixen per l’Ordenança General de Subvencions aprovada al març del 2005. El grup municipal d’ERC-MES-MDC considera que alguns dels punts previstos en aquestes bases han quedat obsolets i caldria revisar-los per adaptar-los a la conjuntura econòmica i la realitat social actual.


Els republicans fan referència en concret a un dels requisits que han de complir els beneficiaris d’aquestes subvencions: ‘No percebre cap rendiment del treball, ni de l’exercici o desenvolupament d’activitats econòmiques’. En paraules del seu portaveu, Pau Ricomà, ‘el mercat laboral ha canviat molt del 2005 fins a l’actualitat i aquests requisits estan desfasats. Avui dia hi ha molta gent que percep ingressos per feines puntuals i esporàdiques que no garanteixen una renda suficient per fer front a despeses bàsiques. Només a Catalunya durant el 2014 es van realitzar prop de 900.000 contractes de durada inferior a un mes. Els ingressos per aquest treball temporal, encara que siguin baixos, exclouen directament aquestes persones de les subvencions’.


En aquest sentit, el grup municipal d’ERC-MES-MDC proposarà que les bases reguladores d’aquestes subvencions es revisin anualment i que s’estableixin mecanismes que garanteixin la seva adequació a la realitat social del moment. ‘No podem permetre que les bases d’unes subvencions d’aquestes característiques excloguin qui treballa de forma puntual. Penalitzar el treball esporàdic fomenta la desocupació i l’economia submergida’, conclou Pau Ricomà.