Tarragona

Notícia

ERC-MES-MDC demana un pla de xoc contra la pobresa i per la inclusió social

En el proper plenari presentarà una moció per impulsar un pla d’acció, la creació de la Taula de la Pobresa i la celebració d’un ple monogràfic
ERC-MES-MDC insta l’Ajuntament de Tarragona a donar resposta des de l’àmbit municipal i amb visió de ciutat a les condicions de pobresa i exclusió social que afecten la població. ‘No ens expliquem que a Tarragona no existeixi un pla d’acció contra la pobresa. L’Ajuntament no destina els recursos necessaris per dur a terme mesures concretes per mitigar i prevenir aquesta situació’, ha afirmat el conseller Xavier Puig en roda de premsa.


Des del grup municipal es demana una estratègia de ciutat consensuada amb els diversos grups polítics per tal d’elaborar un pla d’acció que tracti amb caràcter d’urgència aquesta situació tenint en compte diverses dimensions: alimentació, habitatge, ocupació, subministraments, infància, vellesa i salut. Aquesta petició s’inclourà en una moció que instarà també l’Ajuntament a crear la Taula de la pobresa, integrada per membres de diferents administracions, entitats del tercer sector i tècnics de l’Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona. També es proposarà la celebració d’un plenari extraordinari i monogràfic al final de tot el procés per traçar l’estratègia de ciutat i acordar tot un seguit de mesures d’obligat compliment.


A Tarragona falta una línia estratègica global que ens permeti fer una radiografia acurada del grau d’incidència de la pobresa a la ciutat i de les accions necessàries per mitigar-la’, ha afirmat la consellera Mònica Alabart.


D’altra banda el portaveu d’ERC-MES-MDC, Pau Ricomà, ha reivindicat que ‘els ajuts que es donen des de l’àmbit municipal s’han de gestionar de forma correcta per garantir que arribin a qui han d’arribar’. Ricomà ha fet referència així a la necessitat d’actualitzar els criteris que estableixen les ordenances fiscals a l’hora d’atorgar ajuts a persones amb rendes baixes per tal d’adequar-los a la realitat social del moment. Ha assegurat també que cal millorar els mecanismes de comunicació i informació d’aquests ajusts per tal de garantir que la població que se’n pugui beneficiar n’estigui assabentada.


Des d’ERC-MES-MDC recorden que, segons diversos estudis, un 21% de la població catalana viu en condicions de pobresa tot i que el risc d’exclusió social encara és més alt.