Tarragona

Notícia

ERC-MES-MDC estén la mà a Ballesteros per arribar a un acord d’estabilitat amb les forces de progrés

Des del grup municipal desmenteixen rotundament que el PSC hagi intentat negociar amb ells un possible acord de govern i lamenten el viratge cap a la dreta de l’equip de govern
 
ERC-MES-MDC nega rotundament que el PSC hagi fet cap intent de negociació amb el seu grup per buscar acords de governabilitat a l’Ajuntament de Tarragona. ‘El PSC no s’ha adreçat mai a nosaltres per establir negociacions per un possible govern de la ciutat o per explorar un pacte d’estabilitat. L’opció de Ballesteros ha estat triar els socis més dòcils i més situats a la dreta per assegurar-se una majoria acrítica que li permeti un últim mandat plàcid al capdavant de l’Ajuntament. El PSC busca la seva comoditat política i vol evitar que es moguin catifes’ assegura el seu portaveu municipal Pau Ricomà. Ricomà ha afegit que  ‘Ballesteros s’equivoca clarament, el que ara necessita Tarragona és activació, objectius estratègics de futur, lideratge, sortir del marasme en el que porta 4 anys encallada. Ha triat els socis més afeblits, amb menys empenta i més a la dreta’. És per això que lamenten que, havent-hi possibilitats de sumar forces de progrés a l’Ajuntament, el PSC opti pels partits més ancorats a la dreta.
 
Els republicans han manifestat també que no és cert que la impossibilitat d’arribar a un acord amb ERC-MES-MDC sigui per exigències del seu grup, com fer entrar  Tarragona a l’AMI. Unes afirmacions que s’han llençat des del grup socialista. ‘La bandera els ha servit com a pretext per descartar-nos de qualsevol possible negociació. En aquest sentit, nosaltres el que sempre exigirem és que l’Ajuntament no es situï en oposició al Parlament de Catalunya’ ha explicat Pau Ricomà en roda de premsa.
 
El portaveu republicà ha lamentat també que Ballesteros traeixi la voluntat de milers de votants i militants socialistes que no el van votar  per a què triés aquests socis preferents. Ha volgut remarcar també que un d’aquests socis, el Partit Popular, ha protagonitzat diverses trames de corrupció arreu del país, algunes d’elles en comarques tarragonines.
 
Ricomà ha assegurat que ‘ som perfectament conscients que un acord d’estabilitat amb forces de progrés hagués estat més difícil, però en això rau l’art de la política, en cercar complicitats i acords amb qui tens àmbits de coincidència perquè és l’única forma de poder fer plantejaments de futur’. En aquest sentit ha demanat al govern socialista ‘que sigui valent, teixint complicitats suficients amb les forces de progrés i pensant en el futur de la ciutat. Encara hi ha temps per fer-ho’
 
El grup municipal ha volgut remarcar que ‘no ens estem oferint per entrar a govern. Li oferim a Ballesteros diàleg, mà estesa i col·laboració desinteressada per cercar un acord d’estabilitat de la manera que tots els actors considerem millor’.
 
És per això que els republicans presentaran al PSC un document de treball basat en 10 punts que ‘havíem preparat per si en algun moments se’ns cridava a negociar, com hagués estat lògic que passés. No és un plantejament d’exigències personals ni de repartiment de carteres’ .