Tarragona

Notícia

ERC-MES-MDC denuncia l’intent de silenciar l’oposició en els consells d’administració de les empreses municipals

El nou repartiment dóna una majoria desproporcionada als partits de l’equip de govern i no respecta la proporcionalitat dels vots obtinguts a les passades eleccions
 
Els grup municipal d’ERC-MES-MDC ha comparegut en roda de premsa acompanyat dels membres de la CUP per denunciar el nou repartiment de consellers als consells d’administració de les cinc empreses municipals que formen part de l’Agrupació d’Interès Econòmic (AIE). Els republicans denuncien que ‘la majoria de dretes de l’Ajuntament ja comença a imposar els seus criteris d’una manera dura, poc transparent i poc oberta al diàleg’, en paraules del portaveu Pau Ricomà.
 
El nou repartiment als consells quedaria de la següent manera: el PSC passa de tenir 4 consellers a tenir-ne 5, el PP de 2 a 4, ERC-MES-MDC i C’s de 2 a 1; CIU, ICV i la CUP conserven el representant que tenien i el regidor trànsfuga Josep Maria Prats entra a tots els consells d’administració. Pau Ricomà ha destacat que aquest repartiment ‘premia el transfuguisme i dóna 4 vegades més representació al PP que als partits que el guanyen en nombre de vots, ERC i C’s. Es una majoria absolutament exagerada i sobredimensionada que no reflecteix la proporcionalitat dels vots emesos i la composició del consistori. Alhora és una demostració de prepotència  ja que es dobla la presencia de l’equip de govern sobre la oposició
 
Els republicans han criticat també l’augment del nombre de membres dels consells d’administració que passa de 13 components a 15 ja que entenen que és una mesura que va en contra de la racionalització administrativa i de qualsevol criteri d’eficiència econòmica.
 
Des d’ERC-MES-MDC han remarcat que un dels seus eixos de treball és la lluita per millorar transparència i la corrupció directament vinculat al control de les empreses municipals. En aquest sentit han recordat dues mocions que han presentat en el que va de legislatura i que feien referencia al compliment de les auditories de control a les empreses mixtes i a la implantació d’un reglament que garanteixi la transparència i la igualtat d’oportunitats en la contractació de les empreses publiques per acabar amb el clientelisme i la transparència. En relació a aquesta última moció, Pau Ricomà ha volgut recordar que ‘el PP hi va votar en contra i  ara ostentarà la presidència d’algunes d’aquestes empreses municipals’. Ricomà ha afegit que, ‘si volen restringir la nostra lluita per la transparència limitant-nos als consells d’administració, no ho aconseguiran. Seguirem treballant per tots els mitjans possibles’.