Tarragona

Notícia

ERC-MES-MDC reclama un pacte de ciutat de suport a autònoms i PIMES i contra la morositat

El grup municipal d’ERC-MES-MDC vol un pacte de ciutat per lluitar contra la morositat que pateixen autònoms i petites i mitjanes empreses (PIMES) subcontractades per grans empreses que treballen per l’Ajuntament. Els republicans, en una moció que presenten al plenari d’aquest divendres, proposen introduir un plec de clàusules administratives en els concursos públics del consistori que obliguin a les empreses adjudicatàries a presentar els justificants de pagament segons els terminis legals a les empreses subcontractades. Aposten també per excloure dels concursos públics aquelles empreses que no compleixin els terminis de pagament establerts dins el marc legal vigent.
 
Aquesta mesura es vol impulsar davant les altes xifres de morositat que pateix aquest col·lectiu i que ha provocat la fallida d’aproximadament un terç d’empreses des de l’inici de la crisi a l’Estat espanyol. ‘Ens trobem davant un vertader drama per a les PIMES locals que quan són subcontractades han d’ampliar plantilles i fer inversió material i després els costa moltíssim cobrar. Moltes d’aquestes petites empreses, que suposen bona part del teixit productiu de la ciutat, són víctimes de la morositat en la subcontractació i han de tancar’ ha afirmat el portaveu Pau Ricomà en roda de premsa. ‘L’economia local és importantíssima perquè és la que genera oportunitats per la gent de Tarragona i des de l’Ajuntament, com a agent indispensable a l’hora de contractar, hem de fer tot el possible per contribuir-hi’, ha conclòs.
 
Derogació de l’article 315.3 del codi penal i adequació de la zona del camí del Llorito
El grup municipal d’ERC-MES-MDC presenta també en el plenari de divendres una moció per la derogació de l’article 315.3 del codi penal, un article d’arrels franquistes aprovat al 76 que fa una interpretació restrictiva del dret dels treballadors i criminalitza l’exercici del dret de vaga. Els republicans presenten aquesta moció per posicionar-se de forma clara al costat de les clases treballadores.
 
En el mateix plenari reclamaran l’adequació de la zona del camí del Llorito que es troba en una situació de deixadesa i abandonament. En aquesta moció es demana dotar d’enllumenat públic el tram que va des del camí de Viladegats  i la cruïlla cap a la Font del Llorito, netejar i arranjar els camins de la zona, netejar els embornals i dotar els Canals pluvials de mesures de seguretat, així com dotar de senyalització viària i d’estacionament l’aparcament dissuasiu que es troba a l’inici del camí, al costat del cementiri.
 
Els republicans han avançat també que formularan una pregunta al plenari per saber el cost real del pacte entre PSC-PP-Unió que suposa la contractació de 5 nous assessors i l’augment pertinent dels sous de regidors que adquireixen responsabilitats dins l’equip de govern.
 
També durant el ple es presentarà un prec per demanar que es reguli l’horari de les zones de càrrega i descàrrega en entorns escolars per evitar que coincideixi amb les hores d’entrada i sortida a l’escola i provoqui congestions de trànsit.