Tarragona

Notícia

ERC lamenta el tancament de l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer de Tarragona i interpel•la Ballesteros

Foto: Associació AFAT
Foto: Associació AFAT
Els republicans reivindiquen novament la necessitat de crear un reglament de subvencions municipals
 
El grup municipal d’ERC-MES-MDC lamenta profundament el tancament de l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer de Tarragona i destaca la tasca fonamental que ha dut a terme al llarg de 20 anys. ‘AFAT i el seu president, Jaume Solé, han fet una feina titànica durant dues dècades per millorar la qualitat de vida dels malalts d’Alzheimer i els seus familiars. El tancament de l’associació és una noticia molt trista i només podem tenir paraules d’agraïment per tot l’equip humà que hi ha al darrera’, afirma el líder republicà Pau Ricomà.

Els republicans reiteren la necessitat de crear un reglament de subvencions municipals que estableixi uns criteris clars a l’hora d’atorgar les ajudes i que s’acabi amb la dinàmica de les subvencions ‘a dit’. ‘És escandalós que entitats del tercer sector com AFAT tinguin un suport irrisori de l’Ajuntament de Tarragona. Necessitem un reglament de subvencions que, amb criteris objectius, determini quines han de ser les ajudes a les diferents entitats de la ciutat’, reivindica Ricomà.

D’altra banda, des d’ERC denuncien la inacció i manca de sensibilitat de l’alcalde de Tarragona amb AFAT, i demanen explicacions a Ballesteros de per què no ha accedit a reunir-se amb representants de l’associació, tal i com denuncia el seu president. ‘És molt trist que l’alcalde de Tarragona no s’hagi dignat a rebre el president d’AFAT en uns moments tan complicats per l’associació. La seva inacció està completament oposada al que s’espera d’un alcalde davant fets com aquest’, conclou Ricomà.