Tarragona

Notícia

ERC exigeix informació sobre els 2M€ que la Diputació avançarà a l’Ajuntament de Tarragona pels Jocs

Els republicans denuncien que Ballesteros incompleix el compromís de no endeutar més la ciutat pels Jocs.

El grup municipal d’ERC-MES-MDC exigeix a l’alcalde Ballesteros informació immediata sobre els 2 milions d’euros que la Diputació de Tarragona avançarà a l’Ajuntament per fer front a la darrera fase del Palau d’Esports. Davant l’anunci del president de la Diputació afirmant que l’ens supracomarcal avançaria els diners a l’Ajuntament, els republicans demanen explicacions a l’equip de govern municipal. ‘La ciutat de Tarragona no es pot permetre un nou endeutament de 2 milions d’euros per fer realitat els Jocs. Els Jocs s’estan convertint en un pou sense fons’, lamenta Ricomà qui afegeix que ‘ens sorprèn que tinguem possibilitat de seguir endeutant-nos en ple pla de sanejament i amb l’endeutament que arrosseguem’. En aquest sentit, els republicans han adreçat un escrit al servei d’intervenció per tal que esclareixin aquest aspecte. D’altra banda, el portaveu republicà afirma que ‘si tira endavant aquesta operació, Ballesteros estarà incomplint el seu propi compromís expressat en diverses ocasions de no endeutar més la ciutadania de Tarragona per finançar l’esdeveniment’.
 
Des d’ERC-MES-MDC titllen la gestió dels Jocs per part del PSC de ‘desastrosa’ i recorden que ‘a cinc mesos de l’esdeveniment encara queden massa ombres sobre el finançament de la cita esportiva’. En aquest sentit, Pau Ricomà recorda que ‘encara hi ha pendent una aportació per part del govern central per al pressupost operatiu dels Jocs que depèn de que s’aprovin els Pressupostos Generals de l’Estat’. Ricomà lamenta que ‘el govern central es pot gastar 87,5 milions d’euros en un dispositiu d’ocupació policial a Catalunya, però no pot complir el compromís adquirit amb la ciutat de Tarragona’.
 
El portaveu dels republicans ha reiterat aquest dimarts la petició formal realitzada ja fa dies per a què es reuneixi la Comissió informativa dels Jocs on el PSC hauria de donar explicacions sobre la situació econòmica actual. ‘És inadmissible que anem coneixent la informació de nous deutes pels tarragonins a través de la premsa i que l’alcalde no doni cap explicació. Exigim transparència’, conclou Ricomà.