Tarragona

Notícia

ERC demana explicacions per l'estat del Pla cultural dels Jocs del Mediterrani

El grup municipal d’ERC-MES-MDC exigeix, de nou, la convocatòria urgent de la comissió de seguiment dels Jocs del Mediterrani, que no es reuneix des d’inici de novembre de 2017, per tal que el govern municipal expliqui  en quin punt es troba l’elaboració del Pla Cultural dels Jocs i a què es degut el canvi de la consellera Begoña Floría pel conseller José Luís Martín.

El Pla Cultural dels Jocs havia d’estar enllestit a finals de desembre de 2017, segons va indicar la consellera Begoña Floría, anterior responsable del pla. Aquest pla que ha iniciat una tercera etapa de direcció política sota la batuta del conseller José Luís Martín, segueix en fase d’elaboració.

Pau Ricomà, portaveu del grup municipal denuncia que 'ens trobem davant d’una nova mostra d'opacitat i desconcert.  La consellera de Cultura Begoña Floria es rodeja d'un equip, contracta un nou assessor, i a les setmanes ho deixa córrer. Ens han d’explicar què està passant i el per què del canvi'.

Així mateix, rebla Ricomà, 'és incomprensible que el Pla cultural recaigui en el conseller Martín, responsable de la cartera de Presidència, Transparència, Govern obert, Espais públics i Contractació,  qui mai ha demostrat el mínim interès pels temes culturals.  Potser busquen només un intermediari en uns Jocs que el govern de Madrid vol controlar, malgrat tots els incompliments econòmics i desconsideracions cap a Tarragona'.

Aquest nou canvi en la direcció del Pla cultural dels Jocs del Mediterrani  demostra 'la falta de rumb, de projecte i de coherència en la gestió del govern de la nostra ciutat. El desgavell organitzatiu i els canvis constants de rumb són molt preocupants pel sector cultural en aquest cas i pel conjunt de la ciutat'.

El grup municipal d’ERC-MES-MDC recorda que ja va reclamar al govern de la ciutat, en data 18 i 30 de gener, la convocatòria de la Comissió de seguiment dels Jocs per tal de tractar assumptes de tanta rellevància com són l’estat de la situació econòmica, la programació cultural, la gestió posterior dels equipaments i la promoció i venda d’entrades. 'A hores d’ara ni hem rebut resposta ni ha estat convocada la citada comissió. L’opacitat i el desconcert són els principis rectors de l’actual govern municipal' conclou Ricomà.