Tarragona

Notícia

ERC-MES-MDC presenta una moció per recuperar el poder adquisitiu del sistema públic de pensions

El grup municipal d’ERC-MES-MDC vol que l’Ajuntament de Tarragona es posicioni davant la delicada situació que travessa el sistema públic de pensions i proposa que el consell plenari acordi un seguit de mesures, algunes municipals, per tal de revertir-la. ‘El PP ha dilapidat el Fons de Reserva de la Seguretat Social reduint els 66.815 milions que hi havia al 2011, als 8.095 milions actuals. El sistema públic de pensions està en perill’, assevera el seu portaveu Pau Ricomà. Els republicans consideren que ‘és indispensable millorar les cotitzacions actuals per garantir les futures pensions, i aquesta millora requereix uns salaris dignes i derogar les reformes laborals del PSOE i del PP per recuperar el marc de relacions laborals i sindicals anterior’.

Per Pau Ricomà, ‘la situació actual és tan greu que pràcticament s’ha buidat el Fons de Reserva. Ja no valen pedaços, calen mesures efectives per garantir el sistema públic de pensions’. En aquest sentit, el text de la moció que es portarà al proper plenari, proposa instar el Govern de l’Estat a revaloritzar obligatòriament les pensions en funció de l’IPC. ‘Aquest any les pensions només s’han incrementat un 0,25% quan l’IPC ha estat d’un 1,1%. És inadmissible que les pensions es revaloritzin per sota de l’increment del cost de vida’, afirma Ricomà. La moció proposa també que l’Ajuntament de Tarragona estableixi un salari mínim interprofessional de 1.000 euros, com ja s’ha fet en altres ajuntaments catalans, permetent augmentar les cotitzacions més baixes. 'Creiem que l'Ajuntament de Tarragona ha de liderar un canvi en el model laboral i productiu garantint salaris dignes en aquells àmbits on té capacitat d'actuar directament’.

Altres accions que proposen els republicans són l’adopció de mesures fiscals que premiïn les empreses que millorin les retribucions que estableixen els convenis col·lectius i promoure l’equiparació de les pensions entre homes i dones. Per ERC és indispensable també que es prioritzin les pensions en el pressupost estatal, derogant la reforma de l’article 135 de la CE que obliga a pagar primordialment el deute, i que a nivell de Catalunya es desenvolupi un marc de relacions laborals que blindi els ingressos generats per les cotitzacions. ‘Cal evitar que el govern estatal de torn pugui sostraure els estalvis generats per les aportacions dels treballadors