Tarragona

Notícia

ERC proposa mesures per garantir el cobrament a temps de les subvencions de les associacions

Els republicans demanen una disculpa de l’Ajuntament amb les entitats veïnals

El grup municipal d’ERC-MES-MDC vol que l’Ajuntament de Tarragona posi mesures per evitar que es repeteixin els problemes que han patit les associacions de veïns amb el cobrament de les subvencions municipals. Pau Ricomà, portaveu dels republicans, lamenta que ‘diverses associacions, enmig de l’estiu quan proliferen revetlles i festes de barri, han hagut de sufragar les despeses de la seva butxaca o anul·lar actes perquè no han rebut les corresponents subvencions’. Ricomà manifesta que ‘som conscients que es tracta d’una ineficiència de l’administració que no ha estat voluntat de ningú, però com a Ajuntament hem de treballar per a que no es repeteixi’.

En aquest sentit, els republicans proposen la creació d’un ‘equip de suplències’ que pugui donar resposta a circumstàncies imprevistes, com baixes laborals o pics de feina, per tal d’evitar que es repeteixin situacions com les que han patit les associacions. ‘L’equip de suplències i de suport, amb personal tècnic polivalent, oferiria ajuda tècnica a les àrees de treball prioritàries que requereixin temporalment suport per excés de feina, baixes laborals o qualsevol altra raó’, explica Pau Ricomà. Els republicans apunten que el problema que han tingut les associacions de veïns és un dels molts que es donen en l’administració local i reivindiquen que ‘cal pensar solucions eficients i estudiar la possibilitat de reforçar la plantilla municipal per acabar amb les disfuncions que es donen en àrees com les tramitacions electròniques, l’assessorament o la gestió de subvencions entre molts d’altres’.

ERC portarà aquesta petició al plenari d’aquest divendres amb una moció que demana en el seu primer punt que l’ajuntament es disculpi amb les entitats que s’han vist perjudicades pel retard, l’incompliment i la incertesa del finançament de les seves activitats. ‘La tasca de les entitats socials i veïnals ha de ser un pilar de la participació ciutadana. L’incident d’aquest estiu amb el pagament de les subvencions requereix una resposta municipal decidida i ens brinda l’oportunitat de millorar’, conclou Pau Ricomà