Tarragona

Notícia

ERC proposa la creació del Consell Municipal de Salut a Tarragona

Esquerra Republicana vol que l’Ajuntament de Tarragona impulsi la creació  d’un Consell Municipal de Salut, un òrgan participatiu que actualment ja està en funcionament en diversos municipis catalans. Pau Ricomà, portaveu d’ERC, destaca que hi ha diversos elements de complexitat a Tarragona que fan necessària la creació del Consell de Salut. ‘La demografia de Tarragona, la dispersió dels seus barris, els diferents proveïdors de serveis de salut pública o l’afectació de les activitats contaminants, són elements que fan indispensable traçar estratègies conjuntes per millorar el servei de salut als tarragonins’. 
 
Davant d’aquesta realitat, els republicans creuen que ‘el Consell Municipal de Salut permetria disposar d’un espai on veïns, associacions, grups municipals, col·legis professionals i proveïdors podrien compartir informació i debatre estratègies’, Pel líder republicà ‘aquest seria un instrument per vehicular les necessitats dels veïns de Tarragona i això només pot tenir efectes positius’. Ricomà es mostra convençut que ‘cal promoure i estimular la participació de la ciutadania i les seves associacions en la gestió estratègica de la salut per millorar l’acció de govern a la ciutat’. 
 
ERC presentarà la proposta al proper plenari municipal amb una moció que demana que es convidi a formar part d’aquest consell a tots els proveïdors de salut públics i privats, al Cat Salut, a l’Agència de Salut Pública de Catalunya, la URV, els col·legis professionals vinculats al sector, les federacions de veïns, els diversos grups municipals i totes les entitats, plataformes i sindicats relacionats amb la salut. Pau Ricomà remarca que ‘ser capital sanitària presenta un seguit de reptes que han de ser afrontats afavorint les fortaleses de Tarragona i establint sinèrgies amb els ensenyaments universitaris, els col·legis professionals i la rellevant xarxa d’entitats que s’han creat a l’entorn de diferents aspectes de la salut’.