Tarragona

Notícia

ERC vol que les escoles puguin utilitzar-se fora de l’horari lectiu

Els republicans proposen que Tarragona obri els patis i biblioteques escolars per a ús dels veïns.
 
Pau Ricomà, alcaldable d’ERC a Tarragona, proposa que l’Ajuntament promogui l’ús social dels centres públics fora de l’horari escolar. ‘Creiem que cal avançar cap a una ciutat feta a mida de les persones i donar resposta a les seves necessitats. El dèficit d’equipaments que pateixen molts barris podria contrarestar-se obrint els espais de que disposen les escoles i que tanquen fora de l’horari lectiu’, afirma Ricomà.

Els republicans proposen seguir el model que ja s’ha implementat en diversos municipis catalans com Barcelona, Viladecans o Terrassa on equipaments com els patis i les biblioteques escolars es posen a disposició dels veïns i entitats sense ànim de lucre. ‘L’ús compartit dels espais escolars fomenta la cohesió social i la convivència i, alhora, s’aconsegueix treure una major rendibilitat als centres educatius’, explica Ricomà.

ERC portarà aquesta petició al consell plenari d’aquest divendres 16 de novembre en forma de moció. Per tirar endavant la proposta els republicans demanen que l’Ajuntament dinamitzi un servei de monitoratge dels patis oberts i que el Consell Escola Municipal estableixi protocols que determinin el personal necessari per cobrir tot l’horari. ‘Des d’ERC considerem que hauria d’haver-hi com a mínim dos conserges per escola’, afirma Ricomà. Els republicans proposen també incloure l’ús social de les escoles dins les propostes del Pla Educatiu d’Entorn.

En el mateix text, ERC demana que es garanteixi que les escoles obren en les condicions de seguretat necessàries i que l’Ajuntament hi posi les mesures i els recursos pertinents. Per Ricomà‘ les escoles necessiten un pla de manteniment i un sistema d’inspecció i control que garanteixi que els centres estan en condicions òptimes i l’Ajuntament té l’obligació de vetllar per a que sigui així’.

El líder dels republicans convida totes les forces polítiques a donar suport a la proposta per potenciar no només la vessant educativa de les escoles sinó també la social. ‘Estem convençuts que l’escola pot aportar encara més beneficis socials als veïns de Tarragona si ens ho proposem i dediquem els esforços necessaris’, conclou Ricomà.